*

Αποστολέας Θέμα: Από που να διαβάσω φυσική για τον ΑΣΕΠ;  (Αναγνώστηκε 17085 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος semiramis

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Από που να διαβάσω φυσική για τον ΑΣΕΠ;
« στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 01:50:25 pm »
Γειά σας!
Είμαι φυσικός και είμαι καινούρια στο forum!
Τελείωσα το μεταπτυχιακό μου το καλοκαίρι και εδώ και λίγο καιρό προσπαθώ να ξεκινήσω διάβασμα για τον ΑΣΕΠ και θα ήθελα τη βοήθειά σας.
Έχω δώσει ήδη 2 φορές ΑΣΕΠ αλλά επειδή ασχολούμουν με το μεταπτυχιακό πήγα και τις 2 αδιάβαστη με τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Τώρα που προσπαθώ να διαβάσω έχω μπερδευτεί πολύ ξανακοιτάζοντας τα θέματα του γνωστικού αντικειμένου του 2007 και του 2009. Τα θέματα του 2007 μου φάνηκαν αρκετά δύσκολα ενώ του 2009 ευκολότερα.
Σχεδίαζα να διαβάσω τους δύο τόμους της Πανεπιστημιακής Φυσικής του Young και τη Σύγχρονη Φυσική του Serway και παράλληλα να κοιτάζω και τα βιβλία του σχολείου, αλλά ξαναβλέποντας τα θέματα του 2007 απογοητεύτηκα.
Εσείς τι πιστεύετε;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Από που να διαβάσω φυσική για τον ΑΣΕΠ;
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:10:14 »

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 01:57:02 pm »
Εγώ θα σου έλεγα Serway όλους τους τόμους...
Σίγουρα πρέπει να ξέρεις καλά την ύλη όλων των σχολικών...
Το serway κατα τα άλλα μου φαίνεται πως σου δίνει ένα ικανοποιητικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο μπορείς να εμβαθύνεις
και να γράψεις έναν ικανοποιητικό βαθμό στο γνωστικό...

ΥΓ: Έχω δώσει μόνο του 2009 και όπως λές ήταν εύκολα...
Οπότε άκου καλύτερα τη γνώμη των παλαιότερων συναδέλφων...

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 02:02:42 pm »
Σ'ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!
Θα κοιτάξω τα κοιτάξω τα βιβλία που μου είπες και θα τα συγκρίνω με αυτά  που έχω.

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 02:15:22 pm »
Επίσης τα βιβλία Φυσική I και Φυσική II (ενδέχεται να βγεί και III) των Καράβολας και Ράιος εκδόσεις Σαββάλας (τιμή 17,70 ανα βιβλίο πέρυσι) έχουν καλά στοιχεία
Σου κάνουν και την απαραίτητη μαθηματική εισαγωγή... και είναι καλά για εξάσκηση...
Αν θυμάμαι καλά έχουν και λάθη μέσα...

Δέν είχα προλάβει να ασχοληθώ πολύ με αυτά αλλά μου τα είχαν προτείνει αρκετοί συνάδελφοι...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:10:14 »

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 03:40:19 pm »
τα σχολικά βιβλία σου είναι χρήσιμα για την ειδική διδακτική, στην περίπτωση που δεν έχεις πείρα από διδασκαλία, για το γνωστικό είναι άχρηστα

