*

Αποστολέας Θέμα: Χορός σε παιδότοπο  (Αναγνώστηκε 8969 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maraki28

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Χορός σε παιδότοπο
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 04:47:47 pm »
γεο33 αυτος ακριβως ειναι ο σκοπος της προσχολικης εκπαιδευσης συμφωνα με το νεο αναλυτικό προγραμμα.ειναι ακριβως αυτο που σου αναφερει το εμμακι παραπανω.καθε δραστηριοτητα που αναπτυσσεται στην ταξη ακομη κ η διαδικασια υπνου φαγητου , καθαριοτητας κτλ εντασσονται στους γενικότερους σκοπους κ στοχους του δεεπσ να αναπτυχθουν τα  παιδια κοινωνικα , συναισθηματικα , σωματικα ,νοητικά στα πλαισια τνω ευρυτερων στοχων της α/θμιας κ δ/βαθμιας εκπαιδευσης.κ επιπροσθετως για το ολοημερο λαμβανοντας υποψη της κοινωνικες αναγκες παρατεινεται το προγραμμα το οποιο συνεχιζει με βαση το ισχυον προγραμμα.
το παρκιν χρεωνεται με την ωρα το νηπιαγωγειο ειναι χωρος αγωγης κ εκπαιδευσης γι αυτο κ εγινε υποχρεωτική η φοιτηση με βαση το δεεπς του 2002
μαρακι

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:53:56 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 04:49:48 pm »
"ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
(Φ.32 / 209 / 97290 / Γ1/ 7 - 9 -  2007)
Α.        Σκοπός και περιεχόμενο του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου
Σκοπός του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου είναι η αναβάθμιση της προσχολικής εκπαίδευσης, η ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των παιδιών ηλικίας 4-6 χρόνων στο πλαίσιο των ευρύτερων στόχων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η ολοκληρωμένη προετοιμασία των νηπίων για το Δημοτικό Σχολείο, η ενίσχυση του ρόλου της κρατικής μέριμνας με στόχο τη μείωση των μορφωτικών και κοινωνικών διακρίσεων και την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων.

Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται μέσα στα πλαίσια των οργανωμένων και αυθόρμητων  δραστηριοτήτων, όπως αυτές ορίζονται από τα ισχύοντα Προγράμματα Σπουδών του Νηπιαγωγείου, τα οποία βοηθούν τα νήπια να αναπτυχθούν σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά και κοινωνικά στο πλαίσιο του ενιαίου σχεδιασμού της εκπαίδευσης."
εμμάκι, τα παραπάνω όπως βλέπεις αναφέρονται στο ΦΕΚ.
Ένας λόγος που δεν έχω πολλά-πολλά με τους άλλους γονείς είναι ότι δεν θέλω να σχολιάζω τους δασκάλους των παιδιών μου.
Γι' αυτό ζήτησα τη δική σας γνώμη και δεν μπήκα σε άλλο φόρουμ, όπου όλοι μαζί θα βρίζαμε τη βολεμένη νηπιαγωγό που τα παίρνει χοντρά για να δουλεύει 4 ώρες (αυτά τα έχουν πει για εμένα προσωπικά και φυσικά δεν τα υποστηρίζω για τη συνάδελφο.)
Νομίζω ότι οι συνάδελφοι γονείς είναι καχύποπτοι μαζί μας, επειδή γνωρίζουν πόσο εύκολο είναι να μην κάνουμε τίποτα, αφού ουσιαστικά δεν ελεγχόμαστε και να μην παρέχουμε καμία γνώση στα παιδιά τους.

