*

Αποστολέας Θέμα: Διοριστέοι  (Αναγνώστηκε 686896 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Διοριστέοι
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 03:52:23 pm »
έχω έρθει σε επαφή με δικηγόρο στην αθήνα (εγώ είμαι αλλού) και μου είπε ότι θα το κοιτάξει. περιμένω την απάντησή του. όποιος θέλει να τον ενημερώσω όταν μάθω, ας μου στείλει pm

Καλύτερα δημοσίευσέ το εδώ. Θα το δούμε όλοι με αυτό τον τρόπο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:28:26 »

Αποσυνδεδεμένος geolil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 10:26:24 pm »
ενδιαφέρομαι κι εγω (διοριστέα β φουρνιάς)

Αποσυνδεδεμένος maritinaki_zan

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 10:40:17 pm »
tsounga όλοι ενδιαφερόμαστε!!!!!!!  ;) ;D >:( :(   Αν μάθετε κάτι νεότερο παραθέστε το εδώ!!!! Καλό είναι όλοι να ενωθούμε με ό,τι τρόπο μπορούμε!!!!! Αν γίνει κάποια σοβαρή και αξιόλογη κίνηση είμαι μέσα!!!!  Όποιοι οργανώσουν κάτι αξιόλογο και εμπεριστατωμένο -όχι αερολογίες- να βάλουν σχετικό topic ή λινκ και να μας ενημερώσουν για να βοηθήσουμε όλοι από το πόστο του ο καθένας! Σίγουρα αυτοί που μένουν Αθήνα μόνιμα μπορούν κάτι να κάνουν!!!! Καλή συνέχεια!!! Κι ας ελπίσουμε για καλά μαντάτα!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος tsounga

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 11:00:00 pm »
όσοι περισσότεροι είμαστε τόσο το καλύτερο.εννοείται.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:28:26 »

Eleos!!!

• Επισκέπτης
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 11:39:06 pm »
Ρωτά η συνάδελφος Τέτα, τι θα κερδίσει η κυβέρνηση αν πάμε στο ΣτΕ, αφού θα γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι θα δικαιωθούμε. Μα χρόνο και χρήμα φυσικά! Γιατί μη νομίσετε ότι σήμερα προσφύγαμε αύριο δικαιωνόμαστε...όσο μου'ρχετε στο μυαλό η ταλαιπωρία των δύσμοιρων - μα, ευτυχώς, εν τέλει δικαιωμένων - συναδέλφων του ΑΣΕΠ του 1998 μετά από τρία - αν δεν απατώμαι - χρόνια, τρομάζω και μόνο στη σκέψη!!! Γι' αυτό θα πρέπει να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις για να προλάβουμε τα χειρότερα και να αποτρέψουμε οποιαδήποτε τέτοια μεθόδευση εν τη γενέσει της, δηλαδή, να πιέσουμε και να πείσουμε τους αρμόδιους να μην προχωρήσουν σε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τους διορισμούς μας. Γιατί αν πια φτάσουμε στο ΣτΕ νομίζω θα υπάρξει τέτοια παρέλκυση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και της έκδοσης απόφασης που μάλλον θα χρειάζεται να τρέχουμε στα δικαστήρια παρά στο σχολείο την επόμενη σχολική χρονιά. Προτείνω λοιπόν:
α) Όποιος από εμάς λαμβάνει οποιαδήποτε έγκυρη πληροφόρηση πάνω στο θέμα, να την κοινοποιεί και στους υπόλοιπους αναρτώντας την σ' αυτό το θέμα.
γ) Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε να αναζητήσουμε την συμβουλή ενός έγκριτου και εξειδικευμένου στα θέματα δικηγόρου (Θα απευθυνθω κι εγώ σ ένα γνωστό μου δικηγόρο - αν και ο άνθρωπος ασχολείται με υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου ίσως μας διαφωτίσει).       
β) Όσοι από εμάς ζουν σε Αθήνα, Θεσ/νίκη και γενικά ηπειρωτική Ελλάδα θα μπορούσαν να συγκροτήσουν μια σχετικά συμπαγή ομάδα - λόγω της σχετικά εύκολης επικοινωνίας που εμείς οι υπόλοιποι, καθώς είμαστε αποκομμένοι από τον ηπειρωτικό κορμό, δυστυχώς στερούμαστε -. Η ομάδα αυτή θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της οργάνωσης κοινών δράσεων, συντονισμού ενεργειών και επικοινωνίας με το υπουργείο, με τον/τους δικηγόρους, με δημοσιογράφους, ΟΛΜΕ κλπ.

