0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για κάποιον/α που θα επιδοτηθεί από το ταμείο ανεργίας για 1η φορά χρειάζονται 7 πλήρεις μήνες ΑΚΩ, εκτός αν εργαζόταν και πριν την αναπλήρωση
Παράθεση από: Stelios στις Μαρτίου 22, 2011, 10:52:57 amΓια κάποιον/α που θα επιδοτηθεί από το ταμείο ανεργίας για 1η φορά χρειάζονται 7 πλήρεις μήνες ΑΚΩ, εκτός αν εργαζόταν και πριν την αναπλήρωσηΓια να θεμελιώσει κάποιος δικαίωμα για επίδομα ανεργίας, για πρώτη φορά, δεν αρκούν 7 μήνες πλήρους εργασίας αλλά απαιτούνται 200 ημέρες εργασίας τα δύο τελευταία χρόνια, αφού αφαιρεθούν οι δύο τελευταίοι μήνες.Αυτά σύμφωνα με τα ισχύοντα σήμερα.
Και το "•Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες." δεν ισχύει; Αλλά τώρα που το μετράω πάλι 200 σε 2 χρόνια που λες και εσύ βγαίνουν...
Λοιπόν σήμερα προς μεγαλη μου εκπληξη ανακάλυψα ότι η ημερομηνία που πρέπει να δίνουμε το παρόν εμεις οι ανεργοι ώστε να επιδοτηθουμε και τον επόμενο μήνα, δεν είναι ΜΙΑ κ μοναδική μέρα του μήνα όπως με είχε ενημερώσει ένας υπάλληλος! Σήμερα που μ εξυπηρέτησε κάποιος άλλος έτυχε να κουβεντιάσουμε κ μ είπε ότι έχω περιθώριο έως κ 2 μήνες να παρουσιαστώ! Εσας τι σας έχουν πει, αν υπάρχει αντίστοιχο λινκ με τον σχετικό νομο θα το εκτιμούσα!
Παράθεση από: anneta στις Απριλίου 15, 2011, 11:02:07 amΛοιπόν σήμερα προς μεγαλη μου εκπληξη ανακάλυψα ότι η ημερομηνία που πρέπει να δίνουμε το παρόν εμεις οι ανεργοι ώστε να επιδοτηθουμε και τον επόμενο μήνα, δεν είναι ΜΙΑ κ μοναδική μέρα του μήνα όπως με είχε ενημερώσει ένας υπάλληλος! Σήμερα που μ εξυπηρέτησε κάποιος άλλος έτυχε να κουβεντιάσουμε κ μ είπε ότι έχω περιθώριο έως κ 2 μήνες να παρουσιαστώ! Εσας τι σας έχουν πει, αν υπάρχει αντίστοιχο λινκ με τον σχετικό νομο θα το εκτιμούσα!Η εκτύπωση που σου δίνουν με τις ημερομηνίες που πληρώνεσαι, όντως αφήνει περιθώριο δυο μηνών για να πληρωθείς το αντίστοιχο μηνιάτικο. Όμως, υπάρχει η νοοτροπία των υπαλλήλων να ζητούν από τον άνεργο να περνάει από τον ΟΑΕΔ το πολύ μερικές μέρες μετά, όχι μετά από εβδομάδες ή έναν μήνα. Θεωρούν ότι ως άνεργος δεν έχεις να κάνεις κάτι το οποίο να σε καθυστερεί τόσο πολύ να περάσεις να πληρωθείς. Στο κάτω κάτω όποιος τα έχει ανάγκη πάει και τα παίρνει. Το να περάσεις μετά από δυο μήνες σαφώς δε δείχνει ότι έχεις ανάγκη αυτά χρήματα! Γιατί να μπλέξετε με όλο αυτό; Αν δεν μπορείτε να πάτε τη μέρα που γράφει το έγγραφο περάστε μετά από λίγες μέρες. Πέρυσι που πήγα μια εβδομάδα μετά με ρώτησαν γιατί και τους είπα ότι έλειπα διακοπές! Καλό ε; Τα λεφτά πάντως τα πήρα κανονικά και με το νόμο!
