*

Αποστολέας Θέμα: Να αγωνίζομαι ή όχι;  (Αναγνώστηκε 9669 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Να αγωνίζομαι ή όχι;
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 17, 2009, 02:13:13 pm »
όλοι από κάπου πρέπει να ξεικινήσουν,κάπως θα πρέπει να γίνει η αρχή και στην πορεία να δούμε πως θα βελτιωθούμε.

εγω το ξερω στους γονεις πεστο...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:54:53 »

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 17, 2009, 03:19:47 pm »
Στο σχολείο χάνονται πάρα πολλές ώρες.

Άρα, η έλλειψη ωρών δεν επιτρέπει στον κάθε καθηγητή να κάνει το μάθημά του αναλυτικά όπως θα έπρεπε και να το φτάσει στο επίπεδο πανελληνίων.

Άρα, τα παιδιά αναγκάζονται να πάνε φροντιστήρια όπου θα ξεκινήσουν από καλοκαίρι, θα κάνουν και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, και δεν θα χαθεί ούτε μια ώρα.

Άρα τα παιδιά νιώθουν ότι το φροντιστήριο είναι αυτό που νοιάζεται πραγματικά για αυτά και όχι το σχολείο όπου καθημερινά χάνονται ώρες.

Ποιο επιπεδο πανελληνιων? Το ιδιο το προγραμμα σπουδων φταιει πρωταρχικα γι'αυτο και δευτερευοντως οι καταληψεις. Σε ολες τις χωρες τα παιδια "χανουν μαθημα" οταν ειναι προγραμματισμενες αλλες δραστηριοτητες (απο εκδρομη μεχρι αθλητικοι αγωνες)... αλλά σε καμια αλλη χωρα δεν υπαρχει το φαινομενο να διδασκεται μαθημα ΜΟΝΟΩΡΟ που θα δοθει στις πανελλαδικες! Ουτε στη
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 17, 2009, 03:35:15 pm από utenar »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 17, 2009, 09:11:31 pm »
Ποιο επιπεδο πανελληνιων? Το ιδιο το προγραμμα σπουδων φταιει πρωταρχικα γι'αυτο και δευτερευοντως οι καταληψεις....
..... αλλά σε καμια αλλη χωρα δεν υπαρχει το φαινομενο να διδασκεται μαθημα ΜΟΝΟΩΡΟ που θα δοθει στις πανελλαδικες!
Διαφωνώ μαζί σου. Το μάθημα που αναφέρεις (βιολογία) είναι ίσως η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Τα μαθηματικά κατεύθυνσης στην Γ Λυκείου για παράδειγμα, διδάσκονται 5 ώρες την εβδομάδα που είναι περισσότερες από ότι διδάσκονται στα περισσότερα φροντιστήρια!! Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λες δηλαδή. Και όμως τα μαθηματικά είναι το κατ'εξοχήν μάθημα στο οποίο οι μαθητές θα πάνε φροντιστήριο.
Άρα μην τα ρίχνουμε στο πρόγραμμα σπουδών, αφού φροντιστήρια όπως βλέπεις πάνε ακόμα και στα μαθήματα που το πρόγραμμα σπουδών είναι σωστό και δίκαιο!

Σε ολες τις χωρες τα παιδια "χανουν μαθημα" οταν ειναι προγραμματισμενες αλλες δραστηριοτητες (απο εκδρομη μεχρι αθλητικοι αγωνες)...
Κάνεις λάθος. Στις υπόλοιπες χώρες οι δραστηριότητες είναι προγραμματισμενες εκτός διδακτικών ωρών. Εξακριβωμένο 100% από συγγενή στην Γερμανία!

Επισης, κατι που ξεχναμε: το σχολειο δεν ειναι απλά χωρος για να "κανεις μαθημα", αλλά μια ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. Εχει πολλες αποστολες, περα απο τη διδασκαλια των διαφορων αντικειμενων.
Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα ο ρόλος του σχολείου έχει περιοριστεί ακριβώς για τις υπόλοιπες δραστηριότητες της "κοινότητας" που λες, πλην της διδασκαλίας! Το έχουμε παρακάνει. Στο σχολείο οι μαθητές πάνε αποκλειστικά για την 5ήμερη, τις καταλήψεις, τις εκδηλώσεις, τους αθλητικούς αγώνες κλπ. Για την διδασκαλία έχουν το φροντιστήριο.

