*

Αποστολέας Θέμα: Επιλογή Θ.Δραγώνα ως Γεν.Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας  (Αναγνώστηκε 41387 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
Απ: Επιλογή Θ.Δραγώνα ως Γεν.Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας
« Απάντηση #126 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 01:25:17 pm »
"Μολών Λαβέ" είπε κάποιος τότε που κάποιοι μιλούσαν για το μεγαλείο της Περσικής Αυτοκρατορίας.

Κάποιος άλλος μεταγενέστερος έλεγε "Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους" όταν κάποιοι μιλούσαν για το μεγαλείο και το αήττητο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Εγώ ένα έμαθα - ένα ξέρω: οι δύο πρώην Αυτοκρατορίες εξαφανίστηκαν αλλά η Ελλάδα έμεινε ακριβώς εδώ. Αυτό ξέρω.

ηθικο διδαγμα:ειμαστε πολεμοχαρης λαος... ;D ;D ;D :P
μη ξεφευγετε απο το θεμα βρε παιδια..ας ανοιξουμε αλλο θεμα σχετικο να καταθεσουμε τις αποψεις μας αφου θελετε... μη φτανουμε στα ακρα.........δεξια ;)

Λάθος. Ηθικό δίδαγμα είναι ότι ο ελληνισμός διαχρονικά είχε τον τρόπο του να επιβιώνει ενάντια σε κάθε επιβολή αλλά και σε οποιαδήποτε προπαγάνδα, όσο καλά στημένη κι αν ήταν. Αυτό περιγράφω στο πιο πάνω μήνυμα. Κάποιοι προσπάθησαν και προσπαθούν διαχρονικά να μειώσουν τη χώρα έναντι άλλων δυνάμεων. Τίποτα δεν κατάφεραν. Αυτό περιγράφω στο μήνυμά μου.

Η άμυνα είναι δείγμα πολεμοχαρούς λαού? ??? Εκτός κι αν υπονοείς ότι οι Έλληνες επιτέθηκαν στους Πέρσες ή στους Τούρκους. ???

Επίσης, μην βιάζεσαι να κρίνεις. Δεν έχω καμιά σχέση με άκρα ή όποια "δεξία". Απλώς σκέφτομαι ότι κάποιο έδωσαν τη ζωή τους ανεπιφύλαχτα για εμάς και για την ελευθερία μας και για την ελευθερία να αποκαλούμαστε όπως εμείς θέλουμε χωρίς να μας επιβάλλεται "άνωθεν" το τι είμαστε και το τι πρεσβεύουμε. Και στο μέλλον αν χρειαστεί τα ίδια θα γίνουν και θα γίνονται. Πώς να το κάνουμε? αφού δεν υπομένουμε ζυγό... (φυσικό ή/και ιδεολογικό) 8)

νιωθεις να απειλεισαι απο κανεναν;; τι ειναι αυτοι οι φοβοι;; πολεμος μεταξυ ελλαδος -τουρκιας δεν θα γινει ειναι απλη λογικη..ολο το παραμυθι το σερβιρουν στους λαους για να μη επαναστατουν για τα δισεκατομμυρια που φευγουν για εξοπλισμους..μη χαυτετε οτι σας σερβιρουν.. ;)οσο για το αν αμυνομαστε ειναι μεγαλη κουβεντα....εφοσον επιασες ιστορια υποθετω οτι καταλαθος ξεχασες τον ιμπεριαλιστη Μ.Αλεξανδρο..ή μηπως δεν ηταν επεκτατικη η πολιτικη του,και μη αρχισεις τωρα τα ...εμεις τους δωσαμε πολιτισμο και πολλοι λαοι δεν αντισταθηκαν καν γιατι υπηρξαν και λαοι που αφανιστηκαν προκειμενου να κατακτησει το ονειρο του..ο χιτλερ που τον ειχε προτυπο περασε στις μαυρες σελιδες τις ιστοριας...απλα τοτε υπηρχε ελληνικο λομπυ(αν θα μπορουσαμε να χρησιμοποιησουμε αυτη τη λεξη..τοτε ημασταν οτι ειναι τωρα η αμερικη(φτου κακα) απλα εμεις ειχαμε και πολιτισμο... ;)

