0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Άρα καλά το κατάλαβα ότι έχει γίνει λάθος ,γιατί εγώ είχα κάθε μέρα μάθημα δίωρο .Το θέμα είναι τι θα κάνω απο δω και πέρα ,πως θα κινηθώ .Αν μπορεί κάποιος να μου πει κάτι γιατί δεν έχω ιδέα.
Καλημέρα σε όλους! Τελικά μετά από δύο βδομάδες συζητήσεων και επικοινωνίας με το ΙΚΑ ο Διευθυντής με ενημέρωσε ότι πράγματι έχει γίνει λάθος στα ένσημά μου και έχουν δηλωθεί λιγότερα από πρέπει. Πράγματι ισχύει ότι για κάθε μέρα που πηγαίνει ο ωρομίσθιος στο σχολείο δικαιούται 1 ενσημο, έστω και αν έχει 2 ώρες ημερησίως. Μου είπε ότι θα γίνει συμπληρωματική δήλωση για τα ένσημα που λείπουν γιατί δεν υπάρχει διορθωτική δήλωση στο ΙΚΑ. Αλλα ξέχασαν να ρωτήσουν πώς γίνεται αυτή η δήλωση, δηλαδή ποια είναι η διαδικασία. Όποτε... θα μας βρει Πάσχα μέχρι να μάθουν.
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το πρόστιμο το πληρώνει ο ωρομίσθιος ή ο εργοδότης-σχολείο;
Παιδιά καλησπέρα.Είμαι ωρομίσθια και λόγω ασθενείας είχα πάρει 8 μέρες άδεια.Ξέρει κανείς να μου πει αν παίρνω ένσημα για τις μέρες τις αδείας ή όχι? Ευχαριστώ
Υπόψη ένα θέμα που δημιουργήθηκε με τα ένσημά μου, και δε το γνώριζα.Μέχρι πρότινος εργαζόμουν σε ΙΕΚ. Παραιτήθηκα μετά από 4 βδομάδες μάθημα, και με ενημέρωσαν από τον ΟΑΕΔ οτι χάνω ένσημα 2 μηνών από αυτά που έχω συγκεντρώσει από τη στιγμή που θα ληξει η σύμβαση που έχω ως ωρομίσθιος σε ολοήμερο. Τα ένσημα αυτά χάνονται μόνο για ό,τι αφορά το επίδομα ανεργίας (δηλαδή δεν εξαφανίζονται τελείως).Δε γνωρίζω αν θα χάνονταν και σε περίπτωση που είχα παραιτηθεί από τα ολοήμερα ενός νομού για ν' αναλάβω στα ολοήμερα κάποιου άλλου νομού, όπως μου είχαν προτείνει μετά τα Χριστούγεννα και είχα αρνηθεί. Αν ναι, τότε μάλλον έχουμε να κάνουμε με "κόλπο" του υπουργείου για να μας κόβει τα ένσημα και να μη μπορούμε να πάρουμε επίδομα το καλοκαίρι.
Παράθεση από: GiannisV στις Μαρτίου 22, 2010, 12:22:42 amΥπόψη ένα θέμα που δημιουργήθηκε με τα ένσημά μου, και δε το γνώριζα.Μέχρι πρότινος εργαζόμουν σε ΙΕΚ. Παραιτήθηκα μετά από 4 βδομάδες μάθημα, και με ενημέρωσαν από τον ΟΑΕΔ οτι χάνω ένσημα 2 μηνών από αυτά που έχω συγκεντρώσει από τη στιγμή που θα ληξει η σύμβαση που έχω ως ωρομίσθιος σε ολοήμερο. Τα ένσημα αυτά χάνονται μόνο για ό,τι αφορά το επίδομα ανεργίας (δηλαδή δεν εξαφανίζονται τελείως).Δε γνωρίζω αν θα χάνονταν και σε περίπτωση που είχα παραιτηθεί από τα ολοήμερα ενός νομού για ν' αναλάβω στα ολοήμερα κάποιου άλλου νομού, όπως μου είχαν προτείνει μετά τα Χριστούγεννα και είχα αρνηθεί. Αν ναι, τότε μάλλον έχουμε να κάνουμε με "κόλπο" του υπουργείου για να μας κόβει τα ένσημα και να μη μπορούμε να πάρουμε επίδομα το καλοκαίρι.Πρέπει να εννοούν αυτό που έχουμε γράψει αρκετές φορές εδώ, ότι δηλαδή για τον υπολογισμό του επιδόματος λαμβάνεται υπόψη το τελευταίο δεκατετράμηνο από την τελευταία απόλυση, αφού αφαιρεθούν οι δύο τελευταίοι μήνες.