Ο ορισμός της σχολικής χρονιάς θα έπρεπε να είναι ως εξής σε ένα λεξικό:
Σχολική χρονιά ορίζεται ένα σύνολο αργιών, απεργιων, καταλήψεων, συνελεύσεων, εδκρομών, εκδηλώσεων, σχολικών εορτών (για προπαραμονές, παραμονές σημαντικών γεγονότων και δεν συμμαζεύεται) και εκτενών διακοπών, ανάμεσα στα οποία παρεμβάλλονται και ορισμένες ώρες μαθήματος!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 17, 2009, 09:13:59 pm από killbill »

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 17, 2009, 10:27:07 pm »
Να προσθέσω και εγώ κάτι για το θέμα των χαμένων ωρών μια και ψηφίζαμε σήμερα. Άντε να δεχθώ τις χαμένες ώρες των εκδρομών, των καταλήψεων κλπ. Αυτές σχετίζονται με τα παιδιά και έχουν το ... ακαταλόγιστο! Μπορεί να μου λύσει κάποιος την απορία γιατί εμείς, που δεν έχουμε το ακαταλόγιστο, κάθε φορά που ψηφίζουμε και ενώ η ψηφοφορία ξεκινάει μετα τις 2, δεν πάμε το πρωί σχολείο, με αποτέλεσμα να χάνεται και άλλος πολύτιμος χρόνος; ???

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:54:53 »

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 18, 2009, 06:23:14 am »
Σε ολες τις χωρες τα παιδια "χανουν μαθημα" οταν ειναι προγραμματισμενες αλλες δραστηριοτητες (απο εκδρομη μεχρι αθλητικοι αγωνες)...
Κάνεις λάθος. Στις υπόλοιπες χώρες οι δραστηριότητες είναι προγραμματισμενες εκτός διδακτικών ωρών. Εξακριβωμένο 100% από συγγενή στην Γερμανία!

Νομιζω οτι εσυ κανεις λαθος, διοτι εχω κι εγω συγγενη στη Γερμανια κι οταν ειναι να πανε εκδρομη ΔΕΝ το κανουν εκτος διδακτικων ωρων! Επισης, το ξερω απο πρωτο χερι κι απο αλλες χωρες. Μαλιστα οι μαθητες σ'ολες τις χωρες ανεξαιρετως, αυτες ακριβως τις μερες τις περιμενουν πώς και πώς! Αυτες ειναι που τους κανουν να χαιρονται τη σχολικη ζωη τους (και να την αναπολουν μετα: θυμηθειτε και τα δικα σας σχολικα χρονια) κι οχι το μαθημα των Θρησκευτικων ή τα Μαθηματικα.

Επισης, το γεγονος οτι τα Μαθηματικα διδασκονται 5 ωρες, οπως λες, δεν ακυρωνει το γεγονος οτι το μαθημα-εξαιρεση που διδασκεται μια ωρα εχει σημαντικο προβλημα που δημιουργει το ιδιο το προγραμμα σπουδων! Ο αριθμος των μαθητων ανα τμημα σου φαινεται ιδανικος? Η παρουσια των ωρομισθιων, που πληρωνονται μονο τη διδακτικη ωρα και συνεπως δεν εχουν λογο να μεινουν παραπανω στο σχολειο, ουτε να κανουν τιποτα εκτος διδακτικης ωρας? Το γεγονος τα μαθηματα να διδασκονται απο καθηγητες ΑΛΛΗΣ ειδικοτητας?

Ας ξεκινησουμε απο αυτα τα απλά και λιγο-λιγο διορθωνεται και το ωραριο (8-2 ή 8-4, με τις αναλογες αποδοχες βεβαιως).
α) αυξηση των ωρων στα μονοωρα βασικα μαθηματα, οπως η

