*

Αποστολέας Θέμα: ΑΣΕΠ 2010-2011  (Αναγνώστηκε 42765 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
Απ: ΑΣΕΠ 2010-2011
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 01:37:48 pm »
Και επειδή τώρα πρόσεξα προηγούμενα μηνύματα με το θέμα ποιος πρέπει να διδάσκει το τάδε μάθημα στην τάδε τάξη, αφού είναι στα όρια διαφόρων ειδικοτήτων.. προσθέτω και επόμενη λύση (δε με παίρνουν σύμβουλο στο υπουργείο; δεν έχω πρόβλημα να παίρνω 3-4 χιλιάρικα το μήνα 8) ):
Αναδιάρθρωση στα πανεπιστημιακά τμήματα, με αλλαγές προγραμμάτων σπουδών, καταργήσεις ή συγχωνεύσεις τμήματων κλπ, ώστε μετά το μεταβατικό στάδιο να λυθεί οριστικά το πρόβλημα στο μέλλον.
Είναι που διαβάζω πολύ Ισαάκ Αζίμοφ.. :P

συναδελφε σου ευχηθηκα χρονια πολλα;; δεν σου ευχηθηκα..λοιπον χρονια πολλα ,σλουπ, ολα τα ονειρα σου και οι επιθυμιες σου,σλουπ,να πραγματοποιηθουν,σλουπ, α! εχω ενα κοφινι με φρεσκο λαδι,αυγουλακια,ψωμι(ζυμωτο)ντοματες και βεβαιως βεβαιως μια ...ζωντανη κοτα... ;D που να στα στειλω...οταν θα αναλαβεις τα καθηκοντα σου;;;; ;)αξιοκρατικα βεβαια θα κινηθεις αλλα οσο να ναι τα δικα σου παιδια και με ολοκληρο κοφινι δεν θα τα προσεξεις λιγο παραπανω;; α!! ξεχασα εχω και κρασι στο κοφινι.. ;D ;D ;D

να ανακεφαλαιωσουμε λοιπον...η μανα του daimonman υπουργος παιδειας ,εσυ συμβουλος ..ωραια μια χαρα απο γραμματεις πως παμε θελει κανενας;; για ελατε τωρα που κληρωνει... ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 11, 2010, 02:11:24 pm από Αναστασια 76 »
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:14:10 »

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 08:22:55 pm »
Να μπω και εγώ; .. Έχω πολλά προσόντα... ξέρω καλή πόκα! ;D Ξέρεις πόσα νομοσχέδια θα παιχτούν.. σε κόντρα ρελάνς;  ;);D Άσε που ως καρχαρίας έχω και ... μεγάλο εκτόπισμα  ;D Δηλαδή τον Πάγκαλο πχ τον έχω για πρωινό! ;D

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 08:27:26 pm »
Να μπω και εγώ; .. Έχω πολλά προσόντα... ξέρω καλή πόκα! ;D Ξέρεις πόσα νομοσχέδια θα παιχτούν.. σε κόντρα ρελάνς;  ;);D Άσε που ως καρχαρίας έχω και ... μεγάλο εκτόπισμα  ;D Δηλαδή τον Πάγκαλο πχ τον έχω για πρωινό! ;D

Πλάκα μας κάνεις; Ο Πάγκαλος μπορεί να φάει για πρωινό και καπνιστή φάλαινα, σε καρχαρία θα κολλήσει; :P

Αναστασια 76, αφού ξέρεις πόσο ακέραιος και δίκαιος χαρακτήρας είμαι.. σε μένα δεν θα πιάνουν τα ρουσφέτια (θα σου στείλω λίστα "δώρων" αργότερα :P)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 08:41:49 pm »
Τι λες παιδί μου, δεν ξέρεις για τι ... θωρηκτό μιλάμε! :P ;D
Τι μου ήρθε τώρα... θυμάσαι το επεισόδιο σους ΑΜΑΝ, που είχαν κλειστεί Πάγκαλος και

