0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα; Αν μεταξύ των βαθμολογιών 70 και 75 είναι μόνο 30 άτομα στον έναν ΑΣΕΠ,ενώ στον επόμενο μεταξύ αυτών των ίδιων βαθμολογιών είναι 500 τότε βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα;Πραγματικά δεν ξέρω. Μακάρι να βρεθεί κάποιος τρόπος που να κάνει τον ΑΣΕΠ ακόμα πιο δίκαιο.Ευχαριστώ για τις ευχές σου. Να είσαι καλά!
Πριν απο καθε φαση αναπληρωτων γραπτο διαγωνισμο ασεπΓια να μπαινουν the best.
Kαι νομίζεις οτι ο ΑΣΕΠ θα σε κάνει καλύτερη δασκάλα???Να σε ενημερώσω οτι η διδασκαλία δεν είναι όπως μια θέση γραφείου !Σε μια θέση γραφείου όντως πρέπει να μπαίνουν οι the best με βάση γραπτά κριτήρια.Η διδασκαλία όμως απαιτεί και δυνατότητα μετάδοσης γνώσεων.Κάτι που θα διαπιστώσεις αν το κατέχεις μέσα στην τάξη.Δηλαδή μέσα απο την προυπηρεσία.Εκει θα κριθούν όλα.Αν μπορείς ή όχι.
Και πώς προτείνεις να αξιολογηθεί αυτή η δυνατότητα, αξιοκρατικά;
Συνάδελφε για σένα που μπήκες πρώτη φορά σε τάξη χωρίς ΑΣΕΠ, αρκεί το γεγονός ότι έχεις πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ για αυτόν που μπήκε να διδάξει εφόσον κρίθηκε διοριστέος με ΑΣΕΠ δεν αρκεί;Το θέμα είναι με ποιο κριτήριο μπαίνει κάποιος και αποκτά την πρώτη του προϋπηρεσία...Δεν πρέπει να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Μετά από 5 χρόνια έχεις εμπειρία. Τον πρώτο χρόνο, όμως, είχες;
εννοείς συνάδελφε ότι η κατάκτηση ενός καλού αποτελέσματος στον ΑΣΕΠ σου δίνει εφόδια για την ορθότερη διδασκαλία?θα συμφωνούσα με αυτή την θέση αν εξεταζόμασταν σε θέματα κρίσης και αντιμετώπισης περιστατικών στο σχολείο εντός και εκτός αιθούσης, στους τρόπους και τα παιδαγωγικά μέσα που θα αξιοποιήσεις για να αναπτύξεις τα κατάλληλα ερεθίσματα στον μαθητή προκειμένου να ανταποκριθεί τόσο μαθησιακά όσο και κοινωνικά (γιατί όπως γνωρίζεις η Ελλάδα δεν είναι μόνο Γλυφάδα αλλά ούτε και Κάτω παρτάλι), στο αν αντιλαμβάνεσαι ότι ο μαθητής αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες και ποιες είναι αυτές αλλά και το τι πρέπει να κάνεις για να τον εντάξεις στο σχολείο - στην τάξη κτλ ερωτήσεις ουσίας που θα αφορούν την δική σου - μου διδακτική ετοιμότητα, και όχι ερωτήσεις αποστήθισης.και μη μου πείτε ότι υπάρχουν τέτοιες ερωτήσεις, γιατί μελέτησα όλους τους ΑΣΕΠ και οι ερωτήσεις που βρήκα για θέματα διδακτικής ετοιμότητας ήταν συγνώμη, αλλά ναι ήταν γελοίες.