*

Αποστολέας Θέμα: Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε !!  (Αναγνώστηκε 14530 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gvardal

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε !!
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 02, 2010, 02:41:32 am »
Και κάτι άλλο, αφού έχουμε ανθρώπους εδώ ψαγμένους, γιατί εγώ μια φτωχή ιστορικός είμαι και θέλω τα φώτα τους. Ο Ρούσβελτ, όταν ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας στην Αμερική μετα το ξέσπασμα της κρίσης του 29 ακολούθησε μια πολιτική κρατικού παρεμβατισμού, που ονομάστηκε New Deal  και κάτι κατάφερε. Δηλαδή, έθεσε κανόνες στο σύστημα της ελεύθερης αγοράς. Γιατί ακολουθούμε διαφορετικό μοντέλο σήμερα, για να ξεπεράσουμε την κρίση, δηλαδή ανοίγουμε τις πόρτες διάπλατα σε αυτούς που προκάλεσαν την κρίση, αφήνοντας ανεξέλεγκτο το κεφάλαιο; Λύστε μου αυτή την απορία, για να ξέρω τι θα πω στους μαθητές μου την Τετάρτη ??? ??? ???

Κάτι ερωτήσεις που κάνεις και εσύ βραδιάτικα ;)

Πες στους μαθητές σου ότι κάθε ιστορική περίοδος δεν είναι ίδια και η συγκυρία κάθε φορά διαφορετική. Άλλοι καιροί άλλα ήθη και προπαντός άλλοι οι συσχετισμοί στην κοινωνία. Το κεφάλαιο δεν το αφήνουμε ακριβώς ανεξέλεγκτο, απλά δεν είναι το ίδιο εύκολο να περιοριστεί και ούτε και το ίδιο διατεθειμένο να συμβιβαστεί. Και ο λόγος είναι ότι πλέον δεν περιορίζεται σε αυστηρά εθνικά πλαίσια για την ανάπτυξη του, αλλά έχει την ευελιξία να μετακινείται από εδώ και από εκεί αναζητώντας τις πιο πρόσφορες συνθήκες. Παγκοσμιοποίηση το λένε και δεν είναι και δεν είναι κάτι μεταφυσικό(όπως συχνά περιγράφεται) αλλά είναι κατά βάση η άρση των περιορισμών στην κινητικότητα των κεφαλαίων και των εμπορευμάτων.Η επιστροφή σε ένα εθνικό Κεϋνσιανισμό τύπου New Deal δε βλέπω με πιο τρόπο θα μπορούσε να εφαρμοστεί αποτελεσματικά σε αυτό το πλαίσιο.

Πες τους πως αυτό που τους ετοιμάζουν είναι με λίγα λόγια η εφαρμογή της ομοιοπαθητικής στην οικονομία. Πες τους ότι η αλαζονεία της κυρίαρχης(νεοκλασσικής) οικονομικής σκέψης φτάνει σε τέτοιο επίπεδο που αυτοί των οποίων οι ιδέες εφαρμόστηκαν και οδήγησαν στην κρίση αντί να επαναπροσδιορίσουν κάπως τη στάση τους, μας κουνάν το δάκτυλο και μας καλούν σε θυσίες. Αλήθεια ρε παιδιά αφού το πρόβλημα είναι οι συλλογικές συμβάσεις, οι κατώτατοι μισθοί, οι περιορισμοί της εργατικής νομοθεσίας,το τεράστιο κράτος , κλπ,  γιατί η κρίση ξέσπασε στις πλέον απελευθερωμένες οικονομίες οι οποίες δεν έχουν τέτοιες στρεβλώσεις; Δεν χρειάζεται πάντως να είσαι μαρξιστής για να καταλάβεις ότι όταν έχεις ταυτόχρονα υπερπαραγωγή αγαθών και ψαλίδισμα της δυνατότητας των εργαζομένων να καταναλώσουν έχεις μια πρώτη αντίφαση. Ούτε χρειάζεται να είσαι μέντιουμ για να καταλάβεις ότι όταν αυτή την αντίφαση την κλείνεις με το δανεισμό αυτών των οποίων το εισόδημα περιόρισες, προκειμένου να καταναλώσουν όσα παρήγαγες, κάποια στιγμή αυτό θα φτάσει στα όρια του. Τις αιτίες λοιπόν για την δύσκολη κατάσταση μην τις ψάχνετε στην οικονομική ύφεση αλλά στην στρεβλή ανάπτυξη που προηγήθηκε. Η πορεία αυτή μου θυμίζει μία ατάκα από το "Μίσος": Ήταν σα να πέφτουμε από την ταράτσα ενός ουρανοξύστη και πριν φτάσουμε στο έδαφος να προσπαθούμε να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι όλα πάνε καλά.

