0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχω συζητήσει κατ΄επανάληψη με τους μαθητές μου για το αν είναι ευχαριστημένοι γενικα με τη μαθητική ζωή τους. Τους πρότεινα το εξής σύστημα, το οποίο δεν είναι κάτι που επινόησα εγώ, αλλά κάτι που εφαρμόζεται στις περισσότερες ευρωπαικές χωρες:1) Να κάθονται στο σχολείο μέχρι τις 4 το απόγευμα.2) Στο σχολείο να γίνεται τόσο η παράδοση του μαθήματος από τους καθηγητές όσο και η μελέτη. Δηλαδή τις ασκήσεις για την επόμενη ημέρα οι μαθητές θα τις δουλεύουν μέσα στο σχολείο με την βοήθεια των καθηγητών τους (μπορεί να είναι οι ίδιοι ή άλλο προσωπικό όπως είναι η ενισχυτική διδασκαλία).3) Θα υπάρχει και ένα μικρό διάλλειμα για φαγητό σε ειδικούς χώρους όπως οι φοιτητικές λέσχες στο πανεπιστήμιο.3) Στις 4 το σχολείο θα τελειώνει. Οι μαθητές θα αφήνουν όλα τους τα βιβλία σε ντουλαπάκια στο σχολείο και θα πηγαίνουν σπίτι να ξεκουραστούν και να ασχοληθούν με hobbies πχ αθλητισμό, μουσική κλπΔεν θα κουβαλάνε βιβλία σπίτι! Το διάβασμα θα τελειώνει στις 4, και θα κλειδώνει εκεί το θέμα.Σας πληροφορώ ότι ομόφωνα το δέχτηκαν κάτι τέτοιο! Είδαν έτσι την ζωή τους να αποκτά νέα ενδιαφέροντα. Ε βέβαια, σημερα τελειώνουν το σχολείο και αρχίζουν νέο σχολείο (τα φροντιστήρια) μέχρι τις 10 το βράδυ. Δηλαδή από το πρωι μέχρι το βράδυ διαβάσματα. Απαράδεκτο!Φυσικά και είμαι σύμφωνος να δουλεύω μέχρι τις 4 το απόγευμα με καποια αύξηση του μισθού. Όπως προανέφερα μπορεί να υπάρξει και νέο προσωπικό για αυτό, αν κάποιος δεν επιθυμεί το εκτενές ωράριο εργασίας.
Killbill ,επειδή όσα θίγεις πραγματικά είναι πολύ εύστοχα και με απασχολούν καθε μέρα καθώς, έχοντας αναλάβει αρκετά μαθήματα κατεύθυνσης στο σχολείο, έρχομαι καθημερινά αντιμέτωπος με τέτοια φαινόμενα, παρά το γεγονός ότι τα παιδιά είναι πολύ ευχαριστημένα από τη δουλειά μου - ή έτσι τουλάχιστον λένε, δεν έχουν όμως και λόγο να μην είναι.... Δηλαδή παρόλα αυτά εξακολουθούν να με "ακυρώνουν" κι εμένα και τη δουλειά μου. Εσύ λοιπόν, που το αποδίδιες αυτό; τι λέει η εμπειρία σου ή οι συζητήσεις σου με τα παιδιά; και πως απαντάς ο ίδιος το ερώτημα που θέτεις - δηλαδή τελικά, γιατί τα παιδιά δεν τολμούν να φέρουν αντίρρηση στα φρονιστήρια και λένε κι ευχαριστώ, όταν εμένα μου γκρινιάζουν εάν τους ανακοινώσω τεστ στην ενότητα της ημέρας για την επόμενη φορά;
Στο σχολείο χάνονται πάρα πολλές ώρες.
Ας μπούν δίδακτρα στα σχολεία τότε με την μισή τιμή των φροντιστηρίων. Όλοι κερδισμένοι θα βγούμε!