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 18, 2009, 10:47:48 am »
Να προσθέσω και εγώ κάτι για το θέμα των χαμένων ωρών μια και ψηφίζαμε σήμερα. Άντε να δεχθώ τις χαμένες ώρες των εκδρομών, των καταλήψεων κλπ. Αυτές σχετίζονται με τα παιδιά και έχουν το ... ακαταλόγιστο! Μπορεί να μου λύσει κάποιος την απορία γιατί εμείς, που δεν έχουμε το ακαταλόγιστο, κάθε φορά που ψηφίζουμε και ενώ η ψηφοφορία ξεκινάει μετα τις 2, δεν πάμε το πρωί σχολείο, με αποτέλεσμα να χάνεται και άλλος πολύτιμος χρόνος; ???
Συναδέλφισσα, εσύ που δεν έχεις το ακαταλόγιστο, την απορία σου αυτή θα έπρεπε να την θέσεις σε κάποιον από τους συνδικαλιστές που ήταν εκεί που πήγες να ψηφίσεις (πήγες αλήθεια; ). Θα σου απαντούσε τότε ότι σήμερα είχες συνδικαλιστική άδεια για να πας να παρακολουθήσεις την εκλογοαπολογιστική συνέλευση της τοπικής ΕΛΜΕ σου που γίνεται ΠΡΙΝ την ψηφοφορία. Την άδεια αυτή την απαίτησε και την κέρδισε το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου, για να εξασφαλίσει το δικαίωμά σου να συμμετέχεις στις διαδικασίες του σωματείου σου. Άδεια έχεις ΜΟΝΟ την μέρα της συνέλευσης. Σε πολλές (μικρότερες) ΕΛΜΕ, η μέρα της συνέλευσης και η μέρα της ψηφοφορίας ταυτίζονται. Σε άλλες (όπως η δική μου) , όχι. Την μέρα της ψηφοφορίας, εγώ δεν είχα άδεια καθώς οι κάλπες ήταν ανοιχτές μέχρι το απόγευμα.

Του χρόνου με το καλό λοιπόν, το πρωί των εκλογών, μην πας για καφέ έξω. Πάρτον στο χέρι και πήγαινε στην συνέλευση. Άκου τις τοποθετήσεις των συνδικαλιστών και των άλλων συναδέλφων (όσο βαρετές κι αν σου φάινονται). Μίλα με τους συναδέλφους που βρίσκονται εκεί. Μάθε τις απόψεις των συνδικαλιστικών παρατάξεων πάνω στα προβλήματα που σε καίνε. Για να ξέρεις και που θα ρίξεις την ψήφο σου.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 18, 2009, 05:05:15 pm »
Αγαπητή μου συντονίστρια, δεν κατάλαβα σε ποιο ακριβώς πράγμα επικεντρώνεται η απάντησή σου. Και γιατί όλα αυτά τα ωραία που έιπες να μη γίνονται σε ώρες εκτός σχολείου και σε μας;  ??? Δηλαδή, πού ακριβώς διαφωνείς με την άποψή μου περί χαμένων ωρών;
Όσο για τις τοποθετήσεις των συνδικαλιστών που είπες, μου είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΣ και θα σου πω γιατί. Τα χρόνια τουλάχιστον που δουλεύω εγώ ως ωρομίσθια και αναπληρώτρια δεν είδα κανέναν συνδικαλιστή να εγκύπτει στα προβλήματά μας. Όλοι εξαφανισμένοι ήταν. Και ξαφνικά, ω του θαύματος, μας θυμούνταν όλοι 1-2 μέρες πριν τις εκλογές, λέγοντες τις απίστευτες μπουρδολογίες. Το 25αρι πάντως ξέρουν να το χρεώνουν! ::)
Και βεβαίως πήγα και ψήφισα, όχι γιατί είμαι φίλα προσκείμενη σε κάποια παράταξη, αλλά επειδή ήθελα με την ψήφο μου να στηρίξω ορισμένα άτομα που τα θεωρώ αξιόλογα στο νομό μου.
Όσο για το πρωινό καφεδάκι που λες με μια λεπτή απόχρωση ειρωνείας, καλό θα ήταν να μην το αναφέρεις ως επιχείρημα, γιατί δεν ξέρεις τι σταυρό κουβαλάει καθένας σπίτι του και τι εκκρεμότητες προσπαθεί να μαζέψει, όταν δεν έχει σχολείο. Εμένα, τουλάχιστον, που δεν ήμουν στην παραλία της πόλης μου πίνοντας καφέ, αλλά ΕΙΧΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΡΡΩΣΤΟ στο σπίτι  :(, μου ηχεί κάπως περίεργα!

