*

Αποστολέας Θέμα: Ανακοινώσεις για το Νέο Σχολείο  (Αναγνώστηκε 15819 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Wizard

• Επισκέπτης
Απ: Ανακοινώσεις για το Νέο Σχολείο
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 04, 2010, 09:01:11 pm »
Ό,τι πιο αστείο έχω διαβάσει τελευταία! Σεμινάρια χρήσης Η/Υ 200 ωρών και μετά μασάμε σίδερα μπροστά στα πισιά!  ;D Έχουν να σκουριάσουν πολλά μηχανήματα!

Από esos.gr

Οι μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου το Σεπτέμβριο που θα ανοίξουν τα σχολεία θα βρουν στο θρανίο του κι έναν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή , τελευταίας τεχνολογίας και αντί του μαυροπίνακα με τις κιμωλίες τον δραστικό. (σ.σ. για την προμήθεια των υπολογιστών το υπ.Παιδείας θα κάνει σχετικό διαγωνισμέ τέλος του μήνα).

Ο κάθε Ηλεκτρονικός Υπολογιστής θα αντιστοιχεί σε δύο μαθητές, οι οποίοι και θα τον χρεωθούν.

Προκειμένου και οι εκπαιδευτικοί να είναι προετοιμασμένοι , το υπ. Παιδείας θα ξεκινήσει επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών  , 200 ωρών,προκειμένου να είναι σε θέση να οργανώνουν  το μάθημά τους σε δικτυακή πλατφόρμα .   ;D ;D ;D  –Σύμφωνα με τα σχέδια του υπ. Παιδείας θα μπορούν οι μαθητές απ το σπίτι του να συνδέεται μ αυτή τη πλατφόρμα για τα μαθήματα που έκαναν το πρωί

Οι εκπαιδευτικοί που θα αρνηθούν την επιμόρφωση δεν θα μπορούν να εξελιχθούν .  ;D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:08:28 »

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 04, 2010, 09:10:18 pm »
Ό,τι πιο αστείο έχω διαβάσει τελευταία! Σεμινάρια χρήσης Η/Υ 200 ωρών και μετά μασάμε σίδερα μπροστά στα πισιά!  ;D Έχουν να σκουριάσουν πολλά μηχανήματα!

Από esos.gr

Οι μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου το Σεπτέμβριο που θα ανοίξουν τα σχολεία θα βρουν στο θρανίο του κι έναν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή , τελευταίας τεχνολογίας και αντί του μαυροπίνακα με τις κιμωλίες τον δραστικό. (σ.σ. για την προμήθεια των υπολογιστών το υπ.Παιδείας θα κάνει σχετικό διαγωνισμέ τέλος του μήνα).

Ο κάθε Ηλεκτρονικός Υπολογιστής θα αντιστοιχεί σε δύο μαθητές, οι οποίοι και θα τον χρεωθούν.

Προκειμένου και οι εκπαιδευτικοί να είναι προετοιμασμένοι , το υπ. Παιδείας θα ξεκινήσει επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών  , 200 ωρών,προκειμένου να είναι σε θέση να οργανώνουν  το μάθημά τους σε δικτυακή πλατφόρμα .   ;D ;D ;D  –Σύμφωνα με τα σχέδια του υπ. Παιδείας θα μπορούν οι μαθητές απ το σπίτι του να συνδέεται μ αυτή τη πλατφόρμα για τα μαθήματα που έκαναν το πρωί

Οι εκπαιδευτικοί που θα αρνηθούν την επιμόρφωση δεν θα μπορούν να εξελιχθούν .  ;D
Δεν έχω λόγια...

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 04, 2010, 09:25:24 pm »
Δεν ειναι σοβαροι...

Επισης να ειπωθει οτι αλλη μια φορα οι αδαεις συντακτες του εκπαιδευτικου Ρυπου παραπληροφορουν...
καθοτι το συγκεκριμενο προγραμμα θα εφαρμοστει πιλοτικα σε περιορισμενο αριθμο σχολειων...και οχι σε ολα τα γυμνασια της χωρας...