Ελπίζω όλα τα παραπάνω να είναι αχρείαστα, αλλά είναι πλέον φανερό ότι η Ελλάδα βαδίζει πάνω σε 'ενα λεπτό τεντωμένο σχοινί όπου ισορροπίες και συσχετισμοί μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανατραπούν. Εύχομαι, όπως είναι δέον και αρμόζον, αυτόν τον Σεπτέμβρη όλοι εμείς οι διοριστέοι της β' φουρνιάς να βρούμε τελικά το δρόμο μας προς τις αίθουσες διδασκαλίας και όχι πρός εκείνες των δικαστηρίων!!! ??? :-\

Αποσυνδεδεμένος tsounga

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 12:57:36 am »
συμφωνώ, ιδιαίτερα με την πρόληψη και την αποφυγή των δυσάρεστων εκπλήξεων.

ας ρωτήσουμε όλοι όπου μπορούμε και έπειτα να επιλέξουμε τον πιο ειδικό από κοινού. (εγώ βρίσκομαι σε κωμόπολη, αλλά ο δικηγόρος στον οποίο απευθύνθηκα στην αθήνα) όσοι είστε σε αθήνα-θεσ/νίκη ίσως να χρειαστεί να βρεθείτε και να επισκεφτείτε από κοντά τους δικηγόρους.
το σημαντικό νομίζω είναι να λειτουργήσουμε ομαδικά.

προσωπικά θα πρότείνα να αρχίσουμε να μαζεύουμε γνώμες ειδικών.
έπειτα να επιλέξουμε κάποιον σε αστικό κέντρο καλύτερα.
και τέλος έστω κάποιοι να συναντηθούν μεταξύ τους και με τους ειδικούς, εξηγώντας πως είμαστε πολλοί οι ενδιαφερόμενοι. παράλληλα να αλληλο-ενημερωνόμαστε για όλα εδώ.

αυτές είναι μερικές σκέψεις νυχτιάτικα... ελπίζω όλα να πάνε καλά.

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 09:48:10 am »
Ρωτά η συνάδελφος Τέτα, τι θα κερδίσει η κυβέρνηση αν πάμε στο ΣτΕ, αφού θα γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι θα δικαιωθούμε. Μα χρόνο και χρήμα φυσικά!
Θα γλιτώσουν χρόνο και χρήμα αλλά τελικά θα πληρώσουν σίγουρα εκπαιδευτικούς που δεν τους είχαν στην τάξη; Αυτή είναι η ένστασή μου, όχι ότι είμαι αισιόδοξη. Αλλά, αν τελικά σίγουρα όπως λέμε δικαιωθούμε, δεν τους συμφέρει να μας έχουν μέσα στην τάξη;
Για όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ. Το δίκιο είναι 100% με το μέρος μας και θα το διεκδικήσουμε. Μαζί σας κι εγώ σε οποιαδήποτε κίνηση. Δε μένω βέβαια Αθήνα, αλλά αν χρειαστεί κατεβαίνω. Σιγά μη μας κολώσουν τα χιλιόμετρα...