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 18, 2009, 08:09:39 pm »
Είμαι και εγώ πολύ ενοχλημένος, όπως ανέφερα και πιο πάνω, με την χασούρα των ωρών. Έλεος πια. Τα παιδιά τα σκέφτεται κανεις;

Ειδικά την τελευταία εβδομάδα που είχαμε εκλογές έρχονταν συνέχεια συνδικαλιστες από όλες τις παρατάξεις να κάνουν ομιλίες στον σύλλογο καθηγητών (εννοείται εν ώρα μαθήματος).  Δεν παιρνούσε μέρα χωρίς κενά!

Σας πληροφορώ ότι τους έγραφα κανονικά και έμπαινα στην τάξη για μάθημα!
Μα συνάδελφε, μου έλεγαν, δεν σας ενδιαφέρουν τα δρώμενα στην εκπαίδευση;
Τους απαντούσα: Όχι απλά ενδιαφέρομαι για τους μαθητές μου!

Άλλος συνάδελφος είπε στον συνδικαλιστή: Τώρα βρήκες να έρθεις που έχω κενό? γαμώ την γκαντεμιά μου! δεν ήξερες να έρθεις την επόμενη ώρα που έχω μάθημα; :)

Ήταν πολύ ειρωνικό να μιλάει ο συνδικαλιστής για ένα καλύτερο σχολείο, να αναρωτιέται γιατί τα παιδιά πάνε φροντιστήρια και την ίδια ώρα να μην γίνεται μάθημα εξαιτίας του. Είχε δώσει την απάντηση μόνος του!

Αλλά είμαστε τόσο κακομαθημένοι, που ποιός θα κάτσει μετά την τελευταία ώρα (έστω για ένα τέταρτο);
Εδώ με φάγανε κάποιοι οι συνάδελφοι φέτος, που έβγαζα το ωρολόγιο πρόγραμμα, επειδή έβαλα κάποιον να ξεκινάει πρώτη ώρα, ή να έχει 5η μετά κενό και μετά 7η (τι? θα κάνω κενό ενώ θα μπορούσα να πάω μια ώρα αρχίτερα σπίτι μου?)
Η απάντησή  μου ήταν: μα συνάδελφε δεν σας έβαλα κάποια ώρα εκτός του ωραρίου σας!

Θέλω να πω ότι πρωτίστως πρέπει να διορθώσουμε μόνοι μας κάποια πράγματα.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 18, 2009, 11:54:52 pm από killbill »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 18, 2009, 11:20:51 pm »
killbill, πολύ καλά τα λες. Είχα ξεχάσει να επισημάνω και εγώ το ότι οι συνδικαλιστές έρχονται και τρώνε την ώρα του μαθήματος. Πάντως, μου φαίνεται ότι φέτος με όλη αυτή την ανακατωσούρα με τη γρίπη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει παραγίνει το κακό με το χάσιμο των ωρών. Ειλικρινά λυπαμαι τους συναδέλφους που έχουν κατεύθυνση. Και για να το συνδέσω και άμεσα με το θέμα, αυτοί οι ΕΡΜΟΙ πώς να αγωνιστούν που τους κατεβάζουν στον πόλεμο ... της ύλης με ... νεροπίστολο ???

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 19, 2009, 09:35:17 am »
Για τον λόγο αυτόν, όπως έθεσα και στο αρχικό μου μήνυμα σε αυτό το νήμα, δεν μπορεί να ανοιχτεί διάλογος μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών (ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και γονείς), πάνω σε αυτό το θέμα, διότι και οι δύο πλευρές έχουν τα ίδια προβλήματα και το δίκιο τους, αλλά υποστήριξη σε αυτό το θέμα δε θα βρεθεί.

Πολυ σωστη τοποθετηση! Μονο που ξεχναμε 2 βασικοτατα σημεια:
1) ο αστυνομικος/νοσηλευτης/ιδιωτικος υπαλληλος δε ζει με τη γνωση οτι τον Ιουνιο θ'απολυθει (μεχρι τωρα τουλαχιστον, οι αναπληρωτες ηταν σε πλεονεκτικοτερη θεση γιατι ηξεραν οτι θα ξαναεργαστουν του χρονου, αλλά οι ωρομισθιοι οχι). Ανακοινωστε του κατι τετοιο (οπως εκανε τωρα σ'εμας η νεα Υπουργος) και θα δειτε την αποδοση του να πεφτει κατακορυφα, απο ψυχολογικους λογους και μονο.

