0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
"ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ(Φ.32 / 209 / 97290 / Γ1/ 7 - 9 - 2007)Α. Σκοπός και περιεχόμενο του Ολοήμερου ΝηπιαγωγείουΣκοπός του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου είναι η αναβάθμιση της προσχολικής εκπαίδευσης, η ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των παιδιών ηλικίας 4-6 χρόνων στο πλαίσιο των ευρύτερων στόχων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η ολοκληρωμένη προετοιμασία των νηπίων για το Δημοτικό Σχολείο, η ενίσχυση του ρόλου της κρατικής μέριμνας με στόχο τη μείωση των μορφωτικών και κοινωνικών διακρίσεων και την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων.Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται μέσα στα πλαίσια των οργανωμένων και αυθόρμητων δραστηριοτήτων, όπως αυτές ορίζονται από τα ισχύοντα Προγράμματα Σπουδών του Νηπιαγωγείου, τα οποία βοηθούν τα νήπια να αναπτυχθούν σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά και κοινωνικά στο πλαίσιο του ενιαίου σχεδιασμού της εκπαίδευσης."εμμάκι, τα παραπάνω όπως βλέπεις αναφέρονται στο ΦΕΚ. Ένας λόγος που δεν έχω πολλά-πολλά με τους άλλους γονείς είναι ότι δεν θέλω να σχολιάζω τους δασκάλους των παιδιών μου.Γι' αυτό ζήτησα τη δική σας γνώμη και δεν μπήκα σε άλλο φόρουμ, όπου όλοι μαζί θα βρίζαμε τη βολεμένη νηπιαγωγό που τα παίρνει χοντρά για να δουλεύει 4 ώρες (αυτά τα έχουν πει για εμένα προσωπικά και φυσικά δεν τα υποστηρίζω για τη συνάδελφο.)Νομίζω ότι οι συνάδελφοι γονείς είναι καχύποπτοι μαζί μας, επειδή γνωρίζουν πόσο εύκολο είναι να μην κάνουμε τίποτα, αφού ουσιαστικά δεν ελεγχόμαστε και να μην παρέχουμε καμία γνώση στα παιδιά τους.
μαράκι, συγνώμη, δεν γνωρίζω αν έχεις παιδιά, προσωπικά η λέξη "πάρκινγκ" με προσβάλλει και δεν σου επιτρέπω.Η διαφωνία μου με την εμμάκι ήταν αν το ολοήμερο θεσπίστηκε, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, και για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων. Προσωπικά με καλύπτει το κείμενο που βρήκα. Το σχολείο δεν το έχω για να παρκάρω τα παιδιά μου και δεν σου δίνω κανένα δικαίωμα να υποννοείς κάτι τέτοιο.Ως γυναίκα έχω ανάγκη να εργαστώ και σε μια ευνομούμενη πολιτεία θεωρώ πως μπορώ να εμπιστεύομαι τα παιδιά , τις ώρες που εργάζομαι, στη δημόσια εκπαίδευση.
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δε συζητάς με τη νηπιαγωγό το πρόβλημα που έχεις ..είναι η πλέον κατάλληλη να σου λύσει όλες σου τις απορίες!! Με ανοικτό διάλογο λύνονται όλα..!! ...Άκου αυτά που θα σου πει κ΄μετά βγάλε τα συμπεράσματά σου!! Κ΄ επειδή η σχέση νηπιαγωγού - γονέα επηρεάζει τον κόσμο του παιδιού θα σε συμβούλευα το παιδί σου να μην εμπλακεί αλλά ούτε κ να μάθει πως νιώθεις..!! Τέλος συμφωνώ με την Emmaki σε όλα !!
[ όπου δεν χάνουν μάθημα για το τίποτα.
Emmaki νομιζω οτι για τις επισκεψεις ισχυει το αντιθετο αν και δεν θυμαμαι που το ειδα,απλως πρεπει να παρεις υπευθυνη δηλωση απο τους γονεις οτι επιτρεπουν την συμμετοχη του παιδιου,εφοσον βεβαιως δεν ερθουν και οι ιδιοι.
Τις προηγούμενες χρονιές, όποτε γινόταν γιορτή Χριστουγέννων, δεν λειτουργούσε το σχολείο το πρωί και οι νηπιαγωγοί έρχονταν το απόγευμα για τη γιορτή. Η άλλη επιλογή ήταν να λειτουργήσει κανονικά το σχολείο και να μη γίνει η γιορτή το απόγευμα.
Καμιά φορά δεν προτάθηκε να πάνε σε κλειστό παιδότοπο με φουσκωτά παιχνίδια με είσοδο 6 ευρώ το παιδί και 12 ευρώ τον ενήλικα. Οι ίδιες, διαφορετικές κάθε χρονιά, νηπιαγωγοί, μας απέτρεπαν από το να πηγαίνουμε σε τέτοια μέρη τα παιδιά.Δεν καταλαβαίνω πώς μια επίσκεψη "ξεβολεύει" τους εργαζόμενους, αφού το ολοήμερο στη συνέχεια λειτουργεί.
Την περασμένη Παρασκευή πριν την Καθαρά Δευτέρα το νηπιαγωγείο όπου φοιτά ο γιος μου έκανε αποκριάτικο χορό σε παιδότοπο με είσοδο. Έπρεπε να αφήσουμε εκεί τα παιδιά στις 9 και να τα παραλάβουμε στις 12. Το σχολείο είναι ολοήμερο και υποτίθεται ότι εξυπηρετεί την εργαζόμενη μητέρα.Ο παιδότοπος βρισκόταν 2 χιλιόμετρα από το νηπιαγωγείο. Σε κάθε περίπτωση, η ώρα και ο τόπος έκαναν αδύνατη τη συμμετοχή του παιδιού σε αυτό.Επιπλέον, η νηπιαγωγός θεώρησε σωστό να ενημερώσει τα παιδιά ότι την επομένη θα πάνε σε παιδότοπο και θα περάσουν πολύ ωραία κλπ.Δεν προηγήθηκε συνεννόηση με τους γονείς, αλλά ενημερωθήκαμε εγκαίρως για τον χορό.Σκέφτηκα να κάνω αναφορά στην πρωτοβάθμια, αλλά αυτήν τη φορά τους τη χάρισα.Ρωτώ: προβλέπεται αυτό από το Υπουργείο; Μόνο για την υπόλοιπη εκπαίδευση ήταν εργάσιμη η συγκεκριμένη μέρα;Και κάτι άλλο: όταν απουσιάζει εκτάκτως η δεύτερη νηπιαγωγός κι εγώ μαθαίνω στις 8 ότι πρέπει να παραλάβω το παιδί 4 ώρες αργότερα, τι γίνεται; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια ρύθμιση γι' αυτές τις απουσίες;