Ανθη ποτε δεν ημουν στα ακρα,αν υπονοεις κατι τετοιο .εγω τονισει πολλες φορες οτι εγω ειμαι ιδεολογος κομμουνιστρια,γνωριζοντας πολυ καλα οτι και το ΚΚΕ εχει κανει πολλες λαθος κινησεις,δυστυχως γι αυτο δεν ειναι ουτε θα γινει ποτε ισχυρη αντιπολιτευση.. :( 8)

Landau τιμη μου το ονομα... ;) οσο για το πολιτευμα μαλλον ολιγαρχια θα ελεγα αλλα στο συνταγμα αναφερεται δημοκρατια.. ;) :P 8)
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος nastybird

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 02:34:55 pm »
Παράθεση
Δε θα αντιπαρατεθώ μαζί σου ούτε με τον Landau γιατί πολύ απλά το ήθος και ο λόγος σας δε με εκφράζουν. Όπως και δε με εκφράζουν επιθέσεις σε δημόσια πρόσωπα με χαρακτηρισμούς "Ποιός αφοδεύει τη Δραγώνα" "Τράβα διάβασε μωρή κυράτσα" και άλλα υπέροχα τινά που εκτοξεύονται από ανθρώπους που αναπαράγουν ένα λόγο που βλέπει παντού εθνοπροδότες, λαμόγια και παγκόσμιες συνωμοσίες.
Το μόνο που μένει είναι να δίνουν και πιστοποιητικά στον καθένα (καλή ώρα) για το τι νικ χρησιμοποιεί και αν επιτρέπεται να κάνουμε έρευνες και σε ποιο αντικείμενο.

Μαλλον δεν απευθυνεσαι σε μενα εδω.

Παράθεση
Η Δραγώνα δε δηλώνει ιστορικός ούτε το βιβλίο "τι είναι η πατρίδα μας" είναι βιβλίο ιστορίας. Όλη η υπόλοιπη λάσπη που ξεκίνησε από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο έχει απαντηθεί επαρκώς από πολλούς. Κυρίως εδώ:
http://jungle-report.blogspot.com/2010/01/blog-post.html
αλλά και εδώ:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_29/12/2009_384992
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=514195
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=30&ct=19&artid=4554540
http://iospress.gr/ios2010/ios20100110.htm

Τώρα στο μόνο κομμάτι που ίσως κάποιος να έχει ενστάσεις είναι το θέμα του Ντιρί. Η απάντηση της ίδιας λοιπόν (αφού έχουμε φτάσει στο σημείο να απολογούμαστε για τα πτυχία) είναι η εξής:

"Το 1984, όταν κατέθεσα τα χαρτιά μου για αναγνώριση στο τότε ΔΙΚΑΤΣΑ, προβλεπόταν η αναγνώριση του διδακτορικού τίτλου ανεξάρτητα από το πρώτο πτυχίο. Το διδακτορικό μου που αναγνωρίστηκε είναι από το Αston Universiity in

Αποσυνδεδεμένος rodos5

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 03:22:42 pm »
"Μολών Λαβέ" είπε κάποιος τότε που κάποιοι μιλούσαν για το μεγαλείο της Περσικής Αυτοκρατορίας.

Κάποιος άλλος μεταγενέστερος έλεγε "Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους" όταν κάποιοι μιλούσαν για το μεγαλείο και το αήττητο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Εγώ ένα έμαθα - ένα ξέρω: οι δύο πρώην Αυτοκρατορίες εξαφανίστηκαν αλλά η Ελλάδα έμεινε ακριβώς εδώ. Αυτό ξέρω.

ηθικο διδαγμα:ειμαστε πολεμοχαρης λαος... ;D ;D ;D :P
μη ξεφευγετε απο το θεμα βρε παιδια..ας ανοιξουμε αλλο θεμα σχετικο να καταθεσουμε τις αποψεις μας αφου θελετε... μη φτανουμε στα ακρα.........δεξια ;)

Λάθος. Ηθικό δίδαγμα είναι ότι ο ελληνισμός διαχρονικά είχε τον τρόπο του να επιβιώνει ενάντια σε κάθε επιβολή αλλά και σε οποιαδήποτε προπαγάνδα, όσο καλά στημένη κι αν ήταν. Αυτό περιγράφω στο πιο πάνω μήνυμα. Κάποιοι προσπάθησαν και προσπαθούν διαχρονικά να μειώσουν τη χώρα έναντι άλλων δυνάμεων. Τίποτα δεν κατάφεραν. Αυτό περιγράφω στο μήνυμά μου.

