0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ας μιλήσουμε καθαρα. Εσύ ακόμη κι αν δεν αριστεύσεις σε ενδεχόμενο ΑΣΕΠ ή έστω δεν είσαι στις θέσεις αναπλήρωσης, πιάνεις 4-5 παιδιά λυκείου, τα προετοιμάζεις για πανελλήνιες και την βγάζεις οικονομικά την χρονιά. Δεν μιλάω καν για φροντιστήρια Μ.Ε.Οι δάσκαλοι όμως είμαστε σήμερα 10.000 μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και χωρίς άλλες διεξόδους. Αντίστοιχα φυσικά και πολλοί άλλοι κλάδοι. Δεν έχει να κάνει επομένως μόνο με τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ και τον μισθό. Έχει να κάνει και με τις προοπτικές που υπάρχουν. Και άντε εμένα αυτή τη στιγμή μπορούν και με στηρίζουν ακόμη οι δικοί μου. Άλλοι όμως δυσκολεύονται. Και όσοι ακόμη τα βγάζουν πέρα για πόσο ακόμα θα μπορούν; Ανεξάρτητα από αυτό είναι και θέμα αξιοπρέπειας. Γι' αυτό είπα πως αν υπάρξει άλλη διέξοδος, εξαφανίζομαι από τον χώρο της εκπαίδευσης.
Αφού είναι έτσι γιατί έχουν έτοιμο το πρόγραμμα? Τόσες ώρες φυσική, τόσες παιδαγωγικά, 9:30-13:30 το μάθημα κτλ ? Αν ήταν σίγουροι ότι θα γινεί την άνοιξη, δε θα άρχιζαν από τώρα την προετοιμασία? Περισσότερες ώρες είναι και περισσότερα έσοδα για αυτούς! Άσε που τις ώρες αυτές θα τις μοίραζαν κιόλας σε βάθος 6 μήνου πχ και άρα θα έριχναν την τιμή σε επίπεδο μήνα κάτι που θα έκανε πιο ελκυστικό το φροντιστήριο στα μάτια περισσότερων. Μη ξεχνάμε ότι χειμώνας έρχεται και όλες οι οικογένειες έχουν τη δόση της εφορίας, τον ενφια, το πετρέλαιο κτλ. Άλλο να δίνεις 3000 σε 1.5 μήνα και άλλο να καλείσαι να αποπληρώσεις ένα ποσό σε 6 μήνες.
Κατάντια η όλη η κατάσταση στην εκπαίδευση και ορισμένοι πανηγυρίζουν που θα γίνει (αν γίνει) ΑΣΕΠ με τον άθλιο 3848 ουσιαστικά για πρόσληψη αναπληρωτών. Άντε βρε μπράβο και καλό διορισμό στα 35+ με 800 ευρώ. Εκπαιδευτικάρες που αν δεν είχαμε τους δικούς μας να μας βοηθάνε θα είχαμε καταντήσει ρακοσυλλέκτες με πτυχία και μεταπτυχιακά. Την ίδια ώρα δικαστικοί και σώματα ασφαλείας φτιάχνουν τη ζωή τους από τα 18 και τα 22. Εμείς ισόβια μεταξύ ΟΑΕΔ και αναπλήρωσης. Και για να μην αρχίσουν τα ειρωνικά σχόλια, αν βρεθεί άλλη διέξοδος, φυσικά και θα εγκαταλείψω τον χώρο της εκπαίδευσης. Δεν σπουδάζαμε μια ζωή για να περνάμε την ώρα μας και να γεμίζει ο τοίχος χαρτιά.[/quoΣυμφωνώ απόλυτα και ας μην είμαι δασκάλα. Είμαι μαθηματικός απόφοιτη του 2006 με δύο μεταπτυχιακά και αναπληρώτρια ποτέ. Εννοείται πως αν βρεθεί άλλη οδός θα εγκαταλείψω την εκπαίδευση που τόσο ειλικρινά λατρεύω γιατί βαρέθηκα να περιμένω πότε θα αποφασίσει ο εκάστοτε υπουργός παιδείας να ασχοληθεί με αυτό που λέγεται παιδεία
γιατί βαρέθηκα να περιμένω πότε θα αποφασίσει ο εκάστοτε υπουργός παιδείας να ασχοληθεί με αυτό που λέγεται παιδεία
πως εννοουμε την εννοια "παιδεία"?
2-3 φροντιστήρια είχαν αναρτήσει στη σελίδα τους έναρξη μαθημάτων μέσα Σεπτεμβρίου και τώρα έβαλαν τέλος του μήνα. μην πετάτε τα λεφτά σε φροντιστήρια, ψάξτε και στο pde έχει θέματα για ασεπ και ρωτήστε άτομα που έχουν δώσει και έγραψαν καλά ( ) κι ο θεός βοηθός... !