Αποσυνδεδεμένος geolil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 10:57:10 am »
Εγώ μένω Θεσσαλονίκη. Όσοι διοριστέοι β΄φουρνιάς μένουν Θεσσαλονίκη κι ενδιαφέρονται να το ψάξουμε το θέμα ας μου στείλουν μήνυμα για να οργανώσουμε συνάντηση ή ότι άλλο προτείνετε. Νομίζετε ότι θα βοηθούσε στην περίπτωση μας ένα group στο facebook, όπου θα μπορέσουμε να συγκεντρωθούμε ίσως και περισσότεροι από το forum του ΠΔΕ;

Eleos!!!

• Επισκέπτης
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 12:07:45 pm »
Μόνο η ταλαιπωρία αρκεί Τέτα...νομίζεις ότι θα σε αποζημιώσουν; Πότε όμως; Εδώ οι ωρομίσθιοι παίρνουν τα δεδουλευμένα με 6 μήνες κι ένα χρόνο καθυστέρηση υπό κανονικές συνθήκες. Στο χείλος της πτώχευσης νομίζεις ότι θα σου παρέχουν την πολυτέλεια άμεσης αποζημίωσης; Πολυ χλωμό.
Όσο για δημιουργία ομάδας στο FACEBOOK διαφωνώ. Κι αυτό γιατί πολλά ακούγονται τελευταία για συστηματική παρακολούθηση του δικτύου και μάλιστα από ξένα κέντρα...χωρίς να έχουμε να κρύψουμε ή να φοβηθούμε τίποτα βέβαια αλλά καλό είναι τουλάχιστον σε αυτή τη φάση να κινητοποιηθούμε μέσω ενός καθαρά εκπαιδευτικού περιεχομένου ιστοτόπου,του ΠΔΕ, και αργότερα βλέπουμε. Ας χρησιμοποιήσουμε λοπόν το Forum του ΠΔΕ ως ένα εργαλέιο δημόσιας διαβούλευσης του θέματός μας. ;) 
Ρωτά η συνάδελφος Τέτα, τι θα κερδίσει η κυβέρνηση αν πάμε στο ΣτΕ, αφού θα γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι θα δικαιωθούμε. Μα χρόνο και χρήμα φυσικά!
Θα γλιτώσουν χρόνο και χρήμα αλλά τελικά θα πληρώσουν σίγουρα εκπαιδευτικούς που δεν τους είχαν στην τάξη; Αυτή είναι η ένστασή μου, όχι ότι είμαι αισιόδοξη. Αλλά, αν τελικά σίγουρα όπως λέμε δικαιωθούμε, δεν τους συμφέρει να μας έχουν μέσα στην τάξη;
Για όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ. Το δίκιο είναι 100% με το μέρος μας και θα το διεκδικήσουμε. Μαζί σας κι εγώ σε οποιαδήποτε κίνηση. Δε μένω βέβαια Αθήνα, αλλά αν χρειαστεί κατεβαίνω. Σιγά μη μας κολώσουν τα χιλιόμετρα...

Αποσυνδεδεμένος tsounga

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 01:28:19 pm »
κι εγώ διαφωνώ με το facebook.
συμφωνώ με την ΤΕΤΑ. ούτε εγώ μένω αθήνα αλλά αν κανονίσουμε να βρεθούμε εννοείται πως θα έρθω. καλό θα ήταν όταν θα έχουμε πληροφορίες και πριν αποφασίσουμε κάτι να συναντηθούμε όσοι μπορούμε σε αθηνα και θεσνικη!
είναι κανείς εδώ από αθήνα?

