*

Αποστολέας Θέμα: Διοριστέοι  (Αναγνώστηκε 686658 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kos1

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Διοριστέοι
« Απάντηση #70 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 10:38:50 am »
Καλημέρα σας παιδιά.
Ώστε η καλή υπουργός και η ρέστη παρέα σκέφτονται να μας κάνουν τη χάρη να παρατείνουν την ισχύ των ΦΕΚ, έτσι?
Και με έναν ακόμη απλό νόμο μπορεί και να έχουν την ευχέρεια να το καταστήσουν νόμιμο αυτό?
Ας το κάνουν. Εξυπακούεται ότι θα κινηθώ δικαστικά μόνο και μόνο για να σέβομαι τον εαυτό μου.
Να μοιραστώ και μία σκέψη: Με δικανικό αγώνα έστω θα μας καθυστερήσουνε. Εσείς εάν ήσασταν ο υπουργός που θέλει να κάνει τομές και έχει δηλώσει τη πρόθεση να στηρίξει τον ΑΣΕΠ, δε θα σας απασχολούσε η αρνητική εικόνα 'αδιόριστων διοριστέων'?
Θα ήσασταν διατεθειμένοι να πληρώσετε το πολιτικό κόστος να μιλάτε για αξιοκρατία/ΑΣΕΠ και τα συναφή με ένα τσούρμο διοριστέους να περιφέρονται ?
Εκτιμώ ότι εκεί πρέπει να χτυπήσουμε: Όχι μόνο να μην παραμείνουμε αθέατοι αλλά να βγούμε μπροστά, να συσπειρωθούμε!
Γιατί τα μεγάλα παιδιά στο υπουργείο πρώτα απ'όλα σκέφτονται το image τους και ενώ μας θέλουνε 'διακριτικούς' λέω να τους δυσαρεστήσω..

Είδα κάποια παιδιά που μιλήσαν για μάζωξη το επόμενο Σάββατο.Ας μου στείλουν pm , να τα βάλουμε κάτω αύριο,όχι σε μια εβδομάδα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:28:09 »

Αποσυνδεδεμένος geolil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 10:44:19 am »
να ρωτήσω λοιπόν κι εγώ για όσους είμαστε από Θεσσαλονίκη για το επόμενο Σ/Κ  απόγευμα κατα τις 7.00 κάπου στο κέντρο είναι εντάξει; (θα συννενοηθούμε με μηνύματα για το μέρος συνάντησης)

Αποσυνδεδεμένος geolil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 10:47:13 am »
Λογικό είναι ότι θα θέλαμε να ενεργήσουμε αύριο κιόλας αλλά λέμε για το επόμενο Σ/Κ για να μαζευτούμε όσο το δυνατο περισσότεροι

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 10:59:02 am »
Παιδιά, για να αποκαταστήσουμε την τάξη η Διαμ. ρωτήθηκε τι θα γίνει με αυτούς που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού με τον Ασεπ και είπε ότι μπορεί να απορροφηθούν σταδιακά. Νομίζω όμως ότι αναφερόταν στο 24μηνο και όχι σε μας. Αν οι προσλήψεις των 3000 ατόμων ισχύσουν για φέτος ΔΕ γίνεται να μην είναι σε αυτούς όλοι οι διοριστέοι του ασεπ. Εμένα δε με ανησυχεί αυτό. Εμένα με αμησυχεί μήπως πουν ότι δεν μπορούν να γίνουν ούτε οι 3000 προσλήψεις φέτος, λόγω οικονομίας. Τα παραπάνω βέβαια δε σημαίνουν ότι δεν πρέπει να παρακολουθούμε το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:28:09 »

Eleos!!!

