0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ευχαριστώ πολύ Lasid για τις απαντήσεις σου. Ήσουν κατατοπιστικότατος. Τα 12 ένσημα που αναφέρεις πρέπει να φαίνονται σε διαφορετικές μέρες από αυτές που δουλεύω στο σχολείο( π.χ. σαββατοκύριακο) ή μπορούν να κολληθούν και για τις μέρες που δουλεύω στο σχολείο π.χ. Δευτέρα-Παρασκευή; Για να ξέρω τι θα πω αν πάω να ζητήσω χάρη από κάποιον εργοδότη. Άλλη ερώτηση: Αν δουλέψω σε κάποιο ΙΕΚ για το εαρινό εξάμηνο από Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο και έχω π.χ. 6 ώρες σε 2-3 μέρες θα καταφέρω να τα μαζέψω αυτά τα 12 ένσημα ή θα πρέπει να είναι διασκορπισμένα σε 4 μήνες;
Έχω ένα ερώτημα εάν γνωρίζει κάποιος... Τα ένσημα που παίρνεις από ΙΕΚ για παράδειγμα, αλλά συνεχίζεις να παίρνεις παράλληλα και μειωμένο επίδομα ανεργίας λόγω σποραδικής εργασίας, μετράνε στον υπολογισμό για να ξαναπάρεις επίδομα; Και για να γίνω πιο κατανοητός.. Δουλεύω μια μέρα/βδομάδα σε ΙΕΚ από αρχές Οκτώβρη και παίρνω μειωμένο επίδομα (σποραδική εργασία). Από εχθές ξεκίνησα και ΑΜΩ οπότε το κόβω εντελώς το επίδομα. Στην καταμέτρηση των ενσήμων του χρόνου τον Ιούνιο θα καταμετρήσουν και τα ένσημα από το ΙΕΚ (Οκτωβρίου και μισού Νοεμβρίου); Ευχαριστώ!
Το 14μηνο δε μπορεί να πάει πιο πίσω από το καλοκαίρι του 2011 που χορηγούνταν κανονικά το ταμείο ανεργίας.Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο στην περίπτωση που έπαιρνε περσινούς μήνες ταμείου ανεργίας (συνέχιση).Άρα μετράμε μόνο τα ένσημα μετά τη νέα πρόσληψη ως ΑΜΩ στις 14 Νοεμβρίου 2011.
Παράθεση από: Lasid στις Νοεμβρίου 15, 2011, 05:21:33 pmΤο 14μηνο δε μπορεί να πάει πιο πίσω από το καλοκαίρι του 2011 που χορηγούνταν κανονικά το ταμείο ανεργίας.Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο στην περίπτωση που έπαιρνε περσινούς μήνες ταμείου ανεργίας (συνέχιση).Άρα μετράμε μόνο τα ένσημα μετά τη νέα πρόσληψη ως ΑΜΩ στις 14 Νοεμβρίου 2011.Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Είμαι και εγώ στην ίδια φάση με την birkbeck και είναι κρίμα που δεν μετράνε τα ένσημα πριν από το καλοκαίρι...
