0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχω κι εγώ μια ερώτηση, αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει. Δουλεύω σε φροντιστήριο αλλά μόλις με κάλεσαν για ωρομισθία και επειδή είναι σε διαφορετικούς νομούς αποφάσισα για διάφορους λόγους να παραιτηθώ απο το φροντιστήριο.Όταν θα κάνω αίτηση το καλοκαίρι για επίδομα ανεργίας θα χρειαστώ βεβαίωση απο τον ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου ή δεν είναι απαραίτητη αφου οι ώρες και μέρες που δουλεύω είναι δηλωμένες στο ΙΚΑ? Και αν είναι απαραίτητη έχει δικαίωμα να μη μου τη δώσει αφου θα παραιτηθώ?
Καλημέρα σας!Είμαι καθηγήτρια αγγλικών σε ένα φροντιστήριο και υπολογίζοντας τα ένσημά μου για φέτος είδα οτι βγάζω 110 αντι για τα 125 που ζητάει ο ΟΑΕΔ. Δικαιούμαι να πάρω έστω και μειωμένο επίδομα ή το χάνω τελείως? Να σημειώσω οτι θα είναι η τέταρτη φορά που βγαίνω στο ταμείο.Ευχαριστώ πολύ!
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σας. Δυστυχώς δεν έχω υπόλοιπο επιδόματος από άλλες χρονιές γιατί το εξάντλησα όλο πέρσι το καλοκαίρι και ήδη κολλάω 25 ένσημα κάθε μήνα. Οπότε το μόνο που μένει φαντάζομαι είναι να καθυστερήσουμε την απόλυση για οσα ένσημα υπολείπονται.Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθειά σας.
να ρωτησω κατι,δουλευω πρωινη ωρομισθια μια μερα κ την ιδια μερα πδσ σε αλλη δευτεροβαθμια.παιρνω ενα ενσημο η δυο?ειμαι σιγουρη οτι καπου υπαρχει η απαντηση μεσα στισ σελιδες του forum αλλα εψαξα κ δ το βρηκα οποτε αν καποιος γνωριζει...
Καλησπέρα!Συγγνώμη που γράφω σε αυτό το θέμα, αλλά το θέμα ένσημα-ωρομίσθιοι είναι ανενεργο για περισσότερες από 120 μέρες και δε ξέρω αν κάποιος θα μου απαντήσει εκεί.Έργάζομαι ως ωρομίσθια ΠΕ02 από 9/11 με 11ωρο και πηγαίνω στο σχολείο και τις 5 μέρες τη βδομάδα.Πήγα στο ΙΚΑ για να ανανεώσω το βιβλιάριο και στην αναλυτική κατάσταση των ενσήμων αντι για 14 μέρες-ένσημα το Νοέμβριο έχει 10 και για τον Δεκέμβριο αντι για 17μέρες-ένσημα έχει πάλι 10. Δεν παίρνουμε ένα ένσημο κάθε φορά που πάμε στο σχολείο;Τουλάχιστον στη ΠΔΣ τρία χρόνια που δούλευα έτσι γινόταν. Όταν το είπα στο σχολείο, ο κύριος, που είναι υπεύθυνος για να συμπληρώνει τις καταστάσεις του ΙΚΑ για τους ωρομίσθιους, μου απάντησε ότι βγάζει τα ένσημα με βάση έναν τύπο και ότι αυτό που του είπα δε το γνωρίζει. Τελικά με παρέπεμψε στο ΙΚΑ. Ελπίζω να μη μακρυγόρησα. Ευχαριστώ πολύ.