*

Αποστολέας Θέμα: τα σχολεία θα επιλέγουν τους εκπαιδευτικούς;;;;  (Αναγνώστηκε 8844 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
Απ: τα σχολεία θα επιλέγουν τους εκπαιδευτικούς;;;;
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 03:01:52 pm »
Σίγουρα δεν είναι για γέλια...πιο πολύ σε γελοίο μοιάζει να φέρνει το όλο σκηνικό  :(

" Τα ψεύτικα , τα λόγια τα μεγάλα "
" ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει "
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:32:07 »

Αποσυνδεδεμένος stroumfita

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 03:04:19 pm »
καλά νόμιζα ότι είναι μια Αναστασία και μιλά μόνη της!χαχαχα!είναι δύο παρόμοιες!
διόλου απίθανο πάντως εκεί θα μας καταντήσουνε!

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 03:09:12 pm »
καλά νόμιζα ότι είναι μια Αναστασία και μιλά μόνη της!χαχαχα!είναι δύο παρόμοιες!
στρουμφιτα να δινεις παντα σημασια στους αριθμους....λες να λαλησα;;;; οχι οτι απεχω και πολυ... ;D ;D
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος anastasia86

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 03:15:45 pm »
Γι' αυτό όλοι βουρ να καλοπιάνουμε δημάρχους και νομάρχες!!Αύριο κιόλας τρέχω στον Ψωμιάδη (νομάρχης γαρ-περισσότεροι δήμοι!!)!!! ;D ;D ;D

Είναι γελοίοι οι άνθρωποι!!Έλεος!!Καλά είπε ένας φίλος μου ότι η βόμβες έπρεπε να μπουν μέσα στη
Πες αυτό που θες, όπως θα ήθελες να το ακούσεις...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:32:07 »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 03:18:54 pm »
Γι' αυτό όλοι βουρ να καλοπιάνουμε δημάρχους και νομάρχες!!Αύριο κιόλας τρέχω στον Ψωμιάδη (νομάρχης γαρ-περισσότεροι δήμοι!!)!!! ;D ;D ;D

Είναι γελοίοι οι άνθρωποι!!Έλεος!!Καλά είπε ένας φίλος μου ότι η βόμβες έπρεπε να μπουν μέσα στη
(Αρκάς)

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 03:19:41 pm »

Στρουμφίτα πέθανα στο γέλιο,έτσι;; να είσαι καλά!χιχιχι!!! :D :D :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος stroumfita

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 03:31:40 pm »
τι να κάνω και γω η κακομοίρα;; 2 μέρες κλειδωμένη στο σπίτι να φτερνίζομαι χάζεψα και κάνανε πουλάκια τα μάτια μου και τα βλεπα όλα ίδια!βάλτε και σεις κανα πρωτότυπο ψευδώνυμο!δείτε εμένα χαριτωμένο που είναι το δικό μου!χαχαχαχα!!

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 03:38:14 pm »
Για να δούμε λίγο και το θετικό του όλου πράγματος.
Η τοπική αυτοδιοίκηση σίγουρα γνωρίζει καλύτερα από τον κάθε άσχετο στο υπουργείο τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας. Έτσι, θέλω να πιστεύω (γιατί είμαι από τη φύση μου αισιόδοξη) ότι σε κάποιο ποσοστό οι προσλήψεις θα γίνουν σωστά, δεν θα σταλούν π.χ. 30 φιλόλογοι σε γυμνάσιο χωριού ή 7 θεολόγοι σε μειονοτικό γυμνάσιο (και μιλάω για συγκεκριμένα παραδείγματα, και δεν αναφέρομαι σε περιστατικά που θα μπορουσαν να είναι στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας)....
Επίσης, ίσως θα μπορούσε να ειτουργήσει και ως ένας τρόπος για να μένουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολέια και να μην γίνονται τόσες αιτήσεις για μετάθεση. Δύσκολα κάποιος από τη Θράκη θα κάνει αίτηση στα Δωδεκάννησα, οπως και το αντίστροφο. Αντίθετα, θα προτιμήσουν τις `δικές` τους περιοχές λόγω εντοπιότητας και μετά δεν θα φύγουν εύκολα από εκεί, πράγμα που σημαίνει και μεγαλύτερη σταθερότητα για τα παιδιά.
Σίγουρα το βύσμα που θα πέσει θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και για να λειτουργήσει ένα τέτοιο σύστημα σωστά, πρέπει να γίνουν και άλλες αλλαγές στον τρόπο διοίκησης των σχολέιων. ΄΄Ενα παρόμοιο σύστημα ισχύει στην Αγγλία, αλλά εκέι οι διευθυντές των σχολέιων δεν είναι απλοί ακπαιδευτικοί, αλλά έχουν εξειδίκευση στη Διοίκηση οργανισμών και ανθρωπίνων πόρων. Η πρόσληψη κάποιου καθόρίζεται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο από τις γνωριμίες....
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 03:40:19 pm »