Αν θυμαστε τη δικη μας εποχη (γιατι κι εγω ειμαι γονεας), οι καθηγητες στα σχολεια μας ηταν μονιμοι και διδασκομασταν απο τους ιδιους καθε χρονο - δεν ενιωθαν "εφημερη" την παρουσια τους σ'ενα σχολειο. Εκτος κι αν, ως γονεας, γνωριζετε μονο τα σχολεια των πολεων, οπου εχουν συγκεντρωθει ολοι οι μονιμοι εκπαιδευτικοι. Των χωριων, ομως, το μισο προσωπικο ειναι αναπληρωτες κι ωρομισθιοι, που τον ενα χρονο ειναι και τον αλλο δεν ειναι! (εδικα οι ωρομισθιοι, τον ενα μηνα ειναι και τον αλλο δεν ειναι!)

2) Οταν σε συνολο 80000+ εκπαιδευτικων, εχουμε χιλιαδες αλλους ελαστικα εργαζομενους, δεν μπορουμε παρα να μιλαμε για διαφορετικες προτεραιοτητες στη ζωη τους! Κακα τα ψεματα: αν δε λυθει το βασικο προβλημα του "προς το ζην" (οι ωρομισθιοι πληρωνονται 350 ευρω το μηνα, μετα απο 1 χρονο), δεν μπορει ο ωρομισθιος εκπαιδευτικος να θεωρει σημαντικοτερο το σχολειο απο το αν την επομενη βδομαδα θα του εχουν μεινει λεφτα για να ταϊσει το παιδι του! Καλυτερα να παραιτηθει και να βρει αλλη δουλεια με καλυτερες απολαβες! (ευτυχως που υπαρχουν κι οι γονεις και συζυγοι για οικονομικη υποστηριξη, αλλιως καθε ωρομισθιος που ξοδευει για να διανυει δεκαδες χιλιομετρα στην επαρχια θα υπεβαλε παραιτηση ενα μηνα το πολυ μετα την προσληψη...)

Παράθεση
Υποστήριξη, θα μπορούσε να βρεθεί σε άλλα θέματα, εξίσου αναγκαία:

Για παράδειγμα:

Έχετε γραμματέα στα σχολεία σας η οποία να απαντά στα τηλέφωνα, να τηρεί τα αρχεία, να βγάζει τις φωτοτυπίες που θέλετε, ή εκτελεί εκπαιδευτικός χρέη γραμματέως;

Έχετε αρκετές καθαρίστριες, ώστε να υπάρχουν οι απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής στο σχολείο σας ή απειλείστε με λοιμώξεις;

Έχετε φύλακες και επιστάτες στο σχολείο σας ή εκτελείτε χρέη φύλακα;

Έχετε τα εργαλεία που πιστεύετε ότι χρειάζεστε για να αποδώσετε καλύτερα το μάθημα ή εργάζεστε με ελάχιστους πόρους;

Αυτο λοιπον ειναι το προβλημα: εσεις μιλατε αποκλειστικα για τα σχολεια των πολεων που καλυπτονται απο μονιμους εκπαιδευτικους. Διαφορετικα, θα ειχατε συνειδητοποιησει οτι ο ωρομισθιος που βρισκεται στο σχολειο για 2 ωρες τη μερα δεν ενδιαφερεται αν υπαρχει καθαριστρια (ακριβως γιατι βρισκεται εκει τοσο λιγο και μπορει να παει αλλου τουαλετα), δεν ενδιαφερεται αν υπαρχει φυλακας (ακριβως γιατι δεν προκειται να εκτελεσει χρεη φυλακα), δεν ενδιαφερεται για τηλεφωνα και αρχεια (ουτε καν γνωριζει τι σημαινει αρχειο και μητρωο!), δεν προκειται να θεωρησει σημαντικοτερους τους πορους για ν'αποδωσει καλυτερα το μαθημα απο τους πορους για την αμοιβη του (διοτι εργαζεται ενα χρονο απληρωτος - εχει το κρατος λεφτα για ηλεκτρονικο βιβλιο αλλά δεν εχει για το εμψυχο προσωπικο?). Για το γονιο της επαρχιας, το να στειλει το παιδι του στο φροντιστηριο ειναι μονοδρομος (λογω ελλειψης μονιμου προσωπικου), οσο ειναι και για το γονιο της πολης (λογω μεγαλου αριθμου παιδιων ανα τμημα). Καλυτερα λοιπον να θεσετε τις ερωτησεις σας στην ενοτητα "μονιμοι", για να μπορεσετε να παρετε απαντησεις σ'αυτα που σας ενδιαφερουν.

