*

Αποστολέας Θέμα: Δάσκαλε τι δίδασκες....  (Αναγνώστηκε 30435 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Δάσκαλε τι δίδασκες....
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 07:06:16 pm »
να ρωτησω το εξης απλο:πως γινεται στο σχολειο ενας μαθητης να μην σεβεται κανεναν και τιποτα και να αντιμιλαει και στο φροντιστηριο να ειναι παναγιτσα και να μην προκαλει προβληματα ; μηπως επειδη ξερει οτι στο φροντιστηριο υπαρχουν κανονες και αν προκαλει προβληματα θα παρει ποδι ενω στο σχολειο εκμεταλλευεται την χαλαροτητα και την ατιμωρησια ;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:25:55 »

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 07:19:04 pm »
Αρχίσαμε να ρίχνουμε πυρά στους εκπαιδευτικούς. Τι άλλο ? είναι εύκολος ο στόχος ,κανείς δεν κοιτάει όμως τι παιδιά μεγαλώνουν στις ελληνικές οικογένειες και με τι αξίες φτάνουν στο Λύκειο...

Aν αναρωτιέσαι με τι αξίες φτάνουν στο Λύκειο, που να μάθεις με τι αξίες φτάνουν στο δημοτικό!
Σήμερα δίδαξα στην Πέμπτη Δημοτικού την πολιορκία της Πόλης από Αβαρους και Πέρσες, ενώ ο αυτοκράτορας Ηράκλειος με το στρατό ήταν ήδη σε εκστρατεία. Αφού υπενθύμισα το γεγονός ότι ο αυτοκράτορας είχε ήδη συνάψει συνθήκη ειρήνης με τους Αβάρους και μετά ξεκίνησε την εκστρατεία, τα ρώτησα πως κρίνουν τις ενέργειες των Αβάρων, περιμένοντας φυσικά να ακούσω αρνητικά σχόλια για την ανέντιμη στάση τους. Αντ'αυτού άκουσα ότι ήταν πολύ έξυπνη η κίνησή τους, έτσι ώστε να κερδίσουν και τα χρήματα από τη συνθήκη και τα εδάφη της
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 07:22:26 pm »
να ρωτησω το εξης απλο:πως γινεται στο σχολειο ενας μαθητης να μην σεβεται κανεναν και τιποτα και να αντιμιλαει και στο φροντιστηριο να ειναι παναγιτσα και να μην προκαλει προβληματα ; μηπως επειδη ξερει οτι στο φροντιστηριο υπαρχουν κανονες και αν προκαλει προβληματα θα παρει ποδι ενω στο σχολειο εκμεταλλευεται την χαλαροτητα και την ατιμωρησια ;

Αυτή είναι η ουσία του προβλήματος.
Όμως κάτι πρέπει να αλλάξει.Πρέπει να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι συνδικαλιστές μας βέβαια δεν μπορούν να μας καταλάβουν,μιας και αυτοί δεν μπαίνουν στην τάξη.
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 08:26:59 pm »

Οι συνδικαλιστές μας βέβαια δεν μπορούν να μας καταλάβουν,μιας και αυτοί δεν μπαίνουν στην τάξη.

το θεμα ειναι πως....απο την στιγμη που δεν υπαρχει πολιτικη βουληση και κανενα ενδιαφερον απο τους συνδικαλιστικους φορεις φως δεν υπαρχει...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:25:55 »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 10:30:46 pm »

Πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι αλλού. Επειδή αυτή η συμπεριφορά, όπως περιέγραψαν οι συνάδελφοι, παρατηρείται από πολύ μικρές ηλικίες σημαίνει ότι προέρχεται από τους γονείς.
Οι γονείς λοιπόν αντιμετωπίζουν διαφορετικά το φροντιστήριο το οποίο πληρώνουν και διαφορετικά το δημόσιο σχολείο και αυτό το περνάνε και στα παιδιά τους.
Θα προσθέσω ότι και στο δημόσιο σχολείο μπορεί να υπάρξει τιμωρία και να λειτουργούν όλα ομαλά όταν ο διευθυντής του σχολείου είναι σωστός, ενώ αντίθετα σε πολλά φροντιστήρια υπάρχει ατιμωρησία για να μη χαθεί ο πελάτης.

Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 11:46:16 pm »
Στο σχολείο που διδάσκω μου έτυχε πάλι (μου είχε τύχει και πριν μερικά χρόνια) περιστατικό με μαθητή, ο οποίος, επειδή είναι στο όριο να μείνει από απουσίες και τον έβγαλα έξω με ωριαία, απείλησε ότι θα μου σπάσει το αυτοκίνητο, θα θα θα... Μίλησα με το... boss και είπε ότι θα λάβουμε αυστηρά μέτρα και το περιστατικό δε θα μείνει ατιμώρητο. Για καλό και για κακό, όμως, με προέτρεψε να πάω και στη αστυνομία να καταγγείλω το συμβάν. Πού θέλω να καταλήξω; Μου φαίνεται ότι σε μερικά χρόνια θα πηγαίνουμε στο σχολείο (καλά αυτό το τελευταίο δεν το δένουμε κιόλας με το νέο νόμο  :() με προσωπική συνοδεία αστυνομικών ή σωματοφυλάκων! ::) Τι να πω...

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 01:12:30 am »
Καλά από απειλές άλλο τίποτα.. Σε φίλο μου που μια εποχή δίδασκε σε ΤΕΕ (στα δυτικά προάστια νομίζω), ένας τον.. προειδοποίησε ότι αν δεν πάρει καλό βαθμό, θα πάθει ζημιά το αμάξι του, και ότι τα ίδια είχε πει και στον προηγούμενο καθηγητή. Φυσικά ο φίλος μου δεν μάσησε και τον.. συνέτισε.
Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα να καλείς άμεσα γονείς, και αν χρειαστεί, αστυνομία κλπ.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 03:20:13 am »

Δυστυχώς δεν είναι όλες οι περιπτώσεις οι ίδιες. Πριν μερικά χρόνια ήμουν σε ΤΕΕ που είχαν κάψει το αυτοκίνητο του διευθυντή του σχολείου, γιατί είχε καλέσει την αστυνομία, επειδή είχε αντιληφθεί διακίνηση ναρκωτικών. Και δεν έμειναν εκεί τα καλά παιδιά. Συνέχισαν να απειλούν και αυτόν και την οικογένειά του μέχρι που έφυγε ο άνθρωπος και δεν είπε σε κανέναν πού είχε πάει.
Επειδή θεωρήθηκα κι εγώ υπεύθυνος που δεν έκαναν τη δουλειά τους, άφηνα το αυτοκίνητο μου δύο χλμ μακρυά και έκανα πρωινό περίπατο κάθε μέρα.

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 09, 2010, 03:22:07 am από jak13 »

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 10:57:45 am »
jak13,η συμπεριφορά των μαθητών στις μέρες μας είναι ίδια με πριν από 20 χρόνια(ενδεικτικός ο αριθμός).
Τί άλλαξε?
Φταίνει οι γονείς και το βλέπει κανείς αυτό από τον "αέρα" που έχουν ορισμένα πιτσιρίκια ήδη από το νηπιαγωγείο.
Μόνο που ο αέρας δεν κόβεται  πάντα με λόγια και συμβουλές,ιδιαίτερα αν υπάρχει ανατροφοδότη από το σπίτι.
Ορισμένες φορές απαιτούνται πιο δραστικά μέτρα.
Έτσι θα άλλαζαν τις βαθμίδες με λιγότερο θράσος.
Μιλάω για μια μικρή μειοψηφία των παιδιών,ικανή όμως να σου χαλάσει το κλίμα της τάξης.

Αποσυνδεδεμένος gringa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 11:50:27 am »
Γενικώς, θεωθώ ότι ο ρόλος του Δασκάλου έχει υποβαθμιστεί πολύ. Το βλέπω κι εγώ ακόμα και στα ιδιαίτερα.
Θυμάμαι όταν έκανα εγώ ιδιαίτερο στο σπίτι, το '96, ερχόταν ο κος Πασχάλης στο σπίτι και μόνο τα καλά μας που δε φορούσαμε. Χθες πήγα για μάθημα και η μαμά μιλούσε στο τηλέφωνο και ούτε καν με χαιρέτησε.
Και το θεώρησε και φυσιαλογικό.
Προς Θεού, δεν εννοώ ότι θέλω υποκλίσεις και τεμενάδες, αλλά τη στοιχειώδη ευγένεια.
Σκεφτείτε δηλαδή τί γίνεται στο σχολείο...