Ξεφύγαμε πάλι αλλά τόσο το θέμα όσο και η ώρα προσφέρονται...

Καληνύχτα λοιπόν και καλή τύχη(έτσι για να κλείσω με άλλη μια ατάκα ;D)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:20:42 »

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 02, 2010, 08:57:45 am »
Και κάτι άλλο, αφού έχουμε ανθρώπους εδώ ψαγμένους, γιατί εγώ μια φτωχή ιστορικός είμαι και θέλω τα φώτα τους. Ο Ρούσβελτ, όταν ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας στην Αμερική μετα το ξέσπασμα της κρίσης του 29 ακολούθησε μια πολιτική κρατικού παρεμβατισμού, που ονομάστηκε New Deal  και κάτι κατάφερε. Δηλαδή, έθεσε κανόνες στο σύστημα της ελεύθερης αγοράς. Γιατί ακολουθούμε διαφορετικό μοντέλο σήμερα, για να ξεπεράσουμε την κρίση, δηλαδή ανοίγουμε τις πόρτες διάπλατα σε αυτούς που προκάλεσαν την κρίση, αφήνοντας ανεξέλεγκτο το κεφάλαιο; Λύστε μου αυτή την απορία, για να ξέρω τι θα πω στους μαθητές μου την Τετάρτη ??? ??? ???

Κάτι ερωτήσεις που κάνεις και εσύ βραδιάτικα ;)

Πες στους μαθητές σου ότι κάθε ιστορική περίοδος δεν είναι ίδια και η συγκυρία κάθε φορά διαφορετική. Άλλοι καιροί άλλα ήθη και προπαντός άλλοι οι συσχετισμοί στην κοινωνία. Το κεφάλαιο δεν το αφήνουμε ακριβώς ανεξέλεγκτο, απλά δεν είναι το ίδιο εύκολο να περιοριστεί και ούτε και το ίδιο διατεθειμένο να συμβιβαστεί. Και ο λόγος είναι ότι πλέον δεν περιορίζεται σε αυστηρά εθνικά πλαίσια για την ανάπτυξη του, αλλά έχει την ευελιξία να μετακινείται από εδώ και από εκεί αναζητώντας τις πιο πρόσφορες συνθήκες. Παγκοσμιοποίηση το λένε και δεν είναι και δεν είναι κάτι μεταφυσικό(όπως συχνά περιγράφεται) αλλά είναι κατά βάση η άρση των περιορισμών στην κινητικότητα των κεφαλαίων και των εμπορευμάτων.Η επιστροφή σε ένα εθνικό Κεϋνσιανισμό τύπου New Deal δε βλέπω με πιο τρόπο θα μπορούσε να εφαρμοστεί αποτελεσματικά σε αυτό το πλαίσιο.

Πες τους πως αυτό που τους ετοιμάζουν είναι με λίγα λόγια η εφαρμογή της ομοιοπαθητικής στην οικονομία. Πες τους ότι η αλαζονεία της κυρίαρχης(νεοκλασσικής) οικονομικής σκέψης φτάνει σε τέτοιο επίπεδο που αυτοί των οποίων οι ιδέες εφαρμόστηκαν και οδήγησαν στην κρίση αντί να επαναπροσδιορίσουν κάπως τη στάση τους, μας κουνάν το δάκτυλο και μας καλούν σε θυσίες. Αλήθεια ρε παιδιά αφού το πρόβλημα είναι οι συλλογικές συμβάσεις, οι κατώτατοι μισθοί, οι περιορισμοί της εργατικής νομοθεσίας,το τεράστιο κράτος , κλπ,  γιατί η κρίση ξέσπασε στις πλέον απελευθερωμένες οικονομίες οι οποίες δεν έχουν τέτοιες στρεβλώσεις; Δεν χρειάζεται πάντως να είσαι μαρξιστής για να καταλάβεις ότι όταν έχεις ταυτόχρονα υπερπαραγωγή αγαθών και ψαλίδισμα της δυνατότητας των εργαζομένων να καταναλώσουν έχεις μια πρώτη αντίφαση. Ούτε χρειάζεται να είσαι μέντιουμ για να καταλάβεις ότι όταν αυτή την αντίφαση την κλείνεις με το δανεισμό αυτών των οποίων το εισόδημα περιόρισες, προκειμένου να καταναλώσουν όσα παρήγαγες, κάποια στιγμή αυτό θα φτάσει στα όρια του. Τις αιτίες λοιπόν για την δύσκολη κατάσταση μην τις ψάχνετε στην οικονομική ύφεση αλλά στην στρεβλή ανάπτυξη που προηγήθηκε. Η πορεία αυτή μου θυμίζει μία ατάκα από το "Μίσος": Ήταν σα να πέφτουμε από την ταράτσα ενός ουρανοξύστη και πριν φτάσουμε στο έδαφος να προσπαθούμε να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι όλα πάνε καλά.