Αποσυνδεδεμένος bagelis_s

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 03:40:56 pm »
ρωτανε το αθιγκανακι "τι θα γινεις οταν μεγαλωσεις??? "
κ εκεινο απαντα "θα σπουδασω θα γινω γιατρος θα βγαλω λεφτα για να παρω ενα DATSUN κ μετα να πουλαω πατατες"

παιδιααααααααα θα με ψηφισετε να βγω δημαρχος κ να με διορισω σε σχολειο?

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 03:45:49 pm »
ρωτανε το αθιγκανακι "τι θα γινεις οταν μεγαλωσεις??? "
κ εκεινο απαντα "θα σπουδασω θα γινω γιατρος θα βγαλω λεφτα για να παρω ενα DATSUN κ μετα να πουλαω πατατες"

παιδιααααααααα θα με ψηφισετε να βγω δημαρχος κ να με διορισω σε σχολειο?
;D ;D ;D ;D καλο πολυ καλο ;D ;D ;D
(Αρκάς)

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 03:52:07 pm »
Η τοπική αυτοδιοίκηση σίγουρα γνωρίζει καλύτερα από τον κάθε άσχετο στο υπουργείο τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας. Έτσι, θέλω να πιστεύω (γιατί είμαι από τη φύση μου αισιόδοξη) ότι σε κάποιο ποσοστό οι προσλήψεις θα γίνουν σωστά, δεν θα σταλούν π.χ. 30 φιλόλογοι σε γυμνάσιο χωριού ή 7 θεολόγοι σε μειονοτικό γυμνάσιο (και μιλάω για συγκεκριμένα παραδείγματα, και δεν αναφέρομαι σε περιστατικά που θα μπορουσαν να είναι στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας)....
Επίσης, ίσως θα μπορούσε να ειτουργήσει και ως ένας τρόπος για να μένουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολέια και να μην γίνονται τόσες αιτήσεις για μετάθεση. Δύσκολα κάποιος από τη Θράκη θα κάνει αίτηση στα Δωδεκάννησα, οπως και το αντίστροφο. Αντίθετα, θα προτιμήσουν τις `δικές` τους περιοχές λόγω εντοπιότητας και μετά δεν θα φύγουν εύκολα από εκεί, πράγμα που σημαίνει και μεγαλύτερη σταθερότητα για τα παιδιά.
Σίγουρα το βύσμα που θα πέσει θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και για να λειτουργήσει ένα τέτοιο σύστημα σωστά, πρέπει να γίνουν και άλλες αλλαγές στον τρόπο διοίκησης των σχολέιων. ΄΄Ενα παρόμοιο σύστημα ισχύει στην Αγγλία, αλλά εκέι οι διευθυντές των σχολέιων δεν είναι απλοί ακπαιδευτικοί, αλλά έχουν εξειδίκευση στη Διοίκηση οργανισμών και ανθρωπίνων πόρων. Η πρόσληψη κάποιου καθόρίζεται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο από τις γνωριμίες....

Δεν έχεις άδικο έτσι όπως τα λες.Αλλά η κατάσταση που περιγράφεις είναι η ιδανική,αυτή που θα μπορούσε και θα ήταν ωφέλιμο να είναι έτσι. Η ελληνική πραγματικότητα όμως και η νοοτροπία του ρουσφετιού άλλα μας έχει διδάξει μέχρι στιγμής,και αν περάσει στους ΟΤΑ αυτό το τμήμα της εκπαίδευσης θα πάρουμε και διδακτορικό στη ρουσφετολογία!! Νομίζω όμως,πως υπάρχουν και πολλοί που κάνουν αίτηση για να πάνε από τη Θράκη στα Δωδεκάνησα (χρησιμοποιώ το παράδειγμά σου) για να πάρουν μόρια και προϋπηρεσία, αλλά και πολλοί που θέλουν να φύγουν από τα νησιά για τις μεγαλουπόλεις. Δε νομίζω πως θα αλλάξει κάτι αν είναι κάποιος υποχρεωμένος από τη νομοθεσία να κάτσει για 3 χρόνια σε ένα μέρος, που και μετά την πάροδό τους θα πρέπει να φύγει και πάλι.. :-\ :-\

