*

Αποστολέας Θέμα: Ζ' Φάση - ΠΕ02 ... ποιητικώς ολισθαίνουσα ...!  (Αναγνώστηκε 117177 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
Απ: Ζ' Φάση - ΠΕ02 ... ποιητικώς ολισθαίνουσα ...!
« Απάντηση #294 στις: Φεβρουαρίου 07, 2010, 10:00:39 pm »
Με ημέρα αρχίζει η εβδομάδα,
με ημέρα τελειώνει.
Κι η Κυριακή, κόμπος σφιχτός
να μη λυθούν οι εβδομάδες.
Έρχεται πάντα από το ίδιο Σαββατόβραδο
και φέρνει λίγο ύπνο παραπάνω το πρωί
και το θεό, όσο τον δίνουν οι ορθρινές καμπάνες.

Λίγο να σταθείς στ' ανοιχτά παράθυρα
και να κοντοσταθείς σ' αυτά που δεν συμβαίνουν,
περνάει η ώρα.
Δημοτικά τραγούδια απ' τα παράθυρα
ποια γυναί- ποια γυναί- ποια γυναίκα θα σε πάρει,
σιγά σιγά η Κυριακή μεσουρανεί
σαν τρομαγμένη απορία.

Στις γειτονιές
περνάνε γύφτισσες να πω το ριζικό σου,
δημοτικά τραγούδια απ' τα παράθυρα, ριζικά.
Πιο πέρα κάποιο ντέφι, έν' αρκουδάκι
δείξε πώς βάζουν πούδρα τα κορίτσια
στον καθρέφτη, πώς γδύνεται η Μονρόε...

Μη γελάς.
" ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει "
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:51:12 »

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #295 στις: Φεβρουαρίου 07, 2010, 10:03:34 pm »
Με ημέρα αρχίζει η εβδομάδα,
με ημέρα τελειώνει.
Κι η Κυριακή, κόμπος σφιχτός
να μη λυθούν οι εβδομάδες.
Έρχεται πάντα από το ίδιο Σαββατόβραδο
και φέρνει λίγο ύπνο παραπάνω το πρωί
και το θεό, όσο τον δίνουν οι ορθρινές καμπάνες.

Λίγο να σταθείς στ' ανοιχτά παράθυρα
και να κοντοσταθείς σ' αυτά που δεν συμβαίνουν,
περνάει η ώρα.
Δημοτικά τραγούδια απ' τα παράθυρα
σιγά σιγά η Κυριακή μεσουρανεί
σαν τρομαγμένη απορία.

Στις γειτονιές
περνάνε γύφτισσες να πω το ριζικό σου,
δημοτικά τραγούδια απ' τα παράθυρα, ριζικά.
Πιο πέρα κάποιο ντέφι, έν' αρκουδάκι
δείξε πώς βάζουν πούδρα τα κορίτσια
στον καθρέφτη, πώς γδύνεται η Μονρόε...

Μη γελάς.
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #296 στις: Φεβρουαρίου 07, 2010, 10:25:20 pm »

Ό,τι πιο ποιητικό σήμερα ..., το 5-1 του Θρύλου επί του Λεβαδειακού, στο αφιερώνω φιλόμουση και στιχοπλέχτρα ΠΕ03 ...  ;)

Εγώ ευχαριστώ για την φιλοξενία σε αυτές τις σελίδες και το όμορφο σχόλιο .

Δεν είμαι παρά μια πιστή αναγνώστρια / ακροάτρια της ποίησης και της μουσικής , της μουσικής και της ποίησης ,της μουσικής της ποίησης , της ποίησης της μουσικής.....

;)
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος Isfahan

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #297 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 11:46:06 am »
http://www.ypepth.gr/el_ec_category1757.htm

http://www.alfavita.gr/ank_b/ank8_2_10_917.php

Να τους πάρει και να τους σηκώσει...από μας δεν πήρε τίποτα....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:51:12 »

Αποσυνδεδεμένος Isfahan

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #298 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 11:49:46 am »
Marianthid πού είσαι να τραβάς τα μαλλιά σου!

Αποσυνδεδεμένος Isfahan

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #299 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 11:55:21 am »
Τελείωσε τα κενά τα καλύπτουν με ωρομίσθιους....δεν παίρνουν άλλους αναπληρωτές από τις δικές μας ειδικότητες!