Ξεφύγαμε πάλι αλλά τόσο το θέμα όσο και η ώρα προσφέρονται...

Καληνύχτα λοιπόν και καλή τύχη(έτσι για να κλείσω με άλλη μια ατάκα ;D)

Συνάδελφε, ευχαριστώ για την απάντησή σου. Στην ουσία δεν ήταν ερώτημα, αλλά πρόκληση για να απαντήσουν μερικοί που θεωρού ότι όσοι αντιδρούμε το βλέπουμε στενά συντεχνιακά. Φυσικά, ο Ρούσβελτ μπόρεσε να το κάνει γιατί το όλο σύστημα ήταν στη γέννησή του, δεν είχε προλάβει να αναπτυχθεί. Τους ήρθε κατραπακιά, για να το πω έτσι και όταν ήρθε ο Ρούσβελτ ήταν αδύναμοι να αντιδράσουν. Σήμερα, μετρά  το σύστημα πολλών χρόνων πείρα και ξέρει ν' αντεπεξέρχεται σε παρόμοιες κρίσεις.  Σήμερα το πρωί άκουσα σε μια εκπομπή ότι η Ευρώπη έγινε πιο φιλελεύθερη και από τις ΗΠΑ, βασιλικότεροι του βασιλέως, δηλαδή.  ::) ::) ::)

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος NiGhtMare

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 02, 2010, 10:05:48 am »

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν..καμία επαφή με την πραγματικότητα..σαν τα μωρά παιδιά που τους τάξανε γλειφιτζούρι και τώρα το θέλουν πάση θυσία...ήθελα να ξερα κάποιος είναι μυαλοφυγόδικος από επιλογή ή από ανάγκη? Ειδικά το 5 είναι για γέλια..σε ποιό ροζ συννεφάκι ήθελα να ξέρα ζουν ορισμένοι..πραγματικά...ξέρω είμαι εριστικός αλλά πραγματικά ρε αδέλφια τα γράφετε γιατί τα πιστεύετε πραγματικά ή γιατί νομίζετε ότι σας κάνουν διαφορετικούς από τους άλλους? Μου θυμίζει τον Τιτανικό που βυθιζότανε και κάποιοι παίζανε τραγούδια στο κατάστρωμα..έλεος!!!
 Το ξαναγράφω άλλη μια φορά..:
Τα επόμενα 10 χρόνια θα ναι ζόρικα για ΟΛΟΥΣ! Ο 13ος και ο 14ος σε βάθος διετίας θα καταργηθούν..τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία θα καταρρεύσουν και το κράτος αργά ή γρήγορα θα πτωχεύσει..εκτός κι αν υπάρξει παγκόσμια υπερ-ανάπτυξη που δεν το βλέπω. Καληνύχτα και καλήτύχη σε όλους μας..α και κάτι άλλο όποιος μπορεί μου το απαντάει: Γιατί η αριστερή κουλτούρα του διαβάσματος και της ρεαλιστικής-κριτικής θεώρησης των πάντων υπό μαρξιστικό πρισμα έχει αντικατασταθεί από το διπτυχο: Μπαχαλοντεμεκ Κατάσταση επανάστασης - ΛιανοΚανελλοποιημένη ανάγνωση της σύνθετης πραγματικότητας ?

Επιτέλους και μια σοβαρή άποψη... Καμία αίσθηση της πραγματικότητας από ορισμένους!  ;D
Humanity is overrated...

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 02, 2010, 10:42:09 am »