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 05:00:28 pm »

Ορισμενες σκεψεις για το τι εννοει ο Παναρετος:

-   Tα σχολεία δεν θα επιλέγουν τους εκπαιδευτικούς και γενικα η τοπικη αυτοδιοικηση δεν θα εχει λογο στην επιλογη των εκπαιδευτικων, με βαση τα ειρηθεντα του υπουργειου. Εννοειται βεβαια πως αν επαληθευτουν τα οσα ακολουθουν, θα εχει πραγματοποιηθει το πρωτο βημα προς την αποκεντρωση της εκπαιδευσης και στο τελος, μακροπροθεσμα, θα φθασουμε και στην υπαγωγη της δημοσιας εκπαιδευσης στους ΟΤΑ.

-   Αυτό που προφανως εισηγειται το Υπεπθ είναι οι επιτυχοντες του ΑΣΕΠ  να μην δηλωνουν περιοχες μεταθεσης στην αιτηση διορισμου τους αλλα συγκεκριμενες σχολικες μοναδες, στα προτυπα των αιτησεων διορισμου σε δυσπροσιτα σχολεια. Μπορει να μην φαινεται σημαντικο, όμως είναι, γιατι θα συρρικνωθει δραματικα ο αριθμος των διορισμων στην δημοσια εκπαιδευση.

-   Όπως και στα δυσπροσιτα, το νέο πλαισιο θα δεσμευει το νεοδιοριστο στο σχολειο του πρωτου διορισμου για ορισμενο χρονικο διαστημα, προτου κατοχυρωσει δικαιωμα μεταθεσης.

-   Οι κατά τοπους ΔΔΕ θα πρεπει να καταγραφουν ετησιως τα οργανικα κενα των σχολειων ή ομαδων σχολειων της αρμοδιοτητας τους (όπως συμβαινει τωρα), προκειμενου να συνταχθει η πανελλαδικη ονομαστικη  λιστα των κενων των σχολικων μοναδων τα οποια θα δηλωνουν στην αιτηση διορισμου τους οι επιτυχοντες του ΑΣΕΠ.

-   Περιττο να γραφει ότι ολοι οι διορισμοι θα υπαχθουν στο ΑΣΕΠ, όπως δεσμευθηκε η ηγεσια του υπουργειου.

-   Εφοσον υιοθετηθουν τα ανωτερω γραφομενα, ενα βασικο χαρακτηριστικο του νεου συστηματος θα είναι πως στην προκυρηξη του ΑΣΕΠ δεν θα αναγραφεται ορισμενος αριθμος θεσεων διορισμου, αφου αυτος θα προσδιοριζεται ετησιως και επακριβως από τις αναγκες της εκαστοτε Δ/νσης, ουτως ώστε να αποτραπει ο διορισμος υπεραριθμου προσωπικου. Με αλλους λογους, ενδεχεται ο υποψηφιος του ΑΣΕΠ να μην γνωριζει επακριβως για ποσες θεσεις διαγωνιζεται, με αποτελεσμα να καταργηθει τυπικα η εννοια του «διοριστεου» (επι της ουσιας όχι, βεβαια, αφου οι πρωτοι στην σχετικη λιστα θα είναι και οι πιθανοτεροι διοριστεοι, εφοσουν δηλωσουν όλα τα σχολεια.) Εν πρωτοις αυτό μπορει να μην φαινεται σπουδαιο, συνιστα, όμως, ειδοποιο διαφορα από το υφισταμενο καθεστως των και τυποις διοριστεων, αφου συμφωνα με το ισχυον συστημα, το υπουργειο δεσμευεται να διορισει τον αριθμο των εκπαιδευτικων που προβλεπει ρητα η σχετικη προκυρηξη του ΑΣΕΠ, υπαρχουν ή όχι οι θεσεις. Γινεται αντιληπτο λοιπον πως η δεσμευτικοτητα της προσληψης που ισχυει τωρα τιθεται εν αμφιβολω στο μελλον, με αποτελεσμα να ελαστικοποιουνται οι εργασιακες σχεσεις των εκπαιδευτικων.