Όσο για τους γονείς, όταν ο γονιός βλέπει πώς δουλέυεις και βλέπει ότι νοιάζεσαι δεν έχει λόγο ούτε καχύποπτος να είναι ούτε να λέει ότι δεν αξίζεις τα λεφτά που παίρνεις γιατί δουλέυεις μόνο 4 ώρες. Οι γονείς που έχουν παιδιά σε νηπιαγωγείο και ενδιαφέρονται γι' αυτά, και δεν τα παρατάνε απλα΄στο χώρο του σχολείου, πίστεψε με, δεν λένε τέτοια πράγματα.
Άνθρωποι που έιναι έξω από το χορό λένε πολλά και πάντα θα λένε.
Δικάιωμα σου να πιστεύεις ότι η νηπιαγωγός του παιδιού σου δεν δουλεύει, βαριέται, παίρνει πολλές άδειες, κάνει γιορτές κλπ. Δικαίωμα σου επίσης να διαμαρτυρηθείς αν θες γι' αυτό στον προϊστάμενο, είτε με τηλέφωνο έιτε εγγράφως. Απλά εδώ σου εξηγούμε πώς λειτουργεί το νηπιαγωγείο, ποιά η φιλοσοφία που το διέπει και γιατί γίνονται κάποια πράγματα.
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος geo33

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 04:55:28 pm »
μαράκι, συγνώμη, δεν γνωρίζω αν έχεις παιδιά, προσωπικά η λέξη "πάρκινγκ" με προσβάλλει και δεν σου επιτρέπω.
Η διαφωνία μου με την εμμάκι ήταν αν το ολοήμερο θεσπίστηκε, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, και για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων. Προσωπικά με καλύπτει το κείμενο που βρήκα.
Το σχολείο δεν το έχω για να παρκάρω τα παιδιά μου και δεν σου δίνω κανένα δικαίωμα να υποννοείς κάτι τέτοιο.
Ως γυναίκα έχω ανάγκη να εργαστώ και σε μια ευνομούμενη πολιτεία θεωρώ πως μπορώ να εμπιστεύομαι τα παιδιά , τις ώρες που εργάζομαι, στη δημόσια εκπαίδευση.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 05:08:15 pm »
μαράκι, συγνώμη, δεν γνωρίζω αν έχεις παιδιά, προσωπικά η λέξη "πάρκινγκ" με προσβάλλει και δεν σου επιτρέπω.
Η διαφωνία μου με την εμμάκι ήταν αν το ολοήμερο θεσπίστηκε, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, και για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων. Προσωπικά με καλύπτει το κείμενο που βρήκα.
Το σχολείο δεν το έχω για να παρκάρω τα παιδιά μου και δεν σου δίνω κανένα δικαίωμα να υποννοείς κάτι τέτοιο.
Ως γυναίκα έχω ανάγκη να εργαστώ και σε μια ευνομούμενη πολιτεία θεωρώ πως μπορώ να εμπιστεύομαι τα παιδιά , τις ώρες που εργάζομαι, στη δημόσια εκπαίδευση.