Η άμυνα είναι δείγμα πολεμοχαρούς λαού? ??? Εκτός κι αν υπονοείς ότι οι Έλληνες επιτέθηκαν στους Πέρσες ή στους Τούρκους. ???

Επίσης, μην βιάζεσαι να κρίνεις. Δεν έχω καμιά σχέση με άκρα ή όποια "δεξία". Απλώς σκέφτομαι ότι κάποιο έδωσαν τη ζωή τους ανεπιφύλαχτα για εμάς και για την ελευθερία μας και για την ελευθερία να αποκαλούμαστε όπως εμείς θέλουμε χωρίς να μας επιβάλλεται "άνωθεν" το τι είμαστε και το τι πρεσβεύουμε. Και στο μέλλον αν χρειαστεί τα ίδια θα γίνουν και θα γίνονται. Πώς να το κάνουμε? αφού δεν υπομένουμε ζυγό... (φυσικό ή/και ιδεολογικό) 8)

νιωθεις να απειλεισαι απο κανεναν;; τι ειναι αυτοι οι φοβοι;; πολεμος μεταξυ ελλαδος -τουρκιας δεν θα γινει ειναι απλη λογικη..ολο το παραμυθι το σερβιρουν στους λαους για να μη επαναστατουν για τα δισεκατομμυρια που φευγουν για εξοπλισμους..μη χαυτετε οτι σας σερβιρουν.. ;)οσο για το αν αμυνομαστε ειναι μεγαλη κουβεντα....εφοσον επιασες ιστορια υποθετω οτι καταλαθος ξεχασες τον ιμπεριαλιστη Μ.Αλεξανδρο..ή μηπως δεν ηταν επεκτατικη η πολιτικη του,και μη αρχισεις τωρα τα ...εμεις τους δωσαμε πολιτισμο και πολλοι λαοι δεν αντισταθηκαν καν γιατι υπηρξαν και λαοι που αφανιστηκαν προκειμενου να κατακτησει το ονειρο του..ο χιτλερ που τον ειχε προτυπο περασε στις μαυρες σελιδες τις ιστοριας...απλα τοτε υπηρχε ελληνικο λομπυ(αν θα μπορουσαμε να χρησιμοποιησουμε αυτη τη λεξη..τοτε ημασταν οτι ειναι τωρα η αμερικη(φτου κακα) απλα εμεις ειχαμε και πολιτισμο... ;)

Ανθη ποτε δεν ημουν στα ακρα,αν υπονοεις κατι τετοιο .εγω τονισει πολλες φορες οτι εγω ειμαι ιδεολογος κομμουνιστρια,γνωριζοντας πολυ καλα οτι και το ΚΚΕ εχει κανει πολλες λαθος κινησεις,δυστυχως γι αυτο δεν ειναι ουτε θα γινει ποτε ισχυρη αντιπολιτευση.. :( 8)

Landau τιμη μου το ονομα... ;) οσο για το πολιτευμα μαλλον ολιγαρχια θα ελεγα αλλα στο συνταγμα αναφερεται δημοκρατια.. ;) :P 8)

Εσύ εξέλαβες ότι νιώθω απειλή και φόβο? Ενα παλιό και διαχρονικό γνωμικό λέει "έτσι είναι αν έτσι νομίζετε"...

Τεσπα, να στο πω και ευθέως ότι δεν αισθάνομαι τίποτα απ΄όλα όσα αναφέρεις παρά τα casus beli της γείτονος που δεν έμαθε φαίνεται το μάθημά της από την ιστορία και αποζητάει και άλλο, ταλαιπωρώντας εμάς και κυρίως τον εαυτό της...