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν..καμία επαφή με την πραγματικότητα..σαν τα μωρά παιδιά που τους τάξανε γλειφιτζούρι και τώρα το θέλουν πάση θυσία...ήθελα να ξερα κάποιος είναι μυαλοφυγόδικος από επιλογή ή από ανάγκη? Ειδικά το 5 είναι για γέλια..σε ποιό ροζ συννεφάκι ήθελα να ξέρα ζουν ορισμένοι..πραγματικά...ξέρω είμαι εριστικός αλλά πραγματικά ρε αδέλφια τα γράφετε γιατί τα πιστεύετε πραγματικά ή γιατί νομίζετε ότι σας κάνουν διαφορετικούς από τους άλλους? Μου θυμίζει τον Τιτανικό που βυθιζότανε και κάποιοι παίζανε τραγούδια στο κατάστρωμα..έλεος!!!
Τα επόμενα 10 χρόνια θα ναι ζόρικα για ΟΛΟΥΣ! Ο 13ος και ο 14ος σε βάθος διετίας θα καταργηθούν..τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία θα καταρρεύσουν και το κράτος αργά ή γρήγορα θα πτωχεύσει..εκτός κι αν υπάρξει παγκόσμια υπερ-ανάπτυξη που δεν το βλέπω. Καληνύχτα και καλήτύχη σε όλους μας..α και κάτι άλλο όποιος μπορεί μου το απαντάει: Γιατί η αριστερή κουλτούρα του διαβάσματος και της ρεαλιστικής-κριτικής θεώρησης των πάντων υπό μαρξιστικό πρισμα έχει αντικατασταθεί από το διπτυχο: Μπαχαλοντεμεκ Κατάσταση επανάστασης - ΛιανοΚανελλοποιημένη ανάγνωση της σύνθετης πραγματικότητας ?

Επιτέλους και μια σοβαρή άποψη... Καμία αίσθηση της πραγματικότητας από ορισμένους!  ;D

Έλα ρε σοβαρέ Nightmare, εσένα περιμέναμε. Επιτέλους σταματήστε να πιπιλίζετε στα μυαλά του κόσμου ότι η κρίση φέρνει δυσκολίες για όλους. Μόνο για τα χαμηλά εισοδήματα φέρνει προβλήματα, γιατί το κεφάλαιο γίνεται ακόμη πιο επιθετικό ώστε να εξασφαλίσει τα μέσα ποσοστά κέρδους του. Όλα τα άλλα είναι για αδαείς και παππούδες 80 χρονών.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:20:42 »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 02, 2010, 01:06:20 pm »
Σήμερα κάναμε με τα παιδιά της Γ΄λυκείου στην ιστορία το κεφάλαιο που αναφέρεται στο κραχ του 1929. Σας πληροφορώ ότι δε γνώριζαν τι σημαίνει φιλελεύθερη οικονομία, μονοπωλιακός καπιταλισμός, χρηματιστήριο και πώς λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Επί δύο μαθήματα κάνω τη δουλειά του οικονομολόγου. Προσπαθώ να τους μάθω βασικά πράγματα για να συνεννοηθούμε. Τα παιδιά παρακολουθούν με ενδιαφέρον και προβληματίζονται για αυτά που μαθαίνουν. Μετά μας κάνει εντύπωση γιατί η ελληνικη κοινωνία πιστεύει ό,τι ηλιθιότητα ακούει στις τηλεοράσεις. Όποιος δε συμφωνεί με την "αλήθεια" της t.v είναι γραφικός. Παλιά όποιον διαφωνούσε τον φυλάκιζαν ή τον σκότωναν, τώρα σκοτώνουν το μυαλό του. Ε, λοιπόν, είμαι και εγώ γραφική, όπως πολλοί άλλοι, ευτυχώς!

Καλό κι αυτό..εδώ δεν τα ξέρουν οι καθηγητές και οι γονείς τους θα τα ξέρουν τα παιδιά..πλάκα κάνουμε τώρα? Είμαστε οι τελευταίοι στην Ε.Ε σε ανάγνωση βιβλίων..είμαστε τελευταίοι σε όλα..έχουμε χρεκοπήσει ιδεολογικά πολιτικά πολιτισμικά ηθικά και προφανώς οικονομικά...αλλά είπαμε να μην αλλάξει τίποτα...

Ως κριτής των πάντων και παντογνώστης θα μας πεις και πότε έπρεπε να διδαχτεί αυτό στα παιδιά της Γ΄λυκείου; Σε ποιο μάθημα και σε ποιο πρόγραμμα έπρεπε να γίνει αυτό και δεν έγινε; Να σου υπενθυμίσω ότι το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας είναι μάθημα επιλογής στη Γ` Λυκείου.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος Rovespier0s

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Ο Πραγματικός ΥΠΟΙΚ είναι οι Αγορές
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 02, 2010, 07:40:51 pm »
Παράθεση
Και κάτι άλλο, αφού έχουμε ανθρώπους εδώ ψαγμένους, γιατί εγώ μια φτωχή ιστορικός είμαι και θέλω τα φώτα τους. Ο Ρούσβελτ, όταν ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας στην Αμερική μετα το ξέσπασμα της κρίσης του 29 ακολούθησε μια πολιτική κρατικού παρεμβατισμού, που ονομάστηκε New Deal  και κάτι κατάφερε. Δηλαδή, έθεσε κανόνες στο σύστημα της ελεύθερης αγοράς. Γιατί ακολουθούμε διαφορετικό μοντέλο σήμερα, για να ξεπεράσουμε την κρίση, δηλαδή ανοίγουμε τις πόρτες διάπλατα σε αυτούς που προκάλεσαν την κρίση, αφήνοντας ανεξέλεκτο το κεφάλαιο; Λύστε μου αυτή την απορία, για να ξέρω τι θα πω στους μαθητές μου την Τετάρτη

