*

Αποστολέας Θέμα: ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 77046 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mk75

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών
« Απάντηση #224 στις: Αυγούστου 23, 2010, 10:48:38 am »
Λογικά ο επόμενος ασεπ θα αφορά το 100% προσλήψεων, έτσι δεν είναι;

θα δίνεις ασεπ, θα κρατάς την καλύτερη βαθμολογία των τελευταίων τριών ασεπ, θα προσμετρώνται τα διάφορα προσόντα (προϋπηρεσία, μεταπτυχιακά, ξένη γλώσσα, υπολογιστές κλπ με μοριοδότηση αυτών όπως προβλέπεται στον ν.3848) και τα κοινωνικά κριτήρια και θα καταρτίζεται ένας ενιαίος πίνακας από όπου θα αντλούνται όσοι είναι να διοριστούν. Θέσεις δεν θα προκηρύσσονται αλλά με βάση τις ανάγκες που θα καταγράφουν οι Περιφερειάρχες θα αποφασίζει ο εκάστοτε υπουργός παιδείας.

Oλα αυτα με την προυποθεση οτι η ειδικοτητα σου θα συμμετασχει στον ΑΣΕΠ. Εαν οχι μαλλον θα κρατησεις την καλυτερη των δυο προηγουμενων
για να βγουν οι πινακες. Εγω πιστευω παντως οτι θα προκυρηχθουν ολες οι ειδικοτητες για να τρεξει το συστημα. Το μονο που ελπιζω ειναι να ανακοινωσει πολυ νωρις ποιες ειδικοτητες θα δωσουν γιατι θα ειναι σαδιστικο να φτασει η ωρα της αιτησης και να μην ειναι μεσα η ειδικοτητα σου.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 23, 2010, 10:50:48 am από mk75 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:19:51 »

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #225 στις: Αυγούστου 23, 2010, 10:55:53 am »
"έχει συγκροτηθεί επιτροπή στην οποία συμμετέχουν στελέχη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του ΑΣΕΠ, η οποία επεξεργάζεται τις αλλαγές. Αυτές οι αλλαγές θα δίνουν έμφαση στην παιδαγωγική κατάρτιση και τη διδακτική ικανότητα των διαγωνιζομένων, καθώς και στις γενικές γνώσεις πέρα από το ιδιαίτερο αντικείμενο των σπουδών. Παράλληλα, ένα νέο χαρακτηριστικό του διαγωνισμού θα είναι ότι δεν θα προκηρύσσεται συγκεκριμένος αριθμός θέσεων, όπως γινόταν μέχρι τώρα, και επίσης δεν θα αφορά πλέον κάθε φορά όλες τις ειδικότητες, αλλά μόνον αυτές για τις οποίες έχουν καταγραφεί ελλείψεις."

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=37&artId=4590503

προς το παρόν στα σχέδια είναι. Παρόλα αυτά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ο περιορισμός των προσλήψεων και όχι ο εξορθολογισμός των προσλήψεων όπως διακηρύσσουν.

Αποσυνδεδεμένος sixtir

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: Αυγούστου 23, 2010, 11:06:12 am »
η περικοπή των προσλήψεων μπορούσε να γίνει και με το παλιό σύστημα( δες γυμναστές ) με μείωση θέσεων στον ασεπ. άλλωστε είχε ήδη ξεκινήσει απο τον ασεπ του 2009, δεν ήταν απαραίτητο να αλλάξει! απλά με το νέο σύστημα θα γίνει ανακάτεμα της τράπουλας και άντε να βγάλεις άκρη. Διεκδικήσεις του τύπου " είμαστε διοριστέοι γιατί ο νόμος τάδε το λέει " δε θα υφίστανται. πάντως το σίγουρο είναι οτι και το νέο σύστημα θα διατηρήσει αδικίες και θα δημιουργήσει νέες. Ένα αξιοκρατικό σύστημα δεν μπορούν να βγάλουν οι άχρηστοι, έλεος!

Αποσυνδεδεμένος cris.drm

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: Αυγούστου 23, 2010, 11:07:54 am »
Καλημερα σας...
Να σας ρωτησω κατι.... Αν για παραδειγμα γινει ΑΣΕΠ το 2011 και ο βαθμος μου ειναι μικροτερος απο αυτον του ΑΣΕΠ 2008, θα κρατησω αυτον του ΑΣΕΠ 2008??? Θα λαμβανονται υποψη οι διαγωνισμοι που εγιναν πριν την εφαρμογη του νομου???

