0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν και δεν είμαι φιλόλογος, πιστεύω ότι πρέπει να σπάσει ο κλάδος σε επιμέρους ειδικότητες και ο καθένας να εξετάζεται σε μαθήματα της ειδικότητάς του με βάση τις σπουδές του. Επίσης, οι προκυρήξεις των θέσεων να γίνονται ανά κλάδο ,δηλαδή θέλω τόσους κλασικούς φιλολόγους, τόσους ιστορικούς, τόσους από ΦΠΨ κτλ. Είναι απαράδεκτο να έχουν δικό τους κλάδο οι ΠΕ33 (δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους,το καθεστός σχολιάζω) με απόφοιτους από μόνο μια σχολή και στον ΠΕ02 να συνοστίζονται τόσες ειδικότητες.Αν θέλετε να ξεμπλοκαριστεί ο κλάδος η γνώμη μου έιναι να διεκδικήσετε ΑΜΕΣΑ ένα διαχωρισμό στη λογική του κλάδου ΠΕ04. Όσο για τα υπόλοιπα...για μένα οι τίτλοι και οι ονομασίες δε λένε ΤΙΠΟΤΑ. Τι κι αν έχεις πάρει πτυχίο με 40 , η πράξη σε κάνει εκπαιδευτικό , η εμπειρία, η δουλειά, η ικανοποίηση να βλέπεις τους μαθητές σου να πετυχαίνουν και τους κόπους σου να ανταμείβονται. Και τα μαθήματα δε διακρίνονται σε vip και παρακατιανά. Αλλιώς θα κάναμε μόνο φιλολογικά ή μόνο μαθηματικά κτλ. Η ιστορία -δε- για μένα προσωπικά είναι ένα αντικείμενο που επειδή ακριβώς δεν διδάσκονταν επαρκώς στο σχολείο και παπαγάλιζα, όταν άρχισα να τη διαβάζω σοβαρά (φοιτητής πια) συνειδητοποίησα τη πραγματική της αξία. Είναι σημαντικό λοιπόν να έχουμε εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς να τη διδάσκουν όπως -βέβαια- το ίδιο ισχύει και για τα άλλα μαθήματα. Καθένας στην ειδικότητά του λοιπόν γιατι κανένας μας δεν περισσεύει..
Έλεος ρε παιδιά με τους διαχωρισμούς! Αν προσπαθούμε να βγάλουμε έτσι άκρη απέναντι στην επίθεση που έχει ξεκινήσει εναντίον του κλάδου-και όχι μόνο- είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Ανακαλύψαμε τον αυθεντικό φιλόλογο του κλασικού, μετά ανακαλύψαμε τον αυθεντικό φιλόλογο του ΦΠΨ, σε λίγο ποιος ξέρει και τι άλλο θα ανακαλύψουμε...
Άλλο μπήκα να βρω στο φόρουμ και για άλλο κατέληξα να γράφω. Επειδή ακούω για το διαχωρισμό απ' πολλούς, θα ήθελα να μου λύσετε την εξής απορία. Ποιος πρέπει να κάνει Ξενοφώντα π.χ. στην Α΄λυκείου, ο απόφοιτος του κλασικού, γιατί γνωρίζει καλύτερα γραμματική και συντακτικό, ο ιστορικός, εφόσον πρόκειται για ιστορικό κείμενο ή απόφοιτος του ΦΠΨ, γιατί έχει εξειδίκευση στα παιδαγωγικά και ξέρει πώς να παρουσιάσει τη συγκεκριμένη ενότητα. Νομίζω ότι παραλογίζεστε!!!!!!!!!!!!!!!!!
στην αναφορά μου εννοουσα ότι αν και είμαι του κλασικού ,οπως εγω ,όμοια και αλλοι συνάδελφοι μου ανταποκρίνονται στο φιλοσοφικό λόγο δλδ άκυρες αναφορες σε θέμα που αναφέρεται στον επερχόμενο ΑΣΕΠ κατα τ΄άλλα ....ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ
κυριε κυριε να πω να πωωωω....να κανει η μανα.. ξεκολληστε μη ξυνετε τα νυχια σας παλι...ολοι απ εξω θα μεινουμε αρα τσαμπα θα τσακωθουμε παλι..