Για να βάλουμε κάποια πραγματάκια στη θέση τους..Όντως ο Roosvelt έθεσε στην υπηρεσία του Κεφαλαίου το Κράτος (έτσι λέγεται κατά Marx ο "αριστερός" δήθεν κρατικός παρεμβατισμός). Αυτό που ακουσίως ή εκουσίως αποσιωπάται είναι ότι η Κρίση του 1929 "ξεπεράστηκε" με τον
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 02, 2010, 07:43:14 pm από Rovespier0s »
MIXANIKOS_HY is back

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 02, 2010, 07:46:19 pm »
Σήμερα κάναμε με τα παιδιά της Γ΄λυκείου στην ιστορία το κεφάλαιο που αναφέρεται στο κραχ του 1929. Σας πληροφορώ ότι δε γνώριζαν τι σημαίνει φιλελεύθερη οικονομία, μονοπωλιακός καπιταλισμός, χρηματιστήριο και πώς λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Επί δύο μαθήματα κάνω τη δουλειά του οικονομολόγου. Προσπαθώ να τους μάθω βασικά πράγματα για να συνεννοηθούμε. Τα παιδιά παρακολουθούν με ενδιαφέρον και προβληματίζονται για αυτά που μαθαίνουν. Μετά μας κάνει εντύπωση γιατί η ελληνικη κοινωνία πιστεύει ό,τι ηλιθιότητα ακούει στις τηλεοράσεις. Όποιος δε συμφωνεί με την "αλήθεια" της t.v είναι γραφικός. Παλιά όποιον διαφωνούσε τον φυλάκιζαν ή τον σκότωναν, τώρα σκοτώνουν το μυαλό του. Ε, λοιπόν, είμαι και εγώ γραφική, όπως πολλοί άλλοι, ευτυχώς!

Καλό κι αυτό..εδώ δεν τα ξέρουν οι καθηγητές και οι γονείς τους θα τα ξέρουν τα παιδιά..πλάκα κάνουμε τώρα? Είμαστε οι τελευταίοι στην Ε.Ε σε ανάγνωση βιβλίων..είμαστε τελευταίοι σε όλα..έχουμε χρεκοπήσει ιδεολογικά πολιτικά πολιτισμικά ηθικά και προφανώς οικονομικά...αλλά είπαμε να μην αλλάξει τίποτα...

Ως κριτής των πάντων και παντογνώστης θα μας πεις και πότε έπρεπε να διδαχτεί αυτό στα παιδιά της Γ΄λυκείου; Σε ποιο μάθημα και σε ποιο πρόγραμμα έπρεπε να γίνει αυτό και δεν έγινε; Να σου υπενθυμίσω ότι το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας είναι μάθημα επιλογής στη Γ` Λυκείου.

Χαχά δεν ασχολούμε με τεχνικές λεπτομέρειες αγαπητέ μου..αν θέλεις μακροσκοπική ανάλυση του Ελληνικού και Παγκόσμιου Εκπαιδευτικού Συστήματος και πως αυτό διαμορφώνει τον νέο Διεθνή Καταμερισμό Εργασίας πολύ ευχαρίστως...δεν είμαι ψιλικατζής όπως καταλαβαίνεις...
MIXANIKOS_HY is back

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 02, 2010, 07:53:03 pm »
Παράθεση
Μόνο για τα χαμηλά εισοδήματα φέρνει προβλήματα, γιατί το κεφάλαιο γίνεται ακόμη πιο επιθετικό ώστε να εξασφαλίσει τα μέσα ποσοστά κέρδους του. Όλα τα άλλα είναι για αδαείς και παππούδες 80 χρονών.

Δε βαρεθήκατε τις trivial ψευτοαριστερές αναλύσεις του καφενέ, δεν είναι καιρός να αλλάξουμε κλάση ισοδυναμίας ανίχνευσης και αντιμετώπισης δύσκολων και πολύπλοκων προβλημάτων? Τα ίδια και τα ίδια trivial με τους κακούς κεφαλαιοκράτες τους μασόνους , τους εβραίους, τη Λέσχη Μπιλνεμπεργκ και λοιπές "συστημικές" δυνάμεις που καταπιέζουν τα λαικά στρώματα? Ειλικρινά σας καλύπτουν τέτοιες επιφανειακές αναλύσεις? Και κάτι άλλο ρε μάγκες...όλα αυτά τα trivial σε ποιό αριστερό πόνημα τα έχετε διαβάσει? Συστήστε μου ένα να διαβάσω κι εγώ..
MIXANIKOS_HY is back

