0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: xrwmatini στις Αυγούστου 08, 2011, 03:52:28 pmειχα 214 ενσημα συνολικα.στο δημοσιο ημουν ως αναπληρωτρια κανονικου ωραριου,και εκανα τα χαρτια για πρωτη φορα για ταμειο.απολύθηκα 31-06 τωρα δεν γνωριζω ακριβως τα ενσημα ανα μήνα,διότι ήμουν περυσι ωρομισθια.βέβαια στον οαεδ η κοπελα ρωτησε και τη προισταμενη τι να γραψω στην ενσταση και μου είπε οτι ρωτησε και υπαρχει πιθανότητα να με δικαιωσουν!και ξερετε ποσο χρόνο πέρνουν οι ενστασεισ για να βγουν τα αποτελέσματα?ουφ!τα λεφτα μου τα χανώ αν εγκριθει το επιδομα τόσο καιρο που περίμενα?Μπορεί και να σου δώσουν το δικαίωμανα επιδοτηθείς πρώτη φορά επειδή έχεις αρκετά ένσημα.Δε σου είπαν συγκεκριμένη ημερομηνία να περάσεις από τον ΟΑΕΔ για να μάθεις αν δέχτηκαν την ένστασή σου;Αν γίνει αποδεκτή δε χάνεις λεφτά από την επιδότηση σου, απλά θα τα πάρεις λίγο πιο αργά.
ειχα 214 ενσημα συνολικα.στο δημοσιο ημουν ως αναπληρωτρια κανονικου ωραριου,και εκανα τα χαρτια για πρωτη φορα για ταμειο.απολύθηκα 31-06 τωρα δεν γνωριζω ακριβως τα ενσημα ανα μήνα,διότι ήμουν περυσι ωρομισθια.βέβαια στον οαεδ η κοπελα ρωτησε και τη προισταμενη τι να γραψω στην ενσταση και μου είπε οτι ρωτησε και υπαρχει πιθανότητα να με δικαιωσουν!και ξερετε ποσο χρόνο πέρνουν οι ενστασεισ για να βγουν τα αποτελέσματα?ουφ!τα λεφτα μου τα χανώ αν εγκριθει το επιδομα τόσο καιρο που περίμενα?
Παράθεση από: Lasid στις Αυγούστου 08, 2011, 04:19:37 pmΠαράθεση από: xrwmatini στις Αυγούστου 08, 2011, 03:52:28 pmειχα 214 ενσημα συνολικα.στο δημοσιο ημουν ως αναπληρωτρια κανονικου ωραριου,και εκανα τα χαρτια για πρωτη φορα για ταμειο.απολύθηκα 31-06 τωρα δεν γνωριζω ακριβως τα ενσημα ανα μήνα,διότι ήμουν περυσι ωρομισθια.βέβαια στον οαεδ η κοπελα ρωτησε και τη προισταμενη τι να γραψω στην ενσταση και μου είπε οτι ρωτησε και υπαρχει πιθανότητα να με δικαιωσουν!και ξερετε ποσο χρόνο πέρνουν οι ενστασεισ για να βγουν τα αποτελέσματα?ουφ!τα λεφτα μου τα χανώ αν εγκριθει το επιδομα τόσο καιρο που περίμενα?Μπορεί και να σου δώσουν το δικαίωμανα επιδοτηθείς πρώτη φορά επειδή έχεις αρκετά ένσημα.Δε σου είπαν συγκεκριμένη ημερομηνία να περάσεις από τον ΟΑΕΔ για να μάθεις αν δέχτηκαν την ένστασή σου;Αν γίνει αποδεκτή δε χάνεις λεφτά από την επιδότηση σου, απλά θα τα πάρεις λίγο πιο αργά.τι εννοεις λέγοντας επειδή εχεις πολλά ενσημα???ειμαι σε παρομοια κατασταση και με ενδιαφέρει...
Εγω εχω 228 ενσημα στη διετια(χωρις τους 2 τελευταιους μηνες) αλλα δυστυχως την 1η χρονια μονο γυρω στα 60 λογω ωρομισθιας...