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 04:45:40 pm »
Για Φυσική, ό,τι έχεις από πανεπιστημιακά των πρώτων 2-3 ετών, αν και καλύτερα αυτά που τα έχουν μαζεμένα (Young, Serway) και επιλεκτικά, ανάλογα την ύλη. Αν και δεν θα πρέπει να έχεις πρόβλημα, απλά φρεσκάρισμα θέλεις. Και για να μπεις στο πνεύμα των ερωτήσεων ΑΣΕΠ, θα πρότεινα και τους 3 τόμους (ναι είχε βγει ήδη πέρισυ ο 3ος τόμος) του Καράβολα. Και επειδή καλύτερα να κρίνεις μόνη σου, πήγαινε σε κάποιο μεγάλο βιβλιοπωλείο (π.χ. Σαββάλα) που έχουν μαζεμένα όλα τα βιβλία για ΑΣΕΠ και ξεφύλισέ τα να δεις ποιο σου κάνει καλύτερα για επαναλήψεις κλπ.
Και φυσικά τα σχολικά βιβλία, ειδικά του καθηγητή, για την ειδική διδακτική.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 04:48:10 pm »
Επίσης τα βιβλία Φυσική I και Φυσική II (ενδέχεται να βγεί και III) των Καράβολας και Ράιος εκδόσεις Σαββάλας (τιμή 17,70 ανα βιβλίο πέρυσι) έχουν καλά στοιχεία
Σου κάνουν και την απαραίτητη μαθηματική εισαγωγή... και είναι καλά για εξάσκηση...
Αν θυμάμαι καλά έχουν και λάθη μέσα...

Δέν είχα προλάβει να ασχοληθώ πολύ με αυτά αλλά μου τα είχαν προτείνει αρκετοί συνάδελφοι...

Όπως προανέφερα, έχει βγει και ο 3ος τόμος, ενώ στην προσωπική ιστοσελίδα του Καράβολα (το έχει στον πρόλογό του κάπου) έχει τις διορθώσεις στα τυπογραφικά λάθη των βιβλίων.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος physicaest

• Έμπειρο μέλος
  • Koλωνακι (Πλατεια)1920
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 04:55:06 pm »
Λυσε τις ασκησεις του serway που ειναι στο τελος καθε κεφαλαιου.Στο τελος του καθε τομου υπαρχουν τα αριθμητικα αποτελεσματα των ασκησεων με περιττο αριθμο

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 06:06:52 pm »
Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
Θα τα ψάξω αυτά τα βιβλία του Καράβολα που μου είπατε, δεν τα είχα υπόψιν μου ευχαριστώ. Η αλήθεια είναι ότι και τις δύο φορές που έδωσα πήγα καλούτσικα στη φυσική παρόλο που δεν είχα διαβάσει καθόλου. Αυτή τη φορά θέλω να κάνω μια καλή προσπάθεια μήπως και τα καταφέρω και έχω πελαγώσει λίγο με την ύλη. Και καλά η φυσική, αλλά όσο σκέφτομαι και όλα τα άλλα που πρέπει να διαβάσω με πιάνει πανικός!
Πάντως κι εγώ νομίζω ότι τα βιβλία του καθηγητή βοηθάνε στην ειδική διδακτική.
Και πάλι ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος seirios ΠΕ04.01

