*

Αποστολέας Θέμα: Δάσκαλε τι δίδασκες....  (Αναγνώστηκε 30394 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Δάσκαλε τι δίδασκες....
« Απάντηση #112 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 09:35:24 pm »
Νομίζω ότι η συζήσηση έχει μετατραπεί σχολείο vs φροντιστήριο. Γιατί θεωρούμε δεδομένο ότι ο γονιός θέλει να πληρώνει τα μαλλιοκέφαλα του για τα φροντιστήρια , όταν έχει καλύτερη επιλογή και μάλιστα δωρεάν.Συνδορομο μαζοχισμού λέτε να έχουν όλοι οι γονείς;  Το κάνει ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Η προσπάθεια της ΠΔΣ απέτυχε.ΓΙΑΤΙ; Γιατί ήταν απλά ώρες προυπηρεσίας και όχι εργασίας! Φυσικά , δεν θα μπορούσα να πω ότι ολοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Είναι όμως οι περισσότεροι!. Και πείτε μου εσείς τώρα τι θα κάνατε στη θέση των μαθητών αν την δεύτερη ώρα  έμπαινε στην τάξη ένας μαθηματικός ψευδός με τικ στο μάτι που δεν σηκώνει το κεφάλι του από το βιβλίο και το το τελευταίο μισάωρο σας υποχρέωνε να κάνετε ασκήσεις (σε κάθε μάθημα). Και μετά από αυτόν τον καθηγητή έμπαινε μια φιλόλογος που κάνει ιστορία , κάνοντασ ανάγνωση από το βιβλίο. Και μετά από αυτή τη φιλόλογο μπαίνει μια άλλη υπέροχη φιλόλογός που διδάσκει καταπληκτικά αντιγονή.Τι λέτε να πιστέψουν οι μαθητές για την τρίτη; Μάλλον η τρίτη καθηγήτρια θα πρέπει να μοχθήσει πολύ για να κερδίσει την τάξη της και ενδεχομένως να μην τα καταφέρει κιόλας.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:37:06 »

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 09:40:20 pm »
Θα το έπαιρνα πάνω μου και θα διάβαζα στο σπίτι μου,όπως και έκανα άλλωστε.

Αποσυνδεδεμένος margavare

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 09:52:36 pm »
Στάλθηκε από:

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 09:56:13 pm »
Φέτος μετά από Λύκειο είμαι σε Γυμνάσιο. Στο Γ1 σε σύνολο 24 ατόμων υπάρχουν 7 παιδιά εντελώς άσχετα. Δεν έχουν ούτε ένα τετράδιο. Η κατάσταση είναι απελπιστική. Υποχρεωτική εκπαίδευση και μ@λ@κίες. Τι να τα κάνω εγώ αυτά τα παιδιά που έχουν χαλάσει ένα ολόκληρο τμήμα;
Στα Αγγλικά γιατί χωρίστηκαν τα τμήματα σε αρχάριους και προχωρημένους; Δεν μπορεί να γίνει το ίδιο σε όλα τα μαθήματα;
Ρατσιστικό είναι αλλά....

το κακο ξεκιναει απο εκει ακριβως..απο την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ..αυτη επρεπε να σταματαει στην εκτη δημοτικου..δεν ειναι ολα τα παιδια για τα γραμματα πως να το κανουμε.υπαρχουν και αλλοι δρομοι στην ζωη...με το ζορι δηλαδη σχολειο ; και τωρα που η κυρια υπουργος θελει να την κανει 12ετη την υποχρεωτικη μαυρη ειναι η μοιρα μας...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:37:06 »