Παράθεση από: Lasid στις Απριλίου 15, 2011, 05:06:20 pmΠαράθεση από: anneta στις Απριλίου 15, 2011, 11:02:07 amΛοιπόν σήμερα προς μεγαλη μου εκπληξη ανακάλυψα ότι η ημερομηνία που πρέπει να δίνουμε το παρόν εμεις οι ανεργοι ώστε να επιδοτηθουμε και τον επόμενο μήνα, δεν είναι ΜΙΑ κ μοναδική μέρα του μήνα όπως με είχε ενημερώσει ένας υπάλληλος! Σήμερα που μ εξυπηρέτησε κάποιος άλλος έτυχε να κουβεντιάσουμε κ μ είπε ότι έχω περιθώριο έως κ 2 μήνες να παρουσιαστώ! Εσας τι σας έχουν πει, αν υπάρχει αντίστοιχο λινκ με τον σχετικό νομο θα το εκτιμούσα!Η εκτύπωση που σου δίνουν με τις ημερομηνίες που πληρώνεσαι, όντως αφήνει περιθώριο δυο μηνών για να πληρωθείς το αντίστοιχο μηνιάτικο. Όμως, υπάρχει η νοοτροπία των υπαλλήλων να ζητούν από τον άνεργο να περνάει από τον ΟΑΕΔ το πολύ μερικές μέρες μετά, όχι μετά από εβδομάδες ή έναν μήνα. Θεωρούν ότι ως άνεργος δεν έχεις να κάνεις κάτι το οποίο να σε καθυστερεί τόσο πολύ να περάσεις να πληρωθείς. Στο κάτω κάτω όποιος τα έχει ανάγκη πάει και τα παίρνει. Το να περάσεις μετά από δυο μήνες σαφώς δε δείχνει ότι έχεις ανάγκη αυτά χρήματα! Γιατί να μπλέξετε με όλο αυτό; Αν δεν μπορείτε να πάτε τη μέρα που γράφει το έγγραφο περάστε μετά από λίγες μέρες. Πέρυσι που πήγα μια εβδομάδα μετά με ρώτησαν γιατί και τους είπα ότι έλειπα διακοπές! Καλό ε; Τα λεφτά πάντως τα πήρα κανονικά και με το νόμο!Κακώς απάντησες. Εγώ θα έλεγα "Δεν νομίζω ότι πρέπει να δώσω λογαριασμό για το που ήμουν"
Παράθεση από: nmavro73 στις Απριλίου 15, 2011, 05:37:32 pmΠαράθεση από: Lasid στις Απριλίου 15, 2011, 05:06:20 pmΠαράθεση από: anneta στις Απριλίου 15, 2011, 11:02:07 amΛοιπόν σήμερα προς μεγαλη μου εκπληξη ανακάλυψα ότι η ημερομηνία που πρέπει να δίνουμε το παρόν εμεις οι ανεργοι ώστε να επιδοτηθουμε και τον επόμενο μήνα, δεν είναι ΜΙΑ κ μοναδική μέρα του μήνα όπως με είχε ενημερώσει ένας υπάλληλος! Σήμερα που μ εξυπηρέτησε κάποιος άλλος έτυχε να κουβεντιάσουμε κ μ είπε ότι έχω περιθώριο έως κ 2 μήνες να παρουσιαστώ! Εσας τι σας έχουν πει, αν υπάρχει αντίστοιχο λινκ με τον σχετικό νομο θα το εκτιμούσα!Η εκτύπωση που σου δίνουν με τις ημερομηνίες που πληρώνεσαι, όντως αφήνει περιθώριο δυο μηνών για να πληρωθείς το αντίστοιχο μηνιάτικο. Όμως, υπάρχει η νοοτροπία των υπαλλήλων να ζητούν από τον άνεργο να περνάει από τον ΟΑΕΔ το πολύ μερικές μέρες μετά, όχι μετά από εβδομάδες ή έναν μήνα. Θεωρούν ότι ως άνεργος δεν έχεις να κάνεις κάτι το οποίο να σε καθυστερεί τόσο πολύ να περάσεις να πληρωθείς. Στο κάτω κάτω όποιος τα έχει ανάγκη πάει και τα παίρνει. Το να περάσεις μετά από δυο μήνες σαφώς δε δείχνει ότι έχεις ανάγκη αυτά χρήματα! Γιατί να μπλέξετε με όλο αυτό; Αν δεν μπορείτε να πάτε τη μέρα που γράφει το έγγραφο περάστε μετά από λίγες μέρες. Πέρυσι που πήγα μια εβδομάδα μετά με ρώτησαν γιατί και τους είπα ότι έλειπα διακοπές! Καλό ε; Τα λεφτά πάντως τα πήρα κανονικά και με το νόμο!Κακώς απάντησες. Εγώ θα έλεγα "Δεν νομίζω ότι πρέπει να δώσω λογαριασμό για το που ήμουν"Επειδή παίρνω κάθε καλοκαίρι ταμείο ανεργίας και γνωρίζω την υπάλληλο δε λειτούργησα τυπικά. Αν με πιάσει το δημοσιοϋπαλληλικό μου, μπορώ να τους μιλήσω αρκετά σκληρά, αλλά με το γάντι! Εξάλλου αυτή η υπάλληλος είναι νέα, ωραία, ψηλή, μελαχροινή...ε δεν ήθελα να την κακοκαρδίσω!
Anneta φυσικά και μπορείς άνετα να πας και μετά από 5 μέρες χωρίς κανένα πρόβλημα.Οι κοινωνικές υποχρεώσεις είναι σημαντικές. Πότε θα ξαναβρείς ευκαιρία να δεις έναν φίλο ή έναν ξάδερφο;
Παράθεση από: Lasid στις Απριλίου 15, 2011, 07:04:37 pmAnneta φυσικά και μπορείς άνετα να πας και μετά από 5 μέρες χωρίς κανένα πρόβλημα.Οι κοινωνικές υποχρεώσεις είναι σημαντικές. Πότε θα ξαναβρείς ευκαιρία να δεις έναν φίλο ή έναν ξάδερφο; ή π.χ. να πάω σε μνημόσυνο!
έλα βρε παιδιά γιατί τους παρουσιάζουμε σαν να είναι μπαμπούλες και ότι αν δεν πάμε την συγκεκριμένη ημερομηνία χάσαμε την ευκαίρία της ζωής μας?