Η λέξη κλειδί είναι το "ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ".
Φυσικά και ως άνθρωπος (δεν το παίρνω με βάση το φύλο) έχεις ΔΙΑΚΙΩΜΑ να εργαστείς και να εμπιστεύεσαι τα παιδιά σου στο σχολείο, απλά όπως το εκφράζεις φαίνεται σαν να θες να "παρκάρεις" τα παιδιά σου στο σχολέιο. Γιατί ο σκοπός του σχολείου, όπως σου είπα, δεν είναι να τα εμπιστεύεσαι εσύ (και ο κάθε γονιός) εκέι προκειμένου να δουλεύεις. Ο σκοπός του σχολέιου είναι να εκπαιδεύσει τα παιδιά. Στα πλαίσια, λοιπόν, της ολόπλευρης εκπαίδευσης και ανάπτυξης εντάσσονται και κάποιες δραστηριότητες που όπως και να το κάνουμε δεν "βολεύουν" τους εργαζόμενους γονείς, όπως είναι π.χ. μία επίσκεψη. Το γνωρίζεις ότι για να γίνει μία επίσκεψη σε κάποιο μουσείο π.χ., η οποία περιλαμβάνει μετακίνηση με λεωφορείο απαιτείται ο γονιός να συνοδεύει το παιδί; Η υποχρέωση των νηπιαγωγών είναι να έχουν οργανώσει την επίσκεψη, να έχουν καθορίσει στόχους να παρίστανται και όχι να αναλάβουν τη συνοδεία των παιδιών εκεί. Το γνωρίζεις ότι στο νηπιαγωγείο δεν υπάρχουν οργανωμένοι σχολικοί εκκλησιασμοί, οπότε αν θες το παιδί σου να πάει στην εκκλησία τη μέρα των 3 Ιεραρχών π.χ. θα πρέπει να το συνοδεύσεις εσύ; Η υποχρέωση της νηπιαγωγού είναι να παρίσταται στην εκκλησία και όχι να συνοδεύει τα παιδιά.
Οι γονείς γενικά έχουν την τάση να παραπονιούνται και να θυμώνουν με τη νηπιαγωγό όταν για κάποιο λόγο αλλάζει το πρόγραμμα του σχολείου, χωρίς να κοιτάνε γιατί έγινε αυτή η αλλαγή και τι στόχο εξυπηρετούσε. Κανένας όμως γονιός δεν διαμαρτύρεται όταν οι γιορτές των Χριστουγέννων, του αποχαιρετισμού κλπ γίνονται απογευματινές ώρεςγια να μπορέσουν να καμαρώσουν τα παιδιά τους! Εκείνες τις μέρες κανέννας δεν σκέφτεται τους εκπαιδευτικούς που παρίστανται στο σχολείο αφήνοντας τις δουλειές τους, τα δικά τους παιδιά κλπ. Και βέβαια μια νηπιαγωγός το κάνει αυτό γιατί είναι για τα παιδιά!!!! Και, πίστεψε με, οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν βάζουμε τίποτα μπροστά από τα παιδιά (και τα ακούμε και από πάνω)!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:53:56 »

Αποσυνδεδεμένος mogli

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 05:14:00 pm »
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δε συζητάς με τη νηπιαγωγό το πρόβλημα που έχεις ..είναι η πλέον κατάλληλη να σου λύσει όλες σου τις απορίες!! Με ανοικτό διάλογο λύνονται όλα..!! ...Άκου αυτά που θα σου πει κ΄μετά βγάλε τα συμπεράσματά σου!! Κ΄ επειδή η σχέση νηπιαγωγού - γονέα επηρεάζει τον κόσμο του παιδιού θα σε συμβούλευα το παιδί σου να μην εμπλακεί αλλά ούτε κ να μάθει πως νιώθεις..!! Τέλος συμφωνώ με την Emmaki σε όλα ;)!!
Να λες αυτό που σκέφτεσαι κ΄να σκέφτεσαι αυτό που λες..

Αποσυνδεδεμένος Maro

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 05:28:15 pm »
Emmaki νομιζω οτι για τις επισκεψεις ισχυει το αντιθετο αν και δεν θυμαμαι που το ειδα,απλως πρεπει να παρεις υπευθυνη δηλωση απο τους γονεις οτι επιτρεπουν την συμμετοχη του παιδιου,εφοσον βεβαιως δεν ερθουν και οι ιδιοι.