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 15, 2009, 05:33:09 pm »
Kalo kouragio gia osous ksekinane tora me to diabasma gia ton epomeno asep. Ego edosa to 2009 kai (eutuxos) perasa, opote eimai idi se sxoleio kai pleon leo oti aksize ton kopo to diabasma (diabasa 4mines full time kai allous duo peripou ena 4oro tin ebdomada).
Gia ti fusiki,
nomizo pos prepei kaneis na bgalei mia fora tin uli oposdipote apo tous 4 tomous tou Serway (i kapoio antistoixo biblio px tou Young) pou ta exei mazemena ola, alla oxi oso analutika ta kaname sta biblia tis sxolis. Meta kante oso perissotera themata ginetai. To biblio pou anaferthike idi (ton Karabola.. einai kalo), ego ektos apo auto xrisimopoiisa kai tou Martinou (kukloforei sta bibliopoleia, de thumamai ton titlo akribos, alla mporo na to bro), to opoio exei polu sunoptiki theoria kai themata ana enotita pou einai duskolotero apo tou Karavola. Episis, pera apo themata pou tha breite sto internet (kukloforoun arketa, an thelete mporo na sas steilo kai osa exo idi katebasmena), boithane arketa ta themata ton GRE, apo ta opoia kiolas exoun pesei kapoies erotiseis se proigoumenous asep.
Tora, oson afora stin eidiki didaktiki,
ta sxolika biblia einai aparaitita, opos kai oi ergastiriakoi odigoi, alla akoma perissotero xreiazontai ta biblia kathigiti (mporeite na ta breite sto http://www.pi-schools.gr/lessons/physics/). Ekei exei tous stoxous gia kathe enotita, tis enallaktikes idees, kai ola auta pou zitane sto sxedio mathimatos. Episis ta peiramata ton ergastiriakon odigon xreiazontai se periptosi pou baloun ergastiriako sxedio mathimatos (opos to 2007) kai s'autin tin periptosi ap'oti exo katalabei, theloun oposdipote to peirama tou odigou kai oxi opoiodipote peirama, akoma ki an kaluptei pliros tous stoxous tou mathimatos.
Gia ta paidagogika,
einai kala duo biblia tou Matasaggoura (i sxoliki taksi kai oi stratigikes didaskalias) kai basika pali themata apo to CD tou Anikoula pou kukloforei kai apo to internet, opou tha breite apeira.
Telos, gia ta suneksetazomena,
gia ti biologia kai tin ximeia, eiste kalummenoi apo ta sxolika biblia (alla prosexontas tis uposimeioseis, kai auta pou den einai sto kurios keimeno, giati apo ekei sunuthos bazoun) kai apo themata pou kukloforoun sto internet. Yparxei kai gia ti ximeia biblio tou Sabbala ton Karavola - Raiou pou einai kalo kai kapoio akoma pou auti ti stigmi den exo edo, alla mporo na to bro kai tha sas po.
Gia tin geologia, uparxei ena biblio (Geologia gia tis eksetaseis tou ASEP) pou einai mikro kai sxetika eukolo kai kaluptei arketa megalo pososto tis ulis - sigoura oxi to 100%, alla nomizo pos arkei, ektos an sas meinei xronos na diabasete panepistimiako biblio.

Auta gia tin ora, mallon egrapsa polla, alla toulaxiston elpizo na boithisa, kali epituxia kai kalo kouragio!

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 17, 2009, 08:22:57 am »
Για την ειδική διδακτική υπάρχει επίσης ένα πολύ καλό βιβλίο:
"Το μακρόν Φυσική προ του βραχέος διδάσκω" του Ανδρέα Κασσέτα από τις εκδόσεις Σαββάλας...
Δεν έχει γραφτεί για ΑΣΕΠ αλλά υποκαθιστά σε μεγάλο βαθμό την διδακτική πείρα σε πολλά θέματα φυσικής.
Είναι βιβλίο που πιστεύω πως θα πρέπει να περάσει από τα χέρια κάθε φυσικού που διδάσκει...
Καλογραμμένο και κυρίως χρήσιμο γιατι επιμένει στο ξεκαθάρισμα των εννοιων που συναντάμε στη φυσική...

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 17, 2009, 09:26:37 am »
Να προσθέσω και το "Μήλο και το κουάρκ" που αποτελεί το 2ο μέρος του "Το μακρόν Φυσική προ του βραχέος διδάσκω"

Αποσυνδεδεμένος physicaest

• Έμπειρο μέλος
  • Koλωνακι (Πλατεια)1920
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 17, 2009, 09:43:42 am »
Κοιταξτε...ο CD's κανει μονο για να γραψεις καλα στην διδακτικη στον ΑΣΕΠ.Κατα τα αλλα μονο καθοδηγητη και συμβουλο για να με μαθει, πως να κανω μαθημα στην ταξη , δεν τον θεωρω.....
Στο ζωντανο μαθημα ,νομιζω, οτι εγω θα τον βοηθουσα περισσοτερο απ' οτι αυτος εμενα....

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 17, 2009, 10:26:32 pm »
"Το μήλο και το κουάρκ" του Κασσέτα πολύ καλό βιβλίο. Με βοήθησε αρκετά στην ειδική διδακτική (στο ένα θέμα δηλαδή, στο άλλο με το LHC με βοήθησαν οι πανεπιστημιακές γνώσεις). Και γενικά το θεωρώ ενδιαφέρον βιβλίο, χρήσιμο σε κάθε φυσικό εκπαιδευτικό, γιατί δίνει ιδέες για αρκετά πράγματα.
Τον αδικείς physicaest, αλλά απόψεις είναι αυτές.
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473