• Επισκέπτης
« Απάντηση #74 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 11:08:59 am »
Ρε παιδιά μη παίζουμε με τις λέξεις και μη τρωγόμαστε με τα ρούχα μας! ΤΕΤΑ σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν είχα πρόθεση να "παρουσιασω" την maryvas ως οτιδήποτε ή, ακόμα χειρότερα, να την "παρουσιάσω" ως κομιστή ψευδών ειδήσεων! Απλά ορμώμενος από την ευκολία με την οποία η συνάδελφος θεώρησε ως κάτι φυσιολογικό το ενδεχόμενο μη διορισμού μας φέτος, θέλησα να κάνω μια γενική διαπίστωση και σύσταση για πιο λεπτούς χειρισμούς και πιο ενδελεχή πληροφόρηση..από την ειδική περίπτωση στο γενικό συμπέρασμα δηλαδή χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι η συνάδελφος είναι κακόπιστη, αλίμονο! Καλό θα είναι να τηρηθεί μια δεοντολογία νομίζω στο πολύ λεπτό αυτό θέμα του διορισμού μας..και γι'αυτό προσωπικά δεν πρόκειται να κοινοποιήσω οτιδήποτε προτού ελέγξω και διαπιστώσω την εγκυρότητά του από όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές πληροφόρησης...γιατί στην Ελλάδα ζούμε και δεν είναι όλα αγγελικά γύρω μας πλασμένα..ο νοών νοείτω! ;)
Για μια στιγμή! Αυτό που λέτε εδώ πέρα είναι ότι τα φεκ του διορισμού μας δεν έχουν καμιά αξία και το πιθανότερο είναι να μη διοριστούμε? Καλά κατάλαβα? Ή εννοείτε ότι τοππ π[ιοθανότερο είναι να μη διοριστούμε φέτος αλλά μέσα στα επόμενα έτη?
Όλα αυτά που λέμε είναι περισσότερο εκτιμήσεις και τίποτα παραπάνω. Δεν έχουμε καμιά επίσημη αναφορά στο θέμα μας και ωσ εκ τούτου δε γνωρίζουμε τίποτα. Όμως είπαμε να ενημερωθούμε, για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως. Αυτό μόνο και τίποτα άλλο. Καλό είναι να μη σπέρνουμε τον πανικό, χωρίς ουσιαστικό λόγο. Αυτό που λέγεται είνια ότι σε περίπτωση αναστολής των προσλήψεων ο διορισμός σαφώς δε χάνεται αλλά μπορεί να πάρουν μισούς φέτους και μισούς του χρόνου ή και όλους του χρόνου ή δεν ξέρω και γω τι άλλο σενάριο μπορούμε να βγάλουμε...
eleos, η maryvas δεν είναι όπως την παρουσιάζεις στο μήνυμα σου ή όπως άφησε ίσωσ να εννοηθεί το μήνυμα που έστειλε. Απλά ρώτησε τον μπαμπά της που είναι νομικός και άκουσε μια άποψη, που σαφέστατα είναι πιο σχετική από τη δίκη μας. Αλλά εδώ που τα λέμε δεν άκουσα και κανέναν άλλον εκτός από εμάς να λέει ότι το φεκ έχει ισχύ διορισμού και όλα τα υπόλοιπα που υποστηρίζουμε εμείς. Ας είμαστε πιο προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς μας, εξάλλου και η maryvas είναι μέσα στους διοριστέους, τι λόγο θα είχε να μη θέλει να πάνε καλά τα πράγματα.
υγ. maryvas, εγώ ήμουν αυτή που ρωτούσε αν έχουμε ένα δικηγόρο να ρωτήσουμε, έστω και στο οικογενειακό περιβάλλον ;D

σ' ευχαριστω! :)

Αποσυνδεδεμένος geolil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 11:13:45 am »
ΟΚ καλό είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι αλλά εξίσου καλό είναι να προετοιμαστούμε και για το χειρότερο...Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα αν τελικά δεν αλλάξει κάτι και διοριστούμε φέτος. Αν όμως αλλάξει και μας αφήσουν για το 2011 θα έχουμε κάνει ότι μπορούμε για να υπερασπιστούμε τον κόπο μας και τα δικαιώματα μας. Και στην τελική θα έχουμε υπερασπιστεί και τις ταλαιπωρημένες έννοιες της "αξιοκρατίας" και της "νομιμότητας".