Τη δικη μου αποψη για την καλυτερευση της διεξαγωγης του μαθηματος (ειμαι βιολογος), περα απο την επανδρωση των σχολειων με μονιμους καθηγητες κι οχι ελαστικα εργαζομενους, την εξεθεσα ηδη: 1) μεγαλο προβλημα καλυψης της υλης με τις μονοωρες βιολογιες στο λυκειο (ουτε καν ωρες για εργαστηριο δεν εχουν προβλεφθει!), 2) ο αριθμος των μαθητων ανα τμημα, 3) ειδικοτητες που δεν εχουν σπουδασει το αντικειμενο να το διδασκουν, με αποτελεσμα να ερχονται πολλοι μαθητες στη Γ'λυκειου με κενα απο προηγουμενα ετη.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 19, 2009, 09:37:28 am από utenar »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 19, 2009, 10:37:55 am »

Με την ίδια λογική, φανταστείτε τους αστυνομικούς και τις νοσοκόμες που είναι σε κυλιόμενες βάρδιες και δεν έχουν επαρκή επαφή με την οικογένειά τους. Που απειλείται η ζωή τους και η υγεία τους.

Τους πωλητές και τους πολιτικούς μηχανικούς που βρίσκονται μονίμως εκτός έδρας και δεν βλέπουν την οικογένειά τους.

Τους γονείς που ταξιδεύουν με λεωφορεία και τρένα για να είναι στην εργασία τους τα χαράματα και να επιστρέφουν το βράδυ.

Τις εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα που αποφεύγουν να λείπουν από την εργασιά τους λόγω αρρώστιας του παιδιού ή επειδή έκλεισε το σχολείο, διότι απειλούνται με απόλυση ή, στην καλύτερη περίπτωση, με εξαίρεση από κάποια μηδαμινή ετήσια αύξηση μισθού. Που εργάζονται τουλάχιστον 10 ώρες ημερησίως χωρίς αμοιβή για τις υπερωρίες τους, διότι αλλίως κρίνονται ανεπαρκείς για την θέση τους και αντικαθιστώνται. Στην ίδια ψυχολογική κατάσταση υπόκεινται και οι γονείς που καλούνται να είναι αποδοτικοί στην εργασία τους, παρά τα προβλήματά τους.

Πολύ εύστοχα έγινε η σύγκριση των εκπαιδευτικών με τις νοσοκόμες, τους εργαζόμενους που ταξιδεύουν με λεωφορεία και τρένα...
Είναι άστοχη η σύγκρισή τους με τους αστυνομικούς, τους πολιτικούς μηχανικούς..., γιατί αυτές οι κατηγορίες των εργαζομένων βρίσκονται σε σχέση με τις συνολικές τους απολαβές, σε πολύ πλεονεκτικότερη θέση.
Τις ιδιαίτερες δυσκολίες, που συναντούν οι εκπαιδευτικοί μέχρι τον πολυπόθητο διορισμό τους, δεν μπορεί να τις καταλάβει κανένας γονιός, γιατί απλά δεν τον αφορούν και είναι τόσο ακραίες που κανένας δεν πιστεύει όσα του λέμε...

Στο θέμα μας...

Είναι λάθος η σύγκριση των φροντιστήριων με το σχολείο. Αυτό που γίνεται στα φροντιστήρια έχει μικρή σχέση με την παιδεία και απορρέει από τον λάθος τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Στα φροντιστήρια διδάσκεται η μέθοδος για να γράψουν οι μαθητές καλά στις πανελλήνιες. Γίνεται, κατά την γνώμη μου, ευνουχισμός της σκέψης του μαθητή και δεν δίνεται χώρος στη δημιουργική σκέψη.
Παιδιά 18 χρονών μπαίνουν στα πανεπιστήμια με άριστους βαθμούς και ακρωτηριασμένη σκέψη.
Πολλά από αυτά συνεχίζουν στα πανεπιστημιακά φροντιστήρια, μετά στα φροντιστήρια για το ΑΣΕΠ...