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:19:51 »

Αποσυνδεδεμένος sixtir

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Αυγούστου 23, 2010, 11:09:11 am »
Καλημερα σας...
Να σας ρωτησω κατι.... Αν για παραδειγμα γινει ΑΣΕΠ το 2011 και ο βαθμος μου ειναι μικροτερος απο αυτον του ΑΣΕΠ 2008, θα κρατησω αυτον του ΑΣΕΠ 2008??? Θα λαμβανονται υποψη οι διαγωνισμοι που εγιναν πριν την εφαρμογη του νομου???
ναι μετράνε οι 2 προηγούμενοι και όποιον θέλεις κρατάς( έτσι κατάλαβα)! αυτό είναι και μια από τις αδικίες, γιατί η δυσκολία του κάθε ασεπ είναι διαφορετική και οι βαθμοί ποικίλλουν! μπορεί να είσαι πρώτος σε εναν δύσκολο διαγωνισμό με 65% και σε έναν εύκολο με 95%! βάζοντας αυτούς τους 2 ανθρώπους στον ίδιο πίνακα. ε συγνώμη αλλά και ο τελευταίος επιτυχών του 2ου διαγωνισμού θα ξεπεράσει άνετα αυτον με 65%!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 23, 2010, 11:13:03 am από sixtir »

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2010, 05:57:14 pm »
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος rebecca...

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: Οκτωβρίου 06, 2010, 03:12:47 am »
Καλησπερα,
σκεπτομαι να διαγωνιστω στον επομενο ασεπ και προσπαθω να καταλαβω τι πρεπει να κανω για να καταφερω εστω να μαζεψω μορια μιας και ειμαι δυσκολη ειδικοτητα(ΠΕ10).
Απ οτι εχω καταλαβει μεχρι τωρα πχ απο τις 12 θεσεις του τελευταιου ασεπ για εμας το 60% το πηραν απο τους πινακες και το υπολοιπο 40% απο επιτυχια στον διαγωνισμο? καταργουνται 24μηνιτες και 30μηνιτες?
εχω ακομα μια ερωτηση,
εγω που δεν εχω ακομα επαρκεια(σε εμας ειναι απαραιτητη) και δεν εχω πιθανοτητες γιατι προηγουνται εκεινοι με την επαρκεια για να μην παει χαμενος αυτος ο ασεπ που μας ερχεται μπορω να διαβασω,να γραψω τελεια και να κρατησω το βαθμο μου(η να παρω μορια απ αυτον-δεν ξερω πως γινεται) και στον μεθεπομενο διαγωνισμο το 2014(που θα εχω παρει εν τω μεταξυ την επαρκεια) να ξαναδωσω?(και αν γραψω χειροτερα να κρατησω το βαθμο του 2012)?
ΠΕ 10

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Οκτωβρίου 06, 2010, 03:05:57 pm »
Aν βάλουν και γενικές γνώσεις 'οπως στο Τεστ Δεξιοτήτων και μετράνε ΑΡΚΕΤΑ στην διαμόρφωση του βαθμού, τότε την κάτσαμε. Αυτό σημαίνει πλήρη απαξίωση του πτυχίου. Είναι πραγματικά τραγικό να εξετάζεσαι και στην ειδικότητα και γενικά ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΤΟ

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Οκτωβρίου 06, 2010, 03:23:11 pm »
Καλημερα σας...
ναι μετράνε οι 2 προηγούμενοι και όποιον θέλεις κρατάς( έτσι κατάλαβα)! αυτό είναι και μια από τις αδικίες, γιατί η δυσκολία του κάθε ασεπ είναι διαφορετική και οι βαθμοί ποικίλλουν! μπορεί να είσαι πρώτος σε εναν δύσκολο διαγωνισμό με 65% και σε έναν εύκολο με 95%! βάζοντας αυτούς τους 2 ανθρώπους στον ίδιο πίνακα. ε συγνώμη αλλά και ο τελευταίος επιτυχών του 2ου διαγωνισμού θα ξεπεράσει άνετα αυτον με 65%!!!!

Πράγματι έτσι είναι. Υπάρχει τρόπος όμως να αντικειμενοποιηθεί ο βαθμός αυτός λαμβάνοντας υπόψη τη σειρα κατάταξης. Κάτι τέτοιο είναι πολύ εύκολο να γίνει με μεγάλη ακρίβεια από ένα στατιστικολόγο.
Καλό είναι να το ψάξουμε (ψάξω) λίγο πιο διεξοδικά και να γίνει μια πρόταση βελτίωσης στην οποία δεν θα μπορεί να πει όχι το υπουργείο.!!!!
Αυτό θα μπορούσε να το οργανώσει και η ΠΕΑΕ...

Αποσυνδεδεμένος rebecca...

