0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
τι έχεις να πεις για τους εκατοντάδες αποσπασμένους στα γραφεία, των οποίων το ωράριο είναι το πλέον "ευέλικτο" να το χαρακτηρίσω? δεν λέω λόγια του αέρα, έχω προσωπική πείρα..η αδελφή μου ήταν σε γραφείο δευτεροβάθμιας και την πρώτη μέρα πήγε στις εφτάμιση και της είπε ο διευθυντής έτσι? θα έρχεσαι εννιά, δεν θα μας χαλάσεις εσύ την πιάτσα..οι εκπαιδευτικοί πήγαιναν λαϊκη, σούπερ μάρκετ, για ψώνια στα τοπικά καταστήματα, μια άλλη που παντρευόταν έκανε και πρόβες νυφικού..
Παράθεση από: Babycobra στις Φεβρουαρίου 21, 2010, 10:30:57 amτι έχεις να πεις για τους εκατοντάδες αποσπασμένους στα γραφεία, των οποίων το ωράριο είναι το πλέον "ευέλικτο" να το χαρακτηρίσω? δεν λέω λόγια του αέρα, έχω προσωπική πείρα..η αδελφή μου ήταν σε γραφείο δευτεροβάθμιας και την πρώτη μέρα πήγε στις εφτάμιση και της είπε ο διευθυντής έτσι? θα έρχεσαι εννιά, δεν θα μας χαλάσεις εσύ την πιάτσα..οι εκπαιδευτικοί πήγαιναν λαϊκη, σούπερ μάρκετ, για ψώνια στα τοπικά καταστήματα, μια άλλη που παντρευόταν έκανε και πρόβες νυφικού.. Το ωράριο στα γραφεία είναι 7.30-15.00 ή 9.00-16.30. Το αν τηρείται αυτό και το τι κάνει ο καθένας, μέσα στα πλαίσια του ωραρίου του, είναι θέμα ευσυνειδησίας του καθενός, αλλά και θέμα επάρκειας του προϊστάμενου της κάθε υπηρεσίας.Ευσυνείδητοι και ασυνείδητοι, επαρκείς και ανεπαρκείς υπάρχουν παντού. Είναι πανεύκολο να χρησιμοποιεί κάποιος αόριστες ακραίες περιπτώσεις για να κατηγορήσει ένα κλάδο.αν ήταν ακραία η περίπτωση δεν θα τη συζητούσα..ξεκαθάρισα εξαρχής ότι καμια κακεντρέχεια δεν έχω απέναντι στους εκπαιδευτικούς..το ωράριο στην ελ λόγω υπηρεσία διαμορφώθηκε κατόπιν υποδείξεως της διεύθυνσης σε 9-2, δεν ξέρω αν σε καλύπτω..και να συμπληρώσω κατι που σωστά ειπώθηκε παραπάνω..τόσα χρόνια , οι διεκδικήσεις, οι απεργίες επικεντρώνονται στην διατήρηση των κεκτημένων, όποια και αν ειναι αυτά..αιτήματα όπως βελτίωση του σχολείου εν γένει, βιβλιοθήκες, αξιολόγηση, κλπ κλπ ή δεν ακουγονται καθόλου ή περνάνε στο ντούκου όταν πάντοτε κυριαρχούν τα εργασιακά..έχεις συχνά την αίσθηση ότι οι φίλοι εκπαιδευτικοί καταναλώνουν χρόνο και φαιά ουσία για να λύσουν θέματα όπως το ωράριο, οι άδειες, οι διορισμοί..που θενα λόγος για αξιολόγηση εκπαιδευτικών και του σχολείου, για επιμορφωση κλπ..δεν υποστηρίζω ότι αυτη ειναι η μόνη αλήθεια, αυτό όμως περναει προς τα έξω.και ξαναλέω ΄εχω σχέση με την εκπαίδευση, δεν ειμαι η μέση κακεντρεχής ιδιωτική υπάλληλος που μου φταινε οι δημόσιοι γιατί έχουν καλύτερο ωράριο από μένα. η αυτογνωσία και η αυτοκριτική δεν έβλαψε ποτέ κανέναν..φυσικά ασυνείδητοι υπάρχουν παντού..απλά στην δημόσια εκπαίδευση -και στο δημόσιο γενικά- λείπει ο μηχανισμός που θα τους ελέγξει , κατάλαβες..?αυτό εννοώ και επαναλαμβανω , με τις καλύτερες προθέσεις.