Αποσυνδεδεμένος Isfahan

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #300 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 01:01:39 pm »

Αποσυνδεδεμένος che

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #301 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 04:37:20 pm »
Ας προστρέξουμε στην ποίηση και στην παυσιλυπη επιδρασήτης

Mελαγχολία του Iάσονος Kλεάνδρου·
ποιητού εν Kομμαγηνή· 595 μ.X.

.................................
...................................
Δεν έχω εγκαρτέρησι καμιά.
Εις σε προστρέχω Τέχνη της Ποιήσεως,
που κάπως ξέρεις από φάρμακα·
νάρκης του άλγους δοκιμές, εν Φαντασία και Λόγω.

Είναι πληγή από φρικτό μαχαίρι.—
Τα φάρμακά σου φέρε Τέχνη της Ποιήσεως,
που κάμνουνε —για λίγο— να μη νοιώθεται η πληγή.

η ειρωνεια δε μου πάει συναδελφε ποσο μαλλον οταν ανήκω κι εγώ σ αυτο το ατελειωτο ποτάμι ανθρώπων που ειναι δασκαλοι με ημερομηνια λήξης .
Καπως δηκτικά, σε προηγούμενο σχολιό μου(#271)  ,προσπαθησα να προτρέψω να σταθούμε πιο μαχητικά (κι η ποίηση ειναι τρόπος,δε λέω)να εκφράσουμε αγωνία,αγανάκτηση,απαίτηση..........
Επανερχομαι και παρακαλώ για το ίδιο...... εν όψει της απεργιας (10-02-10) ας δειξουμε κι αλλιως την υπαρξή μας
.........φιλικους χαιρετισμούς προς όλους !

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 08, 2010, 04:39:41 pm από che »
hasta la victoria siempre

Αποσυνδεδεμένος Isfahan

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #302 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 08:10:51 pm »
Σήμερα στις 07:51:41
Ω Ρ Ο Μ Ι Σ Θ Ι Α  -  Μ Ο Ν Ι Μ Ο Ι    Δ Ι Ο Ρ Ι Σ Μ Ο Ι    5-0

Η οργάνωση ενός επίσημου δείπνου με μενού: πατατάκια, θα μας ακουγόταν αστεία. Αναρωτιέται κανείς γιατί δε γελάμε όταν ακούμε ότι το δημόσιο σχολείο καλύπτει το 30% των αναγκών του με ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.

Την ίδια στιγμή που οι κυβερνώντες (πρώην και νυν) περιγράφουν ένα «νέο» σχολείο με σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση, σούπερ αναλυτικά προγράμματα και βιβλία, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του μαθητή, επιλέγουν τη λειτουργία του με καθηγητές – πυροτεχνήματα που εμφανίζονται  2-3 φορές την εβδομάδα για ελάχιστες ώρες.

Το γεγονός ότι στο σχολείο υπάρχει ανάγκη για ανθρώπους που έχοντας λυμένο το ζήτημα της επιβίωσης, θα μπορούν να αφιερωθούν στο εκπαιδευτικό τους έργο,  θα έχουν  καθημερινή παρουσία και χρόνο πέρα από των διδακτικών ωρών τους, για να αναπτύξουν ουσιαστικές σχέσεις με τους μαθητές, δ ε ν  τ ο υ ς  α φ ο ρ ά.
Γιατί οι κυβερνώντες απλά νοικοκυρεύουν και κάνουν «οικονομία» όπως σε ένα καθωσπρέπει νοικοκυριό! Και καθώς πρέπει να καλύψουν υποτυπωδώς το εκπαιδευτικό έργο, φροντίζουν να εξασφαλίσουν μία ποσότητα «περαστικών» καθηγητών και δασκάλων.