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:14:10 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 09:10:42 pm »
Τι λες παιδί μου, δεν ξέρεις για τι ... θωρηκτό μιλάμε! :P ;D
Τι μου ήρθε τώρα... θυμάσαι το επεισόδιο σους ΑΜΑΝ, που είχαν κλειστεί Πάγκαλος και
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 09:16:04 pm »
Παράθεση
το θέμα είναι αν μπορούμε να συσπειρωθούμε για τον επόμενο ΑΣΕΠ και απ΄'οτι βλέπω η εμπαθεια χαρακτηρίζει τον κλάδο. Προσωπικά πιστεύω ότι χρειάζεται διάβασμα και μεθοδικότητα όλα τ΄αλλα περί διορισμού των αποφοιτών του ΦΠΨ δίχως ΑΣΕΠ στη δευτεροβάθμια αλλά και στην πρωτοβαθμια οπως τουλαχιστον έχω διαβάσει και σ΄άλλο θέμα, τα θεωρώ τουλάχιστον αστεία

Ερσούλα, πράγματι, τεράστια εμπάθεια από φοιτητές αλλά και πτυχιούχους κλασικής Φιλολογίας (δεν αναφέρομαι στο σύνολο). Άσε τι να σου λέω...! Και φυσικά τα περί διορισμού οποιουδήποτε άνευ ΑΣΕΠ δε γράφτηκαν από μένα. Ο συνάδελφος Μάρκος όμως πετυχημένα έξυσε πληγές... Και τον συγχαίρω. Έτσι, όταν οι κλασικοί τολμούν να υποτιμούν τους συναδέλφους τους, πάρα πολλοί από τους οποίους (κλασικούς) είναι πιο ελλιπείς ακόμα και στο ειδικό τους αντικείμενο σε σχέση με συναδέλφους τους άλλων κατευθύνσεων και τμημάτων, καλύτερα να προσέχουν και να μην προκαλούν. Γιατί αυτή η κατάσταση είναι αστεία!

Παράθεση
Πως θα βοηθηθεί ο μαθητής αν ο καθηγητής που τους διδάσκει το Χ μάθημα, έχει μικρή έως καθόλου επαφή με το αντικείμενο, αφού είναι της Υ ειδικότητας;

Landau, "έως καθόλου" επαφή με το αντικείμενο δεν ισχύει. Εσύ ως φυσικός δεν έχεις κάνει π.χ. μαθήματα χημείας στο πλαίσιο της ίδιας σχολής, της φυσικομαθηματικής ή θετικών επιστημών; Πράγματι, ο κάθε φιλόλογος καθηγητής έχει και διαφορετική ειδίκευση και είναι λογικό να δίνεται έμφαση στην επιστήμη που επιλέγει ο καθένας να ειδικευτεί. Αλλά, όπως σου εξηγούμε στις προηγούμενες απαντήσεις μας, άλλη η φύση των θετικών επιστημών σας και άλλη των δικών μας, των ανθρωπιστικών. Μην κρίνεις και γενικεύεις βασιζόμενος στο δικό σας διαχωρισμό. Από ό,τι βλέπω είσαι και ΠΕ04.01... Άραγε τι θα έλεγε ένας ΠΕ04.02 ή ακόμα περισσότερο ένας ΠΕ.04.04;! Αναδιαρθρώσεις στα πανεπιστημιακά τμήματα και στα προγράμματα σπουδών τους θα μπορούσαν να γίνουν. Αλλά μέχρι εκεί. Άλλες "λύσεις", όπως έγραψε και η συνάδελφος Έρση, είναι αστείες.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 11, 2010, 09:52:34 pm από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 10:01:12 pm »
Η ουσία είναι ότι από όποιο τμήμα των ΠΕ02 και αν προερχόμαστε, στον ΑΣΕΠ μας αλλάζουν τα φώτα με τα 3 γνωστικά! >:( :(

Αποσυνδεδεμένος desperino

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 12, 2010, 09:06:55 am »
Vasogr και οι υπόλοιποι που συντάσσονται με τις απόψεις σου, δεν κατάλαβες ακόμα; Σου τα είπαν κι αλλού,αλλά το καλύτερο που σου είπαν είναι ότι με αυτά που λες θα παγιωνόταν ωραιότατα η ωρομισθία. Δεν μπορείς να δεις λίγο σφαιρικά, να δεις το σκηνικό ολόκληρο;Αλλά ,ξέρω, εσύ ενδιαφέρεσαι για το καλό της εκπαίδευσης!

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 12, 2010, 10:22:12 am »
οι "γνησιοι" αφου το θελετε ετσι φιλολογοι ειναι οι του ΦΠΨ.
παρτε το χαμπαρι. αρεσει δεν αρεσει.
εχουν εξειδικευση στην διδακτικη και τα παιδαγωγικα και εχουν κανει απο ολα τα αλλα μαθηματα.
ειναι το μονο καθηγητικο τμημα (απο τα φιλολογικα)

ε, ναι, υπαρχουν και οι ξιπασμενοι φπψ-ιδες οπως υπαρχουν και οι ξιπασμενοι "κλασικοι"(λεμε τωρα)

κα Διαμαντοπουλου μου, ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ να διοριζονται
1) Νηπιαγωγοι
2) Δασκαλοι
3)Γυμναστες
4) Ξενογλωσσοι
5) φιλολογοι του ΦΠΨ
                        αυτες ειναι οι μονες γνησιες καθηγητικες σχολες
α, και οι 6) Μουσικων σπουδων
            7) θεατρολογων

8 ) και φυσικοί και φυσικοί!!! :D
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος eleni09 ΠΕ 02

• Έμπειρο μέλος
  • "όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 12, 2010, 10:45:52 am »
Καλημερα....παλι ο ιδιος παραλογισμος...? παλι γνησιοι και μαιμουδες.....? αφου τα εχουμε πει ξανα κ ξανα.....?

παλια ηταν τα παιδια του φπψ "μαιμουδες" . :-\..αλλοτε εμεις του γλωσσολογικου... :-\.τωρα γινανε κ οι κλασικοι...? :-\ καλο ειναι αυτο βεβαια.....τωρα ειμαστε ολοι μαιμουδες......  ;) ;D

δεν μπορειτε να πειτε...υπαρχει πλεον μια κοινη αφετηρια...... ;)

το μονο προβλημα μας ειναι οτι ειμαστε παρα παρα πολλοι ...αριθμητικα μιλώντας ....κ σε αυτο πρεπει να βρεθει μια λυση...γιατι κατα τα αλλα το αν καποιος "κανει' για εκπαιδευτικος ειναι θεμα προσωπικοτητας σε συνδυασμο με τις γνωσεις.......και οχι θεμα σχολης.....! καλο θα ηταν να σταματησουν οι εκατερωθεν προσβολες.... >:(

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 12, 2010, 10:47:42 am από eleni09 ΠΕ 02 »

Αποσυνδεδεμένος eleni09 ΠΕ 02

• Έμπειρο μέλος
  • "όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 12, 2010, 10:51:11 am »
οι "γνησιοι" αφου το θελετε ετσι φιλολογοι ειναι οι του ΦΠΨ.
παρτε το χαμπαρι. αρεσει δεν αρεσει.
εχουν εξειδικευση στην διδακτικη και τα παιδαγωγικα και εχουν κανει απο ολα τα αλλα μαθηματα.
ειναι το μονο καθηγητικο τμημα (απο τα φιλολογικα)

ε, ναι, υπαρχουν και οι ξιπασμενοι φπψ-ιδες οπως υπαρχουν και οι ξιπασμενοι "κλασικοι"(λεμε τωρα)

κα Διαμαντοπουλου μου, ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ να διοριζονται
1) Νηπιαγωγοι
2) Δασκαλοι
3)Γυμναστες
4) Ξενογλωσσοι
5) φιλολογοι του ΦΠΨ
                        αυτες ειναι οι μονες γνησιες καθηγητικες σχολες
α, και οι 6) Μουσικων σπουδων
            7) θεατρολογων

8 ) και φυσικοί και φυσικοί!!! :D

ελπιζω πως κανουμε πλακα......γιατι οι ακραιες αποψεις δεν ειναι συνηθως σωστες....και το οτι καποιοι ειναι απολυτοι δεν βαζει κ ολους τους υπολοιπους στο ιδιο σακουλι......  :-\

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 12, 2010, 03:25:19 pm »
Παράθεση
το αν καποιος "κανει' για εκπαιδευτικος ειναι θεμα προσωπικοτητας σε συνδυασμο με τις γνωσεις.......και οχι θεμα σχολης.....!
Η Διδακτική, συνάδελφε Ελένη, είναι επιστημονικός κλάδος. Η διδασκαλία είναι αντικείμενο επιστήμης (της Παιδαγωγικής) και δεν αποτελεί προϊόν ταλέντου, ερασιτεχνισμού, μιμητισμού ή προχειρότητας. Μπορεί η προσωπικότητα να παίζει το ρόλο της, πέρα από τις σπουδές. Δεν μπορούμε όμως να βασιζόμαστε στο αν κάποιος έχει το... "χάρισμα". Για να είμαστε σίγουροι για ένα ικανοποιητικό εκπαιδευτικό αποτέλεσμα, η επιστημονική γνώση από το αρμόδιο τμήμα / κατεύθυνση είναι απαραίτητη.

Παράθεση
παλι γνησιοι και μαιμουδες.....?
Γεια σου πρόεδρε Μάρκο! Μία ατάκα πέταξες (πετυχημένη όντως) και τάραξες τα νερά πάλι.  ;D  Μην ανησυχείτε, συνάδελφοι (Ελένη, Landau κτλ.), ο ΑΣΕΠ ή όποιο άλλο μέτρο αποφασιστεί για το διορισμό των εκπαιδευτικών θα ισχύει για όλους. Και επειδή, κυρίες και κύριοι κλασικοί, εκκολαπτόμενοι ή μη -αλλά και άλλες ειδικεύσεις που ασπάζεστε τις ίδιες αντιλήψεις- στον όποιο διαγωνισμό κρίνονται όλοι, λίγη μετριοφροσύνη δε βλάπτει. Και αν κάποιοι νόμιζαν πως με το γραπτό διαγωνισμό εκπαιδευτικών κάποιες ειδικεύσεις θα αποκλείονταν, γελάστηκαν οικτρά. Είναι πάρα πολλοί οι επιτυχόντες από τα τμήματα ΦΠΨ ή Ιστορίας-Αρχαιολογίας και πολλοί αποτυχόντες από τα τμήματα Φιλολογίας. Και αυτό σημαίνει πολλά. Όσο για τις... μαϊμούδες, εγώ γνωρίζω μόνο τα ζωάκια που τρώνε μπανάνες.  :P
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 12, 2010, 04:26:55 pm από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 12, 2010, 04:49:57 pm »
τη διακριση δεν την ασπαστηκα ποτε, ουτε τωρα την επικροτω. ειμαι μερικοι ομως ξερολες και ξιπασμενοι που δειχνουν το επιπεδο τους αλλα και το ριχνουν.

Μια αληθεια ειπα και το πιστευω. η μονη καθηγητικη σχολη ειναι το φπψ. Ποτε ομως δεν ειπα  οτι μονο οι αποφοιτοι αυτου του τμηματος ειναι "γνησιοι" φιλολογοι, και οι μονοι ικανοι για την εκπ/ση. αλλα πως να το κανουμε ......το ιδιο το προγραμμα σπουδων και ο οδηγος σπουδων το επιβεβαιωνει (για καθηγητικη σχολη)
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιανουαρίου 12, 2010, 09:19:26 pm »
Μην απολογείσαι, καταλάβαμε το συλλογισμό σου. Τις "γνησιότητες" τις έχουν εκφράσει άλλοι και συνεχίζουν να τις εκφράζουν (βλέπε... vaso). Καλύτερα όμως ας διαβάσουν περισσότερο να καλύψουν τα όποια κενά τους μήπως και πετύχουν στον επόμενο ΑΣΕΠ και ας αφήσουν τα λογύδρια, τις προκηρύξεις και τις επιστολές... Κάποιοι πολεμούν το ΦΠΨ με τέτοιο μένος που με προβληματίζει. Προφανώς, Μάρκο, γιατί είναι όντως το μόνο καθηγητικό τμήμα λόγω των επιστημών του.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 12, 2010, 09:25:49 pm από Ioannis! »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)