Μπορούμε ίσως να προσαρμοστούμε στα λάθος δεδομένα  και να μετατρέψουμε σε φροντιστήριο μόνο την  Γ' Λυκείου, καταργώντας τα μαθήματα που δεν εξετάζονται πανελλαδικά. Έτσι θα υπάρξει και περισσότερος εκπαιδευτικός χρόνος.

Αποσυνδεδεμένος Maro

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 19, 2009, 11:14:37 am »
Οταν γονεις γονεις απο τον περιγυρο μου αναρωτιουνται που θα αφησουν τα παιδια τους τις μερες των εκλογοαπολογιστικων συνελευσεων η των επιμορφωτικων σεμιναριων(που ειναι αδυνατον να γινουν περαν του ωραριου λειτουργιας του σχολειου)δεν ξερω τι να πω.
Ας μην βιαστει καποια/ος να πει οτι και στις απεργιες το ιδιο προβλημα εχουν γιατι ειναι αλλου παπα ευαγγελιο οι αγωνες για διατηρηση κεκτημενων και κατακτηση νεων δικαιωματων.
Εχω παρατηρησει πως οι περισσοτερες/οι"αξιοποιουν" τη "συνδικαλιστικη αδεια":με την απουσια τους ως τις 14.00μ.μ. και την προσελευση απο τις 14.00μ.μ. για να ασκησουν και το τυπικο δικαιωμα της συμμετοχης στις εκλογες(μην τα ισοπεδωνουμε ολα,ο καφες-καφες αλλα...).
Απο κει και περα τι να πεις,μηπως κοροιδευομαστε και κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλακι μας;
Για μενα το θεμα δεν ειναι οτι χανονται ωρες αλλα περισσοτερο οτι οι ωρες αυτες χανονται για να χανονται.
Εγω προσωπικα μια χαρα ξερω να αξιοποιω την ψηφο μου,συμμετεχω στις συνελευσεις γιατι θελω να ξερω τι με περιμενει και απο την ολιγοχρονη εμπειρια μου σας λεω οτι παροτι ωρες και φορες με αηδιαζουν καταστασεις που εχω συναντησει στις συνελευσεις εξακολουθω να συμμετεχω(καποιες φορες ενεργα περα απο το "μαγικο χαρτι" της καλπης).

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 19, 2009, 11:56:00 pm »
Αγαπητή μου συντονίστρια,
Please λέγε με happiness. Είμαι παιδί του λαού  ;D
Και γιατί όλα αυτά τα ωραία που έιπες να μη γίνονται σε ώρες εκτός σχολείου και σε μας;  ??? Δηλαδή, πού ακριβώς διαφωνείς με την άποψή μου περί χαμένων ωρών;
Διαφωνώ με την άποψή σου ότι οι διαδικασίες του συνδικαλιστικού σου οργάνου είναι "χαμένες ώρες μαθήματος". Κατά την ίδια λογική, το ίδιο είναι και τα διαλλείματα, οι εκδρομές, οι εκλογές των 15μελών των μαθητών και πολλά άλλα. Στην πραγματικότητα όμως, ο συνδικαλισμός είναι αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς (οποιασδήποτε δουλειάς).
Επιπλέον, επειδή ως ωρομίσθια/αναπληρώτρια θα έχεις υπηρετήσει φαντάζομαι σε πολλές περιοχές, θα ξέρεις πως σε πολλές από αυτές οι αποστάσεις είναι μεγάλες μέχρι την έδρα της ΕΛΜΕ. Όταν λοιπόν υπάρχουν συνάδελφοι που κάνουν 1 ώρα + δρόμο για να 'ρθουν στην συνέλευση, όχι, ΔΕΝ μπορεί να μπει το απόγευμα (και την μέρα των εκλογών να κάνουν πάλι τον ίδιο δρόμο για να ρθουν να ψηφίσουν).
Όσο για τις τοποθετήσεις των συνδικαλιστών που είπες, μου είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΣ και θα σου πω γιατί. Τα χρόνια τουλάχιστον που δουλεύω εγώ ως ωρομίσθια και αναπληρώτρια δεν είδα κανέναν συνδικαλιστή να εγκύπτει στα προβλήματά μας. Όλοι εξαφανισμένοι ήταν. Και ξαφνικά, ω του θαύματος, μας θυμούνταν όλοι 1-2 μέρες πριν τις εκλογές, λέγοντες τις απίστευτες μπουρδολογίες. Το 25αρι πάντως ξέρουν να το χρεώνουν! ::)
Ναι...αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι περιμένεις από αυτές τις μυθικές οντότητες (συνδικαλιστές) να σκύψουν πάνω στα προβλήματά σου, όταν θα έπρεπε να τρέχεις εσύ γι αυτά. Να πηγαίνεις στις συνελεύσεις και να σηκώνεσαι να τα λες και να ρωτάς εσύ αυτούς τι θέση έχουν. Να βρεις κάποια παράταξη της οποίας οι απαντήσεις σε ικανοποιούν αρκετά και μετά να θυσιάσεις τον χρόνο σου και τον κόπο σου για να πείσεις και άλλους συναδέλφους να συμπαραταχθούν , έτσι ώστε να αγωνιστείτε όλοι μαζί για να λυθούνε.
Όσο για το πρωινό καφεδάκι που λες με μια λεπτή απόχρωση ειρωνείας, καλό θα ήταν να μην το αναφέρεις ως επιχείρημα, γιατί δεν ξέρεις τι σταυρό κουβαλάει καθένας σπίτι του και τι εκκρεμότητες προσπαθεί να μαζέψει, όταν δεν έχει σχολείο. Εμένα, τουλάχιστον, που δεν ήμουν στην παραλία της πόλης μου πίνοντας καφέ, αλλά ΕΙΧΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΡΡΩΣΤΟ στο σπίτι  :(, μου ηχεί κάπως περίεργα!
Με το μπαρδόν. Απλά μου έδωσες την εντύπωση πως δεν γνώριζες για την ύπαρξη της συνέλευσης. Με το παρόν μήνυμά σου μου δίνεις και την εντύπωση πως και να μην είχες κωλύματα, πάλι δεν θα πήγαινες. Αλλά οι εντυπώσεις είναι πολλές φορές λανθασμένες.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 20, 2009, 06:53:47 pm »
Please λέγε με happiness. Είμαι παιδί του λαού  ;D