Αυτοί οι περαστικοί είμαστε εμείς οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, που από το 2002 που καθιερώθηκε ο θεσμός της ωρομισθίας , δουλεύουμε με το εξής καθεστώς:
-   Η αποζημίωση μας είναι 8 ευρώ την ώρα για 12 ώρες την εβδομάδα, ως μέγιστο αριθμό ωρών. Το πολύ δηλαδή 380 ευρώ το μήνα, ενώ την ίδια στιγμή υπογράφουμε συμβάσεις που μας απαγορεύουν να εργαζόμαστε οπουδήποτε αλλού στην εκπαίδευση.
-   Συνολικά οι 12 ώρες μοιράζονται σε 2,3 ως και 5 σχολεία, κάτι που μας αναγκάζει σε πολλές μετακινήσεις (μέσα στην πόλη αλλά πολλές φορές σε διαφορετικά χωριά και νομούς την ίδια μέρα) με μεγάλη πίεση χρόνου.
-   Οι πληρωμές μας καθυστερούν 3-5 μήνες το λιγότερο.
-   Δουλεύουμε με ολιγόμηνες συμβάσεις. Προσλαμβανόμαστε σίγουρα όχι στην αρχή της χρονιάς και απολυόμαστε κάθε χρόνο στις 15 Ιουνίου.( στην καλύτερη περίπτωση , αφού φέτος απέλυσαν σε ελάχιστο χρόνο ωρομίσθιους όταν επέστρεψαν οι μόνιμοι συνάδελφοι στη θέση τους).Τους υπόλοιπους μήνες εντασσόμαστε στο ταμείο ανεργίας, χωρίς όμως οι περισσότεροι να μπορούμε να πάρουμε το επίδομα , γιατί δεν καταφέρνουμε ως τότε να συγκεντρώσουμε τα απαιτούμενα ένσημα…
-   Έχουμε υποχρεώσεις αλλά όχι και δικαιώματα. Κι αν καμιά φορά τολμάμε να διαμαρτυρηθούμε, η απάντηση είναι πάντα κυνική: «εσείς το διαλέξατε». Μόνο που οι επιλογές μας είναι οι εξής δύο: ή ωρομίσθιος ή έξω από την εκπαίδευση.

Και όλα αυτά τα δεχόμασταν, γιατί όντας ο καθένας μόνος του, χτίζαμε το μέλλον μας μοριάκι-μοριάκι προσέχοντας πόσο ψηλότερο πύργο έχουν χτίσει οι υπόλοιποι του «είδους» μας.

ΩΣ ΠΟΤΕ ?

Αλλά από ότι φαίνεται τα πράγματα μπορούν να γίνουν και χειρότερα, αφού παράλληλα με το δικό μας μέλλον, το υπουργείο παιδείας χτίζει ( γκρεμίζει!) και το μέλλον της εκπαίδευσης,
δ ι ε υ ρ ύ ν ω ν τ α ς   την   ω ρ ο μ ι σ θ ί α  και μ ε ι ώ ν ο ν τ α ς  τους δ ι ο ρ ι σ μ ο ύ ς μόνιμων και αναπληρωτών κατά 70% από τη νέα χρονιά.  Από την άλλη καταργεί την προϋπηρεσία – καρότο, δηλαδή τους κόπους ετών των ωρομισθίων

Αυτό είναι λοιπόν το νοικοκυριό. Μόνο που το νοικοκύρεμα βρήκε τα σχολεία μήνα Γέναρη
με κενές θέσεις εκπαιδευτικών παρά τις στρατιές αδιόριστων εκπαιδευτικών…

Απέναντι σε όλα αυτά, εμείς οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί έχουμε οργανωθεί συλλογικά
σε όλη την Ελλάδα   κ α ι  λ έ μ ε  ό χ ι.

Δεν θα περιμένουμε ατάραχοι τη διάλυση της εκπαίδευσης, ούτε θα περιμένουμε να «βολευτούμε». Γι’ αυτό δε θα δεχτούμε τίποτα λιγότερο από ένα αξιοπρεπές δημόσιο σχολείο με μόνιμους δασκάλους-καθηγητές με όρεξη για την εκπαίδευση και προσφορά στους μαθητές.

Εντείνουμε τον αγώνα με πορείες, συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε  σε  α π ε ρ γ ί α   δ ι α ρ κ ε ί α ς   μέχρι:

Να  Κ Α Τ Α Ρ Γ Η Θ Ε Ι  το καθεστώς της  Ω Ρ Ο Μ Ι Σ Θ Ι Α Σ
Να γίνουν ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ
Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων με Μόνιμους Εκπαιδευτικούς ώστε

-   να υπάρχει εκπαιδευτικός για κάθε γνωστικό αντικείμενο και όχι εκπαιδευτικοί πασπαρτού.
- να λειτουργήσει ουσιαστικά το ολοήμερο σχολείο (δημοτικό , γυμνάσιο , λύκειο) που θα συνδυάζει  τη μάθηση με τη δημιουργικότητα
- να υπάρξουν λειτουργικά τμήματα με μέγιστο αριθμό 20 μαθητές.

Μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα και τους ελαστικά απασχολούμενους

•   ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 10 ΦΛΕ

Αποσυνδεδεμένος marianthid

• Πλήρες μέλος
  • η ρίζα μου είν' ο λόγος...
    • Προφίλ
« Απάντηση #303 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 11:40:05 pm »
Marianthid πού είσαι να τραβάς τα μαλλιά σου!

τα έχω τσουρομαδήσει..  :o >:( :(
και εγώ πιστεύω ότι σφύριξε λήξη του παιχνιδιού....
ελπίζω isfahan να βρεις την άκρη του χρόνου - ευτυχώς εμένα τα βάσανα της αναπλήρωσης τελειώνουν φέτος, με πίκρα είναι η αλήθεια.

θέλω πολύ να δικαιωθείτε όλοι οι " σύντροφοι" που γνώρισα εδώ μέσα... είναι θέμα προσωπικό πια.
Όχι,δεν είμαι λυπημένη.
Σε σωστή ώρα νυχτώνει.

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #304 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 11:59:52 pm »

θέλω πολύ να δικαιωθείτε όλοι οι " σύντροφοι" που γνώρισα εδώ μέσα... είναι θέμα προσωπικό πια.

" Από μέρα σε μέρα
μέσα στον αέρα του κόσμου
βαρύς από όνειρα σε περιμένω."

( Λευτέρης Πούλιος )

ακόμη κι εγώ που σας "γνώρισα" μέσα από αυτές τις σελίδες τον τελευταίο καιρό,  εύχομαι να έρθει ( σύντομα) η στιγμή που το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα και οι δρόμοι σας ( για το δημόσιο σχολείο ) θα είναι ανοιχτοί και ελεύθεροι ( από πολιτικές σκοπιμότητες).
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #305 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 07:33:16 am »
Ας προστρέξουμε στην ποίηση και στην παυσιλυπη επιδρασήτης

Mελαγχολία του Iάσονος Kλεάνδρου·
ποιητού εν Kομμαγηνή· 595 μ.X.

.................................
...................................
Δεν έχω εγκαρτέρησι καμιά.
Εις σε προστρέχω Τέχνη της Ποιήσεως,
που κάπως ξέρεις από φάρμακα·
νάρκης του άλγους δοκιμές, εν Φαντασία και Λόγω.

Είναι πληγή από φρικτό μαχαίρι.—
Τα φάρμακά σου φέρε Τέχνη της Ποιήσεως,
που κάμνουνε —για λίγο— να μη νοιώθεται η πληγή.

η ειρωνεια δε μου πάει συναδελφε ποσο μαλλον οταν ανήκω κι εγώ σ αυτο το ατελειωτο ποτάμι ανθρώπων που ειναι δασκαλοι με ημερομηνια λήξης .
Καπως δηκτικά, σε προηγούμενο σχολιό μου(#271)  ,προσπαθησα να προτρέψω να σταθούμε πιο μαχητικά (κι η ποίηση ειναι τρόπος,δε λέω)να εκφράσουμε αγωνία,αγανάκτηση,απαίτηση..........
Επανερχομαι και παρακαλώ για το ίδιο...... εν όψει της απεργιας (10-02-10) ας δειξουμε κι αλλιως την υπαρξή μας
.........φιλικους χαιρετισμούς προς όλους !

Η ποίηση είναι - σύμφωνα με την ταπεινότητά μου - "καταφύγιο" ασφαλέστερο σε σχέση με την ακατάσχετη αερολογούσα εκτόνωση, μέσω σεναρίων, έγκυρων πηγών, πληροφοριών και άλλων συναφών ..., απουσία επίσημων ανακοινώσεων.
Όσο για τη φιλική "πρόσκληση" προς απεργία, να σου θυμίσω, φίλε και συναγωνιστή, πως, ως αναπληρωτής, δε διακυβεύεις μόρια, απλώς χρήματα ... (ποτέ δε σκέφτηκα αν θ' απεργήσω πέρσι για π.χ. και σε λιγότερο τραγικές συγκυρίες), αλλά ως ωρομίσθιος διακυβεύεις μόρια που μπορεί και να σου στερήσουν στο μέλλον αυτό που για την ώρα άλλοι σου στερούν.
Η διεκδίκηση και το τίμημά της, φίλε, είναι υποθέσεις προσωπικές, δε χρήζουν πατρωνίας ...