Παράθεση από: birkbeck στις Νοεμβρίου 14, 2011, 04:16:25 pmΕυχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις. Παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον το τι μου γράψατε. Πήγα σήμερα με την ανάληψη υπηρεσίας να διακόψω το επίδομα του ΟΑΕΔ. Αυτό που κατάλαβα είναι οτι αν δεν βρω κάποιον εργοδότη να μου καλύψει τα ένσημα που θα μου υπολείπονται για να πάρω το 8μηνο, θα πάρω λιγότερους μήνες επίδομα (δηλαδή πόσους;, αυτό προκύπτει φαντάζομαι από τον αριθμό των ενσήμων, έτσι;) και ένα βοήθημα. Πόσα ένσημα το μήνα έχει ο ΑΜΩ; Όχι 25 όπως ο ΑΚΩ; Να συμπληρώσω οτι τα τελευταία 2 χρόνια με προσλαμβάνουν το Νοέμβρη (πέρυσι προσλήφθηκα ΑΚΩ την 1/11), φέτος δυστυχώς ΑΜΩ και η τελευταία πληρωμή μου είχε πει ο υπάλληλος του ΟΑΕΔ ήταν στις 23/11, δηλαδή περίπου μια βδομάδα από τώρα. Να υπολογίζω 5,5 μήνες επί 25 για να δω αν θα βγουν τα ένσημα 125, δηλαδή ο Απρίλιος μετράει μέχρι κάποια ημερομηνία αν η απόλυση είναι πριν τα τέλη ιουνίου, στην πρωτοβάθμια είμαι, ή γίνεται κάπως αλλιώς ο υπολογισμός;Ο ΑΜΩ παίρνει ένσημα για όλες τις μέρες του μήνα εκτός του Σαββατοκύριακου, περίπου 21-22 ένσημα το μήνα.Με αυτή τη λογική θα πάρεις 13 ένσημα για Νοέμβριο (θεωρώ τη 14η Νοεμβρίου ως μέρα πρόσληψης) 22 για Δεκέμβριο, 22 για Ιανουάριο, 21 για Φεβρουάριο, 22 για Μάρτιο και 21 για Απρίλιο. Αφού στην πρωτοβάθμια απολύουν 21 Ιουνίου το δίμηνο 22 Απριλίου μέχρι 21 Ιουνίου αφαιρείται στον υπολογισμό των ενσήμων. Ο Απρίλιος μετράει αναλογικά στον υπολογισμό. Δηλαδή τα 21/30 των 21 ενσήμων. Ο πολλαπλασιασμός βγάζει 14,7 ένσημα και με στρογγυλοποίηση 15 ένσημα για τον Απρίλιο τελικά.Συνολικά: 13+22+22+21+22+15=115. Χρειάζεσαι άλλα 10 ένσημα για να βγάλεις ταμείο για 5 μήνες (125).Αν έχω δίκιο για τον υπολογισμό (ας με επιβεβαιώσει κάποιος για τον αριθμό ενσήμων που παίρνει ο ΑΜΩ)τότε κολλώντας 3 ένσημα το μήνα για Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, σύνολο 12 ένσημα, εξασφαλίζεις ταμείο για 5 μήνες. Είναι πολύ λίγα τα 12 ένσημα, οπότε αν βρεις κάποιον εργοδότη να σου τα κολλήσει το όφελος τελικά θα είναι πολύ μεγάλο, ενώ το κόστος πολύ μικρό.Άρα θα πάρεις 5x461,50=2307,50
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις. Παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον το τι μου γράψατε. Πήγα σήμερα με την ανάληψη υπηρεσίας να διακόψω το επίδομα του ΟΑΕΔ. Αυτό που κατάλαβα είναι οτι αν δεν βρω κάποιον εργοδότη να μου καλύψει τα ένσημα που θα μου υπολείπονται για να πάρω το 8μηνο, θα πάρω λιγότερους μήνες επίδομα (δηλαδή πόσους;, αυτό προκύπτει φαντάζομαι από τον αριθμό των ενσήμων, έτσι;) και ένα βοήθημα. Πόσα ένσημα το μήνα έχει ο ΑΜΩ; Όχι 25 όπως ο ΑΚΩ; Να συμπληρώσω οτι τα τελευταία 2 χρόνια με προσλαμβάνουν το Νοέμβρη (πέρυσι προσλήφθηκα ΑΚΩ την 1/11), φέτος δυστυχώς ΑΜΩ και η τελευταία πληρωμή μου είχε πει ο υπάλληλος του ΟΑΕΔ ήταν στις 23/11, δηλαδή περίπου μια βδομάδα από τώρα. Να υπολογίζω 5,5 μήνες επί 25 για να δω αν θα βγουν τα ένσημα 125, δηλαδή ο Απρίλιος μετράει μέχρι κάποια ημερομηνία αν η απόλυση είναι πριν τα τέλη ιουνίου, στην πρωτοβάθμια είμαι, ή γίνεται κάπως αλλιώς ο υπολογισμός;
