0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
όλοι από κάπου πρέπει να ξεικινήσουν,κάπως θα πρέπει να γίνει η αρχή και στην πορεία να δούμε πως θα βελτιωθούμε.
Στο σχολείο χάνονται πάρα πολλές ώρες.Άρα, η έλλειψη ωρών δεν επιτρέπει στον κάθε καθηγητή να κάνει το μάθημά του αναλυτικά όπως θα έπρεπε και να το φτάσει στο επίπεδο πανελληνίων.Άρα, τα παιδιά αναγκάζονται να πάνε φροντιστήρια όπου θα ξεκινήσουν από καλοκαίρι, θα κάνουν και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, και δεν θα χαθεί ούτε μια ώρα.Άρα τα παιδιά νιώθουν ότι το φροντιστήριο είναι αυτό που νοιάζεται πραγματικά για αυτά και όχι το σχολείο όπου καθημερινά χάνονται ώρες.
Ποιο επιπεδο πανελληνιων? Το ιδιο το προγραμμα σπουδων φταιει πρωταρχικα γι'αυτο και δευτερευοντως οι καταληψεις.... ..... αλλά σε καμια αλλη χωρα δεν υπαρχει το φαινομενο να διδασκεται μαθημα ΜΟΝΟΩΡΟ που θα δοθει στις πανελλαδικες!
Σε ολες τις χωρες τα παιδια "χανουν μαθημα" οταν ειναι προγραμματισμενες αλλες δραστηριοτητες (απο εκδρομη μεχρι αθλητικοι αγωνες)...
Επισης, κατι που ξεχναμε: το σχολειο δεν ειναι απλά χωρος για να "κανεις μαθημα", αλλά μια ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. Εχει πολλες αποστολες, περα απο τη διδασκαλια των διαφορων αντικειμενων.
Παράθεση από: utenar στις Δεκεμβρίου 17, 2009, 03:19:47 pmΣε ολες τις χωρες τα παιδια "χανουν μαθημα" οταν ειναι προγραμματισμενες αλλες δραστηριοτητες (απο εκδρομη μεχρι αθλητικοι αγωνες)... Κάνεις λάθος. Στις υπόλοιπες χώρες οι δραστηριότητες είναι προγραμματισμενες εκτός διδακτικών ωρών. Εξακριβωμένο 100% από συγγενή στην Γερμανία!
Να προσθέσω και εγώ κάτι για το θέμα των χαμένων ωρών μια και ψηφίζαμε σήμερα. Άντε να δεχθώ τις χαμένες ώρες των εκδρομών, των καταλήψεων κλπ. Αυτές σχετίζονται με τα παιδιά και έχουν το ... ακαταλόγιστο! Μπορεί να μου λύσει κάποιος την απορία γιατί εμείς, που δεν έχουμε το ακαταλόγιστο, κάθε φορά που ψηφίζουμε και ενώ η ψηφοφορία ξεκινάει μετα τις 2, δεν πάμε το πρωί σχολείο, με αποτέλεσμα να χάνεται και άλλος πολύτιμος χρόνος;
Για τον λόγο αυτόν, όπως έθεσα και στο αρχικό μου μήνυμα σε αυτό το νήμα, δεν μπορεί να ανοιχτεί διάλογος μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών (ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και γονείς), πάνω σε αυτό το θέμα, διότι και οι δύο πλευρές έχουν τα ίδια προβλήματα και το δίκιο τους, αλλά υποστήριξη σε αυτό το θέμα δε θα βρεθεί.
