*

Αποστολέας Θέμα: Διοριστέοι  (Αναγνώστηκε 690405 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimisfl

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Διοριστέοι
« Απάντηση #196 στις: Μαρτίου 05, 2010, 09:23:01 pm »
Λοιπόν έιμαι κι εγώ διοριστέος της β' φουρνιάς ΑΣΕΠ και το ψάχνω το θέμα αρκετό καιρό, κρατάω όμως ακόμα την αισιοδοξία μου. Διάβασα λοιπόν σήμερα την απάντηση της Υπουργού στην ερώτηση του βουλευτή κ. Στρατάκη περί τον διορισμό εκπαιδευτικών με αναπηρία 67% και άνω. Όπως τυχόν ξέρετε ενώ οι συνάδελφοι συμπλήρωσαν αιτήσεις-δηλώσεις για μόνιμο διορισμό δεν διορίστηκαν ακόμα. Λέει λοιπόν η κ. Υπουργός στην έγγραφη απάντηση της: [...] Προβλέπεται η έκδοση Απόφασης της επιτροπής ΠΥΣ <<Αναστολής διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο τομέα>>, για την έγκριση πληρωμής των θέσεων διορισμού τους [.......] η παραπάνω διαδικασία είναι απαραίτητη, επειδή δεν είχε προβλεφθεί η σχετική δαπάνη στην ήδη εγκριθείσα ΠΥΣ για το διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών του σχολικού έτους 2009-2010, αφού ο νόμος 3794/2009 που περιλαμβάνει τη διάταξη για τον διορισμό εκπαιδευτικών με αναπηρία 67% και άνω δημοσιεύτηκε αργότερα, στις 4/9/2009. Το κόλλημα διορισμού εδώ είναι ότι δεν είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους. Άρα, οι μόνες θέσεις που έχουν ήδη εγκριθεί είναι της β΄φουρνιάς ΑΣΕΠ και το 40%. Το 30μηνο, 24μηνο πολύτεκνοι κτλ εγκρίνονται με κοινή απόφαση των υπουργών ΥΠΕΠΘ και Οικονομικών. Πράγμα που ξέρουμε όλοι τι σημαίνει... Ας ερμηνεύσουμε τώρα τα λόγια που έχουν πει μέχρι τώρα:
Θα γίνουν μόνο οι απαραίτητοι διορισμοί φέτος: Άρα το 60% και 40%.
Οι επιτυχόντες των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που δεν έχουν ακόμα διοριστεί, για τους οποίους έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα, θα προσληφθούν με σειρά προτεραιότητας από το β’ εξάμηνο του 2010 μέχρι τις 31-12-2013.: Μάλλον εννοούν το 24μηνο με επιτυχία ΑΣΕΠ. Στην εγκύκλιο προβλέπεται η πενταετία ως μέγιστος χρόνος παραμονής στην αδιοριστία. Μετά πρέπει να διοριστούν κι αυτοί.
Οι διορισμοί θα κοπούν ακριβώς στη μέση: Αν προσθέσουμε το 60% και το 40% είναι περίπου το μισό και πιο λίγο από τους διορισμούς που έπρεπε να γίνουν κανονικά. ΝΑΙ ΞΕΡΩ είναι και οι δάσκαλοι αλλά το ΥΠΕΠΘ έχει δικαίωμα να καλέσει επιλαχόντες και κατά τη διάρκεια του έτους και του επόμενου! Το έχω γράψει και σε άλλη απάντηση. Επιλαχόντες του ΑΣΕΠ 2006 διορίστηκαν μέχρι και το Νοέμβριο του 2009.
Δεν είναι ηλίθιοι άσχετα πως φαίνονται ... τελικά κόβουν διορισμούς αλλά πιο ύπουλα από ότι φαίνεται... αν ισχύουν όλα αυτά που λέω σκεφτείτε αυτό: Στον κλάδο μου, που δεν έχει και πολύ λαό, αν διοριστεί σύμφωνα με τα παραπάνω το 60% και το 40% θέλουμε 120 άτομα (72 ΑΣΕΠ και 48  Πρ.) Όμως αν όλα γίνονταν κανονικά θα διοριζόταν 138. Γιατί 16 άτομα είναι διπλοθεσίτες από το ΑΣΕΠ στο 24μηνο ή στο 40%. Άρα αυτομάτως κόβονται κάποιες θέσεις από το 40% γιατί θα κάνουν τα χαρτιά τους από εκεί και όχι από το 24μηνο. Επίσης κόβονται και θέσεις επιλαχόντων. Έχουμε με λίγα λόγια 18 διορισμούς ΚΟΜΜΕΝΟΥΣ με <<το γάντι>> όμως. Σε κλάδους με περισσότερο κόσμο αναλογιστείτε τα ποσοστά. Γιαυτό δεν ανακοινώνουν τίποτα. Δεν έχουν σαφή εικόνα των πινάκων διορισμών. Περιμένουν το καλοκαίρι να δουν πως θα διαμορφωθούν οι πίνακες και πόσοι διορισμοί θα κοπούν, έτσι απλά. Μπορεί να κάνουν και το άλλο: Ιούλιο να βγάλουν εγκύκλιιο για τους διοριστέους ΑΣΕΠ μόνο, αφήνοντας ένα πέπλο μυστηρίου και σιωπής γύρω από το αν θα γίνουν άλλοι διορισμοί. Τότε τρέχουμε όλοι του ΑΣΕΠ μαζί με άτομα που διορίζονταν από 30μηνα, 24μηνα ΑΛΛΑ και από το 40% και έτσι οι διπλοθεσίτες εξαφανίζονται... έτσι μειώνονται ακόμα περισσότερο οι διορισμοί και στην ουσία το Υπουργείο δεν παρανόμησε... ;) Αν γίνει αυτό κοιτάξτε το σε νούμερα για τον κλάδο ΠΕ07:
ΑΣΕΠ: 72 διορισμοί (μέσα είναι 2 24μηνίτες και 14 από το 40%) Άρα 16 διορισμοί που θα γινόταν από άλλες κατηγορίες έγιναν μέσω ΑΣΕΠ.
Μετά αν βγάλουν εγκύκλιο για το 40% θα διοριστούν άλλοι 48.
Σύνολο: 120 διορισμοί.
Τι χάθηκε: Τα 24μηνα και 16 θέσεις επιλαχόντων ΑΣΕΠ.
Σύνολο: 18 χαμένοι διορισμοί.
Σκεφτείτα τι θα γίνει π.χ. σε φιλολόγους ή Νηπιαγωγούς...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:58:13 »