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 02, 2010, 07:55:52 pm »
Παράθεση
Το θέμα δεν είναι να θυσιαστεί ο Γιώργος, ο οποίος είνα πολύ συμπαθής κατά τ' άλλα, αλλά το ίδιο το σύστημα. Σήμερα, παρεπιπτόντως, ειπώθηκε και άλλο ανέκδοτο, αλλά δε θυμάμαι από ποιον.  Έχουμε, λέει, στην Ελλάδα οικονομία Σοβιετικού τύπου Grin Grin Grin Grin Grin

Αυτό έχουμε φίλε μου Δημόσια Διοίκηση Σοβιετίας...Κρατικό Καπιταλισμό..εσύ τί νομίζεις ότι έχουμε νεο-φιλελευθερισμό? Αυτό σου πανε οι σύντροφοι? Δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό είναι κατώτερο των περιστάσεων..πολιτικό προσωπικό της δραχμής με euro νομισμα έχουμε..
MIXANIKOS_HY is back

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 02, 2010, 08:04:49 pm »
Παράθεση
Ζόρικα για όλους; Αχ τους καημένους τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες τι τους περιμένει! Δεν ξέρω αν το έχεις πάρει χαμπάρι μηχανικέ, αλλά το μόνο πράγμα που έχει πτωχεύσει μέχρι στιγμής, είναι η ελεύθερη αγορά που τόσο πολύ διαφημίζουν ορισμένοι. Η ελεύθερη αγορά που ρυθμίζεται μόνη της και θεραπεύει τις αδυναμίες της αυτόματα!!! Δεν με πειράζει που γίνεσαι ειρωνικός. Η ειρωνεία εξάλλου είναι το τελευταίο καταφύγιο για αυτόν που βλέπει να γκρεμίζεται κάτι που υποστηρίζει. Δεν ξέρει πως να το στηρίξει και απλά ειρωνεύεται τις αντίθετες φωνές. Περαστικά σε όλους τους απολογητές της ελεύθερης αγοράς, εξαιτίας της οποίας έφτασαν να χρωστάνε τα κράτη σχεδόν όλης της γης της Μιχαλούς σε διεθνείς επενδυτικούς οίκους.

Μακράν νυχτωμένος είσαι φίλε μου, χωρίς να θέλω να σε ξυπνήσω απλά για να αυτοπροσδιοριστώ αν μου επιτρέπεις εγώ είμαι νεο-Μαρξιστής (πιστεύω δηλαδή στην επικαιροποίηση των αρχών που διατύπωσε ο Μαρξ στο Κεφάλαιο)..απλά στην Ελλάδα ο Μαρξ δεν διαβάζεται αλλά είναι μια αγαπημένη λέξη σταλινικών αριστερών που πολύ πιθανόν να μην έχουν διαβάσει λέξη από αυτά που έχει γράψει..εν πάσει περιπτώσει..αφήνω εσάς τους γνήσιους αριστερούς επαναστάτες του pde να ρίξουν τον Καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά με τα βελάκια του ποντικιού τους όσο εγώ θα απολογούμαι για την ελεύθερη αγορά...
MIXANIKOS_HY is back

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 02, 2010, 08:13:21 pm »
Παράθεση
γιατί η κρίση ξέσπασε στις πλέον απελευθερωμένες οικονομίες οι οποίες δεν έχουν τέτοιες στρεβλώσεις;

Πολύ απλά γιατί σε αυτές υπάρχει Καπιταλισμός οπότε είναι οι πρώτες υποψήφιες..εμείς δεν περνάμε κρίση του καπιταλισμού..εμείς περνάμε την κρίση του κομμουνισμού (αν με λαμβάνεις... ;D)
MIXANIKOS_HY is back

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 02, 2010, 08:17:16 pm »
Παράθεση
Δεν χρειάζεται πάντως να είσαι μαρξιστής για να καταλάβεις ότι όταν έχεις ταυτόχρονα υπερπαραγωγή αγαθών και ψαλίδισμα της δυνατότητας των εργαζομένων να καταναλώσουν έχεις μια πρώτη αντίφαση. Ούτε χρειάζεται να είσαι μέντιουμ για να καταλάβεις ότι όταν αυτή την αντίφαση την κλείνεις με το δανεισμό αυτών των οποίων το εισόδημα περιόρισες, προκειμένου να καταναλώσουν όσα παρήγαγες, κάποια στιγμή αυτό θα φτάσει στα όρια του. Τις αιτίες λοιπόν για την δύσκολη κατάσταση μην τις ψάχνετε στην οικονομική ύφεση αλλά στην στρεβλή ανάπτυξη που προηγήθηκε. Η πορεία αυτή μου θυμίζει μία ατάκα από το "Μίσος": Ήταν σα να πέφτουμε από την ταράτσα ενός ουρανοξύστη και πριν φτάσουμε στο έδαφος να προσπαθούμε να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι όλα πάνε καλά.

