0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν ενδιαφέρει η άποψη μου, μιας και δίδαξα σε φροντιστήριο για ΑΣΕΠ, όσοι "μαθητές" (χμμμμ λίγο μεγάλοι για μαθητές) κάθισαν και έμαθαν τις θεωρίες απέξω (δεν ξέρω πώς τα κατάφεραν, είναι ένα τεράστιο ερώτημα για μένα, αλλά τα κατάφεραν και δεν τις μπρέρδευαν εξακριβωμένα) δεν τα πήγαν τόσο καλά σε σχέση με αυτούς που έγραψαν με τον "δικό μου" τρόπο, δηλαδή με λογική εξήγηση των επιλογών τους.πχ για να διδάξουν κάτι, ας πούμε να οργαν΄βσουν ένα εστιατόριο, τα βήματα που ακολουθούμε (ολόκληρο προτζεκτ), ξεκινάμε με ένα παιδί που κάτι θα αναφ΄λερει για ένα εστιατίοριο, ρωτάμε αν κάποιος άλλος έχει πάει σε εστιατόριο, συζητάμε (προφορικός λόγος), οργανώνουμε επ΄σικεψη σε εστιατόριο, πριν την επίσκεψη καταγράφουμε τι θα ρωτήσουν εκεί (γραφή και προφορικός). γίνεται η επίσκεψη, επιστρέφουμε στην τάξη, συζητάμε την εμπειρία (προφορικός), αποφασίζουμε να στήσουμε το δικό μας εστιατόριο, συζήτηση τι χρειάζεται ένα εστιατόριο (κατάλογοι, τραπεζομάντηλα, τραπέζια, καρέκλες, σερβίτόροι, διακόσμηση, συνταγές, τιμές, πελάτες)), οργάνωση (εικαστικά, γραφή, μαθηματικά για να μετρήσουμε το μέγεθος των τραπεζομάντηλων, να γράψουμε τις τιμές, να βάλουμε καρέκλες στα τραπέζια, να βάλουμε πιάτα και μαχαιροπίρουνα κλπ), μοιράζουμε ρόλους (δραματοποίηση), ετοιμάζουμε τα φαγητά (Η/Υ για να βρούμε συνταγές στο δίκτυο, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες ίσως), ετοιμάζουμε στον υπολογιστή τους καταλόγους (Η/Υ) ή τους κάνουν τα παιδιά για ακόμα καλύτερα (εικαστικά, γραφή, μαθηματικά για την τοποθέτηση πάνω στο χαρτί), καλούμε τους γονέις να φάνε στο εστιατόριο μας (γνωστοποίηση στην κοινότητα).Το προτζεκτ αυτό θα γίνει μετά τα Χριστούγεννα, όταν τα παιδιά θα έχουν εξοικειωθεί με τη γραφή, τα μαθηματικά και τον Η/Υ. Είναι ένα προτζεκτ όπου μπορούν να συμμετέχουν΄και να συνεισφέρουν όλα τα παιδιά ανάλογα με τις δυνατότητες τους και τα ενδιαφέροντα τους.Αυτό είναι ένα παράδειγμα του πώς δίδασκα εγώ στο φροντιστήριο. Επίσης, έτσι είχα γράψει και εγώ. Έτσι δούλευα τα θέματα των εξετάσεων. Κάθε κομμάτι μπορεί να επεκταθεί και να γίνει από μόνο του απάντηση σε ερώτηση, αλλά η επέκταση θα είναι σε αυτό το πνέυμα.Αυτά έχω εγώ να προσφέρω, ελπίζω να βοηθήσουν....