Παράθεση από: Babycobra στις Φεβρουαρίου 21, 2010, 10:30:57 amτι έχεις να πεις για τους εκατοντάδες αποσπασμένους στα γραφεία, των οποίων το ωράριο είναι το πλέον "ευέλικτο" να το χαρακτηρίσω? δεν λέω λόγια του αέρα, έχω προσωπική πείρα..η αδελφή μου ήταν σε γραφείο δευτεροβάθμιας και την πρώτη μέρα πήγε στις εφτάμιση και της είπε ο διευθυντής έτσι? θα έρχεσαι εννιά, δεν θα μας χαλάσεις εσύ την πιάτσα..οι εκπαιδευτικοί πήγαιναν λαϊκη, σούπερ μάρκετ, για ψώνια στα τοπικά καταστήματα, μια άλλη που παντρευόταν έκανε και πρόβες νυφικού.. Το ωράριο στα γραφεία είναι 7.30-15.00 ή 9.00-16.30. Το αν τηρείται αυτό και το τι κάνει ο καθένας, μέσα στα πλαίσια του ωραρίου του, είναι θέμα ευσυνειδησίας του καθενός, αλλά και θέμα επάρκειας του προϊστάμενου της κάθε υπηρεσίας.Ευσυνείδητοι και ασυνείδητοι, επαρκείς και ανεπαρκείς υπάρχουν παντού. Είναι πανεύκολο να χρησιμοποιεί κάποιος αόριστες ακραίες περιπτώσεις για να κατηγορήσει ένα κλάδο.
΄εχω σχέση με την εκπαίδευση, δεν ειμαι η μέση κακεντρεχής ιδιωτική υπάλληλος που μου φταινε οι δημόσιοι γιατί έχουν καλύτερο ωράριο από μένα. η αυτογνωσία και η αυτοκριτική δεν έβλαψε ποτέ κανέναν..
αν ήταν ακραία η περίπτωση δεν θα τη συζητούσα..ξεκαθάρισα εξαρχής ότι καμια κακεντρέχεια δεν έχω απέναντι στους εκπαιδευτικούς..το ωράριο στην ελ λόγω υπηρεσία διαμορφώθηκε κατόπιν υποδείξεως της διεύθυνσης σε 9-2, δεν ξέρω αν σε καλύπτω..
φυσικά ασυνείδητοι υπάρχουν παντού..απλά στην δημόσια εκπαίδευση -και στο δημόσιο γενικά- λείπει ο μηχανισμός που θα τους ελέγξει , κατάλαβες..?αυτό εννοώ και επαναλαμβανω , με τις καλύτερες προθέσεις.
Ωραία. Υπάρχουν 2,3,5,10 τεμπέληδες σε κάθε υπηρεσία και όλοι το έχουμε βιώσει αυτό. Και επειδή δηλαδή δε λειτουργούν σωστά οι ελεγκτικοί τους μηχανισμοί, θα πρέπει να απαξιώνονται άκριτα όλοι; Ας απαιτήσουμε να υπάρχουν συνεχείς έλεγχοι και αυστηρές ποινές για τους παραβάτες, όχι να ρίχνουμε συλλήβδην.... στον Καιάδα όλο τον εκπαιδευτικό κλάδο![/qu\πολύ σωστά και όλοι συμφωνούμε.το άκουσες αυτό να ακούγεται σαν αίτημα σε οποιαδήποτε κινητοποίηση εκπαιδευτικών? αυτό λέω τόση ώρα..ο δημόσιος λόγος του κάθε επαγγελματικού κλάδου, διαμορφώνει και την κοινή γνώμη..