Σύνολο ψηφοφόρων: 125
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στο κάτω κάτω 4 φορές να μην απεργήσεις το πήρες το laptop!
Μπορώ να σου βρω 100000000 λόγους να μην κάθομαι στο σχολείο , αλλά μόνο έναν για να κάθομαι "γιατί νιώθω παραγωγικός, δεν πλήττω, και νιώθω ότι κάτι προσφέρω και σε κάτι είμαι χρήσιμος"
Εάν όμως απεργήσεις 4 φορές και άνω, κάποια στιγμή θα πάρεις σχολείο της προκοπής.
Εάν όταν πηγαίνεις σπίτι σου για να κάνεις τα ίδια πράγματα νιώθεις μη παραγωγικός, πλήττεις και είσαι άχρηστος ... τότε φίλε μου έχεις κάποιο πρόβλημα με το σπίτι σου. Εγώ δεν έχω.
@emmaki Καλά, μήπως είσαι αποσπασμένη σε σχολείο στην Παλαιστίνη; Και εγώ νόμιζα ότι χειρότερο σχολείο από το δικό μου δεν υπάρχει στην Ελλάδα, και όμως βρίσκω μια καρέκλα για να κάτσω και να δουλέψω λίγο.. Όπως τα περιγράφεις (δεν υπάρχουν καρέκλες, γραφεία κλπ) τι να πω.. έχεις 1000 δίκια!! Σπίτι και πάλι σπίτι τότε!Πάλι επικαλείσαι τον όγκο των βιβλίων. Γιατί δεν τα αφήνεις μόνιμα στο σχολείο τότε? Εξάλλου η φιλοσοφία που έχω προτείνει εγώ παραπάνω είναι η δουλειά μόνο στο σχολείο και όχι στο σπίτι, δηλαδή στο σπίτι δεν χρειάζεται να τα έχεις.. Τέλος πάντων ξέρεις καλύτερα για την ειδικότητά σου, οπότε μπορεί εγώ να μην αντιλαμβάνομαι όντως τις πρακτικές απαιτήσεις για το μάθημά σου, αφού προέρχομαι από τελείως διαφορετικό κλάδο από τον δικό σου.
Παράθεση από: killbill στις Φεβρουάριος 10, 2010, 04:22:21 μμ... σύμφωνα πάντα με την δική σου άποψη, γιατί το 45% έχει διαφορετική!και σύμφωνα με το υπόλοιπο 45% . είμαστε ισοπαλία
... σύμφωνα πάντα με την δική σου άποψη, γιατί το 45% έχει διαφορετική!
Δεν είμαι σε σχολείο. Είμαι σε ΚΕΔΔΥ, αλλά και όλα τα σχολεία που γνώρισα δεν έχουν χώρους. Κάνονατς μάλιστα την έρευνα για το διδακτορικό μου, βρέθηκα σε αρκετά σχολεία σε όλη τη χώρα. Ε, όλα είχαν πρόβλημα χώρου. Όσο για το υλικό μου και ταβιβλία μου, αν δεν είχα δικό μου χώρο ασφαλείας (π.χ. ένα συρτάρι ή (ακόμα καλύτερα) ένα ντουλάπι με κλειδαριά) δεν θα άφηνα απολύτως τίποτα στο σχολείο. Και ναι, πίστεψε με, οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοι έχουν τεράστιο όγκο υλικού. Για να γίνουν όλα αυτά που γίνονται σε ένα νηπιαγωγείο (που δεν είναι μόνο τραγουδάκια, παιχνιδάκια και ζωγραφιές) χρειάζεται μεγάλος όγκος υλικού στο σπίτι. Υλικό το οποίο κάθε μέρα το κοιτά, το ξανακοιτά, το διαμορφώνεις για τον στόχο σου κάθε φορά. Μάλιστα, έχουμε πάρα πολύ υλικό για το ίδιο θέμα (π.χ. καρναβάλι που είναι και επίκαιρο), από το οποίο κάθε μέρα πρέπει να αποφασίσουμε τι θα χρησιμοποιήσουμε, λαμβάνονατς υπόψη μας και τα παιδιά (τις ανάγκες τους, τις επιθυμίες τους, τις προηγούμενες εμπειρίες τους).Οι μαθηματικοί, οι φιλόλογοι (χωρίς να υποτιμώ τη δουλειά σας και το αντικέιεμνο σας) έχετε ένα βιβλίο, μία ύλη που πρέπει να βγει. Οι νηπιαγωγοί απλά δεν έχουμε ύλη!!!!!!!!!!
Ότι έχεις πάρει και τώρα μετά από τόσες απεργίες. Από όταν ήμουν εγώ μαθητής μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα! Αναλογικά με το πλήθος των απεργιών που έχουν γίνει, έχουν κερδιθεί πολύ λιγότερα. Ενώ μη κάνοντας μόλις 4 απεργίες πήρες laptop τελευταίας τεχνολογίας!!
