*

Αποστολέας Θέμα: ΣΔΕ+ΠΔΣ  (Αναγνώστηκε 5756 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος babble

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: ΣΔΕ+ΠΔΣ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 11:01:29 pm »
πάντως σήμερα που τηλεφώνησα στο ΙΔΕΚΕ μου είπαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:27:18 »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 11:04:44 pm »

Στο ΙΔΕΚΕ μπορεί να μην έχουν (κακώς) αλλά στην ΠΔΣ θα σου ζητήσουν να υπογράψεις υπεύθυνη δήλωση που την έχει φτιάξει το υπουργείο.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 03:08:26 am »
babble, μπορείς να πάρεις όσες ώρες θες στα ΣΔΕ, και μέχρι 10 ΠΔΣ. Θα σου γράφονται οι 11 ώρες στη δευτεροβάθμια, και τις υπόλοιπες των ΣΔΕ απλά θα τις πληρώνεσαι! Στα ΣΔΕ δεν έχει όριο, το ξέω σίγουρα γιατί μίλησα με ΙΔΕΚΕ. Μόνο η ΠΔΣ έχει όριο.

domenica και εγώ έτσι θέλω να πιστεύω. Εσύ το έχεις κάνει αυτό ποτέ;;

Οχι δεν το έχω κάνει, το γνωρίζω όμως από συναδέλφους που έχουν εργασθεί παράλληλα και στα δύο με τον (νόμιμο) τρόπο που αναφέρει η ln03.

Το νόμιμο δεν μπορεί να είναι άλλο απ`αυτό που αναφέρει ο νόμος:

Το ωράριο απασχόλησης των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, που παρέχουν διδακτικό έργο με μία ή περισσότερες συμβάσεις στην ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το μισό του υποχρεωτικού ωραρίου του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού του οικείου κλάδου και βαθμίδας εκπαίδευσης (ένδεκα (11) ώρες για τους κλάδους ΠΕ και ΤΕ01 ή δεκατέσσερις (14) ώρες για τον κλάδο ΔΕ01 της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δώδεκα (12) ώρες για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αντίστοιχα).

Ως εκ τούτου η παράλληλη απασχόληση ωρομισθίου εκπαιδευτικού κλάδων ΠΕ σε σχολική μονάδα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο κανονικό πρόγραμμα, στην ενισχυτική διδασκαλία, στα προγράμματα πρόσθετης διδακτικής στήριξης (ΠΔΣ) και σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας (ΣΔΕ), εμπίπτει στον περιορισμό των έντεκα (11) ωρών διδασκαλίας εβδομαδιαίως, κατά τα ως άνω προεκτεθέντα, δεδομένου ότι προσφέρεται στην ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης. Αντιστοίχως η παράλληλη απασχόληση ωρομισθίων εκπαιδευτικών σε σχολική μονάδα Α/θμιας Εκπ/σης στο κανονικό και ολοήμερο πρόγραμμα εμπίπτει στον περιορισμό των δώδεκα (12) ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας.

Gabriel Garcia Marquez

ln03

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 08:49:49 am »
Πάντως στο ΙΔΕΚΕ που πήρα για να τους ρωτήσω αν επιτρέπεται να πάρω συνολικά 13 ώρες ΠΔΣ+ΣΔΕ μου είπαν ότι το χειρότερο που μπορεί να μου συμβεί είναι να γραφτούν οι 11 ώρες και τις υπόλοιπες απλά να τις πληρωθώ..

Επίσης, στην ΠΔΣ νομίζω πως υπέγραψα ότι δεν υπερβαίνω τις 10 ώρες στην ΠΔΣ.
Ενώ στα ΣΔΕ δεν υπέγραψα κανένα περιορισμό (προς το παρόν τουλάχιστον).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:27:18 »

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 09:56:17 am »
jak13 καλώς αναφέρεις την αντίστοιχη διάταξη....γνωστή νομίζω σε όλους όσους επιθυμούμε να εργαζόμαστε σύμφωνα με αυτό που ορίζει ο νόμος....

( να θυμίσω βέβαια στους νεότερους πως υπήρξαν πολλές δυστυχώς περιπτώσεις "συναδέλφων" οι οποίοι πέρασαν διπλές προυπηρεσίες εργαζόμενοι με πλήρες ωράριο ωρομισθίας σε περισσότερες απο μια ΔΔΕ....Πριν σπεύσετε να το αμφισβητήσετε να πω πως αναφέρομαι σε περιπτώσεις για τις οποίες όλοι ακούμε στους χώρους που εργαζόμαστε και έχουν συμβεί πολλά πολλά χρόνια πριν ...)

Αναφέρθηκα λοιπόν στον (νόμιμο) τρόπο με τον οποίο γίνονται σήμερα τα πράγματα,αυτό δηλαδή που αναφέρει και η ln03, διότι υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση στην ΠΔΣ με όριο τις 10 ώρες και γνωρίζοντας τα περί 11ωρου,κανείς δεν κοροιδεύει κανένα.

" ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει "
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 10:06:43 am »
Πως είναι νόμιμος αφού το απαγορεύει η διάταξη?
Με τις λέξεις παίζουμε μου φαίνεται.

Αποσυνδεδεμένος marias

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • www.dailytech.gr
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 10:13:32 am »
Πάντως στο ΙΔΕΚΕ που πήρα για να τους ρωτήσω αν επιτρέπεται να πάρω συνολικά 13 ώρες ΠΔΣ+ΣΔΕ μου είπαν ότι το χειρότερο που μπορεί να μου συμβεί είναι να γραφτούν οι 11 ώρες και τις υπόλοιπες απλά να τις πληρωθώ..

Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις πάνω από 11 ώρες προυπηρεσία, την εβδομάδα. Το ηλεκτρονικό σύστημα υπολογισμού ωρών δίνει μέχρι 44 ώρες το μήνα, σε όσα σχολεία και να δουλεύεις.
Από το ΣΔΕ αυτό που κερδίζεις είναι λίγα χρήματα παραπάνω.

Αποσυνδεδεμένος mariliane

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 10:26:09 am »
παιδια την προυπηρεσια των ΣΔΕ την καταθετεις στη δευτεροβαθμια. εκει θα διασταυρωσουν οτι εχεις κανει ψευδη δηλωση της ΠΔΣ και θα εχεις κυρωσεις. ο νομιμος δημοσιος φορεας που ανηκουν τα ΣΔΕ ειναι το Υπουργειο Παιδειας. μπορει οι νεοι υπαλληλοι των ΣΔΕ να μη γνωριζουν το νομο. παλαιοτερα οι συναδελφοι το εκαναν κατα κορον. τωρα ειναι παρανομο με τις υπευθυνες δηλωσεις! μην το ρισκαρετε, θα εχετε κυρωσεις.

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 10:27:52 am »
Πως είναι νόμιμος αφού το απαγορεύει η διάταξη?
Με τις λέξεις παίζουμε μου φαίνεται.

Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις πάνω από 11 ώρες προυπηρεσία, την εβδομάδα. Το ηλεκτρονικό σύστημα υπολογισμού ωρών δίνει μέχρι 44 ώρες το μήνα, σε όσα σχολεία και να δουλεύεις.
Από το ΣΔΕ αυτό που κερδίζεις είναι λίγα χρήματα παραπάνω.

Ετσι συμβαίνει ....απορώ που σας εκπλήσσει ...δεν το έχω κάνει ποτέ αλλά το γνωρίζω απο άλλους συναδέλφους ,που κατα τη γνώμη μου δεν παρανομούν απλά χρησιμοποιούν αυτό το δικαίωμα για περισσότερα ένσημα κυρίως...η προυπηρεσία προκύπτει απο τις 11ώρες..
Ας μην ξεχνάμε οτι σε πολύ μικρές επαρχιακές πόλεις οι αιτήσεις  στα ΣΔΕ δεν είναι πολλές ( όπως στα μεγάλα κέντρα) και με τον παραπάνω τρόπο καλύπτονται θέσεις που πιθανόν να έμεναν κενές..

Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος mariliane

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 10:28:29 am »
ρωτηστε καλυτερα το Υπουργειο Παιδειας και οχι τα ΣΔΕ!

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 10:32:40 am »

Ισως αυτή είναι η καλύτερη πρόταση,πάντως τα παραπάνω συμβαίνουν είτε μας αρέσει,είτε όχι...

Ας μην κατηγορούμε εύκολα συναδέλφους που χρησιμοποιούν δικαιώματα όταν τα "παράθυρα" των διατάξεων είναι ανοιχτά...
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος tsamo69

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 10:49:59 am »
Εχω να σας πω ενα μονο πραγμα, εαν μπορειτε να παρετε τις ωρες απο τα ΣΔΕ θα πρεπει να τις παρετε....
θα σας δωσουν καποια μορια επιπλεον στο τελος της χρονιας ... σκεφτητε μονο οτι με 11 ωρες δεν μπορεις να παρεις πανω απο 0.5 μορια και αυτα σε γεματους μηνες οι επιπλεον  ώρες (δηλ απο τα  ΣΔΕ) θα σας δωσουν αυτο το 0,5 πχ Πασχα και σε αλλους μηνες με καποιες αργιες.....
απλα να εχετε χρονο και να μπορειτε να παρετε τις ωρες....

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 12:23:07 pm »

Ισως αυτή είναι η καλύτερη πρόταση,πάντως τα παραπάνω συμβαίνουν είτε μας αρέσει,είτε όχι...

Ας μην κατηγορούμε εύκολα συναδέλφους που χρησιμοποιούν δικαιώματα όταν τα "παράθυρα" των διατάξεων είναι ανοιχτά...

E ναι,να μην τους κατηγορούμε τους συναδέλφους,η συμπεριφορά τους άλλωστε είναι άκρως συναδελφική.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 01:26:26 pm »

Επειδή μίλησα κι` εγώ με το ΙΔΕΚΕ και μάλλον μου φάνηκαν άσχετοι ή αδιάφοροι γι`αυτό παρέθεσα απόσπασμα από το νόμο.Τι θα πει "το χειρότερο είναι να γραφτούν οι 11 ώρες"; Το καλύτερο δηλαδή πιο είναι; Είναι και αυτό ένα δείγμα ασχετοσύνης γιατί πάνω από 11 ώρες δεν υπάρχει περίπτωση να μετρήσουν στην προϋπηρεσία, αλλά και χειρότερα έχω δει να γίνονται.

Στην ΠΔΣ υπογράφεις ότι δεν υπερβαίνεις τις 10 ώρες αλλά υπογράφεις επίσης ότι οφείλεις να ενημερώσεις γραπτά για οποιαδήποτε αλλαγή στην ανάθεση των ωρών.

Gabriel Garcia Marquez

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182746
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 738
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144