Αποσυνδεδεμένος geo33

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 05:28:52 pm »
εμμάκι, σου απαντώ ΜΟΝΟ με βάση προσωπική εμπειρία. Δεν διαφωνώ με κάτι από αυτά που γράφεις. Εγώ έχω συνοδέψει πολλές φορές τα νήπια σε επίσκεψη, όταν είχα τη δυνατότητα. Σε καμιά περίπτωση δεν θα εμπιστευόμουν  μια νηπιαγωγό, μόνη της ,να προσέχει 20-25 νήπια σε χώρο εκτός σχολείου.
Με τις γιορτές δεν έχω καμιά αγωνία να καμαρώσω το βλαστάρι μου ντυμένο άγγελο, τσολιά κλπ. Τις προηγούμενες χρονιές, όποτε γινόταν γιορτή Χριστουγέννων, δεν λειτουργούσε το σχολείο το πρωί και οι νηπιαγωγοί έρχονταν το απόγευμα για τη γιορτή. Η άλλη επιλογή ήταν να λειτουργήσει κανονικά το σχολείο και να μη γίνει η γιορτή το απόγευμα. Δεν νομίζω ότι αδικούνταν κάπου οι συνάδελφοι και μου φαινόταν δίκαιη η εξήγηση που μας έδιναν. Και άλλες φορές που για κάποιους λόγους ήταν αδύνατο να λειτουργήσει το ολοήμερο, η εξήγηση που μας έδιναν ήταν πάντα λογική.
Έτυχα τη μεγάλη απεργία της πρωτοβάθμιας, όπου για έναν περίπου μήνα, δεν λειτουργούσε το ολοήμερο, επειδή οι συνάδελφοι απεργούσαν εναλλάξ ή και οι δυο μαζί. Το θεώρησα αναφαίρετο δικαίωμά τους κι έπαιρνα αδιαμαρτύρητα τα δύο παιδιά μου στο σχολείο μου με την ανοχή του διευθυντή και το σαρκασμό των συναδέλφων μου.
Καμιά φορά δεν προτάθηκε να πάνε σε κλειστό παιδότοπο με φουσκωτά παιχνίδια με είσοδο 6 ευρώ το παιδί και 12 ευρώ τον ενήλικα. Οι ίδιες, διαφορετικές κάθε χρονιά, νηπιαγωγοί, μας απέτρεπαν από το να πηγαίνουμε σε τέτοια μέρη τα παιδιά.
Δεν καταλαβαίνω πώς μια επίσκεψη "ξεβολεύει" τους εργαζόμενους, αφού το ολοήμερο στη συνέχεια λειτουργεί.

Αποσυνδεδεμένος geo33

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 05:34:30 pm »
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δε συζητάς με τη νηπιαγωγό το πρόβλημα που έχεις ..είναι η πλέον κατάλληλη να σου λύσει όλες σου τις απορίες!! Με ανοικτό διάλογο λύνονται όλα..!! ...Άκου αυτά που θα σου πει κ΄μετά βγάλε τα συμπεράσματά σου!! Κ΄ επειδή η σχέση νηπιαγωγού - γονέα επηρεάζει τον κόσμο του παιδιού θα σε συμβούλευα το παιδί σου να μην εμπλακεί αλλά ούτε κ να μάθει πως νιώθεις..!! Τέλος συμφωνώ με την Emmaki σε όλα ;)!!
Η νηπιαγωγός πιστεύει ότι είναι όλα μια χαρά. Απλά θα περάσει κι αυτή η χρονιά και θα πάει δημοτικό, όπου δεν χάνουν μάθημα για το τίποτα. Εκεί το ολοήμερο λειτουργεί αυστηρά όλες τις μέρες. Από την άλλη μεριά, ποτέ δεν άφησα το παιδιά να καταλάβουν τις απόψεις μου για τους δασκάλους τους. Θα τους εξέθετα στα μάτια τους μόνο σε περίπτωση κακοποίησης ή λεκτικής προσβολής, αλλά ποτέ δεν προέκυψε τέτοιο θέμα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 05:43:52 pm »
[ όπου δεν χάνουν μάθημα για το τίποτα.

Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις. Μίλησες με τη νηπιαγωγός; Από αυτά που έχεις γράψει δεν φάνηκε να έχεις μιλήσει. Γνωρίζεις γιατί έκανε αυτό που έκανε; Γνωρίζεις τι στόχο είχε; Ακόμα γνωρίζεις αν όντως η πρωτοβάθμια δεν ήταν ενημερωμένη;
Είναι πολύ εύκολο να κατηγορούμε κάποιον χωρίς να γνωρίζουμε τι πραγματικά συμβαίνει. Μια φιλική συζήτηση με τη νηπιαγωγό και έιμαι σίγουρη ότι θα λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν νηπιαγωγοί που θέλουν να μην έχουν άριστες σχέσεις με τους γονέις, γιατί με τους γονείς συνεργαζόμαστε για να πετύχουμε τους στόχους μας αναφορικά με τα παιδιά.
Τώρα, αν τα πράγματα όντως έγιαν όπως τα περιγράφεις στην αρχή, δηλαδή ξαφνικά σας είπε να πάτε τα παιδιά στον παιδότοπο (αν και νομίζω ότι αυτό δεν έγινε την προηγούμενη μέρα, αλλά 2-3 μέρες νωρίτερα) και αν στη γιροτή ήταν μόνο η πρωινή νηπιαγωγός και όχι και οι 2, τότε αυτό ήταν άστοχο.
Πάντως μην νομίζεις ότι και για μια νηπιαγωγό ένα αποκριάτικο πάρτυ είναι ό,τι το καλύτερο! Φαντάσου 20 παιδιά (στην καλύτερη περίπτωση) αφιονισμένα να τσιρίζουν και να τρέχουν πάνω κάτω όλα μαζί! Και μέσα σε αυτό το χαμό εσύ να προσπαθείς να οργανώσεις παιχνίδια, να προσέχεις για την ασφάλεια τους, να κάνεις το DJ και συχνά να φοράς και η ίδια μία άβολή στολή που σε κάνει να κολυμπάς στον ιδρώτα!

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 05:56:01 pm »
Όταν είμαι σε ολοήμερο η πρόταση που κάνω είναι ή γιορτή το πρωί και μετά σπίτια σας ή έρχονται 2,3 5 όσοι μπορούν και αλλάζουν τα παιδιά μετά τη γιορτή.  Γιατί μου είναι αδύνατο να αλλάξω ρούχα σε 25 αλαλλιασμένα παιδιά. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ηρεμήσει η ομάδα μετά από αποκριάτικο πάρτυ και οι πιθανότητες για ατύχημα πολλαπλασιάζονται.

Ε, λοιπόν μια χρονιά μόνο δέχτηκαν να έρθουν να τα αλλάξουν. Τις υπόλοιπες έκαναν την πάπια και δε μιλάμε μόνο για γονείς που δουλεύουν γιατί στα ολοήμερα έρχονται και παιδιά μητέρων που δεν εργάζονται και που μια μέρα θα μπορούσα να βοηθήσουν.

Συμφωνώ με την annna για τις υπεύθυνες δηλώσεις και γενικότερα. Έτσι και είναι κάποιος να φύγει νωρίτερα, ο γονιός που το παραλαμβάνει συμπληρώνει υπεύθυνη δήλωση όπου αναφέρεται η ημερομηνία, η ώρα και ο λόγος της αποχώρησης.

Για την ουσία της υπόθεσης, δε μου αρέσει η επίσκεψη στον παιδότοπο και ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να βρω την παιδαγωγική της αξία. Ίσως βέβαια μια ερώτηση στη συνάδελφο να μας διαφώτιζε, οπότε ρώτα τη και πες μας κι εμάς πώς το σκέφτηκε.

Για το ζήτημα των αδειών, απλά θα θυμίσω ότι οι αναπληρωτές γι' αυτό το λόγο προσλαμβάνονται. Τώρα αν καλύπτουν άλλα κενά είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Τέλος, έχω δουλέψει με συνάδελφο που κόντευε στη σύνταξη και πια δεν άντεχε και κοίταζε πώς θα λουφάρει. Δεν μπορούσα να συνεργαστώ, όμως την καταλάβαινα. Καταλάβαινα και τους γονείς των παιδιών της που διαμαρτύρονταν. Καταλάβαινα και τον Προϊστάμενο που κάθε δέκα μέρες το αργότερο πέρναγε από το σχολείο και μπινελίκωνε όσο πιο κόσμια γινόταν (εξαιρετικός προϊστάμενος και άνθρωπος του βγάζω το καπέλο για το πώς χειριζόταν τις καταστάσεις με όλα τα ευτράπελα που συνέβαιναν). Εν ολίγοις, πρέπει να διασφαλιστούν δικλείδες για τους ανθρώπους που έχουν κουραστεί και πια δεν μπορούν να προσφέρουν μέσα από την τάξη. Επίσης κάτι πρέπει να γίνει με τις συνθήκες δουλειάς και το παράλογό τους γιατί το burn out παραμονεύει όχι μόνο στα 25 αλλά και στα 5 χρόνια υπηρεσίας. Ε, ρε πού να αυξηθούν και τα όρια ηλικίας γλέντια να δείτε.....
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 06:02:36 pm »
Emmaki νομιζω οτι για τις επισκεψεις ισχυει το αντιθετο αν και δεν θυμαμαι που το ειδα,απλως πρεπει να παρεις υπευθυνη δηλωση απο τους γονεις οτι επιτρεπουν την συμμετοχη του παιδιου,εφοσον βεβαιως δεν ερθουν και οι ιδιοι.

