0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπερα, μέσα στους προσωρινούς πίνακες μοριοδοτησης για τα σδε, υπάρχουν ονόματα που η θητεία τους σε φορείς έληγε στις 31/8/2018 και ενώ η πρόκληση έλεγε μέσα ότι θα απορρίπτονται σε περίπτωση που κάνουν τα χαρτιά τους φαίνεται ότι τους δέχτηκαν και φαίνεται κανονικά η μοριοδοτηση τους. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?
Συνάδελφοι, συγγνώμη αλλά μην ξεχνάμε ότι το topic είναι για αποσπάσεις μονίμων εκπαιδευτικών σε ΣΔΕ.'Ολοι γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε την ταλαιπωρία που υφίστανται αναπληρωτές και ωρομίσθιοι στην εκπαίδευση (όπως και μόνιμοι που δεν μπορούν να προσεγγίσουν την επιθυμητή γι΄ αυτούς περιοχή) αλλά όπως και να το κάνουμε τα σχολεία - και τα ΣΔΕ - λειτουργούν κατά κύριο λόγο με μόνιμους εκπαιδευτικούς και συμπληρωματικά με αναπληρωτές/ωρομίσθιους, ανεξαρτήτως προσόντων και ενδιαφέροντος-ανταγωνισμού. Και οι μόνιμοι βέβαια συγκρίνονται μεταξύ τους με βάση τα τυπικά τους προσόντα (λχ. από φέτος οι μοριοδοτούμενες ώρες επιμόρφωσης ανέρχονται σε 1200). Ούτε νομίζω ότι η Πιστοποίηση του ΕΟΠΠΕΠ υπερτερεί ενός μεταπτυχιακού στην εκπαίδευση ενηλίκων/διά βίου μάθηση κ.ά. Άλλωστε, όλοι ξέρουμε ότι το πλήθος των τυπικών προσόντων δεν κρίνει απαραίτητα την αποτελεσματικότητα ενός εκπαιδευτή. Δεν υποβαθμίζω τα γνωστικά προσόντα, απλά θέλω να πω να μην είμαστε τόσο αφοριστικοί και κυρίως διχαστικοί, μαζί δουλεύουμε...
Συνάδελφοι, συγγνώμη αλλά μην ξεχνάμε ότι το topic είναι για αποσπάσεις μονίμων εκπαιδευτικών σε ΣΔΕ.
Δεν είναι άσχετες οι "παρεμβάσεις" μας στο θέμα σας. Συμφωνώ ότι οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές συμπληρώνουν κενά στα τυπικά κλασικά σχολεία. Τα ΣΔΕ όμως, είναι ξεχωριστή περίπτωση καθώς λειτουργούν με βάση τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων, "λεπτομέρεια" που δεν λαμβάνεται υπόψη στις αποσπάσεις.Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική απόσπασης σε ένα ειδικό σχολείο κάποιου που το μοναδικό του προσόν είναι η μονιμότητα. Γιατί ακόμα και οικονομικά κοιτάζοντας, ο ωρομίσθιος "συμφέρει" περισσότερο στο κράτος. Ο αποσπασμένος αφήνει ένα κενό που θα το συμπληρώσει ένας αναπληρωτής ο οποίος κοστίζει περισσότερο. Επίσης, δεν είμαστε διχαστικοί αλλά αντιδρούμε στην άνιση αντιμετώπιση.
Οι αποσπάσεις στα ΣΔΕ πρέπει να γίνονται με γνώμονα το όφελος των εκπαιδευομένων και όχι του βολέματος των ανειδίκευτων μονίμων που μόνο προβλήματα προκαλούν όπου πάνε.
Κοίταξε, το ποιοι με με ποια κριτήρια θα έπρεπε να διδάσκουν στα δημόσια σχολεία είναι ένα θέμα το οποίο δυστυχώς δεν είναι ξεκάθαρο και αλλάζει συνεχώς. Δυστυχώς έχουν χτιστεί στρατιές ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΚΑΙ για λόγους ψηφοθηρικούς. Με τη λογική των χρημάτων θα έπρεπε να μην υπάρχουν μόνιμοι παρά μόνο ωρομίσθιοι. Εγώ θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχουν κυρίως μόνιμοι και ελάχιστοι ωρομίσθιοι οι οποίοι και θα έπρεπε να πληρώνονται πολύ καλύτερα ως έκτακτο προσωπικό για το σημαντικό έργο που προσφέρουν. Όπως ανέφερε και κάποιος συνάδελφος, οι μοριοδοτήσεις απόσπασης είναι σχεδόν οι ίδιες, δίνοντας πριμ σε συναδέλφους με ειδίκευση στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Αν δεις σε όλες τις περιφέρειες, πάρα πολλοί μόνιμοι έχουν προσόντα και εξειδικεύσεις στην εκπαίδευση ενηλίκων. Ναι μεν έχουν κάνει αίτηση και άτομα χωρίς ιδιαίτερα προσόντα, ωστόσο αυτά τα άτομα πολύ απλά δε θα επιλεχθούν ως εκπαιδευτές στα ΣΔΕ. Επίσης, δεν επιτρέπεται καν να κάνουν αίτηση οι μόνιμοι αν δεν έχουν τουλάχιστον 2 χρόνια προϋπηρεσίας διδακτικής στη Δημόσια Εκπαίδευση. Άρα δε θεωρώ ότι υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά. Σκοπός του κράτους (όπως και των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα) είναι να χρησιμοποιεί το ήδη υπάρχον έμπειρο προσωπικό του χωρίς να χρειάζεται να απασχολεί ωρομίσθιους - όμηρους. Το αν οι μόνιμοι ή οι ωρομίσθιοι κάνουν καλά τη δουλειά τους, αυτό είναι ξεχωριστή ιστορία που αναφέρεται στην αξιολόγηση.
