*

Αποστολέας Θέμα: Ανακοινώσεις για το Νέο Σχολείο  (Αναγνώστηκε 15806 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zenia78

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Ανακοινώσεις για το Νέο Σχολείο
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 04, 2010, 02:55:27 pm »
δηλαδη θα δωσουμε πιστοποιητικο κ εμεις???? ποτε? με τι υλη?
1. Στην καθιέρωση Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Κατάρτισης.

Η παιδαγωγική κατάρτιση των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέχεται : α) κατά τη διάρκεια των σπουδών και εντάσσεται στο Πρόγραμμα των Τμημάτων με τη μορφή «Ειδικού Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής»,  β) μετά την αποφοίτηση και με βάση όρους και προϋποθέσεις που τίθενται από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεννόηση με τα ανώτατα ιδρύματα.

Ελπίζω να μη γίνει το ''μπάχαλο'' που γίνεται τόσα χρόνια με την ΑΣΠΑΙΤΕ.Τόσες χιλιάδες εκπαιδευτικοι απο καθηγητικές σχολές πως θα καταρτισθούν ;Θα τους αποκλείσει απο το να δώσουν ΑΣΕΠ;

Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ...άσε που όλα αυτά κοστίζουν.  Πού θα τα βρει τα χρήματα?????
Θέλω να βγω από το αδιέξοδο, αλλά δε θυμάμαι πως μπήκα...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:17:46 »

Αποσυνδεδεμένος ekpaideftikospe60

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 04, 2010, 02:59:12 pm »
Που θα μιλήσει η Υπουργός στις 4.00 σήμερα??? Κοίταξα στα γρήγορα το σχέδιο Νόμου για το Νέο Σχολείο και συμφωνώ σε αρκετά σημεία όπως π.χ. : Νέες τεχνολογίες, Ψηφιακή Τάξη (εντάξει στο νηπιαγωγείο δεν μπορούμε να μιλάμε για ψηφιακή τάξη...), Περιβαλλοντική Εκπ/ση, Πράσινο Σχολείο, επιμόρφωση εκπ/κών κλπ.

Αποσυνδεδεμένος vaseto

• Πλήρες μέλος
  • Res non verba!
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 04, 2010, 03:09:12 pm »
Απο που θα βρουν τα λεφτα ε?
τα σχολεια δεν θα περασουν στην Διαχειρηση των Δημων? Ναι (
Res

Αποσυνδεδεμένος aspinoulas

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 04, 2010, 03:10:12 pm »
Εαν μας βάλουν να δώσουμε επιπλέον εξετάσεις ή τολμήσουν να μας βάλουν να κάνουμε σεμινάρια τύπου ειδικής αγωγής για να πάρουμε το "πιστοποιητικό εκπαιδευτικής επάρκειας" τότε όχι θα ξεχειλίσει το ποτήρι,θα πρέπει να βάλουμε βόμβες μεγατόνων στο υπουργείο. Είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι όσοι είμαστε απόφοιτοι καθηγητικών σχολών έχουμε ΑΥΤΟΜΑΤΑ και διδακτική επάρκεια. Αν τώρα για τους ΝΕΟΥΣ απόφοιτους θέλει να βάλει πιστοποιητικό ας το κάνει. Εμάς πόσο πια πρέπει να μας στίψουν; Δεν έχουμε αποδείξει και με το παραπάνω τη διδακτική μας επάρκεια;;;;;;;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:17:46 »

Αποσυνδεδεμένος vaseto

• Πλήρες μέλος
  • Res non verba!
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 04, 2010, 03:16:43 pm »
Απο που θα βρουν τα λεφτα ε?
τα σχολεια δεν θα περασουν στην Διαχειρηση των Δημων? Ναι (
Res

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 04, 2010, 03:24:15 pm »
Αν περάσουν τα σχολεία στη διαχείριση των δήμων, βλέπω συνθήκες Ζιμπάμπουε και μιζέριας... Αφού δεν υπάρχουν λεφτά, πως θα υπάρξουν υποδομές κλπ. οεο??? Αν γίνει και άρση της μονιμότητας, κλάψτα Χαράλαμπε... θα μπει όλος ο κόσμος στην ανασφάλεια, τη μιζέρια και τον πανικό... έλεος... Μακάρι να επικρατήσει η λογική.... λογικά θα υπάρξει διαβούλευση για το σχέδιο νόμου για την Παιδεία, επομένως πρέπει όλοι να λάβουμε μέρος με λογικές και δίκαιες προτάσεις... τι να πω... περιμένω επίσημες ανακοινώσεις.... το ξέρω ότι έχουμε ξεφύγει τελείως... ο δημόσιος υπάλληλος από δω και πέρα θα είναι ένας "δημόσιος κακομοίρης" , με χάλια μισθό, με χάλια υποδομές, με χάλια κίνητρα, με χάλια προοπτικές συν την... ανασφάλεια....