Αυτό ισχύει σε κοντινές επισκέψεις. Όπου υπάρχει μετακίνση με λεωφορείο απαιτείται η συνοδεία του γονέα. Άσχετο αν για διευκόλυνση των γονέων πολλές φορές οι νηπιαγωγοί δεν το αναφερουν. Και γω από τον προϊστάμενο το είχα μάθει.

Αποσυνδεδεμένος geo33

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 06:07:19 pm »
Δεν οργάνωσε τίποτα. Καθόταν με τη συνάδελφό της σε ένα τραπέζι και πίνανε καφέ. Δεν φορούσε τίποτα, γενικώς δεν συμμετείχε πουθενά. Το ξέρω, γιατί εν τέλει πήγε ο σύζυγος.
Συζήτησα μαζί της, είναι από τις παλιές δασκάλες που πιστεύουν ότι επειδή οι ίδιες έχουν καθιερώσει μια κατάσταση, δεν χρειάζεται να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν (δεν το είπε έτσι βέβαια, αλλά δεν είμαι και κουτορνίθι). Δεν ξέρω αν έχεις γνωρίσει τέτοιους συναδέλφους, υπάρχουν σε όλες τις βαθμίδες.
 Δεν πρόσεξες το πρώτο μνμ, ενημερωθήκαμε εγκαίρως, αλλά δεν προϋπήρξε συνεννόηση. Γενικά δεν συνεννοείται, είναι ανένδοτη σε ό,τι αποφασίσει .
Υπάρχουν και άλλα σοβαρά θέματα μαζί της σχετικά με άλλα παιδιά, αλλά δεν είναι της ώρας. Δεν προέρχονται πάντως από λεγόμενα άλλων γονέων, αλλά από αυτά που είδα και άκουσα προσωπικά.
Καταλαβαίνω την πρόθεσή σου να βρεις μια άκρη που να τη δικαιολογεί, αλλά μιλάμε για εξαιρετική περίπτωση ανθρώπου.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 06:08:57 pm »
Τις προηγούμενες χρονιές, όποτε γινόταν γιορτή Χριστουγέννων, δεν λειτουργούσε το σχολείο το πρωί και οι νηπιαγωγοί έρχονταν το απόγευμα για τη γιορτή. Η άλλη επιλογή ήταν να λειτουργήσει κανονικά το σχολείο και να μη γίνει η γιορτή το απόγευμα.

Και όμως, ακι αυτό είναι "παράνομο". Κάθε χρόνο έρχεται εγκύκλιος που λ'έει ότι το σχολέιο λειτουργεί κανονικά μέχρι και τις 23/12!!!!!¨
Όσο για το να μην γίνει γιορτή το απόγευμα.....ξέρεις τι θε άκουγαν τότε οι νηπιαγωγοί;;;;;;;; Απαπαπαπαπαπα!!!!!!

