0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
θα ήθελα να καταθέσω τη δική μου εμπειρία. δούλευα στα φροντιστήρια 11 χρόνια, όταν μπήκα πρωτη φορά στο δημόσιο σχολείο, συνεχισα να δουλεύω με το ίδιο ακριβώς πνευμα δηλαδή πως θα βοηθήσω τα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερο για να μάθουν. Αυτό που αντιμετωπισα και αντιμετωπίζω ήταν μια απαξίωση από τους μαθητες ότι αυτά που λέω μες στην τάξη δεν αξίζουν διοτι τα κάνουν στα φροντιστήρια - εσπαγα το κεφάλι μου: μα γιατί;;; ακριβώς τα ίδια τους έλεγα και στο φροντιστήριο και με άκουγαν με ανοιχτό το στόμα, τα ίδια λέω και στο δημόσιο σχολείο και με αντιμετωπίζουν με απαξιωτικό ύφος!! Ακόμη και από τους συναδέλφους ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση είχα , μου έχουν πει : μα τι κάθεσαι και κουράζεσαι δεν ξέρεις ότι αυτά τα έχουν κάνει ηδη. Συνέχισα χωρις να δίνω σημασία να κάνω τη δουλειά μου όπως ήθελα. Στο τέλος κουράστηκαν οι συναδελφοι να με κοροιδευουν και οι μαθητές μου άρχισαν να δίνουν σημασία -όχι βέβαια όλοι, αλλα οι περισσότεροι. Ποιος είναι ο κερδισμένος;
Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί οι αξιόλογοι μαθητές, και δεν αναφέρομαι μόνο στην επίδοση, αλλά κυρίως στο ήθος, πρέπει να το στερούνται αυτό, επειδή ο καθηγητής είναι υποχρεωμένος να ροκανίζει το χρόνο του για να ασχολείται με τους απείθαρχους και τους αδιάφορους
Παράθεση από: karxarias29 στις Φεβρουαρίου 10, 2010, 03:57:52 pmΑλλά δεν καταλαβαίνω γιατί οι αξιόλογοι μαθητές, και δεν αναφέρομαι μόνο στην επίδοση, αλλά κυρίως στο ήθος, πρέπει να το στερούνται αυτό, επειδή ο καθηγητής είναι υποχρεωμένος να ροκανίζει το χρόνο του για να ασχολείται με τους απείθαρχους και τους αδιάφορους τρομερά επικίνδυνη άποψη με πλούσιο αντιπαιδαγωγικό περιεχόμενο
...ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 20% -25% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟαδιεξοδο............
Παράθεση από: dimstella στις Φεβρουαρίου 10, 2010, 10:06:26 pmΠαράθεση από: karxarias29 στις Φεβρουαρίου 10, 2010, 03:57:52 pmΑλλά δεν καταλαβαίνω γιατί οι αξιόλογοι μαθητές, και δεν αναφέρομαι μόνο στην επίδοση, αλλά κυρίως στο ήθος, πρέπει να το στερούνται αυτό, επειδή ο καθηγητής είναι υποχρεωμένος να ροκανίζει το χρόνο του για να ασχολείται με τους απείθαρχους και τους αδιάφορους τρομερά επικίνδυνη άποψη με πλούσιο αντιπαιδαγωγικό περιεχόμενοΓιατί το λες αυτό συνάδελφε; Τι επικίνδυνο και αντιπαιδαγωγικό βλέπεις