0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δυστυχώς για μενα είμαι νηπιαγωγός και λυπάμαι πολύ για την κατάντια του κλάδου μας και για όλους τους συναδέλφους που το μόνο που ξερουν να κανουν είναι κριτική απο το σπίτι τους. Πραγματικά τι σε ενοχλεί?Δεν πρεπει να γνωριζουμε οτι διεκδικουν ενιαια εκπ/ση προσχολικής ηλικίας και οτι έχουν φτάσει στην υφυπουργο κα Χριστοφ,που είναι υπευθυνη για την προσχολικη εκπ/ση?Επίσης τα ΤΕΙ στο σύνολο τους πασχίζουν να αποκτήσουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΑΕΙ και αυτό είναι γνωστό.Άκόμη η Διαμαντοπουλου περυσι είχε υπογραψει για να λειτουργήσουν νηπ/γεια σε ιδωτικούς παιδ. σταθμούς, ακόμη κι αν δεν πληρούν τα κριτήρια. Όλες αυτές οι συγκυρίες σε συνδυασμό με τις μειώσεις διορισμων, είναι λογικό να προβληματίζουν του νηπιαγωγούς.και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει να μας απασχολεί?Αν το θεωρείς αναξιο λόγου το θέμα απλώς μην ασχολείσαι.Το γεγονός οτι εσένα δεν σε προβληματίζει αυτή η κατάσταση, δεν σημαίνει οτι δεν υφίσταται. Επίσης δεν θα σου ζητάμε και την άδεια για οτιδήποτε γράφουμε στο φορουμ, είναι χωρος ελευθερης διακίνησης ιδεων.Ούτε νομίζω οτι εσύ εχεις κανενα δικαίωμα να αμφισβητείς το οτι εγω είμαι νηπ/γος.Υπαινισσεσαι δηλ οτι είμαι κάτι άλλο και βαζω το θέμα για αλλους λόγους.Ο συλλογισμός σου και ο υπαινιγμός σου είναι άκυρος και φανερώνει μόνο εμπάθεια. Δεν χρειάζεται να κάνεις προσωπικές επιθέσεις του τύπου είσαι νηπ/γος?Εγω αναρωτιέμαι αν εσύ έχεις κάποια σχέση με την εκπ/ση επι της ουσίας και όχι επειδή έχεις πτυχίο?
Αυτοί καλά κάνουν και διεκδικούν.Εμείς πολύ σωστά(όπως ανέφερε η συνάδελφος) κοιμόμαστε όρθιοι όσον αφορά τον κλάδο.Να είστε σίγουροι ότι πολλά θα αλλάξουν στο μέλλον.Όποιος προλάβει να διοριστεί διορίστηκε.
Εγω πάλι δεν καταλαβαίνω: μόνο οι απόφοιτοι του ΤΕΙ (επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας και όχι παιδαγωγικών) έχουν δικαιώματα;;;;; Εμεις δεν έχουμε;;; Πιο ακριβώς δικαίωμα τους καταστρατηγείται με το υποχρεωτικό Νηπιαγωγείο;; Έπειτα τι σημαίνει βρεφονηπιαγωγός;;;; Σε όλες τις προκηρύξεις του Δημοσίου τομέα αναφέρονται και είναι βρεφονηπιοκόμοι. Το "Νηπιαγωγός" παραπέμπει τις παιδαγωγικές σπουδές και σε ένα απο τους παλαιότερους κλάδους εκπαιδευτικών.Απο κει και πέρα και εγω ειμαι υπέρ της Ενιαίας προσχολικής αλλά με προυποθέσεις και όχι με αυτοχαρακτηρισμό ορισμένων κλάδων....Να είστε σίγουροι οτι η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέρφων Νηπιαγωγών δεν θα επιτρέψει την καταστρατήγηση των επαγ. διακιωμάτων μας όσο και αν φαίνεται οτι "κοιμόμαστε".Τελος να τονίσω οτι όσο και αν φαίνομαι "εριστική" θέλω απλά να εκφράσω την άποψη πολλών συναδέρφων και δεν υποτιμώ καθόλου τη δουλειά που κάνουν οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς. Σαφώς και είναι σημαντικότατο το έργο τους και σαφώς απο τις σχολές τους έχουν καλή κατάρτιση, αλλά να μπαίνουν και κάποια όρια Τέλος νομίζω οτι για σημαντικά θέματα που αφορούν τον κλάδο καλό θα ήταν να ενημερώνεται η ΔΟΕ και το συντονιτικό μας....
Η δική μου ένσταση είναι: Δεν έχει καμιά θεση το θέμα της ΠΑ.ΣΥ.