Όσο για τον ιμπεριαλιστή Μέγα - Αλέξανρο, όπως ανενδοίαστα αναφέρεις, να σου πω αν θέλεις ότι η εκστρατεία του ήταν για να χτίσει τείχη (και το πέτυχε) απέναντι σε εχθρικά φύλα από την Κεντρική Ασία που από τότε εφορμούσαν προς τα δυτικά. Ποιοι ήταν όλοι αυτοί? Δεν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις, αυτό τουλάχιστον...ή μήπως θέλεις να σου πω ότι η εκστρατεία του ακολούθησε τις αλλεπάλληλες περσικές επιθέσεις εναντίον της χώρας μας και αν δεν είχε πραγματοποιηθεί θα είχαμε περσικές απειλές και πολύ μετέπειτα? Αν δεν εξοντωνόταν η περσική αυτ/ρία δεν θα σταματούσε τις προσπάθειες εισβολής, αυτή ήταν η πραγματική ιμπεριαλιστική δύναμη αν θες να μάθεις και χρησιμοποιούσε όλα τα υποτελή της τότε κεντροασιατικά φύλα. Ήταν πράξη άμυνας λοιπόν η εκστρατεία αυτή και μηδαμινά ιμπεριαλιστικά ωφέλη εμπεριείχε. Τέλος, μη σε τρομάζει κάθετί ελληνικό και μην το κακολογείς, δεν υπάρχει λογος την στιγμή που ακόμα και ξένοι αναγνωρίζουν τη συνεισφορά του ελληνισμού στον παγκόσμιο πολιτισμό.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #129 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 03:33:27 pm »
ναι μαλιΤέλος, μη σε τρομάζει κάθετί ελληνικό και μην το κακολογείς, δεν υπάρχει λογος την στιγμή που ακόμα και ξένοι αναγνωρίζουν τη συνεισφορά του ελληνισμού στον παγκόσμιο πολιτισμόστα οτι πεις...βεβαιως .
Παράθεση

γιατι οτι δεν συμφωνει με την αποψη σου ειναι ανθελληνικο;; ειπα εγω κατι για να μειωσω τον ελληνικο πολιτισμο;;
μη ξυνεις τα νυχια σου συναδελφε ..χαλαρωσε λοιπον..οσο για το τι ηταν ο Μ Αλεξανδρος ας κρατησει ο καθενας μας την αποψη του..μου επιτρεπεις υποθετω... 8)

οσον αφορα τα μαθηματα που ελαβε η οχι η γειτονικη χωρα το αφηνω ασχολιαστο....αν σου δωθει η ευκαιρια μιλα με κανα στρατιωτικο να σου πουν τι γινεται...οταν "παιζουν "μεταξυ τους "πολεμο...ασε τι ακουγεται απο τα φιλαληθη ΜΜΕ μας.. ;)
(Αρκάς)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Ελεάνθη

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 03:35:12 pm »

Aναστασια εννοειται πως δεν υπονοω κατι τετοιο.Πρωτον γιατι δεν σε γνωριζω και δευτερον δεν εχω συμπερανει κατι τετοιο απο αυτα που γραφεις.Απλα συμπληρωσα αυτο που εγραψες εσυ .γενικως οτι ειναι στα ακρα  δεν ειναι καλο.και συμφωνω οτι ο κομμουνισμος στην θεωρια στεκει ασχετα αν καποιοι στην πραξη  :Dτον ερμηνευσαν διαφορετικα.βλεπε Ρωσια :D
[/quote]

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #131 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 03:38:44 pm »

Aναστασια εννοειται πως δεν υπονοω κατι τετοιο.Πρωτον γιατι δεν σε γνωριζω και δευτερον δεν εχω συμπερανει κατι τετοιο απο αυτα που γραφεις.Απλα συμπληρωσα αυτο που εγραψες εσυ .γενικως οτι ειναι στα ακρα  δεν ειναι καλο.και συμφωνω οτι ο κομμουνισμος στην θεωρια στεκει ασχετα αν καποιοι στην πραξη  :Dτον ερμηνευσαν διαφορετικα.βλεπε Ρωσια :D
[/quote]

πονεμενη ιστορια ..γελασατε καθολου σημερα;;
ακουστε:
http://www.youtube.com/watch?v=O5PbSWlWe2s&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=jVjAUF9DR6k&feature=related

αυτα τα ακρα υποθετω εννοεις.. ;D ;D
(Αρκάς)

Αποσυνδεδεμένος Ελεάνθη

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 03:47:12 pm »

πονεμενη ιστορια ..γελασατε καθολου σημερα;;
ακουστε:
http://www.youtube.com/watch?v=O5PbSWlWe2s&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=jVjAUF9DR6k&feature=related

