0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για κλάματα είμαστε.
Όταν λες καλύτερα εννοείς ανασχηματισμό?
ακριβως οπως τα λες μονο με αρση μονιμοτητας ισως γινοταν μια καποια αλλαγη ,αλλα το πιθανοτερο ειναι να ριξουν την κυβερνηση που θα ψηφισει κατι τετοιο παρα να προσπαθησουν να αλλαξουν νοοτροπια...μη πας μακρια δεν εχεις ακουσει να λενε ...αα μπες στο δημοσιο να σωθεις καλα λεφτα και ξεκουραστα...τι να εννοει ο ποιητης αραγε;;
Παράθεση από: Αναστασια 76 στις Δεκεμβρίου 17, 2009, 01:39:56 amακριβως οπως τα λες μονο με αρση μονιμοτητας ισως γινοταν μια καποια αλλαγη ,αλλα το πιθανοτερο ειναι να ριξουν την κυβερνηση που θα ψηφισει κατι τετοιο παρα να προσπαθησουν να αλλαξουν νοοτροπια...μη πας μακρια δεν εχεις ακουσει να λενε ...αα μπες στο δημοσιο να σωθεις καλα λεφτα και ξεκουραστα...τι να εννοει ο ποιητης αραγε;; Η καταργηση της μονιμοτητας των δημοσιων υπαλληλων (περαν του αναχρονιστικου της χαρακτηρα) προυποθετει την ωριμανση της φαντασιακης πολιτικης συνειδησης του νεοελληνα, η οποια, όπως καταφανως αποδεικνυεται από τα εν Ελλαδι πολιτικα τεκταινομενα, δεν εχει επιτευχθει. Η αποσαθρωση του δημοσιου τομεα στην Ελλαδα δεν οφειλεται στη μονιμοτητα, αφου το ιδιο εργασιακο καθεστως διεπει της εργασιακες σχεσεις των δημοσιων υπαλληλων και αλλων δυτικων χωρων (Γαλλια, Γερμανια κ.α.) στις οποιες ο δημοσιος τομεας παρουσιαζει υψηλους δεικτες παραγωγικοτητας και αποτελεσματικοτητας. Το αν η διαχειριση της μονιμοτητας από πλευρας εξουσιας είναι προβληματικη στη χωρα μας αποτελει παντελως αλλης ταξεως ζητημα (πολιτικης διευθυνσης και στρατηγικης διαρθρωσης) και δεν αποδεικνυει την υποτιθεμενη εγγενως σφαλερη φυση της μονιμης εργασιακης σχεσης την οποια ασπαζονται οι υπερμαχοι του ακρατου νεοφιλελευθερισμου. Αλλωστε, στην Ελλαδα εχουν θεσμοθετηθει συγκεκριμενες ελεγκτικες και πειθαρχικες διαδικασιες, βασει των οποιων ο τακτικος υπαλληλος μπορει να δει την πορτα της εξοδου από την εργασια του. Οπως συμβαινει και με πολλους αλλους νομους, το εν λογω νομικο πλαισιο απλως δεν εφαρμοζεται.Επι του παροντος, η εργασιακη μονιμοτητα συνιστα δικλειδα ασφαλειας που προστατευει την υποαναπτυκτη νεοελληνικη πολιτικη συνειδηση από τη βαθια ριζωμενη ασυνειδησια της.
Κι όμως τα καλύτερα έρχονται.. Metallica στην Αθήνα το 2010!!!!!!!!!! Yeah!!!!!!! (excuse my spamming )
Αν εννοείς το δικό μου μήνυμα, απλώς επισημαίνω ότι, επειδή το θέμα είχε... ανάψει, ο συνάδελφος με την παρέμβασή του χαλάρωσε λίγο την ένταση, έριξε νερό στη φωτιά! Αν δεν εννοείς τη δική μου απάντηση... sorry
Αναστασία 76 με τι πρωτοσυμφωνείς;Λες:"για κατσε δλδ οσοι συνδικαλιζονται ειναι ολοι σκαρτοι;;;μη τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι...αυτος ειναι απλα λεχριτης το παιζει παλιος και ξερολας γνωρισμα του κλασικου δημοσιου υπαλληλου...αν και εδω φταιει ο τρικουπης και η μονιμοτητα... επειδη εγω μιλησα για την αρση...ναι λοιπον και το πιστευω μαλιστα και αντι να εχουμε την απαιτηση να κοιταξουν αυτοι τα προβληματα που μας δημιουργουν και να διεκδικησουμε κατι καλυτερο δειχνοντας τους ολο αυτο το γολγοθα δεν νομιζω να βοηθαει η ειρωνεια... απολαυσε τη διαδρομη καλη μου.. καθολου μακρυα....στο οτι η διδασκαλια ειναι λειτουργημα καλη μου κοπελα..... αλλα πανω απο ολα ο ανθρωπος και ιδιαιτερα ο μαθητης ξαναλεω μαζι σου και εγω ειμαιτρελη εισαι ρε;; αλλαξε ο μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλιως...για να σου πω τη μαυρη μου αληθεια δεν ξερω γιαυτο προσποιουμαι οτι ζω να εχω κατι να ελπιζω... κατα τα αλλα συμφωνω "Και 'γω.Κατά τα άλλα συμφωνώ!