Αποσυνδεδεμένος PERISTER

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 01:47:10 pm »
 geolil kι εγω Θεσσαλονίκη. Συμφωνώ στο ότι πρέπει να κινητοποιηθούμε..καλό θα ήταν κάποια φορά να συναντηθούμε, συμφωνώ και σ 'αυτο ! Μα καλά πότε θα βγει επιτέλους αυτο το νομοσχέδιο να ξέρουμε τι μας γινεται;;; :-\ :-\  Μαρτιο; Αυτοι εχω την αισθηση οτι θα το καθυστερήσουν...Πάντως πήρε σημερα 12 ατομα..πιστευα οτι δεν θα ξανακαλουσε...θετικο δεν το βρίσκεται αυτο;

Αποσυνδεδεμένος maritinaki_zan

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 03:15:46 pm »
Όσοι μένουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καλό είναι να μαζευτούν και να βρουν ως πολυμελής ομάδα 2 καλούς δικηγόρους - που ξέρουν από τέτοιο θέμα- και να αρχίζουν να το ψάχνουν!!!! Νομίζω πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το συνήγορο του πολίτη!!!!!! Οι υπόλοιποι από επαρχία, μπορούμε να κινητοποιήσουμε τους υπόλοιπους συναδέρφους να συμμετάσχουν και μπορούμε να ενημερωνόμαστε και να πιέζουμε με ό,τι τρόπο μπορούμε (λ.χ. e-mail διαμαρτυρίας σε διάφορους ιθύνοντες) Αν γίνει κάποια οργανωμένη κίνηση, μπορεί να αναρτηθεί στο διαδίκτυο ένας τραπεζικός λογαριασμός ώστε όλοι να συμβάλλουμε για τα δικαστικά έξοδα!!!! Το θέμα είναι πως πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι οι διοριστέοι

Αποσυνδεδεμένος tsounga

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 03:31:17 pm »
παιδιά  
μόλις είχα επικοινωνία με το δικηγόρο στην αθήνα. αρχικά να πω ότι δεν τον έχω δει ζωγραφιστό και δεν έχω κανένα ιδιαίτερο συμφέρον. αυτόν μου σύστησαν, σ αυτόν απευθύνθηκα κ μάλιστα τηλεφωνικά.
το πρώτο που μου είπε ήταν να συναντηθούμε ή να γνωρίζουμε τα ονόματά μας (μεταξύ μας δηλαδή) και μπορεί να έρθει και εκείνος στη συναντησή μας να μας μιλήσει.
μου πρότεινε κάποια πράγματα, αλλά θα έλεγα να μην δημοσιοποιηθούν εδώ και θα σας εξηγήσω γιατί.
έριξα μια ματιά στο θέμα με την ένσταση κατα οαεδιτών, προκειμένου να δω πως οργανώθηκαν εκεί κ παρατήρησα (είναι και 108 σελίδες το άτιμο) πως συμμετείχαν και οαεδίτες, μπηκαν σε ΄διάλογο ξέφευγαν από το θέμα κλειδώθηκε το θέμα κάποια στιγμή κλπ κλπ.
για να μην μπλέξουμε λοιπόν προτείνω όποιος θέλει να μου στείλει pm με το όνομα και τον κλάδο του (κ φυσικά θα απαντήσω με τα δικά μου στοιχεία) και να μιλήσουμε έτσι.
μάλιστα όσοι είναι πιο κοντα στην αθήνα, μπορούμε να κανονισουμε συνάντηση εκεί.
εγώ θα το συνεχίσω ακόμη και μόνη μου, δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσω στην τύχη του. απλά όσοι περισσότεροι είμαστε, τόσο το καλύτερο. εύχομαι να υπάρχει ανταπόκριση. περιμένω πμ.

Αποσυνδεδεμένος geolil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 05:18:17 pm »
ok σε όσα είπατε. Μέχρι στιγμής είμαστε 3 διοριστέοι από Θεσσαλονίκη (θα περιμένουμε λίγο μήπως μαζευτούμε περισσότεροι και μετά κανονίζουμε συνάντηση- αν έχετε γνωστούς που δεν είναι στο forum ενημερώστε τους).
Πάντως συμφωνώ ότι μπορούμε εκτός από την οργάνωση και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας δικαστικά αν χρειαστεί να διαμαρτυρηθούμε και να εκφράσουμε την  αγωνία μας με mail στο υπουργείο παιδείας, στο blog του Πανάρετου, σε εκπομπές ίσως... κλπ. τι να πω; Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182679
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)