0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπερα..Νεος στο site αλλα με ερωτησεις.Εχω 1424 ενσημα απο το 2004-2009.Απο περυσι τον φεβρουαριο πασχω απο πολυμυοσιτιδα (ασθενεια των μυων) με αποτελεσμα να σταματησω απο τη δουλεια (ιδ.υπαλληλος) και να ζω με το επιδομα ασθενειας του ικα.Φετος τον φεβρουαριο το επιδομα σταματησε,και κατοπιν συμβουλης των γιατρων μου εκανα τα χαρτια για αναπηρικη συνταξη.Παραλληλα υπεγραψα οικιοθελης απωχωρηση απο την δουλεια μου καθως δεν μπορουσα να κανω τα χαρτια για συνταξη εαν φαινομουν οτι δουλευω.Περασα μεχρι σημερα ατελιωτο εξευτελισμο με διαρκεις προσκλησεις απο το ικα και 2 επιτρεπες μεχρι να μου ανακοινωσουν οτι δεν δικαιουμε συνταξη καθως μου λειπουν 70 ενσημα,παρολο οτι το πορισμα των επιτροπων ηταν θετικο.Η υπευθηνη κιολας μου ειπε καταλεξης "Δεν με νοιαζει πως θα ζησεις,ας πεθανεις και στη πεινα"!Γνωριζει κανεις αν μπορω τουλαχιστον να παρω επιδομα ανεργιας η εστω καποιο αλλο?Τα ημερομισθια μου την τελευταια χρονια που δουλεψα (2008) ειναι 300 και του 2009 ειναι 28.Η κατασταση μου ειναι τραγικη αυτη τη στιγμη καθως δεν εχω κυριολεκτικα ουτε για να φαω,οποτε καθε απαντηση εχει σημασια.Ευχαριστω πολυ Κων/νος.
Καλησπέρα,να κάνω κι εγώ μια ερώτηση γιατί καίγομαι! Δούλευα σε νησί των Κυκλάδων,ωρομίσθια σε ολοήμερα δημοτικά και ΠΔΣ σε Επαλ. Από τη πρωτοβάθμια όπως κάθε χρονιά μου έχουν στείλει όλα τα χαρτιά κανονικά εδώ και καιρό(μέχρι και εκτυπωμένη κατάσταση των ενσήμων του ΙΚΑ μου στέλνουν). Από το Επαλ μετά από άπειρα τηλέφωνα και συνεννοήσεις μου στείλαν χαρτιά μόλις σήμερα ΑΛΛΑ η απόλυση δεν έχει σφραγίδα ΟΑΕΔ και ούτε η βεβαίωση εργοδότη έλεγχο απ'το ΙΚΑ της περιοχής!!!!!Παιδιά,βοήθεια,βράζω από τα νεύρα μου!Ξέρει κανείς αν υπάρχει λύση;Μέσω ΚΕΠ μήπως μπορεί να γίνει κάτι;Γιατί καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ δύσκολο να πάω στο νησί τώρα!Εν τω μεταξύ στον ΟΑΕΔ εδώ της πόλης μου δεν είναι και πολύ διαθέσιμοι να βοηθήσουν,πέρισυ στο νησί είχα πάει και μου λείπαν τα μισά χαρτιά, αλλά μου προχώρησαν κανονικά την αίτηση και τα αφήσαμε όλα σε εκκρεμότητα. Εδώ το παραμικρό να σου λείπει σε διώχνουν.Τί να κάνω;;;Ήδη έχω χάσει τόσες μέρες από την επιδότηση!