Αποσυνδεδεμένος vaseto

• Πλήρες μέλος
  • Res non verba!
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 04, 2010, 03:38:31 pm »
Ηδη καποια σχολεια βραβευονται παραδειγματικα και καποιοι καθηγητες περνουν Bonus για την δικη τους "πρωτοτυπη" προσφορα στον τομεα της Παιδειας. Θα δουλευουμε με Bonus στο μελλον ... μακαρι να μη βγω αληθινη
Οσο για την δημοσια διαβουλευση που λες , νομιζεις οτι καθονται κ την διαβαζουν ..... ο καθενας γραφει οτι του κατεβει... εδω αρνηθηκε να συζητησει με εκπροσωπους των αναπληρωτων κ ωρομισθιων ... μας εχει γραμμενη να μην πω που ....
Αυτα περι διαδραστικων πινακων ( 2.000 εβρο κανει ο ενας) περι δημοσιας διαβουλευσης ειναι μ.........ς    Καθαρα διαφημιστικα τρικ για να κλεισει τα ματια του κοσμου ... ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γιατι εμεις οι ελληναρες θα εντυπωσιαστουμε .... πολυ απλα
Και μετα θα πει θελατε πινακες και τεχνολογιες ... πληρωστε  μα.......ς
εδω δεν εχει να πληρωσει ωρομισθιους και αναπληρωτες , συνταξεις ....
Μας κοροιδευει κ παιζει με την νοημοσυνη μας ... εγω παντως δεν πιστευω τιποτα απ' ολα οσα λεει οτι θα κανει. 
Res

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 04, 2010, 03:43:36 pm »
Διαβάστε μια επιστολή που έστειλε συνάδελφός μας

ΑΠΟ: xxxx
εκπαιδευτικό, κλάδου ΠΕ02, Φιλόλογο
Οργανική θέση:xxxxxx
ΠΡΟΣ: κο Διευθυντή xxxxx
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού xxxxxx
Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού xxxxxx

Θέμα: άρνηση συνέχισης προσφοράς εθελοντικής γραμματειακής υποστήριξης

Αξιότιμοι κύριοι Διευθυντές και προϊστάμενοι, αγαπητοί συνάδελφοι,

μετά την ανακοίνωση του δεύτερου πακέτου κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος, με τα οποία καλούμαι μαζί με χιλιάδες άλλους συναδέλφους μου να πληρώσω από το υστέρημά μου για την κακοδιαχείριση, τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος και το όργιο σπατάλης με τα οποία κυβέρνησαν τη χώρα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια, δηλώνω ότι αρνούμαι στο εξής να προσφέρω εθελοντικά γραμματειακή υποστήριξη στο σχολείο γράφοντας, επί παραδείγματι, τις διευθύνσεις στους φακέλους των επιστολών ενημέρωσης των γονέων για τις απουσίες των τέκνων τους κάθε μήνα. Αρνούμαι δηλαδή να αναλαμβάνω στο εξής καθήκοντα γραμματέως που το κράτος οφείλει να παράσχει στο σχολείο μου με βάση το Νόμο αφού έχει περισσότερους από 200 μαθητές. Αρνούμαι να διεκπεραιώσω οποιαδήποτε γραφειοκρατική διοικητική εργασία άσχετη με τα διδακτικά και εξωδιδακτικά μου καθήκοντα ως καθηγητής με πλήρες ωράριο και υπεύθυνος τμήματος.
Παρόλα αυτά, δηλώνω ότι θα συνεχίσω να προσφέρω εθελοντικά τις γνώσεις, το χρόνο και το μεράκι μου στους μαθητές και το σχολείο στο πλαίσιο:
α) των μαθημάτων (μία φορά την εβδομάδα σε ώρα που έχω κενό) σε παιδιά που έχουν σοβαρές ελλείψεις στη χρήση της ελληνικής γλώσσας,
β) άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, όπως οι ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία (6 έως τώρα στην τρέχουσα σχολική χρονιά)
γ) του εορτασμού εθνικής επετείου.

Με τιμή
xxxx

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 04, 2010, 03:43:42 pm »
,,,μα ακριβώς την ίδια απορία έχω κι εγώ... που θα βρεθούν τα χρήματα για όλες αυτές τις αλλαγές που λέει , τις νέες τεχνολογίες κλπ. ??? Εδώ δεν υπάρχουν λεφτά για τους μισθούς...??? Μήπως θα απορροφήσει ένα μέρος από το  ΕΣΠΑ? Ξέρετε έχει απορροφηθεί μέχρι τώρα μόνο ένα 3%, άρα για να πάρουν κι άλλα κονδύλια από Ευρώπη, πρέπει να παρουσιαστεί ένα καινούριο πρόγραμμα... δεν ξέρω τι να πω... θα δείξει...  