Eleos!!!

• Επισκέπτης
« Απάντηση #197 στις: Μαρτίου 05, 2010, 10:01:12 pm »
Εικασίες, εικασίες, εικασίες...όσο και να προσπαθούμε να βγάλουμε κριτικό υπόμνημα στις εξαγγελίες-χρησμούς του ΥΠΕΠΘ δεν θα τα καταφέρουμε λόγω του διφορούμενου και της αοριστίας που διαπνέει το κέιμενο που, σκοπίμως νομίζω, έχει διατυπωθεί έτσι ώστε να μην προκληθούν αντιδράσεις τόσο νωρίς οι οποίες ενδεχομένως θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αλλοίωση των σχεδίων του ΥΠΕΠΘ (αν υπάρχουν), δεδομένου και του ρευστού της οικονομικής κατάστασης (δεν γνωρίζει κανείς κυβερνητικός αν θα είμαστε σε θέση να δανειστούμε ξανά τον Μάιο, και άρα αν το δημόσιο θα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις έναντι των ήδη διορισμένων πόσο δε μάλλον να διασφαλίσει πιστώσεις για αυτούς που πρόκειται να διοριστούν).Είναι φανερό ότι έτσι διατηρούν την ειρήνη και θα συμφωνήσω με όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι όλα θα αποφασιστούν και θα οριστικοποιηθούν πια το καλοκαίρι με την εγκύκλιο των διορισμών.

Αποσυνδεδεμένος tsounga

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #198 στις: Μαρτίου 05, 2010, 10:21:03 pm »
Εικασίες, εικασίες, εικασίες...όσο και να προσπαθούμε να βγάλουμε κριτικό υπόμνημα στις εξαγγελίες-χρησμούς του ΥΠΕΠΘ δεν θα τα καταφέρουμε λόγω του διφορούμενου και της αοριστίας που διαπνέει το κέιμενο που, σκοπίμως νομίζω, έχει διατυπωθεί έτσι ώστε να μην προκληθούν αντιδράσεις τόσο νωρίς οι οποίες ενδεχομένως θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αλλοίωση των σχεδίων του ΥΠΕΠΘ (αν υπάρχουν), δεδομένου και του ρευστού της οικονομικής κατάστασης (δεν γνωρίζει κανείς κυβερνητικός αν θα είμαστε σε θέση να δανειστούμε ξανά τον Μάιο, και άρα αν το δημόσιο θα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις έναντι των ήδη διορισμένων πόσο δε μάλλον να διασφαλίσει πιστώσεις για αυτούς που πρόκειται να διοριστούν).Είναι φανερό ότι έτσι διατηρούν την ειρήνη και θα συμφωνήσω με όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι όλα θα αποφασιστούν και θα οριστικοποιηθούν πια το καλοκαίρι με την εγκύκλιο των διορισμών.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
eleos συμφωνώ απόολυτα!