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 09:56:39 pm »
Η

Αποσυνδεδεμένος

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 10:42:42 pm »
Κάνεις λάθος ΤΕΜ. Διδάσκω και μάλιστα χρόνια.Απλά μάλλον έχω την τύχη (ή την ατυχία, όπως θέλει μπορεί να το πάρει κάνεις)να διδάσκω ελληνικά σε ξένους στο εξωτερικό. Στην μεγάλη πλειοψηφία έρχονται άνθρωποι που θέλουν να μάθουν ελληνικά. Ωστόσο, ανάμεσα σε αυτούς που υπάρχουν κάποιοι που '' τα παίρνουν΄΄ και κάποιοι που δεν τα καταφέρνουν. φροντίζω να διδάσκώ με τρόπο που να συμβαδίζει με το μέσο όρο της τάξης και το έχω πάρει απόφαση ότι κάποιοι δε θα μάθουν ή ότι εγώ δνε μπορώ να τους μάθω !!!!!
Υπάρχει και ένας αριθμός που έρχεται για ξεκάρφωτους λόγους και που δνε ασχολούνται. Αυτούς που δεν ασχολούνται , τους αφηνώ στη γωνιά τους και δεν ασχολούμαι καθόλου μαζί τους...
Τέλος , πιστεύω ότι στο σχολείο δνε πάμε μόνο για να μάθουμε. Με τις απαντήσεις , που κατά καιρούς διαβάζω , νομίζω ότι κάποιοι από τους συναδέλφους , θέλουν να ανοίξουν τα κεφάλια των παιδιών και να τους χώσουν μέσα γράμματα. Και εφόσον δνε μπορούν , θέλουν να τους σπάσουν το κεφάλι , να τελειώνουμε. Μόνο αυτός είνια ο στόχος του σχολείου; Ένας πληροφοριακός υλισμός; Και οι μαθητές τι είναι; Υπολογιστές;

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 10:50:35 pm »
Κάτσε ρε

Αποσυνδεδεμένος

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 11:01:01 pm »
Δεν μου κακοφαίνονται. Με ξινίζουν και αρνούμαι να δεχτώ ότι ένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί να επιβληθεί  σε  μια χούφτα παιδάκια. Δεν τιμούν τον κλάδο μας , όλα αυτά τα κλάμματα και οι ηττοπάθειες!Δεν τιμούν και τον κλάδο μας χαρακτηρισμοί όπως κούτσουρα, σκασμένα , ή σχόλια θα τους δείξω εγώ κτλ .... Και μη με κατηγορισείς  πάλι για ρομαντισμό!Πώς θα χαρακτηριζες εσύ έναν καπετάνιο που μόλις άκουσε στον καιρό ότι έχει μποφόρ φώναξε τα σωστικά να τον σώσουν; Γιατί , έτσι μου ακούγεστε : φοβισμένοι και ο φόβος για έναν εκπαιδευτικό είναι κατά τη γνώμη μου μεγάλος εχθρός!

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 11:07:07 pm »
οκ
έλα να τα ξαναπούμε όταν μπεις σε ελληνικό σχολεία με ελληνόπουλα στη εφηβεία
να δούμε αν θα έχεις την ίδια άποψη ακόμη

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 11:09:16 pm »
[quote author=

Αποσυνδεδεμένος anastasia86

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 11:39:55 pm »
[quote author=
Πες αυτό που θες, όπως θα ήθελες να το ακούσεις...

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 11:47:51 pm »
[quote author=
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος aeee

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 11:52:43 pm »
[quote author=

Αποσυνδεδεμένος

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Φεβρουαρίου 14, 2010, 01:28:41 am »
Μάλλον δεν έχει γίνει σαφής η θέση μου: Όλους αυτούς που καταφέρονται εναντίον των μαθητών τους με σχόλια του τύπου κούτσουρα , τούβλα κτλ τους θεωρώ ανάξιους να εκτελέσουν τα χρέη τους ως παιδαγωγοί.
Όλούς αυτούς που ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να κερδίσουν την τάξη τους αλλά αντιμετωπίζουν την άρνηση των μαθητών τους καταλαβαίνω (γιατί έχω ζήσει ανάλογα περιστατικά), αλλά δεν συμμερίζομαι ούτε την οργή τους , ούτε την αγανακτησή τους , ούτε την ηττοπάθεια τους. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΤΕΡΑΤΑ. ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥΣ; Αν δεν υπάρχουν , ΤΟΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182618
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)