0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: rozy4 στις Φεβρουαρίου 23, 2010, 05:06:46 pmΔεν είμαι υπέρ του να κάνουν οι διορισμένοι καθηγητές ιδιαίτερα μαθήματα και γνωρίζω καλά ότι ένα μεγάλο κομμάτι του εκπαιδευτικού δυναμικού απέχει από τέτοιες δραστηριότητες. Όμως όταν ο μισθός μας είναι ο χαμηλότερος όλου του δημόσιου τομέα, όταν την προηγούμενη χρονιά για παράδειγμα υπήρξε πάγωμα του μισθού μας, όταν φέτος έχουμε περικοπή των αποδοχών ενώ παράλληλα όλα τα καταναλωτικά είδη και οι υπηρεσίες συνεχώς αναπροσαρμόζονται προς τα επάνω, τελικά ποιος μπορεί να καταδικάσει ελαφριά τη καρδία το συνάδελφο που καταφεύγει σε ιδιαίτερα για να επιβιώσει;Άραγε αυτή τη διάσταση τη θίξανε οι φίλτατοι κ. ιδιοκτήτες φροντιστηρίων;Χωρίς καμία διάθεση πολεμικής και διευκρινίζοντας ότι δεν είμαι ούτε φροντιστής ούτε καθηγητής δευτεροβάθμιας, έχω να παρατηρήσω τα εξής: 1) Οι καθηγητές όταν επέλεγαν το επάγγελμά τους γνώριζαν πολύ καλά το χαμηλό μισθό τους. Αν δεν τους ικανοποιούσε θα έπρεπε να στραφούν αλλού για την επαγγελματική του αποκατάσταση. 2) Πολλοί απ' τους "ιδιαιτεράδες" καθηγητές του δημοσίου δεν συμπληρώνουν απλά το εισόδημά τους, αλλά το πολλαπλασιάζουν, άρα δεν το κάνουν για να επιβιώσουν, αλλά για να αυξήσουν την κατανάλωσή τους 3) Οι μόνιμοι αυτοί καθηγητές "κλέβουν" δουλειά απ' τους χιλιάδες άνεργους συναδέλφους τους και αυτό για μένα είναι το χειρότερο. Όταν , στις δύσκολες μέρες μας, έχεις μια σταθερή και ασφαλή απασχόληση, δεν κοιτάς ν' αρπάξεις ώρες δουλειάς από συνανθρώπους σου που με δυσκολία επιβιώνουν. 4) Όταν, όπως συμβαίνει συνήθως, κάνουν ιδιαίτερα στους μαθητές που διδάσκουν και στο σχολείο, τότε αυτό υποκρύπτει και εκτεταμένη διαφθορά (εξασφάλιση καλού βαθμού στους "πελάτες" τους)5) Η δικαιολογία του τύπου "αμάρτησα για το παιδί μου" έχει τόσο πολύ προβληθεί ώστε δεν πείθει πια κανέναν. Ακόμη και εφοριακούς που λαδώνονται, ταξιτζήδες με διπλές μισθώσεις κλπ. αν πιάσεις, το ίδιο θα σου πουν, ότι δεν "βγαίνουν" οικονομικά.6) Ας μάθουμε στη χώρα μας να τηρούμε τους νόμους και την επαγγελματική δεοντολογία. Ίσως πάμε καλύτερα έτσι...
Δεν είμαι υπέρ του να κάνουν οι διορισμένοι καθηγητές ιδιαίτερα μαθήματα και γνωρίζω καλά ότι ένα μεγάλο κομμάτι του εκπαιδευτικού δυναμικού απέχει από τέτοιες δραστηριότητες. Όμως όταν ο μισθός μας είναι ο χαμηλότερος όλου του δημόσιου τομέα, όταν την προηγούμενη χρονιά για παράδειγμα υπήρξε πάγωμα του μισθού μας, όταν φέτος έχουμε περικοπή των αποδοχών ενώ παράλληλα όλα τα καταναλωτικά είδη και οι υπηρεσίες συνεχώς αναπροσαρμόζονται προς τα επάνω, τελικά ποιος μπορεί να καταδικάσει ελαφριά τη καρδία το συνάδελφο που καταφεύγει σε ιδιαίτερα για να επιβιώσει;Άραγε αυτή τη διάσταση τη θίξανε οι φίλτατοι κ. ιδιοκτήτες φροντιστηρίων;
Άραγε αυτή τη διάσταση τη θίξανε οι φίλτατοι κ. ιδιοκτήτες φροντιστηρίων;
Παράθεση από: rozy4 στις Φεβρουαρίου 23, 2010, 05:06:46 pmΆραγε αυτή τη διάσταση τη θίξανε οι φίλτατοι κ. ιδιοκτήτες φροντιστηρίων;Οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων βγάζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στις πλάτες του πενιχρά αμειβόμενου ωρομίσθιου προσωπικού τους. Απλά θέλουν να βγάλουν περισσότερα!
Πριν απο μερικά χρόνια στο νομό μου η ένωση φροντιστών είχε πάει στα δικαστήρια ορισμένους καθηγητές του δημοσίου που έκαναν ιδιαίτερα, κάποιους απροκάλυπτους και κάποιους που απλώς συμπλήρωναν, όπως αναφέρθηκε, το εισόδημά τους. Το αποτέλεσμα ήταν οι μεν καθηγητές να απαλλαγούν λόγω αμφιβολιών, οι δε πρωτεργάτες της κίνησης αυτής σε μια διετία να κλείσουν τα φροντιστήριά τους. Αντιθέτως, οι φροντιστές που δεν υπέγραψαν, αύξησαν την πελατεία τους.