0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σ ευχαριστω πολυ!!!! εγω με 6 ωρες ΠΔΣ περυσι και αλλες 4 φετος δε νομιζω να με πιανει ε?ετσι μου φαινεται απ αυτα που διαβασα!
κατσε και μετρα τα ενσημα σου. για το τριμηνιαιο χρειαζεσαι 60 ενσημα (αν θυμαμαι καλα)/το χρονο.
Κι έχω απορία...Πέρισυ πήρα για 3 μήνες επίδομα ανεργίας μετά την απόλυση από τα σχολεία και τις άλλες μου δουλειές.Φέτος συγκεντρώνα πάλι τα ένσημα που είναι απαραίτητα, δικαιούμαι όμως επίδομα ή επειδή πήρα πέρισυ δεν θα πάρω φέτος ?ε?
Κι έχω απορία...Πέρισυ πήρα για 3 μήνες επίδομα ανεργίας μετά την απόλυση από τα σχολεία και τις άλλες μου δουλειές.Φέτος συγκεντρώνα πάλι τα ένσημα που είναι απαραίτητα, δικαιούμαι όμως επίδομα ή επιειδή πήρα πέρισυ δεν θα πάρω φέτος ?ε?
Παράθεση από: temi_pe20 στις Απρίλιος 10, 2009, 02:48:59 μμΚι έχω απορία...Πέρισυ πήρα για 3 μήνες επίδομα ανεργίας μετά την απόλυση από τα σχολεία και τις άλλες μου δουλειές.Φέτος συγκεντρώνα πάλι τα ένσημα που είναι απαραίτητα, δικαιούμαι όμως επίδομα ή επιειδή πήρα πέρισυ δεν θα πάρω φέτος ?ε?Αν θα έχεις συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες, τότε δικαιούσαι.
Παράθεση από: temi_pe20 στις Απρίλιος 10, 2009, 02:48:59 μμΚι έχω απορία...Πέρισυ πήρα για 3 μήνες επίδομα ανεργίας μετά την απόλυση από τα σχολεία και τις άλλες μου δουλειές.Φέτος συγκεντρώνα πάλι τα ένσημα που είναι απαραίτητα, δικαιούμαι όμως επίδομα ή επιειδή πήρα πέρισυ δεν θα πάρω φέτος ?ε?ειμαι σιγουρη οτι δικαιουσαι. δηλαδη τι, οποιος παρει μια φορα επιδομα δεν ξαναπαιρνει;; τι ειναι εφαπαξ; ε τοτε να απαιτουμε να μην ξαναπολυθουμε ποτε.
Καλημέρα! Προσπαθώ να καταλάβω αν δικαιούμαι επίδομα εδώ και πολλλλήήήή ώρα... τόσο... που το μυαλό μου κοντεύει να γίνει παστίτσιο... οπότε θα τολμήσω να κάνω την ερώτηση, κι αν κάποιος με βοηθήσει και απαντήσει ευχαριστώ εκ των προτέρων. Εγώ πρώτη φορά ασφαλίστηκα φέτος ως εργαζόμενη σε μια εταιρία (άσχετο με διδασκαλία ξένων γλωσσών που είναι η δουλειά μου) για διάστημα 3 μηνών όπου έχω περίπου από και 80 ένσημα. Παραιτήθηκα, και ξεκίνησα να δουλεύω σε φροντιστήρια από τον Φεβρουάριο, δηλαδη εδω και 2 μήνες περίπου. Στα φροντιστήρια μου βάζουν ένσημα και υπολογίζω ως τον Ιούνιο να έχω κάπου 130 ένσημα σύνολο (από εταιρία και φροντιστήρια). Δικαιούμαι κανονικό επίδομα ή 3μηνιαίο? Ευχαριστώ και πάλι.
kalispera pedia.. eine i prwti fora pou grafw. apla thelw na matho posa ensima xreiazonte gia na grafto sto tameio anergeias gia prwti fora.. kai mti allo xreiazome??
Αν επιδοτείται για πρώτη φορά:Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.Επίδομα ανεργίας παίρνει και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα, πριν από την απόλυσή του, 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες), από τις οποίες 80 ημέρες, το λιγότερο το χρόνο.