0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ διαβάζοντας το άρθρο είναι ότι οι διορισμοί του 60% με ΑΣΕΠ θα γίνουν κανονικά οι υπόλοιποι θα μπουν στην μεταβατική περίοδο που έλεγε η Διαμαντοπούλου. Αυτό συνεπάγεται ότι δεν θα γίνει καινούριος ΑΣΕΠ και οι υπόλοιποι στις λίστες θα μείνουν έξω από τη ρύθμιση του μεταβατικού σταδίου.
δεν γνωρίζω καθόλου τα νομικά.έχω την απορία: υπάρχει νόμος για το 60-40. υπάρχει και φεκ για συγκεκριμένη διετία για το 60. αν μπορούν (με προεδρικό διάτγμα, δεν ξέρω πως) να καθυστερήσουν το μισό 60% φέτος, θα πρέπει με τον ίδιο τρόπο να καθυστερλησουν και το μισό 40% (κι αλλο διαταγμα?). γιατί να μην πάρουν όλο το 60 (και να ξεμπερδέυουν μ αυτό) και με μια μόνο ρύθμιση να καθυστερήσουν για μια χρονιά το 40%;
Γιατί αν το έκανε αυτό δεν θα τον ψήφιζε κανένας. Τα γνώριζε όλα πολύ καλά. Πριν ακόμα γίνουν οι εκλογές ο διευθυντής τραπέζης της Ελλάδος τους είχε ενημερώσει και τους δύο για την κατάσταση του ελλείμματος. Γνώριζαν λοιπόν, αλλά λεφτά υπήρχαν!!!! Τώρα εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας!!
Ίσα, ίσα η Διαμαντοπούλου είπε ότι και οι του ΑΣΕΠ μπορούν να απορροφηθούν τα επόμενα έτη... και ότι έχει ξαναγίνει αυτό. Πράγματι σε πολλές προκυρήξεις του ΑΣΕΠ έχει συμβεί και μάλλον θα γίνει κι αυτή τη χρονιά. Συμφωνώ απόλυτα. Ετσι είναι. Ακουσα όσα είπε στον Πρετεντέρη με πολύ προσοχή και αναφερόταν πραγματικά στους διοριστέους μέσω ΑΣΕΠ ( γιατί γιαυτούς γινόταν η αντιπαράθεση τύπου " πώς δεν θα τους διορίσετε αφού έχουν θεμελιώσει δικαίωμα από τον ΑΣΕΠ?").Είπε μισοί φέτος - μισοί του χρόνου. Να σας πω με αυτά που ακούστηκαν για το λοιπό Δημόσιο, δηλαδή οι διοριστέοι διαφόρων προκηρύξεων ΑΣΕΠ θα διοριστούν από 2011 έως το 2015 σταδιακά, στο τέλος θα μας ζητήσουν να τους πούμε κι ευχαριστώ , αν σπάσουν τους φετινούς διορισμούς εκπαιδευτικών σε 2 χρονιές ( μισοί φέτος - μισοί του χρόνου).Mπορούν σημαινει ειναι πιθανο ,αλλα ειναι και σιγουρο;Αν ναι , θα ισχυσει για ολες τις ειδικοτητες ή θα εξαρτηθει απο τις αναγκες;Αρα, τιποτε σιγουρο,αν δεν ανοιξουν τα χαρτια τους.