*

Αποστολέας Θέμα: Διοριστέοι  (Αναγνώστηκε 686765 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Mitsios

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Διοριστέοι
« Απάντηση #84 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 11:31:45 pm »
Καλησπέρα, σε όλους σας
κατά τη γνώμη μου αυτοί που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις κατάταξης διοριστέων μέσω  διαγωνισμού ασεπ, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα..οι υπόλοιποι περαστικα και υπομονή για το δέκεμβριο του επερχόμενου σχολικού έτους και βάλε...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:56:54 »

Eleos!!!

• Επισκέπτης
« Απάντηση #85 στις: Φεβρουαρίου 14, 2010, 12:15:32 pm »
Φίλε TSETSONI σε παραπέμπω στη ΣΟ
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 14, 2010, 12:20:08 pm από Eleos!!! »

Αποσυνδεδεμένος gvardal

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Φεβρουαρίου 14, 2010, 11:50:53 pm »

Να υπογραμμίσω κάτι: οι θέσεις επιλαχόντων που προκύπτουν από τον διορισμό συναδέλφων του 60% μέσω άλλων πινάκων (24μηνο, 40%) βάσει νόμου πληρούνται αυστηρά από τον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και κατά φθίνουσα αριθμητική σειρά και σε καμία περίπτωση από τον ενιαίο. Δεν γίνεται δηλαδή στις θέσεις επιλαχόντων του 60% να διοριστούν συνάδελφοι του ενιαίου πίνακα σε καμία περίπτωση...

Επίσης: το υπουργείο ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να καλύψει όλες τις θέσεις του 60% που προβλέπει η εκάστοτε προκήρυξη. Δεν νοείται πχ να έχουν προκηρυχθεί 100 θέσεις για το 60% και τελικά να διοριστούν 80. Μέχρι να καλυφθούν ΚΑΙ οι 100 θέσεις ο διαγωνισμός δεν θεωρείται περαιωμένος (αυτά τα λόγια προέρχονται από το τμήμα διορισμών του ΥΠΕΠΘ). Άρα: έννομο δικαίωμα διορισμού το ερχόμενο καλοκαίρι έχουν κανονικότατα ΚΑΙ οι επιλαχόντες του 60%...

Thanks για την απάντηση. Όπως καταλαβαίνω λοιπόν το υπουργείο δεν μπορεί να αγνοήσει το συμπληρωματικό διορισμό επιλαχόντων χωρίς αυτό να είναι παράτυπο. Το μόνο που μπορεί να τους κάνει να επιλέξουν αυτή τη λύση θα ήταν το μικρότερο επικοινωνιακό κόστος γιατί αλλιώς είναι να αρνήσε το διορισμό σε κάποιον που το είχε δεδομένο και είχε δει το όνομα του δημοσιευμενο στο ΦΕΚ και αλλιώς σε κάποιον ο οποίος περίμενε να δει αν θα τον ευνοήσουν οι συγκηρίες. Έτσι και αλλιώς πάντως μετά και τα σημερινά δημοσιεύματα και την ακόμα μεγαλύτερη ένταση της τρομοκρατίας(περικοπή 13ου και 14ου μισθού, άρση μονιμότητας, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων,κλπ.) δε νομίζω ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν κάποιο τρελό πολιτικό κόστος. Στο τέλος θα καταλήξουμε να τους πούμε και ευχαριστώ που θα μας διορίσουν σε 3 τέρμενα με μειωμένο μισθό και εργατικά, ασφαλιστικά δικαιώματα...

Eleos έτσι και αλλιώς ασκήσεις επί χάρτου κάνουμε όλες αυτές τις μέρες, δε χάνουμε τίποτα να κάνουμε αυτή την εκκαθάριση. Ούτε κάποια ιδιαίτερη βοήθεια χρειαζόμαστε, λίγο το excelaki να ξέρεις να χειρίζεσαι.