Παράθεση από: kostzo10 στις Αυγούστου 10, 2011, 08:52:13 pmΕγω εχω 228 ενσημα στη διετια(χωρις τους 2 τελευταιους μηνες) αλλα δυστυχως την 1η χρονια μονο γυρω στα 60 λογω ωρομισθιας...Στην περίπτωση της διετίας θέλει 200 ένσημα τα τελαυταία δυο χρόνια πριν από την απόλυση.Δεν πρέπει να αφαιρείς τους τελευταίους δυο μήνες από το χρόνο υπολογισμού.Πάντως αν θέλει να σε βοηθήσει ο ΟΑΕΔ που ανήκεις, ίσως να σου το εγκρίνει κατ'εξαίρεση ο διευθυντής.Φυσικά πρέπει να κάνεις ένσταση για αυτό, αλλιώς δε θα έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει ακόμα κι αν το θέλει.
Να κανω μια ερωτηση και γω , ενω απολυθηκα 31/6 και ημουν αναπληρωτρια πληρους και περυσι δουλευα ωρομισθια αλλα επαιρνα κανονικα τα ενσημα γιατι πηγαινα καθε μερα σχολειο , πηγα για ταμειο 4/8.Εκει ο κυριως που ασχοληθηκε μου ειπε οτι βγαινω ταμειο για 8μηνες.Παιζει ρολο η φορολογικη δηλωση??? υπαρχει οριο???τον Ιουλιο τον χανω ή τον παιρνω αναδρομικα?
Παράθεση από: Lasid στις Αυγούστου 10, 2011, 09:15:49 pmΠαράθεση από: kostzo10 στις Αυγούστου 10, 2011, 08:52:13 pmΕγω εχω 228 ενσημα στη διετια(χωρις τους 2 τελευταιους μηνες) αλλα δυστυχως την 1η χρονια μονο γυρω στα 60 λογω ωρομισθιας...Στην περίπτωση της διετίας θέλει 200 ένσημα τα τελαυταία δυο χρόνια πριν από την απόλυση.Δεν πρέπει να αφαιρείς τους τελευταίους δυο μήνες από το χρόνο υπολογισμού.Πάντως αν θέλει να σε βοηθήσει ο ΟΑΕΔ που ανήκεις, ίσως να σου το εγκρίνει κατ'εξαίρεση ο διευθυντής.Φυσικά πρέπει να κάνεις ένσταση για αυτό, αλλιώς δε θα έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει ακόμα κι αν το θέλει.ευχαριστω για τις πληροφοριες!!!16/8 που μου ειπαν να παρουσιαστω στον ΟΑΕΔ θα δω τι μελι γενεσθαι...
Παράθεση από: kostzo10 στις Αυγούστου 10, 2011, 09:44:39 pmΠαράθεση από: Lasid στις Αυγούστου 10, 2011, 09:15:49 pmΠαράθεση από: kostzo10 στις Αυγούστου 10, 2011, 08:52:13 pmΕγω εχω 228 ενσημα στη διετια(χωρις τους 2 τελευταιους μηνες) αλλα δυστυχως την 1η χρονια μονο γυρω στα 60 λογω ωρομισθιας...Στην περίπτωση της διετίας θέλει 200 ένσημα τα τελαυταία δυο χρόνια πριν από την απόλυση.Δεν πρέπει να αφαιρείς τους τελευταίους δυο μήνες από το χρόνο υπολογισμού.Πάντως αν θέλει να σε βοηθήσει ο ΟΑΕΔ που ανήκεις, ίσως να σου το εγκρίνει κατ'εξαίρεση ο διευθυντής.Φυσικά πρέπει να κάνεις ένσταση για αυτό, αλλιώς δε θα έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει ακόμα κι αν το θέλει.ευχαριστω για τις πληροφοριες!!!16/8 που μου ειπαν να παρουσιαστω στον ΟΑΕΔ θα δω τι μελι γενεσθαι...Εύχομαι όλα να πάνε καλά. Αυτό το "μέλι" είναι πολύ γλυκό, το άλλο "μέλλει" μπορεί να έχει και λίγη πίκρα, αν η απάντηση είναι απορριπτική, αλλά θα πας να μιλήσεις με κάποιον προϊστάμενο ή διευθυντή για την περίπτωσή σου και θα κάνεις ένσταση! Αν δεν τη δεχτούν μετά κάνεις αίτηση για τρίμηνο βοήθημα...ας ελπίσουμε ότι δε θα φτάσεις εκεί!