;D ;D ;D ;D ;D ΟΚ

Επιπλέον, επειδή ως ωρομίσθια/αναπληρώτρια θα έχεις υπηρετήσει φαντάζομαι σε πολλές περιοχές, θα ξέρεις πως σε πολλές από αυτές οι αποστάσεις είναι μεγάλες μέχρι την έδρα της ΕΛΜΕ. Όταν λοιπόν υπάρχουν συνάδελφοι που κάνουν 1 ώρα + δρόμο για να 'ρθουν στην συνέλευση, όχι, ΔΕΝ μπορεί να μπει το απόγευμα (και την μέρα των εκλογών να κάνουν πάλι τον ίδιο δρόμο για να ρθουν να ψηφίσουν).

Σ΄αυτό έχεις δίκιο. Την απόσταση δεν την είχα σκεφτεί. :-[

Ναι...αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι περιμένεις από αυτές τις μυθικές οντότητες (συνδικαλιστές) να σκύψουν πάνω στα προβλήματά σου, όταν θα έπρεπε να τρέχεις εσύ γι αυτά. Να πηγαίνεις στις συνελεύσεις και να σηκώνεσαι να τα λες και να ρωτάς εσύ αυτούς τι θέση έχουν. Να βρεις κάποια παράταξη της οποίας οι απαντήσεις σε ικανοποιούν αρκετά και μετά να θυσιάσεις τον χρόνο σου και τον κόπο σου για να πείσεις και άλλους συναδέλφους να συμπαραταχθούν , έτσι ώστε να αγωνιστείτε όλοι μαζί για να λυθούνε.

Παιδί μου, εδώ τους ρωτάς συγκεκριμένα πράγματα όταν έρχονται, και σου απαντούν με τη γνωστή κασέτα.. το υπουργείο, το παλεύουμε, αγώνας, καλύτερο δημόσιο σχολείο και τα γνωστά! Μα κάθε χρόνο όμως τα ίδια... ::)

Με το μπαρδόν. Απλά μου έδωσες την εντύπωση πως δεν γνώριζες για την ύπαρξη της συνέλευσης. Με το παρόν μήνυμά σου μου δίνεις και την εντύπωση πως και να μην είχες κωλύματα, πάλι δεν θα πήγαινες. Αλλά οι εντυπώσεις είναι πολλές φορές λανθασμένες.

Όχι, δίκιο έχεις, δεν είναι λανθασμένες.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182678
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 673
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)