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 12:19:26 pm »
Θα προσθέσω ότι και στο δημόσιο σχολείο μπορεί να υπάρξει τιμωρία και να λειτουργούν όλα ομαλά όταν ο διευθυντής του σχολείου είναι σωστός, ενώ αντίθετα σε πολλά φροντιστήρια υπάρχει ατιμωρησία για να μη χαθεί ο πελάτης.

δεν νομιζω οτι γινεται αυτο σε πολλα φροντιστηρια αφου αν κρατησουν εναν μαθητη που εμποδιζει το μαθημα στην ταξη για να μην τον χασουν ως πελατη δεν τους συμφερει αφου θα παραπονεθουν και ισως φυγουν οι υπολοιποι μαθητες...

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 12:55:37 pm »

δεν νομιζω οτι γινεται αυτο σε πολλα φροντιστηρια αφου αν κρατησουν εναν μαθητη που εμποδιζει το μαθημα στην ταξη για να μην τον χασουν ως πελατη δεν τους συμφερει αφου θα παραπονεθουν και ισως φυγουν οι υπολοιποι μαθητες...

Δεν εννοούσα βέβαια τις ακραία παραβατικές συμπεριφορές αλλά αυτές που χαλάνε το κλίμα μέσα στην τάξη. Γι`αυτές τις περιπτώσεις δεν το συζητάμε.
Εξ`άλλου όπως είχα γράψει και στο υπόλοιπο μήνυμα μου, οι περιπτώσεις αυτές είναι λιγότερες γιατί τα φροντιστήρια αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους γονείς.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 12:59:48 pm »
Εσείς που δουλεύετε στα φροντιστήρια έχετε δει να διώχνουν πολλά παιδιά που εμποδίζουν συστηματικά το μάθημα? Εγώ μόνο καθηγητές έχω δει να φεύγουν! Το παιδί είναι ο πελάτης που τις ακουμπάει 400 πχ ευρώ το μήνα,ο καθηγητής όχι. Όσο για το τι θα πουν οι υπόλοιποι μαθητές που θέλουν να παρακολουθήσουν το μάθημα,έννοια σας και ξθέρουν αυτοί τι τμήματα κάνουν! Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλουν σε ένα τμήμα μαθήτρια του 13 που όλο μιλάει και λέει αξυπνάδες και παιδιά του 19 που θέλουν να μπουν στην ιατρική.
Όποιος υποστηρίζει ότι στο φροντιστήριο τα παιδιά φοβούνται και είναι πιο ήσυχα είναι απλά εκτός πραγματικότητας.

Αποσυνδεδεμένος

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 01:01:37 pm »
Τον κλάδο μας μόνοι μας τον υποβαθμίζουμε. Δεν φταίνε ούτε τα ΜΜΕ ούτε τα παιδιά. Αν ο εκπαιδευτικός δνε μπορεί να ελέγξει την τάξη του , τι να κάνουν οι μαθητές; Οι εκπαιδευτικοί που πρέπει να πάρουν πόδι είναι σχεδόν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση , όπως αναφέρετε. Τι θέλω να πω; Πώς μπορεί να διδάξει ένας εκπαιδευτικός στο σχολείο μετά από 5 ώρες ιδιαίτερο το απόγευμα. Η λογίκη των 3 ή 4 ωρών που διδάσκουμε στα σχολεία είναι γιατί έχουμε προετοιμασία και διάβασμα στο σπίτι. Το κάνουν , λοιπόν,αυτό οι εκλεκτοί συνάδελφοι; Μετά φταίνε τα παιδιά, που είναι ανάγωγα! Φυσικά και είναι ανάγωγα, αφού ο καθηγητήσ τους δεν τα σέβεται. Είναι απροετοίμαστος , και βαριέται. Ας μη θυματοποιούμαστε , λοιπόν. Δε φταίει πάντα ο θεός και το σύστημα !

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)