0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πιστεύω ότι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί τουλάχιστον όσο αφορά την εργασία τους πρέπει λογικά να έχουν πολύ λιγότερο στρες από εμάς τους αδιόριστους [...]
Μου αρέσει δε που σε όποιον γιατρό και να πας, ακόμη και στον οδοντίατρο, σε συμβουλεύει να μην έχεις άγχος. Για πείτε μας τότε και τον τρόπο... αλλά ξέχασα, εμείς ανήκουμε στους ευεργετημένους κλάδους... του ΟΑΕΔ το καλοκαίρι!
Παράθεση από: aghathi στις Δεκεμβρίου 14, 2009, 01:44:26 amΠιστεύω ότι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί τουλάχιστον όσο αφορά την εργασία τους πρέπει λογικά να έχουν πολύ λιγότερο στρες από εμάς τους αδιόριστους [...]Είναι θέμα χαρακτήρα.Δε θα ξεχάσω ποτέ περσινή μου συνάδελφο που σε 3 χρόνια βγαίνει στη σύνταξη και όμως δούλευε πολύ περισσότερο από μένα και από οποιονδήποτε άλλο μόνιμο. Στο τέλος της χρονιάς είχε 2 συρτάρια τίγκα στα διαγωνίσματα και άλλα 2 τίγκα στις σημειώσεις!
[...] είτε έχεις διάθεση είτε όχι τα προνόμια του δημοσίου τομέα ( καλοκαίρι-Χριστούγεννα, Πάσχα άδειες εγκυμοσύνης κλπ) είναι σημαντικά και τα εκτιμά περισσότερο όποιος έχει δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα.
Θυμάμαι μια συνάδελφο φυσικό, η οποία θα γεννούσε αρχές με μέσα Απριλίου και όλη την ώρα έλεγε η φουκαριάρα: Αχ, Παναγία μου, κράτα λίγο ακόμη το μωρό, να προλάβω βγάλω την ύλη! Τελικά την έβγαλε και μετά από 2 μέρες γέννησε! Ακόμη, δηλαδή, και αυτό το τόσο ευχάριστο γεγονός... εκεί... με την ψυχή στο στόμα να γίνει! Αυτά προς ενημέρωση όλων όσοι θεωρούν ότι οι καθηγητές υπάρχουν μόνο και μόνο για να κάθονται και να επιβαρύνουν με τους... παχυλούς μισθούς τους το κράτος!
Παράθεση από: Melina04 στις Δεκεμβρίου 14, 2009, 05:44:32 pm [...] είτε έχεις διάθεση είτε όχι τα προνόμια του δημοσίου τομέα ( καλοκαίρι-Χριστούγεννα, Πάσχα άδειες εγκυμοσύνης κλπ) είναι σημαντικά και τα εκτιμά περισσότερο όποιος έχει δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό είναι αλήθεια.Ίσως αυτό να μας γυρνάει και μπούμερανγκ: "Τόσα προνόμια έχετε οι καθηγητές και πάλι απεργείτε!" για παράδειγμα...
Αλλά όσο ενδιαφέρει τους εκπαιδευτικούς τι μισθό παίρνει ένας μη εκπαιδευτικός σε σύγκριση με τις ώρες που εργάζεται ο τελευταίος, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται και την πίεση που δέχετε χωρίς διαλείμματα και με 2 βδομαδες άδειας το χρόνο και χωρίς πληρωμή των υπερωριών του, τόσο ενδιαφέρει και τους μη-εκπαιδευτικούς τι μισθό παίρνουν οι εκπαιδευτικοί κτλ. Λογικό δεν είναι;