Αποσυνδεδεμένος vaseto

• Πλήρες μέλος
  • Res non verba!
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 04, 2010, 03:45:45 pm »
οσο αφορα την επαρκεια τωρα ... αλλο και τουτο ..... απλα θελει να κερδισει χρονο βαζοντας καινουργιους ορους στο παιχνιδι
εννοειται πως οσοι ειναι αποφοιτοι καθηγητικων σχολων εχουν παιδαγωγικη καταρτιση... και εκτος αυτου αυτο το παραμυθι με την επαρκεια αποσκοπει στο να μασ στειλει και παλι σε φροντιστηρια και παλι να πληρωσουμε για ενα παλιοχαρτο το οποιο μπορει καν να μην σου χρησιμευσει  αφου μετα απο την αξιολογηση , μποει να κριθεις ανεπαρκης να διδαξεις.....
Res

Αποσυνδεδεμένος vaseto

• Πλήρες μέλος
  • Res non verba!
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 04, 2010, 03:51:31 pm »
οι πληροφορικαριοι να προετοιμαστουν και για γραμματιακη υποστηριξη.. σε ορισμενα σχολεια ξερω καθηγητες που εκτελουν καθηκοντα γραμματεως. ο καθενας να αναζητησει τα δικαιωματα του ... ουτε οι ωρομισθιοι ειναι υποχρεωμενοι να κανουν εφημεριες ... τα πραγματα θα γινουν  πολυ σκουρα αν δεν ξεσηκωθουμε αμεσα... αρε μας εφαγε ο σοσιαΛΗΣΤΗΣ ....
Res

Αποσυνδεδεμένος vaseto

• Πλήρες μέλος
  • Res non verba!
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 04, 2010, 03:55:56 pm »
παω να δω τις ανακοινωσεις της κοντεσας
Res

Αποσυνδεδεμένος aeee

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 04, 2010, 04:01:23 pm »
Διαβάστε μια επιστολή που έστειλε συνάδελφός μας

ΑΠΟ: xxxx
εκπαιδευτικό, κλάδου ΠΕ02, Φιλόλογο
Οργανική θέση:xxxxxx
ΠΡΟΣ: κο Διευθυντή xxxxx
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού xxxxxx
Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού xxxxxx

Θέμα: άρνηση συνέχισης προσφοράς εθελοντικής γραμματειακής υποστήριξης

Αξιότιμοι κύριοι Διευθυντές και προϊστάμενοι, αγαπητοί συνάδελφοι,

μετά την ανακοίνωση του δεύτερου πακέτου κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος, με τα οποία καλούμαι μαζί με χιλιάδες άλλους συναδέλφους μου να πληρώσω από το υστέρημά μου για την κακοδιαχείριση, τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος και το όργιο σπατάλης με τα οποία κυβέρνησαν τη χώρα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια, δηλώνω ότι αρνούμαι στο εξής να προσφέρω εθελοντικά γραμματειακή υποστήριξη στο σχολείο γράφοντας, επί παραδείγματι, τις διευθύνσεις στους φακέλους των επιστολών ενημέρωσης των γονέων για τις απουσίες των τέκνων τους κάθε μήνα. Αρνούμαι δηλαδή να αναλαμβάνω στο εξής καθήκοντα γραμματέως που το κράτος οφείλει να παράσχει στο σχολείο μου με βάση το Νόμο αφού έχει περισσότερους από 200 μαθητές. Αρνούμαι να διεκπεραιώσω οποιαδήποτε γραφειοκρατική διοικητική εργασία άσχετη με τα διδακτικά και εξωδιδακτικά μου καθήκοντα ως καθηγητής με πλήρες ωράριο και υπεύθυνος τμήματος.
Παρόλα αυτά, δηλώνω ότι θα συνεχίσω να προσφέρω εθελοντικά τις γνώσεις, το χρόνο και το μεράκι μου στους μαθητές και το σχολείο στο πλαίσιο:
α) των μαθημάτων (μία φορά την εβδομάδα σε ώρα που έχω κενό) σε παιδιά που έχουν σοβαρές ελλείψεις στη χρήση της ελληνικής γλώσσας,
β) άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, όπως οι ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία (6 έως τώρα στην τρέχουσα σχολική χρονιά)
γ) του εορτασμού εθνικής επετείου.

Με τιμή
xxxx

εκτονταδες πρεπει να την υπογραψουμε
συμπλήρωσε και να εκτελώ χρεη επιστάτη τα διαλείμματα

Αποσυνδεδεμένος vaseto

• Πλήρες μέλος
  • Res non verba!
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 04, 2010, 04:07:04 pm »
http://www.sch.gr/portal/media-type/html/page/default.psml/js_pane/5000,550/js_panename/5

απο εδω θα μπορειτε να δειτε την ΑΔ
Res

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182860
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 787