Σημείωση: Δεν παραθέτω το παρακάτω για να δημιουργήσω πανικό

TO BHMA

10/2/2010

Προσλήψεις με το... σταγονόμετρο

Σε ό,τι αφορά την πολιτική προσλήψεων αναστέλλονται όλες οι προσλήψεις για το 2010 με μερική εξαίρεση στους τομείς Υγείας, Παιδείας και Ασφάλειας. Σημειώνεται ότι η αναστολή προσλήψεων το 2010 δεν θα οδηγήσει σε ματαίωση διορισμών για όσους έχουν πετύχει σε εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Οπως αναφέρθηκε χθες χαρακτηριστικά στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπεται η σταδιακή απορρόφησή τους στο Δημόσιο τα επόμενα έτη, με αντίστοιχη παράταση των οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ που εκδόθηκαν ή επίκειται να εκδοθούν. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το 2009 συνταξιοδοτήθηκαν 14.000 από τον δημόσιο τομέα αλλά προσλήφθηκαν και 29.000 νέοι υπάλληλοι.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει επίσης τους διορισμούς και τις προσλήψεις σε ΟΤΑ και ΔΕΚΟ.

Από το 2011 και μετά θα ισχύσει ο κανόνας της μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις ενώ θα γίνει και ανακατανομή υπαλληλικού προσωπικού με τη συγχώνευση φορέων.

Οπως δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου θα συσταθεί και μια «επιτροπή μισθών» με τη συμμετοχή και συνεργασία των κοινωνικών εταίρων, κυρίως της ΑΔΕΔΥ, για τη διαμόρφωση του ενιαίου μισθολογίου του δημόσιου τομέα, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία μιας Ενιαίας Αρχής Πληρωμής για την καταγραφή όλων των μισθών του Δημοσίου από το υπουργείο Οικονομικών.

http://www.alfavita.gr/typos/t10_2_10_802.php

Αποσυνδεδεμένος peterpan

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 11:18:58 am »
ενδιαφέρομαι κι εγω , μένω Λάρισα(διοριστέα β φουρνιάς)

Αποσυνδεδεμένος tsounga

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 01:23:29 pm »
peterpan αν σε βολεύει η αθήνα στείλε μου πμ, αν η θεσ/νικη μίλησε με την geolil

Αποσυνδεδεμένος tsounga

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 04:03:05 pm »
ok σε όσα είπατε. Μέχρι στιγμής είμαστε 3 διοριστέοι από Θεσσαλονίκη (θα περιμένουμε λίγο μήπως μαζευτούμε περισσότεροι και μετά κανονίζουμε συνάντηση- αν έχετε γνωστούς που δεν είναι στο forum ενημερώστε τους).
Πάντως συμφωνώ ότι μπορούμε εκτός από την οργάνωση και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας δικαστικά αν χρειαστεί να διαμαρτυρηθούμε και να εκφράσουμε την  αγωνία μας με mail στο υπουργείο παιδείας, στο blog του Πανάρετου, σε εκπομπές ίσως... κλπ. τι να πω; Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά.
να πω κι εγώ πως μέχρι στιγμής είμαστε 5 για αθήνα. περιμένουμε κι άλλους.

Αποσυνδεδεμένος gvardal

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 05:59:06 pm »
Υπολογίστε και εμένα για Θεσσαλονίκη.

Γνώμη μου είναι πάντως εκτός από το δικαστικό πρέπει να κινηθουμε και σε άλλα επίπεδα όπως το επικοινωνιακό και το κινηματικό.

Στις 24 Φλεβάρη είναι και η απεργία και καλό θα ήταν να βρεθούμε και με συναδέλφους της ΟΛΜΕ να συζητήσουμε το θέμα. Άλλωστε αν γίνουν πράξη όλα αυτά που ακούγονται για το δημόσιο σχολείο τότε ίσως και ο διορισμός μας(όποτε και αν γίνει αυτός) θα είναι δώρο άδωρο. Με 42.000 λειτουργικά κενά όπως διάβασα κάπου και 3.000 διορισμούς το να συζητάμε αν είναι δικαιότερο να προηγηθούν αυτοί του ΑΣΕΠ του 40% ή του 30μήνου μου φαίνεται σαν διαμάχη καταραμένων. Όλοι λίγο εώς πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

Τώρα σχετικά με το θέμα μας(για να μη βγαίνω και off topic)καλό είναι να βάλουμε λίγο κάτω τα αριθμητικά δεδομένα για να μπορούμε να κάνουμε ασφαλέστερες υποθέσεις.

