0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
[quote author=
αν καποιος ΔΕ ΘΕΛΕΙ να μαθει, ο,τι και να κανεις, δε μπορεις να τον κανεις να μαθει. αν καποιος ερχεται στο σχολειο και προσπαθει επι 6 χρονια να βγαλει ενα ΕΠΑΛ και δε μπορει, οχι λογω βαθμων, αλλα λογω απουσιων, ειναι προφανες οτι δε θελει να μαθει. αν καποιος ερχεται οχι μονο χωρις βιβλιο, αλλα χωις τσαντα, ουτε καν με στυλο, ειναι φανερο οτι δε θελει να μαθει. πηγαινε να διδαξεις σε κανενα ΕΠΑΛ, ειτε σε μεγαλη πολη, ειτε σε τουριστικη περιοχη (που ολοι σε εχουν γραμμενο γιατι ασχολουνται με τα τουριατικα, και αδιαφορουν τελειως για το σχολειο) και ελα μετα να μας πεις τις θεωριες σου. οι περισσοτεροι, τουλαχιστον στα ΕΠΑΛ, φυσικα και δεν πηγαινουν για να μαθουν. γιατι αν ηθελαν να μαθουν, η να παρουν το απολυτηριο, θα μπορουσαν ανετοτατα με τις "ειδικες συνθηκες" που επικρατουν (οποιος φερνει βιβλιο και καθεται σχετικα ησυχος, περναει την ταξη) και παλι,δεν φερνουν ουτε βιβλια. φτασαμε στο σημειο να τους λεμε να τα αφηνουν κατω απο το θρανιο, και η απαντηση ηταν "βαριεμαι να ψαξω στο σπιτι για να δω αν το εχω". και επειδη νομιζω οτι για καποια θεμετα τις καλυτερες απαντησεις τις παιρνεις αν ρωτησεις ευθεως, τους ρωτησα για ποιο λογο ερχονται το σχολειο. η απαντηση ηταν αφοπλιστικη "γιατι αλλιως πρεπει να παω να δουλεψω". και την ιδια απαντηση πηρα και απο 18αρηδες και 20αρηδες+ που ειναι ακομη στην 2η Λυκειου. απο το να δουλεψουν (και να προσπαθησουν να φερθουν υπευθυνα) προτιμουν το να ερχονται ως τουριστες στο σχολειο, (με 80-120 απουσιες στο 1ο τετραμηνο) και ο μπαμπας να πληρωνει τα παντα, να τους αγοραζει μηχανακι η αυτοκινητο (ω ναι!!), και να χρηματοδοτει την ολοημερη και ολονυχτια παραμονη τους στις καφετεριες και τα μπαρακια. οποτε, για ποιο λογο να ρνδιαφερθουν να μαθουν, η να ζοριστουν να βγαλουν το σχολειο? αφου ο μονος λογος που ερχονται ειναι για να μη βγουν στην παραγωγικη διαδικασια..υγ. μιλαω για τα ΕΠΑΛαυτα ειχα να πω...
Na πω και εγω τη γνωμη μου.Σε καθε ταξη θα υπαρχουν παντα 15 αδιαφορα παιδια και 5 μελετηρα .Σπανια συμβαινει το αντιθετο.Για αυτα τα παιδια αξιζει να κανει ενας εκπαιδευτικος καλα το μαθημα του.Παντα θα υπαρχει ακροατηριο και ας ειναι και ενα παιδι.Εξαλλου ας θυμηθουμε τα δικα μας παιδικα χρονια, το ιδιο συνεβαινε και τοτε.Το ζητουμενο ειναι πως απο την ημερα που πεταξε τη βομβα η Διαμαντω εγω εχω απορροφηθει πληρως , δεν συγκεντρωνομαι ευκολα, εχω παρατησει την προσπαθεια και κοιταω να βγαλω τη δευτερη σχολη που ειχα παρατησει μηπως βρω εναλλακτικη λυση.Με αυτο που εκανε η φωστηρας υπουργος μας κατορθωσε να μας κανει να δουλευουμε με το μυαλο φευγατο.Το μονο που νιωθω ειναι οτι με ξεζουμισαν 3 χρονια μετακομιζοντας σε ολη την Ελλαδα και τωρα μετα απο 3 ασεπ και εχοντας εξαντληθει απο την ατελειωτη εθνικη οδο με πετανε σαν την τριχα απο το ζυμαρι.Και μη πει κανεις οτι ηθελα και πηγαινα διοτι ολοι ξερουμε πως τα λεφτα μας φυγανε στα ενοικια και στις βενζινες , δεν μας εμεινε τιποτα πια , ουτε καν η ελπιδα με τοσους αχρηστους πολιτικους καθε χρωματος.
Μόνο εσύ! Όλοι πλέον κοιμόμαστε και ξυπνάμε με μία έγνοια! Που θα βρούμε δουλειά του χρόνου! Που να βρούμε όρεξη για προετοιμασία; Που να βρούμε όρεξη για διδασκαλία; Που να βρούμε όρεξη για να ασχοληθούμε με τους μαθητές μας, τη στιγμή που δε ξέρουμε πως θα τα βγάλουμε πέρα του χρόνου, με τις υποχρεώσεις να τρέχουν, με τα χρόνια να περνάνε κι εμείς να είμαστε στο δρόμο!
Μα ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τη γλώσσα,δεν αντανακλά και το επίπεδό μας;