Σωστός..Κλασική κρίση Υπερπαραγωγής...απλά εκεί που διαφωνώ μαζί σου είναι στο ότι θεωρώ ότι η στρεβλή ανάπτυξη του καπιταλισμού είναι εγγενές του στοιχείο που εδράζεται στην δίψα για περισσότερο κέρδος..επειδή μου φαίνεσαι οικονομολόγος σου θυμίζω την φούσκα της Τουλίπας στην Ολλανδία 18ου αιώνα... ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 02, 2010, 08:22:06 pm από Rovespier0s »
MIXANIKOS_HY is back

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 02, 2010, 08:39:36 pm »
Δεν επαιτούμε θέσεις για μας , αλλά απαιτούμε θέσεις για τα παιδιά μας και την κοινωνία γενικότερα .
Πιστεύω ότι είναι λάθος να είμαστε συνεχώς αμυνόμενοι , απαισιόδοξοι και ηττοπαθείς αλλά πρέπει να γίνουμε επιθετικοί , αισιόδοξοι και απαιτητικοί .
Επομένως ζητάω :
1)   Τα κονδύλια να πάνε στην παιδεία και όχι σε εξοπλισμούς στρατιωτικούς ,ιδρύματα και τα συναφή …
2)    Όχι περισσότερα από 12 άτομα ανά τμήμα .
3)   Αύξηση του μισθού του εκπαιδευτικού ,με ταυτόχρονη αύξηση των ωρών εργασίας και κατάργηση των επιδομάτων που τόσο άδικα μας τα χρεώνει η κοινωνία !! Ζητάω δηλαδή έναν εκπαιδευτικό που να έχει αξιοπρέπεια , να μην σκύβει το κεφάλι , να χαίρεται για αυτό που κάνει , να μην ντρέπεται και να μην παρακαλάει κανέναν .
4)   Ζητάω έναν εκπαιδευτικό που να τον σέβεται η κοινωνία και να μην τον υποβιβάζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι πολιτικοί.
5)   Ζητάω να αναγνωριστεί <<η επένδυση στην παιδεία>> σαν μοναδική λύση από την κρίση .
6)   Ζητάω περισσότερα για την παιδεία ,σε μια εποχή που όλοι θεωρούν αυτονόητη την έκπτωση. Εκτός κι αν θέλουμε μια κοινωνία που να μην σκέφτεται και να μην αντιδρά ,ώστε να επιβεβαιωθούν τα τυχών Οργουελικά σενάρια .
7)   Ζητάω εν τέλει ,αυτά που μου υποσχέθηκαν….

Ζητείστε και σεις …..

Πού θα γίνει αυτό, στην Ελλάδα μόνο ή παγκοσμίως; Το ζητούμενο είναι ότι πάμε να γιατρέψουμε ένα σύστημα εξ ορισμού χρεωκοπημένο . Ποιο θα είναι το μπάλωμα και πόσο θα αντέξει, άραγε;

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση την οποία προσπαθώ να βρω μια απάντηση από τότε που ξέσπασε η κρίση...αν λάβουμε υπόψη το "αξίωμα" ότι η τωρινή κρίση προετοιμάζει την επόμενη σε συνδυασμό με την ισχνή ανάπτυξη των Δυτικών Οικονομιών και τα αυξημένα Χρέη κυρίως της Αγγλίας και δευτερευόντως της ΗΠΑ τολμώ να πω ότι κερδίζει έδαφος το σενάριο διπλής ύφεσης το γνωστό W To θέμα είναι τί μέλλει γεννέσθαι από κει και πέρα..Αυτό που θεωρώ ότι θα γίνει είναι το εξής (σε συνδυασμό με την εξέλιξη των παρακάτω "προβλημάτων" σε πανευρωπαική κλίμακα: Ερημοποίηση  Περιοχών, Μεταναστευτικό, Ασφαλιστικό, Υπογεννητικότητα Δυτικών Χωρών - Υπεργεννητικότητα Ανατολικών, Αύξηση του παγκόσμιου πλυθυσμού κατά 25% μέχρι το 2025, Υποσιτισμός Αφρικής
1. Μετατόπιση της Ανάπτυξης και του Παγκόσμιου πλούτου προς Ανατολάς. (BRΙC)
2. Αντίστοιχη Μείωση στη Δύση
3. Πολιτισμικές ανακατατάξεις στην Ευρώπη
4. Αυξηση Ξενοφοβίας
5. Χρεοκοπίες Κρατών
Γενικά πάντως είναι μια δυσεπίλυτη εξίσωση που σίγουρα δεν μπορεί να προβλέψει κανείς με ασφάλεια..όλοι εικασίες κάνουμε..
Απλά ΔΕΝ βλέπω κατάρρευση του Συστήματος όσο υπάρχει το BRIC...Απλά γύρισε ο τροχός..και θα πάρουν το αίμα τους πίσω οι νέες και πλούσιες πρώην Αποικίες καθώς και η Κίνα από τις γριές και άφραγκες ξεπεσμένες Κυρίες-Κράτη της Δυσης..
Το μέλλον θα καθορίσει επίσης ποιό νόμισμα θα αντικαταστήσει το Δολλάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα..θα είναι το Γουάν θα είναι το Euro θα είναι ένα τεχνητό-παγκόσμιο νόμισμα ή θα παραμείνει το Δολλάριο που παρέλαβε την σκυτάλη από της Στερλίνα από το 1945 και μετά? Ίδωμεν!
MIXANIKOS_HY is back

