0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
HELP.Μου λείπει μια μέρα για το επίδομα(μου το είπαν στον ΟΑΕΔ) .Μπορώ να κάνω κάτι;
Παράθεση από: pame στις Ιουλίου 03, 2006, 09:18:39 am HELP.Μου λείπει μια μέρα για το επίδομα(μου το είπαν στον ΟΑΕΔ) .Μπορώ να κάνω κάτι;
Καλησπέρα και απο μένα και συγχαρητήρια για την προσπάθεια μιας και είναι το πρώτο μου post...Παράθεση από: Dimitra στις Ιουνίου 21, 2006, 10:46:35 amΠριν μία βδομάδα έκανα τα χαρτιά μου για επίδομα ανεργίας και μου είπαν να περάσω σε ένα μήνα περίπου για να πάρω το επίδομα του πρώτου μήνα. Η ερώτηση είναι η εξής: Σε περίπτωση που δεν μπορέσω να πάω εγώ υπάρχει δυνατότητα της εξουσιοδότησης? Ή απλώς να πάω λίγες μέρες πιο μετά? Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να λείπω εκείνες τις μέρες και είναι κρίμα να χάσω το επίδομα..Και κάτι ακόμα: Έχω ακούσει οτι τους μήνες που σε επιδοτεί ο ΟΑΕΔ χρηματικά, σου κολλάει και ένσημα..Ξερεί κανείς αν αληθεύει? Και αν ναι για πόσα ένσημα μιλάμε?? Ευχαριστώ πολύ..Δεν πιστέυω πως δεν υπάρχει τρόπος να εξουσιοδοτήσεις κάποιον για τέτοιου είδους διαδικασίες... Εγώ από την πλευρά μου θα ρωτούσα, αν υπάρχει δυνατότητα απάντησης από εσένα ή από κάποιον άλλον, ποια είναι στοιχειωδώς η διαδικασία αίτησης για το επίδομα...Δηλαδή από τη στιγμή που θα πάρεις στα χέρια σου τις λήξεις σύμβασης τι κάνεις.... τι πρέπει να πάρεις από τι ΙΚΑ μετά και κυρίως τι κάνεις ακριβώς στον ΟΑΕΔ αν δεν έχεις ήδη κάρτα;Συναδελφικά κουράγια σε όλους....
Πριν μία βδομάδα έκανα τα χαρτιά μου για επίδομα ανεργίας και μου είπαν να περάσω σε ένα μήνα περίπου για να πάρω το επίδομα του πρώτου μήνα. Η ερώτηση είναι η εξής: Σε περίπτωση που δεν μπορέσω να πάω εγώ υπάρχει δυνατότητα της εξουσιοδότησης? Ή απλώς να πάω λίγες μέρες πιο μετά? Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να λείπω εκείνες τις μέρες και είναι κρίμα να χάσω το επίδομα..Και κάτι ακόμα: Έχω ακούσει οτι τους μήνες που σε επιδοτεί ο ΟΑΕΔ χρηματικά, σου κολλάει και ένσημα..Ξερεί κανείς αν αληθεύει? Και αν ναι για πόσα ένσημα μιλάμε?? Ευχαριστώ πολύ..
Παράθεση από: str στις Ιουνίου 21, 2006, 11:41:08 amΠαράθεση από: Dimitra στις Ιουνίου 21, 2006, 10:46:35 amΠριν μία βδομάδα έκανα τα χαρτιά μου για επίδομα ανεργίας και μου είπαν να περάσω σε ένα μήνα περίπου για να πάρω το επίδομα του πρώτου μήνα. Η ερώτηση είναι η εξής: Σε περίπτωση που δεν μπορέσω να πάω εγώ υπάρχει δυνατότητα της εξουσιοδότησης? Ή απλώς να πάω λίγες μέρες πιο μετά? Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να λείπω εκείνες τις μέρες και είναι κρίμα να χάσω το επίδομα..Και κάτι ακόμα: Έχω ακούσει οτι τους μήνες που σε επιδοτεί ο ΟΑΕΔ χρηματικά, σου κολλάει και ένσημα..Ξερεί κανείς αν αληθεύει? Και αν ναι για πόσα ένσημα μιλάμε?? Ευχαριστώ πολύ..Δεν πιστέυω πως δεν υπάρχει τρόπος να εξουσιοδοτήσεις κάποιον για τέτοιου είδους διαδικασίες... Εγώ από την πλευρά μου θα ρωτούσα, αν υπάρχει δυνατότητα απάντησης από εσένα ή από κάποιον άλλον, ποια είναι στοιχειωδώς η διαδικασία αίτησης για το επίδομα...Δηλαδή από τη στιγμή που θα πάρεις στα χέρια σου τις λήξεις σύμβασης τι κάνεις.... τι πρέπει να πάρεις από τι ΙΚΑ μετά και κυρίως τι κάνεις ακριβώς στον ΟΑΕΔ αν δεν έχεις ήδη κάρτα;Συναδελφικά κουράγια σε όλους....Έκανα τα χαρτιά μου σήμερα για το επίδομα ανεργίας και το δικαιούμαι. Μου είπαν να πάω στις 11/08 να τα πάρω.Τους ρώτησα αν γίνεται να κάνω εξουσιοδότηση στον σύζυγό μου να πάει, αν δεν μπορώ εγώ, γιατί τότε θα είμαι στις μέρες μου για να γεννήσω και μου είπαν δεν γίνεται.