Καμιά φορά δεν προτάθηκε να πάνε σε κλειστό παιδότοπο με φουσκωτά παιχνίδια με είσοδο 6 ευρώ το παιδί και 12 ευρώ τον ενήλικα. Οι ίδιες, διαφορετικές κάθε χρονιά, νηπιαγωγοί, μας απέτρεπαν από το να πηγαίνουμε σε τέτοια μέρη τα παιδιά.
Δεν καταλαβαίνω πώς μια επίσκεψη "ξεβολεύει" τους εργαζόμενους, αφού το ολοήμερο στη συνέχεια λειτουργεί.

Αν υπήρχε και είσοδος για τα παιδά τότε το ατόπημα είναι ακόμα μεγαλύτερο και δεν μιλα΄με απλά για μια κακιά συννενόηση της νηπιαγωγού.
Όσο για το "ξεβόλεμα" των γονιών με την επίσκεψη...δεν είναι "ξεβόλεμα" αν πρέπει να συνοδεύσουν τα παιδιά τους; Δεν πρέπει να φύγουν από τη σουλειά τους; Δηλαδή απλά μας ενδιαφέρει αν θα λειτουργήσει το ολοήμερο!!!! Πάλι στα αρχικά με γυρνάς.....

Αποσυνδεδεμένος Melina04

• Πλήρες μέλος
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 06:13:23 pm »
Την περασμένη Παρασκευή πριν την Καθαρά Δευτέρα το νηπιαγωγείο όπου φοιτά ο γιος μου έκανε αποκριάτικο χορό σε παιδότοπο με είσοδο. Έπρεπε να αφήσουμε εκεί τα παιδιά στις 9 και να τα παραλάβουμε στις 12. Το σχολείο είναι ολοήμερο και υποτίθεται ότι εξυπηρετεί την εργαζόμενη μητέρα.
Ο παιδότοπος βρισκόταν 2 χιλιόμετρα από το νηπιαγωγείο. Σε κάθε περίπτωση, η ώρα και ο τόπος  έκαναν αδύνατη τη συμμετοχή του παιδιού σε αυτό.
Επιπλέον, η νηπιαγωγός θεώρησε σωστό να ενημερώσει τα παιδιά  ότι την επομένη θα πάνε σε παιδότοπο και θα περάσουν πολύ ωραία κλπ.
Δεν προηγήθηκε συνεννόηση με τους γονείς, αλλά ενημερωθήκαμε εγκαίρως για τον χορό.
Σκέφτηκα να κάνω αναφορά στην πρωτοβάθμια, αλλά αυτήν τη φορά τους τη χάρισα.
Ρωτώ: προβλέπεται αυτό από το Υπουργείο; Μόνο για την υπόλοιπη εκπαίδευση ήταν εργάσιμη η συγκεκριμένη μέρα;
Και κάτι άλλο: όταν απουσιάζει εκτάκτως η δεύτερη νηπιαγωγός κι εγώ μαθαίνω στις 8 ότι πρέπει να παραλάβω το παιδί 4 ώρες αργότερα, τι γίνεται; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια ρύθμιση γι' αυτές τις απουσίες;

Πρώτη φορά εργάζομαι φέτος σε ολοήμερο και οι οδηγίες απ την προισταμένη ήταν πως θα γίνει 2ωρη γιορτή και το ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει τη συγκεκριμένη μέρα. Το ίδιο απ' ότι άκουσα έγινε και σε άλλα νηπιαγωγεία. Δεν ξέρω αν είναι κάτι που προβλέπεται με βάση το νόμο, δεν το έψαξα, απλά το αναφέρω ότι εμείς αυτό κάναμε. Επίσης έτυχε και σε μας να απουσιάσει η νηπιαγωγός του κλασσικού τελευταία στιγμή και εγώ ήμουν αυτή που ενημέρωσε τους γονείς ότι θα πρέπει να πάρουν τα παιδιά τους γιατί η δασκάλα τους αρρώστησε. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι απ' τη στιγμή που δεν έστειλαν άτομο απ' την πρωτοβάθμια. Ήταν άσχημο για τους γονείς αλλά υπεύθυνη γι 'αυτό δεν είναι η νηπιαγωγός αλλά η πρωτοβάθμια.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182706
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 676
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)