Φυσικά. Αλλά αν ήταν σωστό το σύστημα, και για το καλό του σχολείου και των εκπαιδευόμενων, δε θα υπήρχαν ωρομίσθιοι που επειδή κάνουν και δεύτερη δουλειά, όταν έρχονται στο ΣΔΕ, μπορούν μόνο Τρίτες, Πέμπτες και Παρασκευές 2η με 4η ώρα, δεν κάνουν διοικητική υποστήριξη και κάνουν μάθημα και φεύγουν. Με ωρομίσθιους δουλειά δεν γίνεται. Ούτε το απλό εβδομαδιαίο πρόγραμμα δε βγαίνει. Θα έπρεπε να υπάρχουν ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ πλήρους και μειωμένου ωραρίου που δεν θα είχαν δεύτερες και τρίτες δουλειές και θα ήταν υποχρεωμένοι να βρίσκονται κάθε μέρα στο ΣΔΕ - με το μισθό και την αναγνώριση προϋπηρεσίας που έχουν όλοι οι αναπληρωτές.
Συμφωνώ ως προς την αναπλήρωση και με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας. Αλλά στο δικό μου σχολείο όλοι βοηθάμε σε όλες τις δουλειές όταν χρειάζεται. Και τις περισσότερες φορές, παρομοίως με τους ωρομίσθιους και οι μόνιμοι κάνουν το μάθημά τους και φεύγουν.
...δεν αναφέρθηκα στα δημόσια σχολεία γενικά, αλλά στο ΣΔΕ, το οποίο είναι ένα ιδιαίτερο σχολείο και το οποίο όπως όλοι όσοι έχουμε διδάξει σε αυτό γνωρίζουμε, λειτουργεί πολύ διαφορετικά από το κλασικό. Πρώτα μου λες ότι "Με τη λογική των χρημάτων θα έπρεπε να μην υπάρχουν μόνιμοι παρά μόνο ωρομίσθιοι" αλλά στο τέλος, έρχεσαι στα λόγια μου:"Σκοπός του κράτους (όπως και των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα) είναι να χρησιμοποιεί το ήδη υπάρχον έμπειρο προσωπικό του"Και επισημαίνω ξανά: αν το κράτος απασχολήσει το μόνιμο του προσωπικό στο ΣΔΕ, θα αφήσει κενά που πάλι πρέπει να συμπληρωθούν από μη μόνιμους που τελικά θα κοστίσουν περισσότερο. Συνεπώς δεν υπάρχει λογική. Τουλάχιστον όχι κάποια που να την καταλάβω. Είμαι πάνω από 10 χρόνια στα ΣΔΕ. Έχω δει μόνιμο με 6 ώρες μάθημα την εβδομάδα (!) (με διπλάσιο μισθό από τον ωρομίσθιο με 15 ώρες) και πολλούς άσχετους που έκαναν ζημιά και έδιωξαν κόσμο. Έχω επίσης δει σχεδόν κάθε χρόνο να μείνει χωρίς εργασία αξιολογότατος ωρομίσθιος, με μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση ενηλίκων, πείρα κτλ., μόνο επειδή κάποιον μόνιμο χωρίς καμία εξειδίκευση, βόλεψε το πρόγραμμα στο ΣΔΕ. Δεν είναι όλα αυτά δυο μέτρα δυο σταθμά;; Το δίκιο είναι ίσες ευκαιρίες με τα ίδια κριτήρια, ενιαίος πίνακας για όλους σε όλες τις δομές εκπαίδευσης ενηλίκων.
Καλησπέρα! Υπάρχει κάποια εκτίμηση για το πότε θα ανακοινωθούν οι τελικοί πίνακες μετά τις ενστάσεις ?