αυτα τα ακρα υποθετω εννοεις.. ;D ;D
[/quote]χα χα οντως αυτα τα ακρα εννοω

Αποσυνδεδεμένος rodos5

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 03:50:10 pm »
ναι μαλιΤέλος, μη σε τρομάζει κάθετί ελληνικό και μην το κακολογείς, δεν υπάρχει λογος την στιγμή που ακόμα και ξένοι αναγνωρίζουν τη συνεισφορά του ελληνισμού στον παγκόσμιο πολιτισμόστα οτι πεις...βεβαιως .
Παράθεση

γιατι οτι δεν συμφωνει με την αποψη σου ειναι ανθελληνικο;; ειπα εγω κατι για να μειωσω τον ελληνικο πολιτισμο;;
μη ξυνεις τα νυχια σου συναδελφε ..χαλαρωσε λοιπον..οσο για το τι ηταν ο Μ Αλεξανδρος ας κρατησει ο καθενας μας την αποψη του..μου επιτρεπεις υποθετω... 8)

οσον αφορα τα μαθηματα που ελαβε η οχι η γειτονικη χωρα το αφηνω ασχολιαστο....αν σου δωθει η ευκαιρια μιλα με κανα στρατιωτικο να σου πουν τι γινεται...οταν "παιζουν "μεταξυ τους "πολεμο...ασε τι ακουγεται απο τα φιλαληθη ΜΜΕ μας.. ;)

Δεν είπα εγώ ότι εκφράζεις ανθελληνικές απόψεις και δεν το πιστεύω, αλλά νομίζω ότι δεν θέλεις από ιδεολογικό κόλλημα να δεχθείς ορισμένα πράγματα και αντιτάσσεις αλλα αντί άλλων. Πχ όταν τοποθετείς τον Μ. Αλέξανδρο στο ίδιο τσουβάλι με τον Χίτλερ κοκ. Εκφερεις άποψη, ενώ αγνοείς τα γεγονότα και τα αίτιά τους. Για να στέκει μια άποψη χρειάζεται θεμελίωση, διερεύνηση των αιτιακών σχέσεων (βλ προηγούμενο ποστ) και όχι ατάκες του τύπου "Ο Μ Αλεξανδρος ήταν μεγαλο-ιμπεριαλιστής" Εν πάση περιπτώσει ακόμα και τέτοιες απόψεις είναι σεβαστές...

Οσον αφορά τους στρατιωτικούς που αναφέρεις δεν με ενδιαφέρει το ζήτημα έτσι κι αλλιώς. Ο λαός με ενδιαφέρει και όχι αυτοί. Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν σε μια ρουτίνα βρίσκονται. Τέλος και βέβαια έχεις δίκιο όσον αφορά τα εξοπλιστικά παιχνίδια, με τη μόνη διαφορά ότι η μία πλευρά τα τροφοδοτεί με την επεκτατική-αδιέξοδη πολιτική της και η άλλη ακολουθεί θέλει δεν θέλει. Μόνο που αυτό είναι το μόνο σημείο που έπιασες τελικά έστω και μερικά. Επίσης να σου πω ότι η γείτονα όσα μαθήματα κι αν πάρει δεν θα συμβιβαστεί με μια ειρηνική συνύπαρξη γιατί ακολουθεί την περσική νοοτροπία: κατάκτηση-κατάκτηση-κατάκτηση. Κοίταξε και λίγο το ιστορικό να δεις ότι είναι στη φύση τους.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #134 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 03:58:58 pm »
Παράθεση

Δεν είπα εγώ ότι εκφράζεις ανθελληνικές απόψεις και δεν το πιστεύω, αλλά νομίζω ότι δεν θέλεις από ιδεολογικό κόλλημα να δεχθείς ορισμένα πράγματα και αντιτάσσεις αλλα αντί άλλων. Πχ όταν τοποθετείς τον Μ. Αλέξανδρο στο ίδιο τσουβάλι με τον Χίτλερ κοκ. Εκφερεις άποψη, ενώ αγνοείς τα γεγονότα και τα αίτιά τους. Για να στέκει μια άποψη χρειάζεται θεμελίωση, διερεύνηση των αιτιακών σχέσεων (βλ προηγούμενο ποστ) και όχι ατάκες του τύπου "Ο Μ Αλεξανδρος ήταν μεγαλο-ιμπεριαλιστής" Εν πάση περιπτώσει ακόμα και τέτοιες απόψεις είναι σεβαστές...