Παράθεση από: Dimitra στις Ιουνίου 21, 2006, 10:46:35 amΠριν μία βδομάδα έκανα τα χαρτιά μου για επίδομα ανεργίας και μου είπαν να περάσω σε ένα μήνα περίπου για να πάρω το επίδομα του πρώτου μήνα. Η ερώτηση είναι η εξής: Σε περίπτωση που δεν μπορέσω να πάω εγώ υπάρχει δυνατότητα της εξουσιοδότησης? Ή απλώς να πάω λίγες μέρες πιο μετά? Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να λείπω εκείνες τις μέρες και είναι κρίμα να χάσω το επίδομα..Και κάτι ακόμα: Έχω ακούσει οτι τους μήνες που σε επιδοτεί ο ΟΑΕΔ χρηματικά, σου κολλάει και ένσημα..Ξερεί κανείς αν αληθεύει? Και αν ναι για πόσα ένσημα μιλάμε?? Ευχαριστώ πολύ..Δεν πιστέυω πως δεν υπάρχει τρόπος να εξουσιοδοτήσεις κάποιον για τέτοιου είδους διαδικασίες... Εγώ από την πλευρά μου θα ρωτούσα, αν υπάρχει δυνατότητα απάντησης από εσένα ή από κάποιον άλλον, ποια είναι στοιχειωδώς η διαδικασία αίτησης για το επίδομα...Δηλαδή από τη στιγμή που θα πάρεις στα χέρια σου τις λήξεις σύμβασης τι κάνεις.... τι πρέπει να πάρεις από τι ΙΚΑ μετά και κυρίως τι κάνεις ακριβώς στον ΟΑΕΔ αν δεν έχεις ήδη κάρτα;Συναδελφικά κουράγια σε όλους....
Καλησπέρα! Η απορία μου: Πληρώνομαι επίδομα ανεργίας κάθε 22. Αν προσληφθώ πριν τις 22, τον χάνω αυτό το μήνα ολόκληρο ή κάτι γίνεται;
Παράθεση από: Dr_Michael στις Μαΐου 15, 2006, 02:23:07 pmΔηλαδή για εμάς που λήγει η σύμβασή μας στις 15/6/2006, θα πρέπει να έχουμε 80 ένσημα το 2005 και 80 το 2006 ή μήπως 80 το 2004 και άλλα 80 το 2005;Για να γραφτείς στο ταμείο θα πρέπει να έχεις:80 ένσημα απο Ιουν 2005 μέχρι Ιουν 2006 ΚΑΙ 80 ένσημα απο Ιουν 2004 μέχρι Ιουν 2005 ΚΑΙ ( 125 ένσημα από Απρ 2005 μέχρι Απρ 2006 Η 200 ένσημα από Ιουν 2004 μέχρι Απρ 2006)Σημείωση: Αν ήταν κανεις φαντάρος μέσα στα παραπάνω διαστήματα, μέτρανε τα ένσημα ένος ακόμα χρόνου (από το 2003, δηλαδη).
Δηλαδή για εμάς που λήγει η σύμβασή μας στις 15/6/2006, θα πρέπει να έχουμε 80 ένσημα το 2005 και 80 το 2006 ή μήπως 80 το 2004 και άλλα 80 το 2005;