Αποσυνδεδεμένος margarita23

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #199 στις: Μαρτίου 05, 2010, 10:26:25 pm »
Όλοι συμφωνούμε, αλλά όλοι εικασίες κάνουμε εδώ και τόσο καιρό!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:58:13 »

Αποσυνδεδεμένος billimember

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #200 στις: Μαρτίου 05, 2010, 10:39:06 pm »
Εγω παντως εχω χιλιοδιαβασει προσεχτικα καθε συνεντευξη της Διαμαντ και της Χριστοφιλ και εξακολουθω να πιστευω πως ακομη ψαχνονται.Τις βλεπω να συγκλινουν σε μεταβατικη 2 η 3 χρονων.

Αποσυνδεδεμένος dimisfl

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #201 στις: Μαρτίου 05, 2010, 10:40:06 pm »
Όλοι συμφωνούμε, αλλά όλοι εικασίες κάνουμε εδώ και τόσο καιρό!

+++++

Αποσυνδεδεμένος Commando

• Πλήρες μέλος
  • Nemo malus felix
    • Προφίλ
« Απάντηση #202 στις: Μαρτίου 05, 2010, 10:57:27 pm »
Από το ένθετο "ΕΡΓΑΣΙΑ" του ΕΘΝΟΥΣ¨:

Ανάμεσα στις χιλιάδες προσλήψεις που εκκρεμούν από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία διετία, εξαιρετικής σπουδαιότητας χαρακτηρίζονται εκείνες στο υπουργείο Οικονομικών και στη ΔΕΗ λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού.

Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς, ο αριθμός τους είναι βέβαιο ότι θα ξεπεράσει τελικά τις 5.000, αφού πρόκειται να προσληφθούν και όσοι έχουν γράψει πάνω από τη βάση στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και συμπλήρωσαν ως αναπληρωτές 24 μήνες υπηρεσίας (είναι πάνω από 5.000), ενώ άλλοι 4.604 αναπληρωτές έχουν ξεπεράσει τους 36 μήνες υπηρεσίας και θα πρέπει να διοριστούν και εκείνοι.
" Ποτέ στην Ιστορία η Πολιτική δεν δημιούργησε Παιδεία. Διότι οι πολίτες με γνώση και κρίση δεν είναι "βολικοί" ψηφοφόροι"
Ρένος Αποστολίδης

Αποσυνδεδεμένος Commando

• Πλήρες μέλος
  • Nemo malus felix
    • Προφίλ
« Απάντηση #203 στις: Μαρτίου 05, 2010, 11:01:11 pm »
" Ποτέ στην Ιστορία η Πολιτική δεν δημιούργησε Παιδεία. Διότι οι πολίτες με γνώση και κρίση δεν είναι "βολικοί" ψηφοφόροι"
Ρένος Αποστολίδης

Eleos!!!

• Επισκέπτης
« Απάντηση #204 στις: Μαρτίου 05, 2010, 11:24:43 pm »
Θα το έχετε πάρει είδηση, θαρρώ, αν όχι όλοι οι περισσότεροι, ότι παίζεται μια άγρια ρώσικη ρουλέτα κι ένα παζάρεμα για το ποιόν θα πάρει ο χάρος τον Σεπτέμβρη. Εμένα τουλάχιστον αυτή η εντύπωση μου δίνεται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι από μας θα έχουν χάσει τον διορισμό τους για τον Σεπτέμβρη του 2010, και αυτό θα είναι πέρα για πέρα άδικο και για το 24μηνο και το 30μηνο και το 40% και για εμάς - αν τελικά επαληθευθούν οι νύξεις που ακούγονται - τους Ασεπίτες. Ας προετοιμαζόμαστε για τη σκληρή πραγματικότητα που μας περιμένει, άλλοι είτε παραμένοντας άνεργοι και παρασιτοζωόντας, άλλοι τρέχοντας από βραχονησίδα σε βραχονησίδα σαν ωρομίσθιοι και άλλοι ασκώντας οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό για το οποίο μοχθήσαμε και κυριολεκτικά θυσιάσαμε τα πιο παραγωγικά χρόνια της ζωής μας για να βρεθούμε τώρα μπροστά στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, την ακύρωση και την ματαίωση των ονείρων και των προσδοκιών μας. Είναι τελικά αυτή η χώρα μόνο άξια για τραγωδίες;...ή μήπως όλο αυτό είναι μια κακόγουστη μαύρη κωμωδία; Καλό κουράγιο σε όλους μας (ήξερε πολύ καλά τι ευχές μας έδινε ο Ρεν..αναρωτιέμαι μήπως εμείς θα πρέπει να τους τις ανταποδώσουμε καθώς πρέπει και αρμόζει για την κοινωνική αναταραχή που μας προκάλεσε...ο νοών νοείτω)   