Οσον αφορά τους στρατιωτικούς που αναφέρεις δεν με ενδιαφέρει το ζήτημα έτσι κι αλλιώς. Ο λαός με ενδιαφέρει και όχι αυτοί. Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν σε μια ρουτίνα βρίσκονται. Τέλος και βέβαια έχεις δίκιο όσον αφορά τα εξοπλιστικά παιχνίδια, με τη μόνη διαφορά ότι η μία πλευρά τα τροφοδοτεί με την επεκτατική-αδιέξοδη πολιτική της και η άλλη ακολουθεί θέλει δεν θέλει. Μόνο που αυτό είναι το μόνο σημείο που έπιασες τελικά έστω και μερικά. Επίσης να σου πω ότι η γείτονα όσα μαθήματα κι αν πάρει δεν θα συμβιβαστεί με μια ειρηνική συνύπαρξη γιατί ακολουθεί την περσική νοοτροπία: κατάκτηση-κατάκτηση-κατάκτηση. Κοίταξε και λίγο το ιστορικό να δεις ότι είναι στη φύση τους.

το οτι εχουν κοινη εξωτερικη πολιτικη σου λεει κατι;; εμεις τι εχουμε;; οσο για το που κολλαει ο φυρερ :P με το Μ.Αλεξανδρο κολλαει και παρακολλαει..διαβασε λιγο για τον αδολφο και θα καταλαβεις..προτυπο τον ειχε..

σχετικα με το κολλημα επαναλαμβανω οτι δεν συμφωνει μαζι σου ειναι λαθος...και σιγα μη κατσω να γραφω με τις ωρες ολοκληρα κατεβατα για να αναπτυξω και να αναλυσω το σκεπτικο μου.. κοντολογις και οποιος καταλαβε καταλαβε..δεν θα μου κοψουν το μεροκαματο αν καποιος δεν το καταλαβαινει ,ειναι αρκετοι που το καταλαβαινουν ... έχθρες και μιση μακρυα απο μενα...

α! ξεχασα δεν διαβαζω μονο ριζοσπαστη και οδηγητη ,διαβαζω και αλλες εφημεριδες..(σχετικα με το κολλημα που ανεφερες ;))
(Αρκάς)

Αποσυνδεδεμένος rodos5

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 04:11:15 pm »
Συγγνώμη αλλά θα μας τρελάνεις τελικά! Και τι σημαίνει ότι τον είχε πρότυπο? Μήπως ότι ήταν ίδιοι ή ότι έκαναν τα ίδια? Αυτό αποτελεί τον ορισμό του logical fallacy. Είναι σα να λες ότι επειδή εγώ πχ έχω πρότυπο πχ τον Αριστοτέλη (λέμε τώρα...) θα έχω συνεισφέρει όσα και όποια έδωσε κι αυτός στη φιλοσοφική σκέψη, άσχετα αν αυτά αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας μου και στην ουσία δεν υφίσταται καμιά σύνδεση

. Δλδ εσύ υποστηρίζεις ότι επειδή ο Χίτλερ είχε πρότυπο τον Αλέξανδρο (ας το θεωρήσουμε ως δεδομένο για την οικονομία της συζητησης) αυτό σημαίνει ότι ήταν και ίδιοι και έκαναν τα ίδια!! Η αποθέωση της λογικής πλάνης!

Στο ξαναείπα ότι δεν με ενδιαφέρουν οι ιδεολογίες αλλά τα κολλήματα που απορρέουν μερικές φορές και για τα οποία φυσικά δεν ευθύνονται οι πρώτες αλλά αποκλειστικά εμείς . Εχει διαφορά το ένα με το άλλο όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο και άλλο τόσο...

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #136 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 04:20:32 pm »
δλδ ο καλος αλεξανδρος ηταν ενας ειρηνιστης που δεν επαιρνε κεφαλια δεν φερθηκε ποτε αθλια ο ιδιος και ο στρατος του εννοειται, και τον εχω παρεξηγησει..μα τετοια πλανη...φτου μου..
ο χιτλερ τωρα τι οραμα ειχε;; του το χαλασαμε εμεις και οι ρωσοι βλεπεις αλλιως ισως ημασταν σε καλυτερη μοιρα.. :P

οι ελληνες τοτε θεωρουσαν απειλη τους περσες ο χιτλερ τους εβραιους,και οσο για τα εγκληματα και τους τροπους που χρησιμοποιεισαι ο καθενας εεε υπαρχει και μια μεγαλη χρονικη αποσταση ,τα μεσα και η τεχνολογια εξελισσονται βλεπεις..