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 02, 2010, 09:03:40 pm »
Παράθεση
Ζόρικα για όλους; Αχ τους καημένους τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες τι τους περιμένει! Δεν ξέρω αν το έχεις πάρει χαμπάρι μηχανικέ, αλλά το μόνο πράγμα που έχει πτωχεύσει μέχρι στιγμής, είναι η ελεύθερη αγορά που τόσο πολύ διαφημίζουν ορισμένοι. Η ελεύθερη αγορά που ρυθμίζεται μόνη της και θεραπεύει τις αδυναμίες της αυτόματα!!! Δεν με πειράζει που γίνεσαι ειρωνικός. Η ειρωνεία εξάλλου είναι το τελευταίο καταφύγιο για αυτόν που βλέπει να γκρεμίζεται κάτι που υποστηρίζει. Δεν ξέρει πως να το στηρίξει και απλά ειρωνεύεται τις αντίθετες φωνές. Περαστικά σε όλους τους απολογητές της ελεύθερης αγοράς, εξαιτίας της οποίας έφτασαν να χρωστάνε τα κράτη σχεδόν όλης της γης της Μιχαλούς σε διεθνείς επενδυτικούς οίκους.

Μακράν νυχτωμένος είσαι φίλε μου, χωρίς να θέλω να σε ξυπνήσω απλά για να αυτοπροσδιοριστώ αν μου επιτρέπεις εγώ είμαι νεο-Μαρξιστής (πιστεύω δηλαδή στην επικαιροποίηση των αρχών που διατύπωσε ο Μαρξ στο Κεφάλαιο)..απλά στην Ελλάδα ο Μαρξ δεν διαβάζεται αλλά είναι μια αγαπημένη λέξη σταλινικών αριστερών που πολύ πιθανόν να μην έχουν διαβάσει λέξη από αυτά που έχει γράψει..εν πάσει περιπτώσει..αφήνω εσάς τους γνήσιους αριστερούς επαναστάτες του pde να ρίξουν τον Καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά με τα βελάκια του ποντικιού τους όσο εγώ θα απολογούμαι για την ελεύθερη αγορά...

Όσο συνεχίζεις να λες αυτά που λες εκτίθεσαι. Κρατικός καπιταλισμός; Μάλλον κρατικομονοπολιακός καπιταλισμός θα εννοούσες, αλλά εσύ έφερες τον Μαρξ στα μέτρα σου οπότε εγώ πάω πάσο. Σοβιετικού τύπου διοίκηση; Δε θα το έλεγα. Εκτός κι αν ξαφνικά διώξαμε τους καπιταλιστές από την Ελλάδα κι εγώ δεν το πήρα χαμπάρι. Όσο για το αν θε πέσει ο καπιταλισμός είναι κάτι που θα το κρίνουν οι μάζες. Το ότι όμως βρωμάει και ζέχνει και δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τις αντιφάσεις του είναι αυταπόδεικτο. Δεν χρειάζεται καν να επιχειρηματολογήσω γι' αυτό, τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους.
Υ.Γ. Άσε λοιπόν εμάς, και πήγαινξε μέχρι τα γραφεία της Φιλελεύθερης Συμμαχίας για καφέ. Ίσως εκεί υπάρχουν κι άλλοι που πετσοκόβουν τον Μαρξ για να τον φέρουν στα δικά τους μέτρα και σταθμά.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182847
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 782
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)