σωστά τα ερωτήματα.
απλά πιστεύω η ΟΛΜΕ δεν πρόκειται να μας υπερασπιστεί.
το μόνο που ξέρει να λεει είναι μαζικοί διορισμοί. μπορεί να είναι σωστό, αλλά από τη στιγμή που δεν θα γίνει αυτό, δεν θα πάρει θέση, ιδίως υπερ τωνασεπιτών

Καλά κάνει και τα λέει. Άλλωστε η μόνη λύση είναι οι μαζικοί διορισμοί και όχι να σκοτωνόμαστε ΑΣΕΠίτες, 30μηνοι, 40ρηδες και δε συμμαζεύεται για το κοκκαλάκι των συνεχώς μειούμενων διορισμών. Άλλωστε και ο ΑΣΕΠ παίζει και αυτό το ρόλο της μετάθεσης ευθυνών από την κυβέρνηση (που δε διορίζει σύμφωνα με τα τεραστια κενά που υπάρχουν και ανέχεται τάξεις 30 μαθητών το 2010) στον εκπαιδευτικό(που δεν έγραψε τόσο καλά ώστε να είναι ο ένας στους 40 ή 50). Και το λέω αυτό σαν διοριστέος ΑΣΕΠίτης σε έναν κλάδο με μία από τις χειρότερες αναλογίες(Οικονομολόγοι). Τέλος πάντων ας μη βγαίνω πάλι off topic, γιατί αυτό είναι μεγάλη κουβέντα. Την ΟΛΜΕ και γενικότερα τις κινητοποιήσεις τις ανέφερα γιατί έχουν αρχίσει και με ζώνουν τα φίδια τελευταία: Εκτός από το πότε θα διοριστώ ανησυχώ για το κατά πόσο όταν γίνει αυτό θα αξίζει τον κόπο. Εδώ ετοιμάζονται να μας κουβαλήσουν το ΔΝΤ να μας μεταφέρει την τεχνογνωσία που απέκτησε οδηγώντας στην χρεωκοπία την Αργεντινή, τη Λετονία και στα όρια αυτής το "οικονομικό θαύμα της Ιρλανδίας".

Αποσυνδεδεμένος Mitsios

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 09:10:50 am »
Καλημέρα και καλή σαρακοστή, Αγαπητοί συνάδελφοι και εγώ ανήκω στους διοριστέους όπως αποκαλείτε ‘ β΄φουρνιάς’ και ανησυχώ για το μέλλον του διορισμού μου.  Όμως θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ακόμα δεν έχει ψηφιστεί τίποτα και δεν είναι τίποτα μόνιμο παρά μόνο αιωρούνται κάποιες εξαγγελίες  που το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να σπείρουν πανικό και ατέρμονες συζητήσεις. Σας βλέπω αγχωμένους σαν τα ‘ποντίκια’ που βάζουν φωτιά στο στάβλο και δεν ξέρουν που να κρυφτούν..το μόνο που σκέφτεστε είναι ο διορισμός σας , το βόλεμα δηλαδή.. εκπαιδευτικός   κύριοι είναι λειτουργός και πρέπει να δείχνει το καλό παράδειγμα στη κοινωνία.. η χώρα δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή και μαζί με αυτή δοκιμαζόμαστε και εμείς.. να μάθετε στη ζωή σας να μη βάζετε μονόδρομους και να μην μπλοκάρετε σε διαγωνισμούς και Φ.Ε.Κ, υπομονή μέχρι να βγουν τα οριστικά αποτελέσματα και μετά  βλέπουμε.. τι να βρούμε ποιους διοριστήκαν και πόσοι είναι , τι να βάλουμε δικηγόρους και δικαστικούς , τι ακουσα εκείνο ή η τάδε εφημερίδα έγραψε το άλλο, Υπομονή ίσον αρετή…   

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:56:54 »

Αποσυνδεδεμένος athapris

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 10:37:34 am »
Καλημέρα και καλή σαρακοστή, Αγαπητοί συνάδελφοι και εγώ ανήκω στους διοριστέους όπως αποκαλείτε ‘ β΄φουρνιάς’ και ανησυχώ για το μέλλον του διορισμού μου.  Όμως θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ακόμα δεν έχει ψηφιστεί τίποτα και δεν είναι τίποτα μόνιμο παρά μόνο αιωρούνται κάποιες εξαγγελίες  που το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να σπείρουν πανικό και ατέρμονες συζητήσεις. Σας βλέπω αγχωμένους σαν τα ‘ποντίκια’ που βάζουν φωτιά στο στάβλο και δεν ξέρουν που να κρυφτούν..το μόνο που σκέφτεστε είναι ο διορισμός σας , το βόλεμα δηλαδή.. εκπαιδευτικός   κύριοι είναι λειτουργός και πρέπει να δείχνει το καλό παράδειγμα στη κοινωνία.. η χώρα δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή και μαζί με αυτή δοκιμαζόμαστε και εμείς.. να μάθετε στη ζωή σας να μη βάζετε μονόδρομους και να μην μπλοκάρετε σε διαγωνισμούς και Φ.Ε.Κ, υπομονή μέχρι να βγουν τα οριστικά αποτελέσματα και μετά  βλέπουμε.. τι να βρούμε ποιους διοριστήκαν και πόσοι είναι , τι να βάλουμε δικηγόρους και δικαστικούς , τι ακουσα εκείνο ή η τάδε εφημερίδα έγραψε το άλλο, Υπομονή ίσον αρετή…  