Για μένα το θέμα της δουλειάς τελειώνει και κλειδώνει στις 14:00 και ξανανοίγει την επόμενη ημέρα στις 8:00, και δεν κουβαλάω ποτέ την δουλειά στο σπίτι γιατί είμαι της αποψης ότι η δουλειά-δουλειά και η οικογένεια-οικογένεια, και χαίρομαι που έχω ρυθμίσει την ζωή μου έτσι ώστε αυτά τα δύο να μην μπλέκονται μεταξύ τους.
Ακριβώς!! βλέπω το συνειδητοποίησες το ποσοστό και χαίρομαι για αυτό γιατί τόση ώρα μιλάς σαν οι δικες μου απόψεις να αντιστοιχούν στο 1% και οι δικές σου στο 99%!
Όσο για το ότι δεν έχει γίνει τίποτα... θα 'ναι επειδή περιμένουν όλοι να "συμπληρώσουν" τις 4 απεργοσπασίες για να πάρουν το λάπτοπ.
Όχι, δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Απλά αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι 1ον δεν έχεις κανένα απολύτως "πάτημα" για να θεωρείς τους συναδέλφους που κάνουν την προετοιμασία τους στο σπίτι κατ' οποιονδήποτε τρόπο "χειρότερους" εργαζόμενους από αυτούς που την κάνουν στο σχολείο (και άρα παραμένουν στο σχολείο περισσότερες ώρες).
2ον δεν έχεις παρουσιάσει κανένα επιχείρημα το οποίο να στηρίζει την άποψή σου ότι το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ (διότι γι 'αυτό το "υποχρεωτικό" γίνεται η όλη συζήτηση) ωράριο 8-2 θα κάνει τους συναδέλφους περισσότερο αποτελεσματικούς στην δουλειά τους και πιο συνεργάσιμους.Ειλικρινά, δεν έχεις παρουσιάσει καμία εκδοχή της σχολικής ζωής (μιλάμε με τα σημερινά δεδομένα αυτής) η οποία θα βελτιωθεί με την εφαρμογή του υποχρεωτικού 8-2,
Παράθεση από: emmaki στις Φεβρουάριος 11, 2010, 07:13:50 μμΔεν είμαι σε σχολείο. Είμαι σε ΚΕΔΔΥ, αλλά και όλα τα σχολεία που γνώρισα δεν έχουν χώρους. Κάνονατς μάλιστα την έρευνα για το διδακτορικό μου, βρέθηκα σε αρκετά σχολεία σε όλη τη χώρα. Ε, όλα είχαν πρόβλημα χώρου. Όσο για το υλικό μου και ταβιβλία μου, αν δεν είχα δικό μου χώρο ασφαλείας (π.χ. ένα συρτάρι ή (ακόμα καλύτερα) ένα ντουλάπι με κλειδαριά) δεν θα άφηνα απολύτως τίποτα στο σχολείο. Και ναι, πίστεψε με, οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοι έχουν τεράστιο όγκο υλικού. Για να γίνουν όλα αυτά που γίνονται σε ένα νηπιαγωγείο (που δεν είναι μόνο τραγουδάκια, παιχνιδάκια και ζωγραφιές) χρειάζεται μεγάλος όγκος υλικού στο σπίτι. Υλικό το οποίο κάθε μέρα το κοιτά, το ξανακοιτά, το διαμορφώνεις για τον στόχο σου κάθε φορά. Μάλιστα, έχουμε πάρα πολύ υλικό για το ίδιο θέμα (π.χ. καρναβάλι που είναι και επίκαιρο), από το οποίο κάθε μέρα πρέπει να αποφασίσουμε τι θα χρησιμοποιήσουμε, λαμβάνονατς υπόψη μας και τα παιδιά (τις ανάγκες τους, τις επιθυμίες τους, τις προηγούμενες εμπειρίες τους).Οι μαθηματικοί, οι φιλόλογοι (χωρίς να υποτιμώ τη δουλειά σας και το αντικέιεμνο σας) έχετε ένα βιβλίο, μία ύλη που πρέπει να βγει. Οι νηπιαγωγοί απλά δεν έχουμε ύλη!!!!!!!!!!Καλά εσύ θες ένα container να σε συνοδεύει όταν πας σχολείο! Αν είναι να κάνεις τη διδακτορική διατριβή σου στο σχολείο τότε προφανώς όχι 1 αλλά ούτε 10 βιβλιοθήκες να σου παρείχε το σχολείο δεν θα σου έφταναν