Με βάση τα ισχύοντα μέχρι την κατάθεση του Προγράμματος Σταθερότητας το υπουργείο θα διόριζε 4.227 εκπαιδευτικούς από τον πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ και του Ενιαίου Πίνακα Διορισμών σε αναλογία 60-40. Κάτι που σημαίνει ότι 1.200 εκπαιδευτικοί με θεμελιωμένο δικαίωμα διορισμού θα μείνουν εκτός αυτή τη χρονιά. Ας μου λύσει όμως κάποιος την εξής απορία:

-Θεμελιωμένο δικαίωμα διορισμού έχουν όσοι είναι στους  πίνακες διοριστέων ή και οι επιλαχόντες μέχρι την εξάντληση εξάντληση των θέσεων που προκηρύχθηκαν μέσω του γραπτού διαγωνισμού;

-Η υποχρέωση του υπουργείου να διατηρήσει την αναλογία 60-40 προκύπτει με βάση τις θέσεις που προβλέπονταν από την προκήρυξη ή με βάση αυτούς που τελικά θα διοριστούν;

Που θέλω να καταλήξω. Κάποιοι από τους πίνακες διοριστέων έχουν ήδη διοριστεί τη χρονιά που μας πέρασε μεσω άλλων διόδων(24μηνο, Πίνακας Διορισμών, κλπ.) με αποτέλεσμα να εχουν μείνει λιγότεροι από 2536 αδιόριστοι. Στο δικό μου κλάδο(ΠΕ09) από τους 36 διοριστέους του ΑΣΕΠ διορίστηκαν 25 το 2009, άρα μένουμε 11. Γνώμη μου είναι  ότι απλά δε θα γίνουν οι συμπληρωματικοί διορισμοί 7 επιλαχόντων αλλά θα διοριστούν 11+7 από πίνακα και θα διατηρηθεί και η αναλογία που προβλέπει η νομοθεσία. Έχουμε λοιπόν 18 διορισμούς αντί για 30 πλήρως νομότυπα. Έχουμε εικόνα για το αν συμβαίνει κάτι ανάλογο και στους υπόλοιπους κλάδους; Αν δεν κάνω λάθος στους δασκάλους έχει διοριστεί ήδη το σύνολο από ΑΣΕΠ. Αρκεί λοιπόν να έχουν "φύγει απο τη μέση" 700 συνάδελφοι από τους πίνακες προκειμένου να διοριστούμε όλοι τις

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 07:44:31 pm »
Πολύ σημαντικό αυτό για τους επιλαχόντες, δεν το είχα σκεφτεί. Σίγουρα υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, ίσως και σε όλους τους κλάδους. Όλο και κάποιος διοριστέος της β' φουρνιάς θα διοριζόταν φέτος με τον ενιαίο, αν κυλούσαν όλα κανονικά. Ακόμα και τους επιλαχόντες λοιπόν τους "παίρνει η μπάλα", και δυστυχώς μάλλον θα είναι οι περισσότερο δύσκολο να δικαιωθούν.

Αποσυνδεδεμένος tsounga

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 09:03:08 pm »

-Θεμελιωμένο δικαίωμα διορισμού έχουν όσοι είναι στους  πίνακες διοριστέων ή και οι επιλαχόντες μέχρι την εξάντληση εξάντληση των θέσεων που προκηρύχθηκαν μέσω του γραπτού διαγωνισμού;

-Η υποχρέωση του υπουργείου να διατηρήσει την αναλογία 60-40 προκύπτει με βάση τις θέσεις που προβλέπονταν από την προκήρυξη ή με βάση αυτούς που τελικά θα διοριστούν;

σωστά τα ερωτήματα.
απλά πιστεύω η ΟΛΜΕ δεν πρόκειται να μας υπερασπιστεί.
το μόνο που ξέρει να λεει είναι μαζικοί διορισμοί. μπορεί να είναι σωστό, αλλά από τη στιγμή που δεν θα γίνει αυτό, δεν θα πάρει θέση, ιδίως υπερ τωνασεπιτών

Αποσυνδεδεμένος athapris

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 09:48:16 pm »
Υπολογίστε και εμένα για Θεσσαλονίκη.