Εκτιμώ πως είσαι λίγο αυστηρός απέναντι στον αδιαμφισβήτητο πανικό που διαγράφεται ως απόρροια του θολού τοπίου που έχει διαμορφωθεί από τον Νοέμβριο και εντεύθεν. Να σου υπενθυμίσω πως ο διορισμός είναι για ΠΑΡΑ πολλούς εδώ μέσα όχι βόλεμα αλλά επιβίωση και κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών. Να σου υπενθυμίσω πως πολύς κόσμος έχει αφιερώσει άπειρο χρόνο, κόπο (και χρήμα), έχει αφήσει πίσω του οικογένεια, έχει παραιτηθεί από μόνιμες δουλειές επενδύοντας στους διορισμούς του ερχόμενου καλοκαιριού. Όλα αυτά υπό την "εγγύηση" ενός συστήματος το οποίο εν ριπή οφθαλμού καταρρέει αφήνοντας πίσω του ερωτηματικά και μόνο ερωτηματικά. Μην είσαι λοιπόν τόσο αυστηρός υπονοώντας πως όποιος καταθέτει εδώ μέσα την αγωνία του είναι ένας μέλλων βολεψάκιας.

Πέραν τούτου συμφωνώ πως πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία και καθαρό μυαλό. Ας δούμε τελικά όταν βγει το περιώνυμο νομοσχέδιο τι θα προβλέπει, τι αλλαγές θα απορρεύσει και τι θα προτείνει και μετά συζητούμε. Για το θέμα των διορισμών του ερχόμενου καλοκαιριού είναι γεγονός πως κανείς την παρούσα χρονική στιγμή δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις για τίποτα. Συνεχίζω να πιστεύω εντούτοις πως όσοι έχουν δει το όνομά τους σε ΦΕΚ πρέπει να κοιμούνται απολύτως ήσυχοι...

Καλή Σαρακοστή σε όλους παιδιά!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 15, 2010, 11:05:49 am από athapris »

Αποσυνδεδεμένος tsounga

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 12:22:55 pm »
Σας βλέπω αγχωμένους σαν τα ‘ποντίκια’ που βάζουν φωτιά στο στάβλο και δεν ξέρουν που να κρυφτούν..το μόνο που σκέφτεστε είναι ο διορισμός σας , το βόλεμα δηλαδή.. εκπαιδευτικός   κύριοι είναι λειτουργός και πρέπει να δείχνει το καλό παράδειγμα στη κοινωνία.. η χώρα δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή και μαζί με αυτή δοκιμαζόμαστε και εμείς.. να μάθετε στη ζωή σας να μη βάζετε μονόδρομους και να μην μπλοκάρετε σε διαγωνισμούς και Φ.Ε.Κ,
υπάρχουν άτομα εδώ μέσα και δεν αναφέρομαι στον εαυτό μου, αλλά και εκτός φόρουμ φαντάζομαι, που είναι το καλό παράδειγμα ήδη. που αν σου πουν την ιστορία τους και πως τα κατάφεραν να είναι στους διοριστέους, θα τους θαυμάσεις. τουλάχιστον εγώ δεν το περίμενα. που δεν μπορούν να περιμένουν άλλο αυτό που έχουν ήδη κατακτήσει και που δεν χρειάζονται νουθεσίες από κανέναν μας.
τους συναδέλφους "ποντίκια" και το διορισμό "βόλεμα" δεν θέλω να τα σχολιάσω.

Αποσυνδεδεμένος geolil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 12:56:00 pm »
(υπομονή μέχρι να βγουν τα οριστικά αποτελέσματα και μετά βλέπουμε)???? τα οριστικά αποτελέσματα έχουν ήδη βγει.