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #233 στις: Οκτωβρίου 06, 2010, 07:23:46 pm »
Καλησπερα,
σκεπτομαι να διαγωνιστω στον επομενο ασεπ και προσπαθω να καταλαβω τι πρεπει να κανω για να καταφερω εστω να μαζεψω μορια μιας και ειμαι δυσκολη ειδικοτητα(ΠΕ10).
Απ οτι εχω καταλαβει μεχρι τωρα πχ απο τις 12 θεσεις του τελευταιου ασεπ για εμας το 60% το πηραν απο τους πινακες και το υπολοιπο 40% απο επιτυχια στον διαγωνισμο? καταργουνται 24μηνιτες και 30μηνιτες?
εχω ακομα μια ερωτηση,
εγω που δεν εχω ακομα επαρκεια(σε εμας ειναι απαραιτητη) και δεν εχω πιθανοτητες γιατι προηγουνται εκεινοι με την επαρκεια για να μην παει χαμενος αυτος ο ασεπ που μας ερχεται μπορω να διαβασω,να γραψω τελεια και να κρατησω το βαθμο μου(η να παρω μορια απ αυτον-δεν ξερω πως γινεται) και στον μεθεπομενο διαγωνισμο το 2014(που θα εχω παρει εν τω μεταξυ την επαρκεια) να ξαναδωσω?(και αν γραψω χειροτερα να κρατησω το βαθμο του 2012)?

up
ΠΕ 10

Αποσυνδεδεμένος thalassopouli

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 03:57:09 pm »
Ρε παιδιά ακούω πολύ έντονα τελευταία από μέλος που έχει πολύ καλή πληροφόρηση από τις δράσεις του υπουργείου ότι θα πάρει σίγουρα παράταση άλο ένα χρόνο ο επόμενος ΑΣΕΠ και θα γίνει το 2013  για την δευτεροβάθμια ώστε να παρατείνει και άλλο λίγο την δήθεν μεταβατική. Του χρόνου θα γίνει μόνο φια πρωτοβάθμια λέει... :-\ Έχετε ακούσει τπτ εσείς;

xriana1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #235 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 04:12:31 pm »
Είναι απολύτως λογικό. Δεν έχει κανένα νόημα η διενέργεια διαγωνισμού Ασεπ από τη στιγμή που δεν έχει εξασφαλιστεί μεταβατική περίοδος από τον παλιό στο νέο νόμο. Εξάλλου εκρεμούν οι προσλήψεις παλαιότερων Ασεπιτών, 24μηνιτών και ανθρώπων με μεγάλες προυπηρησίες και ειδικές κατηγορίες εκπ/κων. Ασεπ θα αργήσει πολύ να ξαναγίνει και κατα τη γνώμη μου καλως.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 04:25:58 pm »
Ρε παιδιά ακούω πολύ έντονα τελευταία από μέλος που έχει πολύ καλή πληροφόρηση από τις δράσεις του υπουργείου ότι θα πάρει σίγουρα παράταση άλο ένα χρόνο ο επόμενος ΑΣΕΠ και θα γίνει το 2013  για την δευτεροβάθμια ώστε να παρατείνει και άλλο λίγο την δήθεν μεταβατική. Του χρόνου θα γίνει μόνο φια πρωτοβάθμια λέει... :-\ Έχετε ακούσει τπτ εσείς;

φημες!

Είναι απολύτως λογικό. Δεν έχει κανένα νόημα η διενέργεια διαγωνισμού Ασεπ από τη στιγμή που δεν έχει εξασφαλιστεί μεταβατική περίοδος από τον παλιό στο νέο νόμο. Εξάλλου εκρεμούν οι προσλήψεις παλαιότερων Ασεπιτών, 24μηνιτών και ανθρώπων με μεγάλες προυπηρησίες και ειδικές κατηγορίες εκπ/κων. Ασεπ θα αργήσει πολύ να ξαναγίνει και κατα τη γνώμη μου καλως.

αρκετα με τη μεταβατικη δε νομιζετε? Η φιλη μας η Δ. ειπε μεχρι και ενα χρονο ακομα.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Tery

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 04:26:31 pm »

Πιστεύω ότι ο επόμενος ασεπ θα γίνει το αργότερο τέλος του 2011 ή αρχές του 2012.  Τα κενά που υπάρχουν είναι πάρα πολλά, και φαίνεται ότι θα προκύψουν κι άλλα, δεδομένου ότι οι συνταξιοδοτήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί.Το υπουργείο έχει δεσμευτεί προφορικά (δυστυχώς όχι γραπτά) ότι θα προσλάβει τους εναπομείναντες διοριστέους το επόμενο σχολικό έτος. Σε ορισμένες ειδικότητες οι εναπομείναντες είναι πολύ λίγοι.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)