Γνώμη μου είναι πάντως εκτός από το δικαστικό πρέπει να κινηθουμε και σε άλλα επίπεδα όπως το επικοινωνιακό και το κινηματικό.

Στις 24 Φλεβάρη είναι και η απεργία και καλό θα ήταν να βρεθούμε και με συναδέλφους της ΟΛΜΕ να συζητήσουμε το θέμα. Άλλωστε αν γίνουν πράξη όλα αυτά που ακούγονται για το δημόσιο σχολείο τότε ίσως και ο διορισμός μας(όποτε και αν γίνει αυτός) θα είναι δώρο άδωρο. Με 42.000 λειτουργικά κενά όπως διάβασα κάπου και 3.000 διορισμούς το να συζητάμε αν είναι δικαιότερο να προηγηθούν αυτοί του ΑΣΕΠ του 40% ή του 30μήνου μου φαίνεται σαν διαμάχη καταραμένων. Όλοι λίγο εώς πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

Τώρα σχετικά με το θέμα μας(για να μη βγαίνω και off topic)καλό είναι να βάλουμε λίγο κάτω τα αριθμητικά δεδομένα για να μπορούμε να κάνουμε ασφαλέστερες υποθέσεις.

Με βάση τα ισχύοντα μέχρι την κατάθεση του Προγράμματος Σταθερότητας το υπουργείο θα διόριζε 4.227 εκπαιδευτικούς από τον πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ και του Ενιαίου Πίνακα Διορισμών σε αναλογία 60-40. Κάτι που σημαίνει ότι 1.200 εκπαιδευτικοί με θεμελιωμένο δικαίωμα διορισμού θα μείνουν εκτός αυτή τη χρονιά. Ας μου λύσει όμως κάποιος την εξής απορία:

-Θεμελιωμένο δικαίωμα διορισμού έχουν όσοι είναι στους  πίνακες διοριστέων ή και οι επιλαχόντες μέχρι την εξάντληση εξάντληση των θέσεων που προκηρύχθηκαν μέσω του γραπτού διαγωνισμού;

Που θέλω να καταλήξω. Κάποιοι από τους πίνακες διοριστέων έχουν ήδη διοριστεί τη χρονιά που μας πέρασε μεσω άλλων διόδων(24μηνο, Πίνακας Διορισμών, κλπ.) με αποτέλεσμα να εχουν μείνει λιγότεροι από 2536 αδιόριστοι. Στο δικό μου κλάδο(ΠΕ09) από τους 36 διοριστέους του ΑΣΕΠ διορίστηκαν 25 το 2009, άρα μένουμε 11. Γνώμη μου είναι  ότι απλά δε θα γίνουν οι συμπληρωματικοί διορισμοί 7 επιλαχόντων αλλά θα διοριστούν 11+7 από πίνακα και θα διατηρηθεί και η αναλογία που προβλέπει η νομοθεσία. Έχουμε λοιπόν 18 διορισμούς αντί για 30 πλήρως νομότυπα. Έχουμε εικόνα για το αν συμβαίνει κάτι ανάλογο και στους υπόλοιπους κλάδους; Αν δεν κάνω λάθος στους δασκάλους έχει διοριστεί ήδη το σύνολο από ΑΣΕΠ. Αρκεί λοιπόν να έχουν "φύγει απο τη μέση" 700 συνάδελφοι από τους πίνακες προκειμένου να διοριστούμε όλοι τις
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 13, 2010, 09:56:40 pm από athapris »

Eleos!!!

• Επισκέπτης
« Απάντηση #83 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 10:11:02 pm »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά