0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Απλά λυπάμαι για το επίπεδο, και για την ιδιότητα του κυρίου εάν είναι εκπαιδευτικός..ύβρεις και απουσία διαλόγου και επιχειρημάτων σε όλο της το μεγαλείο, παρόλο που περισσότερα είναι αυτά που μας δένουνε όλους, παρά αυτά που μας χωρίζουνε.Επανέρχομαι λοιπόν στο θέμα μας. Μαζικές επιστολές στην ανοιχτή διαβούλευση, αν και αμφιβάλω για το κατά πόσο θα ασχολήθουνε να τα διαβάσουνε όλα. Η προσπάθεια ωστόσο ας γίνει απο μέρους μας. Καλό επίσης θα ήτανε σε κάθε σχόλιο που γράφεται να αναφέρεται και το θέμα της μείωσης των εισακτέων στις φιλοσοφικές σχολές.
Παράθεση από: giwrgos galos στις Νοεμβρίου 26, 2009, 05:15:52 pmΑπλά λυπάμαι για το επίπεδο, και για την ιδιότητα του κυρίου εάν είναι εκπαιδευτικός..ύβρεις και απουσία διαλόγου και επιχειρημάτων σε όλο της το μεγαλείο, παρόλο που περισσότερα είναι αυτά που μας δένουνε όλους, παρά αυτά που μας χωρίζουνε.Επανέρχομαι λοιπόν στο θέμα μας. Μαζικές επιστολές στην ανοιχτή διαβούλευση, αν και αμφιβάλω για το κατά πόσο θα ασχολήθουνε να τα διαβάσουνε όλα. Η προσπάθεια ωστόσο ας γίνει απο μέρους μας. Καλό επίσης θα ήτανε σε κάθε σχόλιο που γράφεται να αναφέρεται και το θέμα της μείωσης των εισακτέων στις φιλοσοφικές σχολές.Εγώ, συνάδερφοι έστειλα ήδη επιστολή από προχθές και ανάφέρθηκα κυρίως στον κλάδο μας ΠΕ02 και κυρίως στη διαδικασία που υφιστάμεθα στον ΑΣΕΠ. Πράξτε το ίδιο. Σε όποια επιστολή στέλνετε, κάνετε αναφορά στους φιλολόγους! 1.Συγκεκριμενοποίηση ύλης 2.Επιλογή γνωστικών αντικειμένων3.Μείωση-αν όχι κατάργηση για κάποια χρόνια-των εισακτέων στις καθηγητικές σχολές των ΠΕ02
ρε κουμπαρε τι σε πειραζει αν καποιος ασχολειται με τη διαβουλευση σκεπτομενος οτι μπορει να ειναι οπως τα λες,αλλα μπορει κ οχι?κ εξαλλου το θεμα αυτο ειναι για τη διεκδικηση ενος καλυτερου ασεπ-τι θεωρουμε οτι μπορει να κανει καλυτερο το διαγωνισμο.αν δε θελεις ή αν θεωρεις στημενη τη διαβουλευση ή αν θεωρεις τζαμπα κοπο της προσπαθειες της vasogr,μη συμμετεχεις!δε σε εβαλε κανεις με το ζορι!κ αν θελεις να γραψεις κατι για τυην κλικα των φιλολογων ή τη μειωση των φιλολογικων ωρων κτλ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΘΕΜΑ ή ΑΝΟΙΞΕ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ Κ ΞΕΣΠΑΣΕ!αν παλι εχεις να βοηθησεις σε κατι για το θεμα που συζηταμε εδω,πες το!
Να κάνω μια επισήμανση απλά προς διευκόλυνσή μας. Αν στέλνετε στη δημόσια διαβούλευση, βάλτε κάπου να φαίνεται ότι είστε φιλόλογοι. Απλά μια επισήμανση..[/quote'Εχεις δίκιο. Εγώ πάντως το επισήμανα στις επιστολές μου.
Παράθεση από: giwrgos galos στις Νοεμβρίου 27, 2009, 09:30:02 pmΝα κάνω μια επισήμανση απλά προς διευκόλυνσή μας. Αν στέλνετε στη δημόσια διαβούλευση, βάλτε κάπου να φαίνεται ότι είστε φιλόλογοι. Απλά μια επισήμανση..[/quote'Εχεις δίκιο. Εγώ πάντως το επισήμανα στις επιστολές μου
Να κάνω μια επισήμανση απλά προς διευκόλυνσή μας. Αν στέλνετε στη δημόσια διαβούλευση, βάλτε κάπου να φαίνεται ότι είστε φιλόλογοι. Απλά μια επισήμανση..[/quote'Εχεις δίκιο. Εγώ πάντως το επισήμανα στις επιστολές μου
Σχετικά με το θέμα διδασκαλίας μαθημάτων ιστορίας από άλλους κλάδους έχω να πώ ότι στο τμήμα μαθήτριάς μου που παρατηρείται το συγκεκριμένο φαινόμενο ο μεγαλύτρος βαθμός του διαγωνίσματος είναι το "07" και αυτό γιατί η μόνη ερώτηση του διαγωνίσματος ήταν από πηγή που ποτέ δεν είχε διδάξει η εν λόγω καθηγήτρια.