Νομίζω πως η συζήτηση κομπλάρησε γερά. killbill έχεις πλάσει στο μυαλό σου μία φαντασιακή κατάσταση κατά την οποία όταν ο αδιάφορος συνάδελφος αναγκαστεί να μένει στο σχολείο 8-2 θα πει "κύριε διευθυντά υπάρχει κάποια δουλειά να κάνω? γιατί δεν θέλω να μένω στο σχολείο και απλα να κοιταζόμαστε! " , αντί να πει "α δεν μπορώ κύριε διευθυντά. τώρα πίνω καφέ και κουτσομπολεύω με την Καίτη και στο κενο μου λέω να πεταχτώ στην λαϊκή (ποιός θα με εμποδίσει άλλωστε; εσύ που δεν μπορούσες να επιβληθείς ούτε πριν; τι θα μου κάνεις; θα κλειδώσεις την πόρτα; ). Μην ανησυχείτε. Θα γυρίσω 5 λεπτά πριν τις 2 για να με δει ο κόσμος. Γιατί να μην το κάνει ο νέοπας; αφού κι αυτός εδώ είναι (ας είναι καλά το υποχρεωτικό 8-2 )". Αυτό βέβαια είναι ευχολόγιο και μόνον και φυσικά απέναντι σε ευχολόγια, δεν υπάρχουν επιχειρήματα.Οι νόμοι ΥΠΑΡΧΟΥΝ και είναι αρκετοί. Αποτελούν εργαλεία στα χέρια κάθε διευθυντή που θέλει να τα χρησιμοποιήσει. Στα χέρια αυτού που δεν θέλει και δεν μπορεί, όλα τα εργαλεία του κόσμου, άχρηστα θα μείνουν.ΥΓ: btw επειδή νιώθω μία μεγαλύτερη συμπόνοια για τον πληροφορικό σας, λόγω ίδιας ειδικότητας, πες του σε παρακαλώ να μαζέψει την αξιοπρέπειά του και να κάνει ένα έγγραφο παράπονο στον διευθυντή της ΔΔΕ. Διότι άμα δεν είσαι εσύ διαθετιμένος να παλέψεις για τα δικαιώματά σου, κανένας νόμος δεν θα σε προστατέψει (...πως μου ρθε τώρα στο μυαλό η απεργία πάλι; άσχετο ( ; ) )
Δεν είναι όμως ούτε ο πληροφορικός αυτός που θα μοιράσει τις δουλειές, ούε φυσικά και ο εκπαιδευτικός αυτός που θα πάει και θα ρωτήσει/θα ζητήσει επιπλέον δουλειά. Ο διευθυντής θα το κάνει αυτό. Και αν δεν δεχτούνε, τότε υπάρχει και η αναφορά στον προϊστάμενο...
Επίσης, αν κοιτάξεις τη μισθοδοσία στην Αγγλία, θα δεις ότι είναι λίγο πιο αυξημένη από την Ελλάδα, αλλά αν υπολογίσεις το κόστος ζωής εκεί, θα δεις ότι έρχεται μία η άλλη (ζω στην Αγγλία κια ξέρω το κόστος ζωής).
όταν ο αδιάφορος συνάδελφος αναγκαστεί να μένει στο σχολείο 8-2 θα πει "κύριε διευθυντά υπάρχει κάποια δουλειά να κάνω? γιατί δεν θέλω να μένω στο σχολείο και απλα να κοιταζόμαστε! " , αντί να πει "α δεν μπορώ κύριε διευθυντά. τώρα πίνω καφέ και κουτσομπολεύω με την Καίτη και στο κενο μου λέω να πεταχτώ στην λαϊκή (ποιός θα με εμποδίσει άλλωστε; εσύ που δεν μπορούσες να επιβληθείς ούτε πριν; τι θα μου κάνεις; θα κλειδώσεις την πόρτα; ). Μην ανησυχείτε. Θα γυρίσω 5 λεπτά πριν τις 2 για να με δει ο κόσμος. Γιατί να μην το κάνει ο νέοπας; αφού κι αυτός εδώ είναι (ας είναι καλά το υποχρεωτικό 8-2 )".
Παράθεση από: emmaki στις Φεβρουάριος 12, 2010, 03:12:16 μμ Δεν είναι όμως ούτε ο πληροφορικός αυτός που θα μοιράσει τις δουλειές, ούε φυσικά και ο εκπαιδευτικός αυτός που θα πάει και θα ρωτήσει/θα ζητήσει επιπλέον δουλειά. Ο διευθυντής θα το κάνει αυτό. Και αν δεν δεχτούνε, τότε υπάρχει και η αναφορά στον προϊστάμενο...... σύμφωνα με τον νόμο!Παράθεση από: emmaki στις Φεβρουάριος 12, 2010, 03:08:21 μμΕπίσης, αν κοιτάξεις τη μισθοδοσία στην Αγγλία, θα δεις ότι είναι λίγο πιο αυξημένη από την Ελλάδα, αλλά αν υπολογίσεις το κόστος ζωής εκεί, θα δεις ότι έρχεται μία η άλλη (ζω στην Αγγλία κια ξέρω το κόστος ζωής). Πές τα ντε σε όλους τους συνδικαλιστές που μας έχουν πρήξει με τους μισθούς των καθηγητών στο εξωτερικό