τελος παντων επειδη βαρεθηκα να γραφω σταματαω εδω..πιστευε οτι θες μαγκια σου..θα ζησω με οποια αποψη και αν εχεις.. ;) ;D ;D
(Αρκάς)

Αποσυνδεδεμένος rodos5

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 04:43:50 pm »
Παραδίδω κι εγώ τα όπλα με αποστόμωσες...

Το τι ήταν ο Αλέξανδρος και τι έκανε μπορείς να το διαβάσεις σε οποιαδήποτε βιβλιοθήκη του κόσμου. Εγώ θα σου πω ότι δεν ήταν αιμοσταγής καπιταλιστής όπως εσύ τον περιγράφεις και τον παρομοιάζεις με τον Χίτλερ.

Δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να υπερασπιστεί τη χώρα του από τον κίνδυνο που εφορμούσε από την Κεντρική Ασία συνεχώς πρός την Ελλάδα. Επρεπε να βάλει ένα τέλος και το έκανε με όποιον τρόπο μπορούσε. Διαφύλαξε έτσι τις αξίες της ελευθερίας και όχι μόνο μέχρι και τη σημερινή εποχή για τη χωρα του και για εμένα και για εσένα που τώρα τον λασπολογείς . Για εμένα προσωπικά αν θες ήταν και ειρηνιστής αφού έβαλε τέλος στους ατέλειωτους κατακτητικούς πολέμους που διέπραττε η περσική αυτ/ρία με σκοπό τον πλουτισμο και την υποδούλωση των λαών.

Τώρα αν ήσουν εσύ στη θέση του ας έβρισκες έναν καλύτερο τρόπο. ίσως να προσπαθούσες να πείσεις με ιδεολογικά επιχειρήματα περί του κεφαλαίου τους Πέρσες...

Τέλος λες ότι ο Αλέξανδρος χρησιμοποίησε εγκληματικές μεθόδους αντίστοιχες του Χίτλερ για την εποχή του. Αυτό πάλι από που το αντλείς? Είναι τουλάχιστον περίεργο που υποστηρίζεις θέσεις χωρίς  επιχειρήματα και στοιχεία αλλά με ενδείξεις ή μαντεψιές του τύπου "οι έλληνες θεωρούσαν απειλή τους Πέρσες λες και το φαντάστηκαν και δεν είχαν προηγηθεί οι επιθέσεις εναντίον της χώρας μας από τον περσικό στρατό.

Παρουσιάζεις τα γεγονότα ως φαντασίες και ακολουθείς λογικές πλάνες ως στηρίγματα απόψεων, ενώ εμπλέκεις το προσωπικό σου ένστικτο στη διαμόρφωση άποψης ως θέσφατο ιστορικής εγκυρότητας.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 08:55:51 pm »
Πως από τη Δραγώνα καταλήξαμε να συζητάμε για τον Μ. Αλέξανδρο και τον Χίτλερ.. (να πούμε και τίποτα για τον Στάλιν; :P)
Ας συνεισφέρω κι εγώ στη συζήτηση για τον Μ. Αλέξανδρο (όχι που θα έχανα χαχα).
Κάθε ιστορική προσωπικότητα είναι διαφορετική και θεωρώ ότι το να θεωρούμε τον Μ. Αλέξανδρο εντελώς όμοιο με τον Χίτλερ, τον Τζενγκινς Χαν, τον Αττίλα κλπ, δεν προσεγγίζει την πραγματικότητα.
Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Μ. Αλέξανδρος, όντας αρκετά μορφωμένος για την εποχή του, κατακτούσε χωρίς να καταστρέφει απαραίτητα. Στο μυαλό μου ήταν ο τύπος που αν τον προσκυνούσες, δεν σε πείραζε καθόλου, αλλά αν τολμούσες να αντισταθείς, σου έπαιρνε το κεφάλι.
Επίσης, υπάρχει διαφορά στα αίτια για την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου στην ανατολή και π.χ. στα σχέδια κατάκτησης του κόσμου από τον Χίτλερ. Ο πρώτος είχε ως αφορμή και αφετηρία την εκδίκηση προς τους πέρσες, ενώ ο δεύτερος ήθελε απλά να κατακτήσει τους πάντες, να εξοντώσει το 90% των άλλων λαών (εκτός από εβραίους, είχε μανία και με τσιγγάνους και σλάβους) και οι υπόλοιποι δούλοι να δουλεύουν για το Γ' Ράιχ.
Δεν είναι, λοιπόν, τόσο όμοια αυτά τα πρόσωπα, αλλά εκεί που ίσως υπάρχουν ομοιότητες είναι στον χαρακτήρα (σε κάποιο βαθμό) των εκστρατειών τους, αφού και οι δύο ήταν στην ουσία τους ιμπεριαλιστικές (ή ελληνιστί αν θέλετε.. αυτοκρατορικές 8) ) και επεκτατικές.