Αποσυνδεδεμένος geolil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #205 στις: Μαρτίου 06, 2010, 11:09:07 am »
Θα το έχετε πάρει είδηση, θαρρώ, αν όχι όλοι οι περισσότεροι, ότι παίζεται μια άγρια ρώσικη ρουλέτα κι ένα παζάρεμα για το ποιόν θα πάρει ο χάρος τον Σεπτέμβρη. Εμένα τουλάχιστον αυτή η εντύπωση μου δίνεται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι από μας θα έχουν χάσει τον διορισμό τους για τον Σεπτέμβρη του 2010, και αυτό θα είναι πέρα για πέρα άδικο και για το 24μηνο και το 30μηνο και το 40% και για εμάς - αν τελικά επαληθευθούν οι νύξεις που ακούγονται - τους Ασεπίτες. Ας προετοιμαζόμαστε για τη σκληρή πραγματικότητα που μας περιμένει, άλλοι είτε παραμένοντας άνεργοι και παρασιτοζωόντας, άλλοι τρέχοντας από βραχονησίδα σε βραχονησίδα σαν ωρομίσθιοι και άλλοι ασκώντας οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό για το οποίο μοχθήσαμε και κυριολεκτικά θυσιάσαμε τα πιο παραγωγικά χρόνια της ζωής μας για να βρεθούμε τώρα μπροστά στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, την ακύρωση και την ματαίωση των ονείρων και των προσδοκιών μας. Είναι τελικά αυτή η χώρα μόνο άξια για τραγωδίες;...ή μήπως όλο αυτό είναι μια κακόγουστη μαύρη κωμωδία; Καλό κουράγιο σε όλους μας (ήξερε πολύ καλά τι ευχές μας έδινε ο Ρεν..αναρωτιέμαι μήπως εμείς θα πρέπει να τους τις ανταποδώσουμε καθώς πρέπει και αρμόζει για την κοινωνική αναταραχή που μας προκάλεσε...ο νοών νοείτω)   

+++ καλό είναι όμως και να αντιδράσουμε
 όπως μπορεί ο καθένας και όλοι μαζι

Eleos!!!

• Επισκέπτης
« Απάντηση #206 στις: Μαρτίου 06, 2010, 11:23:50 am »
Οπωσδήποτε geolil, άλλωστε έχω τονίσει σε παλαιότερη ανάρτησή μου πως όλες οι κατηγορίες θιγομένων θα πρέπει να βρούμε από τώρα τους δικηγόρους μας ούτως ώστε όταν θα "σκάσει η βόμβα" να είμαστε έτοιμοι να προβούμε στις ενέργειες που πρέπει.

Αποσυνδεδεμένος ekpaideftikospe60

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #207 στις: Μαρτίου 06, 2010, 11:33:54 am »
...Καλησπέρα σε όλους.... Συμφωνώ με όσα έχουν ειπωθεί...Καλό να είμαστε ως κατηγορία συσπειρωμένοι και να διεκδικούμε τα νόμιμα αιτήματά μας.!!!! Πόσο άλλη ανεργία να αντέξουμε πια? Όλοι κάναμε τον προγραμματισμό μας! Μπορούμε να εκφράσουμε την γνώμη μας και τον προβληματισμό μας και στην διαβούλευση του Υπουργείου αλλά και με mails στους αρμόδιους... Δεν ξέρω πια τι να πιστέψω... Δεν βλέπω όμως και κάτι οργανωμένο και μαζικό από τους διοριστέους β' φουρνιάς... Μόνο λόγια και απόψεις.... Πρέπει κάτι να γίνει για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο!

Αποσυνδεδεμένος geolil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #208 στις: Μαρτίου 06, 2010, 11:45:44 am »
Οπωσδήποτε geolil, άλλωστε έχω τονίσει σε παλαιότερη ανάρτησή μου πως όλες οι κατηγορίες θιγομένων θα πρέπει να βρούμε από τώρα τους δικηγόρους μας ούτως ώστε όταν θα "σκάσει η βόμβα" να είμαστε έτοιμοι να προβούμε στις ενέργειες που πρέπει.
++++
αλλά η βόμβα έσκασε και τα σκάγια θα μας πάρουν τον Αύγουστο

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #209 στις: Μαρτίου 06, 2010, 12:07:30 pm »
Δικαιο θα ηταν να παρει τους μισους απο 60%,τους μισους απο 40%.Μιλω για τον κλαδο μου,μην παρεξηγηθω,δεν εχουμε 24μηνο.Τι δικαιο και κουραφεξαλα,λεμε τωρα,ετσι οπως γιναμε..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182860
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 787
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)