Σχετικά με το θέμα μείωσης της ύλης ΑΣΕΠ πιστεύω ότι δε θα λύσει κανένα πρόβληαμ.Όποια και να είναι η ύλη οι διαγωνιζόμενοι είμαστε οι ίδιοι (κυρίως ως προς την ποσότητα).
Σχετικά με το θέμα γνησιότητας φιλολόγων έχω να πώ ότι η εμπάθεια και η έπαρση δε θα οδηγήσει πουθενά...κάθε άλλο.Σχετικά με το θέμα μείωσης φιλολογικών μαθημάτων και της "κλίκας" που αναφέρθηκε έχω να πώ ότι όσοι στηρίζουν τέτοιες απόψεις είναι μέρος του τραγικού αυτού συστήματος που το βολεύει ο λαός να είναι ανιστόρητος και να κολυμπάει στην άγνοια έτσι ώστε να είναι εύκολο θύμα και υποχείριο του εκάστοτε συστήματος.Κανένας μαθητής δε θα σωθεί από μείωση οποιουδήποτε μαθήματος ποσω μάλλον βασικού μαθήματος...
Παράθεση από: maryk στις Νοεμβρίου 29, 2009, 10:52:28 amΣχετικά με το θέμα διδασκαλίας μαθημάτων ιστορίας από άλλους κλάδους έχω να πώ ότι στο τμήμα μαθήτριάς μου που παρατηρείται το συγκεκριμένο φαινόμενο ο μεγαλύτρος βαθμός του διαγωνίσματος είναι το "07" και αυτό γιατί η μόνη ερώτηση του διαγωνίσματος ήταν από πηγή που ποτέ δεν είχε διδάξει η εν λόγω καθηγήτρια.Η διδασκαλία της ιστορίας, όλως παραδόξως και σε αντίθεση με όσα πιστεύουμε, είναι υπερβολικά δύσκολη. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να διδάσκουμε ιστορία με στυλ "διαβάζω το επόμενο μάθημα, πάω και το λέω" και ότι καλό είναι να έχουμε μια ευρύτερη γνώση των πραγμάτων, έτσι να βοηθήσουμε τα παιδιά να κατανοούν την ιστορία και όχι να παπαγαλίζουν δυσνόητα βιβλία χωρίς ουσιαστικά να μαθαίνουν τίποτα. Η αντίληψη αυτή για τη διδασκαλία της ιστορίας έχει οδηγήσει και στην ανάθεση του μαθήματος σε άλλους κλάδους. Αν εμείς οι ίδιοι δεν αναγνωρίσουμε τις δυσκολίες της και την ανάγκη κατάρτισης από δική μας πλευράς για να τη διδάξουμε σωστά, πώς θα διεκδικήσουμε την κατάργηση των δεύτερων αναθέσεων; Παράθεση από: maryk στις Νοεμβρίου 29, 2009, 10:52:28 amΣχετικά με το θέμα μείωσης της ύλης ΑΣΕΠ πιστεύω ότι δε θα λύσει κανένα πρόβληαμ.Όποια και να είναι η ύλη οι διαγωνιζόμενοι είμαστε οι ίδιοι (κυρίως ως προς την ποσότητα).Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη. Επιπλέον, θεωρώ απαξιωτικό ως προς το πτυχίο μας τον περιορισμό της ύλης αποκλειστικά στα σχολικά βιβλία. Ένας απόφοιτος λυκείου μπορεί με άνεση να παπαγαλίσει τα σχολικά, δεν είναι απαραίτητο να έχει τελειώσει και πανεπιστήμιο, πόσο μάλλον ένα τμήμα φιλοσοφικής. Θεωρώ όμως ότι πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν αλλαγές στην ειδική διδακτική. Κανείς μέχρι τώρα δεν έχει καμία ιδέα, ούτε καν σε αδρές γραμμές, τι απαιτείται και πώς γίνεται η βαθμολόγηση. Ας μας πουν επιτέλους ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία βαθμολογούν! Και εκεί πρέπει να επιμείνουμε πάρα πολύ. Παράθεση από: maryk στις Νοεμβρίου 29, 2009, 10:52:28 amΣχετικά με το θέμα γνησιότητας φιλολόγων έχω να πώ ότι η εμπάθεια και η έπαρση δε θα οδηγήσει πουθενά...κάθε άλλο.Σχετικά με το θέμα μείωσης φιλολογικών μαθημάτων και της "κλίκας" που αναφέρθηκε έχω να πώ ότι όσοι στηρίζουν τέτοιες απόψεις είναι μέρος του τραγικού αυτού συστήματος που το βολεύει ο λαός να είναι ανιστόρητος και να κολυμπάει στην άγνοια έτσι ώστε να είναι εύκολο θύμα και υποχείριο του εκάστοτε συστήματος.Κανένας μαθητής δε θα σωθεί από μείωση οποιουδήποτε μαθήματος ποσω μάλλον βασικού μαθήματος...Και εδώ με βρίσκεις απολύτως σύμφωνη. Μπορούμε όμως να διεκδικήσουμε ουσιαστικότερο μάθημα, με αλλαγή βιβλίων, αναλυτικών προγραμμάτων και μείωση της ύλης...