Τελικά (στο θέμα μας) το ντιρί θα γίνει ΑΕΙ;;; :D
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 09:33:25 pm »
Αφού βγήκαμε που βγήκαμε εκτός θέματος...
Το να κατηγορούμε τον Αλέξανδρο οτι ήταν αιμοσταγής και οτι είχε κάνει εγκλήματα, είναι σα να τον κατηγορούμε οτι ήταν άχρηστος στρατηγός αφού δεν έκανε καθόλου χρήση της αεροπορίας.
Η ανθρωπότητα δεν εξελίσσεται μόνο τεχνολογικά αλλά (υποτίθεται τουλάχιστον) και ηθικά.
Στην εποχή του Αλέξανδρου ίσχυε οτι όποιο κράτος είχε ισχυρότερες δυνάμεις, ή φαινόταν στους κρατούντες οτι οι δυνάμεις τους ήταν ισχυρότερες αυτών των αντιπάλων, πολύ απλά εισέβαλλε, συχνά χωρίς καμία δικαιολογία και με πολύ κυνισμό, και κατέστρεφε τα πάντα ή άφηνε κάποια πράγματα όρθια, ανάλογα με τις διαθέσεις του στρατηγού.
Εδώ και η δουλεία, θεωρούνταν απόλυτα φυσιολογική, ακόμα και από τους σπουδαίους διανοητές της εποχής. Ο Αλέξανδρος τί θα μπορούσε να κάνει? Να σκεφτεί τα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περί Ηνωμένων Εθνών, περί Ανθρωπισμού κλπ από μόνος του? Είπαμε, διάνοια-διάνοια, αλλά απλά ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ διάνοια.
Ας μη ξεχνάμε τί είχαν πει και οι Αθηναίοι στους Ρόδιους, όταν οι τελευταίοι, δεν είχαν πληρώσει τους φόρους τους (για να χτιστούν τα θαύματα της Αθήνας της εποχής του Χρυσού αιώνα του Περικλή, ξέρετε, αυτά που βλέπουμε σήμερα και λέμε "τί πολιτισμό είχαμε"). Είχαν λοιπόν οι Ρόδιοι ζητήσει διαπραγματεύσεις, για να μη σφαγιαστούν μαζικά, και οι "καλοί", "πολιτισμένοι" Αθηναίοι, του Χρυσού αιώνα, απάντησαν "οι διαπραγματεύσεις γίνονται ανάμεσα σε δυο περίπου ισοδύναμους. Όταν ο ένας είναι πάρα πολύ ισχυρός και ο άλλος πάρα πολύ αδύναμος, τότε ο ισχυρός θα απαιτήσει όλα όσα η ισχύς του του επιτρέπει, και ο αδύναμος θα δώσει όλα όσα η αδυναμία του του επιβάλλει". (κάτι σαν αυτά που λέει το υπουργείο στους ωρομίσθιους δηλαδή ;D) Αυτά από τους Αθηναίους του "Χρυσού αιώνα", που χρύσωσαν τον αιώνα με κλεμμένα χρήματα όλης της υπόλοιπης Ελλάδας  ;D (δε κάνω σύγκριση με το σήμερα, για να μην αρχίσει νέος κύκλος στο "εκτός θέματος").
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182561
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)