Παράθεση από: eri02 στις Αυγούστου 10, 2011, 09:29:05 pmΝα κανω μια ερωτηση και γω , ενω απολυθηκα 31/6 και ημουν αναπληρωτρια πληρους και περυσι δουλευα ωρομισθια αλλα επαιρνα κανονικα τα ενσημα γιατι πηγαινα καθε μερα σχολειο , πηγα για ταμειο 4/8.Εκει ο κυριως που ασχοληθηκε μου ειπε οτι βγαινω ταμειο για 8μηνες.Παιζει ρολο η φορολογικη δηλωση??? υπαρχει οριο???τον Ιουλιο τον χανω ή τον παιρνω αναδρομικα?Δεν παίζει ρόλο η φορολογική δήλωση. Ακόμα κι αν ήσουν η Αθηνά Ωνάση, θα έπαιρνες ταμείο ανεργίας.Δεν υπάρχει κανένα όριο. Ο ΟΑΕΔ αρχίζει να σε πληρώνει από τις 11/8/2011 (από την 8η μέρα μετά την απόλυση) και ό,τι σου οφείλει θα το πάρεις αναδρομικά όταν εγκριθεί η επιδότησή σου!
Παράθεση από: Lasid στις Αυγούστου 10, 2011, 10:46:44 pmΠαράθεση από: eri02 στις Αυγούστου 10, 2011, 09:29:05 pmΝα κανω μια ερωτηση και γω , ενω απολυθηκα 31/6 και ημουν αναπληρωτρια πληρους και περυσι δουλευα ωρομισθια αλλα επαιρνα κανονικα τα ενσημα γιατι πηγαινα καθε μερα σχολειο , πηγα για ταμειο 4/8.Εκει ο κυριως που ασχοληθηκε μου ειπε οτι βγαινω ταμειο για 8μηνες.Παιζει ρολο η φορολογικη δηλωση??? υπαρχει οριο???τον Ιουλιο τον χανω ή τον παιρνω αναδρομικα?Δεν παίζει ρόλο η φορολογική δήλωση. Ακόμα κι αν ήσουν η Αθηνά Ωνάση, θα έπαιρνες ταμείο ανεργίας.Δεν υπάρχει κανένα όριο. Ο ΟΑΕΔ αρχίζει να σε πληρώνει από τις 11/8/2011 (από την 8η μέρα μετά την απόλυση) και ό,τι σου οφείλει θα το πάρεις αναδρομικά όταν εγκριθεί η επιδότησή σου!Σε εμενα ο κυριος που ασχοληθηκε μου ειπε να παω 21 Σεπτ. να παρω την αποφαση.Αρα αναδρομικα θα πληρωθω απο 1/7?
Παράθεση από: eri02 στις Αυγούστου 11, 2011, 12:58:21 pmΠαράθεση από: Lasid στις Αυγούστου 10, 2011, 10:46:44 pmΠαράθεση από: eri02 στις Αυγούστου 10, 2011, 09:29:05 pmΝα κανω μια ερωτηση και γω , ενω απολυθηκα 31/6 και ημουν αναπληρωτρια πληρους και περυσι δουλευα ωρομισθια αλλα επαιρνα κανονικα τα ενσημα γιατι πηγαινα καθε μερα σχολειο , πηγα για ταμειο 4/8.Εκει ο κυριως που ασχοληθηκε μου ειπε οτι βγαινω ταμειο για 8μηνες.Παιζει ρολο η φορολογικη δηλωση??? υπαρχει οριο???τον Ιουλιο τον χανω ή τον παιρνω αναδρομικα?Δεν παίζει ρόλο η φορολογική δήλωση. Ακόμα κι αν ήσουν η Αθηνά Ωνάση, θα έπαιρνες ταμείο ανεργίας.Δεν υπάρχει κανένα όριο. Ο ΟΑΕΔ αρχίζει να σε πληρώνει από τις 11/8/2011 (από την 8η μέρα μετά την απόλυση) και ό,τι σου οφείλει θα το πάρεις αναδρομικά όταν εγκριθεί η επιδότησή σου!Σε εμενα ο κυριος που ασχοληθηκε μου ειπε να παω 21 Σεπτ. να παρω την αποφαση.Αρα αναδρομικα θα πληρωθω απο 1/7?
Ευτυχώς eri02 που τουλάχιστον πήγες και έκανες αίτηση, γιατί εκείνοι που θα κάνουν του χρόνου αίτηση για πρώτη φορά θα πρέπει να εκπληρώνουν πολύ αυστηρότερες προϋποθέσεις!