Όλα αυτά αναφέρονται για εργασία ΑΜΩ κ τις 5 ημέρες της εβδομάδας;
Αν είσαι ΑΜΩ από 15 Νοεμβρίου δουλεύοντας και τις 5 μέρες μαζεύεις 115 ένσημα. Εάν παράλληλα είσαι και σε δημόσια ΙΕΚ παίρνεις τα έξτρα ένσημα που χρειάζεσαι για τις μέρες που δουλεύεις στα ΙΕΚ; Γιατί κάπου διάβασα οτι τα ένσημα από τα ΙΕΚ δεν μετράνε για το ταμείο γιατί είναι σύμβαση έργου ή κάτι τέτοιο.. Ισχύει;
Φοβάμαι ότι υπάρχει ένας περιορισμός για εργασία σε φροντιστήρια, ίσως και ιδιαίτερα...διότι το 8ο σημείο από αυτά που έχουμε υπογράψει στο τέλος της αίτησης-δήλωσης προτίμησης ως αναπληρωτές λέει:"Δεν είμαι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου, ούτε διδάσκω, δεν είμαι μέτοχος σε εταιρία κατά τις διατάξεις του Υπαλληλικού κώδικα, ούτε έχω κάποια εμπορική ιδιότητα"Μήπως το εργόσημο εμπίπτει στο "εμπορική ιδιότητα"; Δεν ξέρω. Καλύτερα ένσημα από άσχετη με την εκπαίδευση απασχόληση για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Ένσημα ιδιωτικού υπαλλήλου σε κατάστημα, σε καφετέρια κλπ είναι μια χαρά. Έχουμε μάθει να ξεπερνάμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια!
ΠαράθεσηΦοβάμαι ότι υπάρχει ένας περιορισμός για εργασία σε φροντιστήρια, ίσως και ιδιαίτερα...διότι το 8ο σημείο από αυτά που έχουμε υπογράψει στο τέλος της αίτησης-δήλωσης προτίμησης ως αναπληρωτές λέει:"Δεν είμαι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου, ούτε διδάσκω, δεν είμαι μέτοχος σε εταιρία κατά τις διατάξεις του Υπαλληλικού κώδικα, ούτε έχω κάποια εμπορική ιδιότητα"Μήπως το εργόσημο εμπίπτει στο "εμπορική ιδιότητα"; Δεν ξέρω. Καλύτερα ένσημα από άσχετη με την εκπαίδευση απασχόληση για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Ένσημα ιδιωτικού υπαλλήλου σε κατάστημα, σε καφετέρια κλπ είναι μια χαρά. Έχουμε μάθει να ξεπερνάμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια! Δεν θα τα χαλάσουμε εδώ Lasid. Η λίστα είναι μεγάλη. http://www.ttbank.gr/UserFiles/File/150237_ypagomenes_ergasies_ypiresies.pdf Κηπουρικές εργασίες νομίζω είναι καθόλα νόμιμο αν δεν εμπίπτει βέβαια σε εμπορική ιδιότητα το εργόσημο και μπορείς έτσι να συγκεντρώσεις τα ένσημα που σου λείπουν...
Ένσημα από ένα κατάστημα, από μια βιοτεχνία ή μια καφετέρια είναι έξυπνες λύσεις...και σαφώς μπορείς να σκεφτείς κι άλλες!
Θα μπορούσε κάποιος που ξέρει καλά να μας πει εδώ αυτό με το εργόσημο πώς περίπου λειτουργεί;Το λέω για να έχουμε τις πληροφορίες κάπου συγκεντρωμένες και να μην ψάχνει ο καθένας απόδω και από κει και να το βλέπουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο.Επίσης, τα ένσημα δεν είναι διαφόρων κατηγοριών πχ. 101; Δε θα πρέπει τα ένσημα που θα μας κολλήσεικάποιος για να προσμετρηθούν στον ΟΑΕΔ για το επίδομα, να είναι της ίδιας κατηγορίας με αυτά πουμας κολλάνε τα σχολεία;