Αποσυνδεδεμένος Mitsios

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 01:56:31 pm »
Το ζητούμενο είναι πόσοι θα διοριστούν απο κάθε κλάδο και ποιό θα είναι το ποσοστό απορρόφησης απο τους πίνακες ΑΣΕΠ και Αναπληρωτών, ποιός μπορεί να μου το απαντήσει αυτό? αυτά τα αποτελέσματα ζητώ...
Αγαπητοί συνάδελφοι και εγώ έχω κάνει αγώνα για να περάσω στους διοριστέους του ασεπ όπως οι περισσότεροι απο εσάς και καταλαβαίνω το ενδιαφέρον σας για τις εξελίξεις. συμπληρωματικα θα σας αναφέρω ότι έχασα το διορισμό τον δεκέμβριο γιατί δεν πρόλαβα τις ημερομηνίες  πρόσκλησης διορισμού και είμαι διπλά απογοητευμένος απο την όλη κατάσταση.
Και εγω μαζί σας θα παρακολουθώ τις εξελίξεις αλλα ας μην φέρνουμε την καταστροφή και απογοητευουμε και άλλους που ενημερώνονται απο αυτές τις συζητήσεις.
Επίσης δεν θεωρώ ζήτημα επιβίωσης τον διορισμό στο δημόσιο αλλά ως μια πόρτα για να βελτιώσεις το βιοτικό σου επίπεδο με λιγότερο άγχος και ευθύνες.Εγώ ως μηχανολόγος Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε δουλέυω σε άσχετη δουλειά με αυτή της ειδικοτητάς μου και επιβιώνω μια χαρά δεν περιμένω το δημόσιο να με ζήσει για όνομα του θεού..
στο προηγούμενο κείμενο δεν μίλησα αυστηρά αλλα έκανα χρήση αλληγοριών που μερικοί συνάδελφοι δεν τις κατάλαβαν... φεύγω για τον χαρταετό. Ζήστε το σήμερα, χαρείτε και μην αγχώνεστε με τις υποθέσεις και τα κούφια λόγια..
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 15, 2010, 02:00:00 pm από TSETSONIS »

Αποσυνδεδεμένος athapris

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 02:47:54 pm »
Το ζητούμενο είναι πόσοι θα διοριστούν απο κάθε κλάδο και ποιό θα είναι το ποσοστό απορρόφησης απο τους πίνακες ΑΣΕΠ και Αναπληρωτών, ποιός μπορεί να μου το απαντήσει αυτό? αυτά τα αποτελέσματα ζητώ...
Αγαπητοί συνάδελφοι και εγώ έχω κάνει αγώνα για να περάσω στους διοριστέους του ασεπ όπως οι περισσότεροι απο εσάς και καταλαβαίνω το ενδιαφέρον σας για τις εξελίξεις. συμπληρωματικα θα σας αναφέρω ότι έχασα το διορισμό τον δεκέμβριο γιατί δεν πρόλαβα τις ημερομηνίες  πρόσκλησης διορισμού και είμαι διπλά απογοητευμένος απο την όλη κατάσταση.
Και εγω μαζί σας θα παρακολουθώ τις εξελίξεις αλλα ας μην φέρνουμε την καταστροφή και απογοητευουμε και άλλους που ενημερώνονται απο αυτές τις συζητήσεις.
Επίσης δεν θεωρώ ζήτημα επιβίωσης τον διορισμό στο δημόσιο αλλά ως μια πόρτα για να βελτιώσεις το βιοτικό σου επίπεδο με λιγότερο άγχος και ευθύνες.Εγώ ως μηχανολόγος Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε δουλέυω σε άσχετη δουλειά με αυτή της ειδικοτητάς μου και επιβιώνω μια χαρά δεν περιμένω το δημόσιο να με ζήσει για όνομα του θεού..
στο προηγούμενο κείμενο δεν μίλησα αυστηρά αλλα έκανα χρήση αλληγοριών που μερικοί συνάδελφοι δεν τις κατάλαβαν... φεύγω για τον χαρταετό. Ζήστε το σήμερα, χαρείτε και μην αγχώνεστε με τις υποθέσεις και τα κούφια λόγια..

