0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
απρι για μαθητες γυμνασιου σου μιλαω τους εχω ιδιαιτερο ....και τα βλεπω...
ναι βρε πουλι μου, αλλα αν τα αναγκασεις θα φερεις το αντιθετο αποτελεσμα...και τα περισσοτερα εχουν μπουχτισει με τα σχολικα ...τα αφηνεις λοιπον ησυχα και ΟΤΑΝ θελησουν θα τα διαβασουν απο μονα τους.....εγω στο γυμνασιο ειχα διαβασει το 100 χρονια μοναξιας ενα τεραστιο βιβλιο που ειχα δανειστει απο τη σχολικη βιβλιοθηκη ... :Pαυτο με κανει πιο χαρισματικη και εξυπνη απο αλλους που δεν διαβασαν λογοτεχνικα βιβλια και επαιζαν σκακι;; :Pστο σκακι ακομα χανω....στο ταβλι ομωωως....
Θυμήθηκα τώρα, τέλη δημοτικού νομίζω, μας είχαν χαρίσει στο σχολείο το 1ο τόμο από τη σειρά "Οι 5 φίλοι" (ιστορίες με παιδικές περιπέτειες 4 ξαδερφών στην αγγλία και ενός σκύλου, σε συνέχειες). Όταν το διάβασα, με ενθουσίασε τόσο πολύ, που - ευτυχώς - ένας μεγαλύτερος ξάδερφός μου είχε όλη τη σειρά και των 21 βιβλίων, και τα διάβασα όλα σε ένα καλοκαίρι αν θυμάμαι καλά.Δεν ξέρω αν γίνεται κάτι παρόμοιο στα σχολεία σήμερα, δηλαδή να χαρίζεται κάποιο παιδικό βιβλίο στους μαθητές.
Παράθεση από: Αναστασια 76 στις Δεκεμβρίου 15, 2009, 03:21:17 pmναι βρε πουλι μου, αλλα αν τα αναγκασεις θα φερεις το αντιθετο αποτελεσμα...και τα περισσοτερα εχουν μπουχτισει με τα σχολικα ...τα αφηνεις λοιπον ησυχα και ΟΤΑΝ θελησουν θα τα διαβασουν απο μονα τους.....εγω στο γυμνασιο ειχα διαβασει το 100 χρονια μοναξιας ενα τεραστιο βιβλιο που ειχα δανειστει απο τη σχολικη βιβλιοθηκη ... :Pαυτο με κανει πιο χαρισματικη και εξυπνη απο αλλους που δεν διαβασαν λογοτεχνικα βιβλια και επαιζαν σκακι;; :Pστο σκακι ακομα χανω....στο ταβλι ομωωως.... Μα ποιος σου είπε να τα αναγκάσεις; Αν τα αναγκάσεις, βεβαίως και θα αντιδράσουν. Το θέμα είναι να βρουν βιβλία που θα τα ευχαριστεί να τα διαβάζουν και όχι να τα διαβάζουν υποχρεωτικά. Αν δεν συνηθίσουν στην ιδέα του διαβάσματος, μην είσαι σίγουρη ότι αργότερα θα το κάνουν. ¨Οσο για το αν γίνονται χαρισματικά και έξυπνα με τα βιβλία, ναι και μ' αυτά γίνονται. Ταξιδεύουν, μαθαίνουν, φαντάζονται... Μήπως έχουν άλλο πιο εύκολο τρόπο, για να το πετύχουν;Παράθεση από: Landau στις Δεκεμβρίου 15, 2009, 03:11:37 pmΘυμήθηκα τώρα, τέλη δημοτικού νομίζω, μας είχαν χαρίσει στο σχολείο το 1ο τόμο από τη σειρά "Οι 5 φίλοι" (ιστορίες με παιδικές περιπέτειες 4 ξαδερφών στην αγγλία και ενός σκύλου, σε συνέχειες). Όταν το διάβασα, με ενθουσίασε τόσο πολύ, που - ευτυχώς - ένας μεγαλύτερος ξάδερφός μου είχε όλη τη σειρά και των 21 βιβλίων, και τα διάβασα όλα σε ένα καλοκαίρι αν θυμάμαι καλά.Δεν ξέρω αν γίνεται κάτι παρόμοιο στα σχολεία σήμερα, δηλαδή να χαρίζεται κάποιο παιδικό βιβλίο στους μαθητές. Και εγώ ήμουν φανατική αυτής της σειράς. Περιμένα πως και πως να διαβάσω τις περιπέτειές τους. Και τώρα όμως υπάρχουν ανάλογες σειρές βιβλίων.
Μήπως έχουν άλλο πιο εύκολο τρόπο, για να το πετύχουν;
Εμένα ο ανιψιός μου διαβάζει Χάρι Πότερ και τον βλέπει μετά και στο σινεμά, όπου μας πρήζει για τις παραλείψεις του σκηνοθέτη!!!! Ναι, όντως είναι πολύπλοκο το θέμα και η εποχή δεν ενθαρρύνει τις πνευματικές ασχολίες, αλλά βρε παιδί μου, κάτι δεν πρέπει να κάνουμε και εμείς όσο περνάει από το χέρι μας; Νομίζεις το παιδί σου δεν θα θυμάται που του διάβαζες; Τίποτα δεν πάει χαμένο...
....Δεν ξέρω αν γίνεται κάτι παρόμοιο στα σχολεία σήμερα, δηλαδή να χαρίζεται κάποιο παιδικό βιβλίο στους μαθητές.