-   Για να αποφευχθει ένα τετοιο ενδεχομενο, θα επρεπε ο διαγωνισμος του ΑΣΕΠ να διενεργειται σε ετησια βαση, πραγμα δυσκολο κατά την ταπεινη μου αποψη.

-   Όταν ο Παναρετος χρησιμοποιει τον ορο «πιστοποιημένους καθηγητές», επι της ουσιας δεν αναφερεται σε τιποτε άλλο από τον πινακα των επιτυχοντων του εκαστοτε διαγωνισμου του ΑΣΕΠ, απ’ οπου θα αντλουνται οι μονιμοι και οι αναπληρωτες.

-   Εκει που θα σκονταψει το κυοφορουμενο συστημα είναι στις διαδικασιες των οριστικων τοποθετησεων, μεταθεσεων κτλ οπου θα προκληθει συγχυση, γιατι κατά τα φαινομενα οι ανθρωποι είναι οικτροι ερασιτεχνες.

-   Ερωτημα. Τη Δευτερα η Διαμαντοπουλου ενημερωνε επι πεντε ωρες τον ΓΑΠ για το νέο συστημα των υπηρεσιακων μεταβολων των εκπαιδευτικων (μεταξυ αλλων, όμως αυτό το θεμα τονιστηκε κυριως από τους συντακτες ). Εχει σαφη αποψη η Δ. για το θεμα, τη στιγμη που αναθεσε σε ιδιωτικη εταιρεια την επεξεργασια της προτασης του Υπεπθ; Τι ελεγε στον Παπανδρεου;   

Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 05:29:40 pm »

Δεν έχεις άδικο έτσι όπως τα λες.Αλλά η κατάσταση που περιγράφεις είναι η ιδανική,αυτή που θα μπορούσε και θα ήταν ωφέλιμο να είναι έτσι. Η ελληνική πραγματικότητα όμως και η νοοτροπία του ρουσφετιού άλλα μας έχει διδάξει μέχρι στιγμής,και αν περάσει στους ΟΤΑ αυτό το τμήμα της εκπαίδευσης θα πάρουμε και διδακτορικό στη ρουσφετολογία!! Νομίζω όμως,πως υπάρχουν και πολλοί που κάνουν αίτηση για να πάνε από τη Θράκη στα Δωδεκάνησα (χρησιμοποιώ το παράδειγμά σου) για να πάρουν μόρια και προϋπηρεσία, αλλά και πολλοί που θέλουν να φύγουν από τα νησιά για τις μεγαλουπόλεις. Δε νομίζω πως θα αλλάξει κάτι αν είναι κάποιος υποχρεωμένος από τη νομοθεσία να κάτσει για 3 χρόνια σε ένα μέρος, που και μετά την πάροδό τους θα πρέπει να φύγει και πάλι.. :-\ :-\

Μα ακριβώς επειδή υπάρχει η νοοτροπία του ρουσφετιού, ανέφερα ότι δεν αρκεί μόνο η αλλαγή στον τρόπο προσκλήψεων, αλλά χρειάζεται και μία ακολουθία αλλαγών για να πετύχει το νέο σύστημα, πράγμα που δεν γίνεται μέσα σε λίγους μήνες, αλλά θέλει πολύ χρόνο.
Επίσης, δεν διαφωνώ ότι υπάρχπουν πολλοί που πάνε από τη Θράκη στα Δωδεκάνησα (άλλωστε και εγώ ήμουν ανάμεσα τους), αλλά όλοι αυτοί που πάνε εκεί ή όπου αλλού στην Ελλάδα (για να μην το εστιάσω σε 2 μόνβο περιοχές) δεν το κάνουν επειδή θέλουν να εργαστούν εκεί, επειδή θέλουν να μείνουν εκέι, αλλά επειδή εκεί έτυχε να διοριστούν (τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση, αλλά και σε άλλους που ξέρω). Και αυτό συνέβη, γιατί δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να διοριστούν εκεί που ήθελαν, κοντά στον τόπο τους. Αν λοιπόν έχουν αυτή την ευκαιρία, πιστεύω πως θα το προτιμούν και έτσι δεν θα αδειάζουν κάθε Ιούνιο τα σχολέια ειδικά στην περιφέρεια.
Πάλι βέβαια, όλα αυτά είναι σκέψεις, γιατί αν δεν υπάρξει η τελική απόφαση.... Στα λόγια πολλά γίνονται και πολλά έχουν ειπωθέι που μετά τα πήραν πίσω άρον άρον.....
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182618
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687