Ναι φίλε μου, για τη δική σου ειδικότητα ο ΑΣΕΠ μπορεί να είναι απλά μια αναβίβαση των εργασιακών σου δεδομένων. Για χιλιάδες όμως  εκπαιδευτικούς άλλων, καθαρά καθηγητικών, ειδικοτήτων είναι κυριολεκτικά το παράθυρό τους για μια αξιοπρεπή ζωή. Σε διαφορετική περίπτωση ο μόνος τρόπος να ζήσει ένας απόφοιτος καθηγητικής σχολής, εκτός εκπαίδευσης ων, είναι η ετεροαπασχόληση, δηλαδή η πρόσληψή του με εργασιακούς όρους ανειδίκευτου εργάτη (το πτυχίο πανεπιστημίου δεν αναγνωρίζεται σχεδόν ποτέ στην "ελεύθερη αγορά") και φρικτούς όρους στο ισοζύγιο εργατοωρών-αμοιβής-συνθηκών εργασίας (πχ εγώ έχω δουλέψει για ένα διάστημα πωλητής όπου σε συνεχόμενο δεκάωρο απαγορευόταν όχι απλά να κάνεις διάλειμμα αλλά έστω να καθίσεις για λίγο σε ένα σκαμπό να ξεκουράσεις τα πόδια σου).

Οι ευκαιρίες λοιπόν για μια αξιοπρεπή δουλειά πλέον είναι εξαιρετικά περιορισμένες και συνεπώς απόλυτα δικαιολογημένος ο πανικός πολλών συναδέλφων. Επιμένω πως οι χαρακτηρισμοί σου ήταν απόλυτα απαξιωτικοί για πολλούς εδώ μέσα και η οπτική σου "από άμβωνος" ήταν και είναι πρόδηλη...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 15, 2010, 02:56:28 pm από athapris »

Αποσυνδεδεμένος Tertia

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 03:08:26 pm »
Καλη Σαρακοστη,συναδελφοι,η αποψη μου : καλο είναι να περιμενουμε να δουμε το νομοσχεδιο και να αποφευγουμε εικασίες,που αυξάνουν το αγχος κατακορυφα.Οσον αφορα την απασχοληση μας μεχρι τωρα ,εγω προσωπικα όπως και αρκετοί άλλοι ,ουτε ετεροαπασχοληθηκαμε απαραιτητα,ουτε φυσικα δεν καταφεραμε να προχωρησουμε στη ζωή μας.Η θέση στο δημόσιο είναι ομως εγγυση για σταθερη δουλεια ,ασφαλιση όλους τους μήνες ,λογικά ωράρια για αυτο και την επιδιώξαμε.Θέλω να πιστευω οτι αυτά θα ισχυσουν ,όπως ισχύουν μέχρι τώρα.Πραγματικά, είναι σοκ για εμας τους  διοριστεους της β ΄φουρνιας όλες αυτες οι φημες ,αλλα μήπως τελικα είμαστε λίγο υπερβολικοι;Οποιος εχει καποιο επίσημο νέο στοιχείο καλό είναι να το καταθέτει,πέραν τουτου ας ήρεμησουμε και ας περιμένουμε.

Eleos!!!

• Επισκέπτης
« Απάντηση #94 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 03:16:06 pm »
Να πρυτανεύσει η λογική και η ψυχραιμία λοιπόν...σωστές κουβέντες. Καλή σαρακοστή σε όλους!

Αποσυνδεδεμένος Mitsios

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 04:15:15 pm »
Μάλιστα, τελικά είχα δίκιο.

Αποσυνδεδεμένος tsounga

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 04:21:33 pm »
αντιγράφω από το "Δηλώσεις Διαμαντοπούλου περι ριζικής αλλαγής"
"Αν τολμήσει να καταργήσει το 24μηνο, θα γίνει "το έλα να δεις". Όχι 3, 33 μόρια να μου δώσει δεν τα θέλω. Εγώ καθόρισα τη ζωή μου με βάση ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο. Δεν μπορεί ξαφνικά να το αλλάξει..."
προσωπικά συμφωνώ με αυτή τη στάση.
όλες οι κατηγορίες που θίγονται δυσανασχετούν. δεν καταλαβαίνω γιατί εμείς θα πρέπει να επαναπαυόμαστε. επειδή έχουμε ΦΕΚ?? δεν θα λογαριάσουν ούτε ΦΕΚ ούτε τίποτα προκειμένου να τους βγουν τα όποια νουμερα "κρινουν" ότι χρειάζονται και παράλληλα να δυσανασχετίσουν όσο το δυνατό λιγότερους!
μακάρι να μπορούσα να κοιμάμαι κι εγώ ησυχα τα βράδια, περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις...

σημ: δεν θέλω να τρομοκρατήσω κανέναν, ούτε να σπείρω τον πανικό, εκφράζοντας την καθαρά προσωπική μου αγωνία.

Αποσυνδεδεμένος tsounga

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 04:23:22 pm »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30