Παράθεση από: killbill στις Δεκεμβρίου 17, 2009, 09:10:34 am Ας μπούν δίδακτρα στα σχολεία τότε με την μισή τιμή των φροντιστηρίων. Όλοι κερδισμένοι θα βγούμε!εδώ είσαι λάθος και το ξέρεις, και δεν χρειάζεται να επεκταθώ
Κατανοώ το εργασιακό πρόβλημα που σχετίζεται με την αμοιβή και τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών, διότι αυτό είναι το θέμα που προβάλλεται κυρίως γενικά και έχουμε λάβει επαρκή ενημέρωση γύρω από αυτό.Με την ίδια λογική, φανταστείτε τους αστυνομικούς και τις νοσοκόμες που είναι σε κυλιόμενες βάρδιες και δεν έχουν επαρκή επαφή με την οικογένειά τους. Που απειλείται η ζωή τους και η υγεία τους.Τους πωλητές και τους πολιτικούς μηχανικούς που βρίσκονται μονίμως εκτός έδρας και δεν βλέπουν την οικογένειά τους.Τους γονείς που ταξιδεύουν με λεωφορεία και τρένα για να είναι στην εργασία τους τα χαράματα και να επιστρέφουν το βράδυ.Τις εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα που αποφεύγουν να λείπουν από την εργασιά τους λόγω αρρώστιας του παιδιού ή επειδή έκλεισε το σχολείο, διότι απειλούνται με απόλυση ή, στην καλύτερη περίπτωση, με εξαίρεση από κάποια μηδαμινή ετήσια αύξηση μισθού. Που εργάζονται τουλάχιστον 10 ώρες ημερησίως χωρίς αμοιβή για τις υπερωρίες τους, διότι αλλίως κρίνονται ανεπαρκείς για την θέση τους και αντικαθιστώνται. Στην ίδια ψυχολογική κατάσταση υπόκεινται και οι γονείς που καλούνται να είναι αποδοτικοί στην εργασία τους, παρά τα προβλήματά τους.Περαιτέρω, η ελλειπής λειτουργία των δημόσιων σχολείων προκαλεί αρκετά σοβαρά προβλήματα στο εργασιακό χώρο των γονέων. Οι εργοδότες είναι επιχειρηματίες και δεν τους ενδιαφέρει πώς λειτουργεί το κάθε σχολείο. Και δεν αναφέρομαι απλά στο ωράριο των σχολείων, αλλά στη συχνή διακοπή τους για το χ, ψ λόγο.Για τον λόγο αυτόν, όπως έθεσα και στο αρχικό μου μήνυμα σε αυτό το νήμα, δεν μπορεί να ανοιχτεί διάλογος μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών (ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και γονείς), πάνω σε αυτό το θέμα, διότι και οι δύο πλευρές έχουν τα ίδια προβλήματα και το δίκιο τους, αλλά υποστήριξη σε αυτό το θέμα δε θα βρεθεί.Υποστήριξη, θα μπορούσε να βρεθεί σε άλλα θέματα, εξίσου αναγκαία:Για παράδειγμα:Έχετε γραμματέα στα σχολεία σας η οποία να απαντά στα τηλέφωνα, να τηρεί τα αρχεία, να βγάζει τις φωτοτυπίες που θέλετε, ή εκτελεί εκπαιδευτικός χρέη γραμματέως; Έχετε αρκετές καθαρίστριες, ώστε να υπάρχουν οι απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής στο σχολείο σας ή απειλείστε με λοιμώξεις;Έχετε φύλακες και επιστάτες στο σχολείο σας ή εκτελείτε χρέη φύλακα;Έχετε τα εργαλεία που πιστεύετε ότι χρειάζεστε για να αποδώσετε καλύτερα το μάθημα ή εργάζεστε με ελάχιστους πόρους;Αισθάνεστε ανήμποροι, λόγω κάποιων ελλείψεων, να βοηθήσετε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ή με δυσκολίες στη γλώσσα;Έχετε σκεφθεί λύσεις, αλλά σας λείπει η υποστήριξη να τις υλοποιήσετε;Παρέχεται από τους αρμόδιους φορείς η χρηματική υποστήριξη που οφείλει να δώσει;Σε αυτά τα θέματα, προσωπικά, γνωρίζω αρκετούς γονείς που είναι διατεθειμένοι να σας στηρίξουν και να πιέσουν καταστάσεις και να διαμαρτυρυθούν, ώστε εσείς, έστω και κάτω από το υπάρχον καθεστώς αμοιβής και εργασίας σας, να μπορέσετε να ανακουφιστείτε από θέματα τα οποία δεν θα έπρεπε να σας επιβαρύνουν και να εστιαστείτε καθάρα στο επάγγελμά σας.
Δε μπορώ να βρω δικαιολογία για τους γονείς και τους μαθητές που από τη μια γκρινιάζουν για τα λεφτά που δίνουν στα φροντιστήρια,ενώ από την άλλη δεν πάνε στην ενισχυτική και όταν πάνε μιλάνε για αυτή με τα χειρότερα λόγια. Θεωρούν δηλαδή ότι κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει σε κάθε μαθητή καθηγητές όλων των ειδικοτήτων για ιδιαίτερο?