.... με φιλικούς χαιρετισμούς και προς εσένα!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 09, 2010, 07:35:01 am από aristos2 »
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος che

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #306 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 09:09:06 am »
Μια υπενθύμιση μόνο : Κάποιοι γλυκοί , ανόητοι "πάτρωνες" μας σήκωσαν πολλές φορές ως άτομα κι ως λαό .Εσύ όμως δε μιλάς γι αυτούς . Είμαι σίγουρος . Όπως ,σίγουρος είμαι πως εγώ δεν ανήκω στους δεύτερους.
Κατα τα λοιπά, συμφωνούμε φίλε... Γ.Σ
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 09, 2010, 09:10:46 am από che »

Αποσυνδεδεμένος che

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #307 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 10:18:44 pm »
  «Κονταίνουν» τα επιδόματα των εκπαιδευτικών
Τρίτη, 09 Φεβρουάριος 2010 19:15
E-mail Εκτύπωση PDF
alt

Ρεπορτάζ:esos.gr

Μείωση των επιδομάτων των εκπαιδευτικών και όλων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10% μ εξαίρεση το κίνητρο απόδοσης, και δραστική μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών) που θα διοριστούν το επόμενο σχολικό έτος, προβλέπει η  εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης στο δημόσιο που ανακοίνωσε σήμερα ο υπ. Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου. Ειδικότερα:

Για τους υπαλλήλους του δημοσίου:

 Αναστέλλεται η χορήγηση αύξησης σε όλα τα μισθολόγια του δημοσίου, αλλά χορηγείται η εισοδηματική ωρίμανση σε όσους τη δικαιούνται.

 Αναστέλλεται η (τιμαριθμική) αναπροσαρμογή σε όλα τα επιδόματα που προβλέπεται.

 Τα επιδόματα και οι πρόσθετες αποζημιώσεις των δημοσίων υπαλλήλων μειώνονται κατά 10%.

 Δεν μειώνονται το κίνητρο απόδοσης που λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως και τα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών, η οικογενειακή παροχή και τα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όσους τα δικαιούνται.

 Μειώνεται το όριο των υπερωριών κατά 30%.

 Καταργείται η αμοιβή/αποζημίωση για τους δημοσίους υπαλλήλους που συμμετέχουν σε Ομάδες/Επιτροπές Εργασίας. Αποζημίωση θα προβλέπεται μόνο για συμμετοχή εμπειρογνωμόνων εκτός δημοσίου τομέα.

 Τροποποιείται το νομικό πλαίσιο περί οδοιπορικών εξόδων (οι νέες διατάξεις μειώνουν σημαντικά τις δαπάνες για αποζημιώσεις, μετακινήσεις, διανυκτερεύσεις και αυξάνουν τα χιλιομετρικά όρια που δικαιολογούν πρόσθετη αποζημίωση).

Υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα:

 Στην εισοδηματική πολιτική του στενού δημοσίου τομέα θα πρέπει να ακολουθήσουν και τα μισθολόγια των ΔΕΚΟ, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ (αναδρομικά από 1/1/2010).

Για τους συνταξιούχους του δημοσίου:

 Χορηγείται αύξηση 1,5% σε όλες τις συντάξεις έως 2.000 ευρώ.

Πολιτική προσλήψεων

Η αύξηση του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην πολιτική προσλήψεων που έχει ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα την πραγματική αύξηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων (υπολογίζεται ότι μόνο το 2009 συνταξιοδοτήθηκαν από τον δημόσιο τομέα 14.000 άτομα και διορίστηκαν 29.000 νέοι υπάλληλοι).

Για τη συγκράτηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και την ορθολογικότερη αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού και τη στελέχωση τομέων και υπηρεσιών που έχουν πραγματικά ανάγκη η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει και συμπεριλάβει στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης τις εξής δεσμεύσεις:

 Αναστολή όλων των προσλήψεων για το 2010 (με μερική εξαίρεση στους τομείς υγείας, παιδείας και ασφάλειας).

Η αναστολή προσλήψεων για το 2010, όπως περιγράφεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας & Ανάπτυξης, δεν θα οδηγήσει σε ματαίωση της εύλογης προσδοκίας των πολιτών που περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού τους. Θα προβλεφθεί η σταδιακή τους απορρόφηση από το Δημόσιο τα επόμενα έτη, με αντίστοιχη παράταση των οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ που εκδόθηκαν ή επίκειται να εκδοθούν.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182620
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144