Υποστήριξη, θα μπορούσε να βρεθεί σε άλλα θέματα, εξίσου αναγκαία:Για παράδειγμα:Έχετε γραμματέα στα σχολεία σας η οποία να απαντά στα τηλέφωνα, να τηρεί τα αρχεία, να βγάζει τις φωτοτυπίες που θέλετε, ή εκτελεί εκπαιδευτικός χρέη γραμματέως; Έχετε αρκετές καθαρίστριες, ώστε να υπάρχουν οι απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής στο σχολείο σας ή απειλείστε με λοιμώξεις;Έχετε φύλακες και επιστάτες στο σχολείο σας ή εκτελείτε χρέη φύλακα;Έχετε τα εργαλεία που πιστεύετε ότι χρειάζεστε για να αποδώσετε καλύτερα το μάθημα ή εργάζεστε με ελάχιστους πόρους;
Με την ίδια λογική, φανταστείτε τους αστυνομικούς και τις νοσοκόμες που είναι σε κυλιόμενες βάρδιες και δεν έχουν επαρκή επαφή με την οικογένειά τους. Που απειλείται η ζωή τους και η υγεία τους.Τους πωλητές και τους πολιτικούς μηχανικούς που βρίσκονται μονίμως εκτός έδρας και δεν βλέπουν την οικογένειά τους.Τους γονείς που ταξιδεύουν με λεωφορεία και τρένα για να είναι στην εργασία τους τα χαράματα και να επιστρέφουν το βράδυ.Τις εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα που αποφεύγουν να λείπουν από την εργασιά τους λόγω αρρώστιας του παιδιού ή επειδή έκλεισε το σχολείο, διότι απειλούνται με απόλυση ή, στην καλύτερη περίπτωση, με εξαίρεση από κάποια μηδαμινή ετήσια αύξηση μισθού. Που εργάζονται τουλάχιστον 10 ώρες ημερησίως χωρίς αμοιβή για τις υπερωρίες τους, διότι αλλίως κρίνονται ανεπαρκείς για την θέση τους και αντικαθιστώνται. Στην ίδια ψυχολογική κατάσταση υπόκεινται και οι γονείς που καλούνται να είναι αποδοτικοί στην εργασία τους, παρά τα προβλήματά τους.
Αγαπητή μου συντονίστρια,
Και γιατί όλα αυτά τα ωραία που έιπες να μη γίνονται σε ώρες εκτός σχολείου και σε μας; Δηλαδή, πού ακριβώς διαφωνείς με την άποψή μου περί χαμένων ωρών;
Όσο για τις τοποθετήσεις των συνδικαλιστών που είπες, μου είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΣ και θα σου πω γιατί. Τα χρόνια τουλάχιστον που δουλεύω εγώ ως ωρομίσθια και αναπληρώτρια δεν είδα κανέναν συνδικαλιστή να εγκύπτει στα προβλήματά μας. Όλοι εξαφανισμένοι ήταν. Και ξαφνικά, ω του θαύματος, μας θυμούνταν όλοι 1-2 μέρες πριν τις εκλογές, λέγοντες τις απίστευτες μπουρδολογίες. Το 25αρι πάντως ξέρουν να το χρεώνουν!
Όσο για το πρωινό καφεδάκι που λες με μια λεπτή απόχρωση ειρωνείας, καλό θα ήταν να μην το αναφέρεις ως επιχείρημα, γιατί δεν ξέρεις τι σταυρό κουβαλάει καθένας σπίτι του και τι εκκρεμότητες προσπαθεί να μαζέψει, όταν δεν έχει σχολείο. Εμένα, τουλάχιστον, που δεν ήμουν στην παραλία της πόλης μου πίνοντας καφέ, αλλά ΕΙΧΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΡΡΩΣΤΟ στο σπίτι , μου ηχεί κάπως περίεργα!
Please λέγε με happiness. Είμαι παιδί του λαού
Επιπλέον, επειδή ως ωρομίσθια/αναπληρώτρια θα έχεις υπηρετήσει φαντάζομαι σε πολλές περιοχές, θα ξέρεις πως σε πολλές από αυτές οι αποστάσεις είναι μεγάλες μέχρι την έδρα της ΕΛΜΕ. Όταν λοιπόν υπάρχουν συνάδελφοι που κάνουν 1 ώρα + δρόμο για να 'ρθουν στην συνέλευση, όχι, ΔΕΝ μπορεί να μπει το απόγευμα (και την μέρα των εκλογών να κάνουν πάλι τον ίδιο δρόμο για να ρθουν να ψηφίσουν).
Ναι...αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι περιμένεις από αυτές τις μυθικές οντότητες (συνδικαλιστές) να σκύψουν πάνω στα προβλήματά σου, όταν θα έπρεπε να τρέχεις εσύ γι αυτά. Να πηγαίνεις στις συνελεύσεις και να σηκώνεσαι να τα λες και να ρωτάς εσύ αυτούς τι θέση έχουν. Να βρεις κάποια παράταξη της οποίας οι απαντήσεις σε ικανοποιούν αρκετά και μετά να θυσιάσεις τον χρόνο σου και τον κόπο σου για να πείσεις και άλλους συναδέλφους να συμπαραταχθούν , έτσι ώστε να αγωνιστείτε όλοι μαζί για να λυθούνε.
Με το μπαρδόν. Απλά μου έδωσες την εντύπωση πως δεν γνώριζες για την ύπαρξη της συνέλευσης. Με το παρόν μήνυμά σου μου δίνεις και την εντύπωση πως και να μην είχες κωλύματα, πάλι δεν θα πήγαινες. Αλλά οι εντυπώσεις είναι πολλές φορές λανθασμένες.