Πετυχημενες ατακες της ημερας (που αποδεικνυουν το μεγεθος της σουρεαλιστικης επιπολαιοτητας ειτε του συντακτη ειτε του πολιτικου εγκεφαλου):

...το υπ. Παιδείας θα ξεκινήσει επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών  , 200 ωρών,προκειμένου να είναι σε θέση να οργανώνουν  το μάθημά τους σε δικτυακή πλατφόρμα...

...Οι εκπαιδευτικοί που θα αρνηθούν την επιμόρφωση δεν θα μπορούν να εξελιχθούν...
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 04, 2010, 09:26:18 pm »

Από esos.gr

εμένα πάντως μου φαίνεται σύστημα "άρπα κόλλα"

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:08:28 »

Αποσυνδεδεμένος aeee

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 04, 2010, 09:32:53 pm »
μήπως θα ήταν καλύτερο να ενωσουμε αυτο το νήμα με αυτό το "Δηλώσεις Διαμαντοπουλου περι....." για να τα παρακολουθούμε καλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 05, 2010, 12:06:19 am »
Καλά λες... να συγχυζόμαστε τουλάχιστον 1 φορά και όχι 2 >:(

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 05, 2010, 09:41:13 am »

Από esos.gr

Το θέμα, που είναι και ζητούμενο για τους πολιτικούς, είναι να εντυπωσιάζεται ο απλός άνθρωπος. Εντυπωσιάζεται; Εγώ νομίζω ναι! Είναι πολύ ωραίες δηλώσεις. Ο απλός κόσμος θα λέει τι ωραία που θα είναι το σχολέιο! Θα γίνουμε Ευρώπη!!! κλπκλπκλπ.
Δεν τους ενδιαφέρει τι θα σκεφτούμε εμέις, αυτό το ξέρουν ήδη. Τους ενδιαφέρει τι θα πει ο εργάτης, ο μπακάλης, ο απλός ψηφοφόρος, που καθώς είναι και αποβλακωμένος από ό,τι βλέπει την τηλεόραση, ενθουσιάζεται και αποτραβιέται το ενδιαφέρον του από τα οικονομικά μέτρα. Ίσως και να επικροτεί αυτά τα μέτρα, πιστεύοντας ότι θα χρηματοδοτήσουν και την αλλαγή στην παιδέια. Άρα καλά κάνανε και κόψανε τόσα από τους υπόλοιπους!!!!!!!
Το έχει σκεφτεί κανένας έτσι;
Πολλά λόγια, παχιά λόγια, αερολογίες, που όμως εντυπωσιάζουν....
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 05, 2010, 09:53:02 am »
emmaki μου, συμφωνω! Παντα τα ωραια λογια "γαργαλουν" ευχαριστα τα αυ(φ)τακια μας......
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 05, 2010, 10:16:40 am »
Από το 1 δισ. για την παιδεία έμειναν προς το παρόν 20 εκατ.

Οπως ήρθε, έτσι έφυγε. Για το περίφημο 1 δισ. στην παιδεία ο λόγος, που ούτε τό 'δαμε ούτε θα το δούμε, διότι απλούστατα κόπηκε με τα νέα και τα παλιά μέτρα. Χθες, κόπηκαν 200 εκατ. Αν προστεθούν και τα 780 εκατ. που είχαν περικοπεί με την πρώτη δόση μέτρων στις 29 Ιανουαρίου, μένουν από τη... μεγάλη επένδυση του ΠΑΣΟΚ στην παιδεία μόλις 20 εκατ. Κατά τα άλλα, η Ά. Διαμαντοπούλου ετοιμάζεται να περάσει από το υπουργικό συμβούλιο νομοσχέδιο για το νέο σχολείο όταν οι αποφάσεις της κυβέρνησης έναν τίτλο δίνουν: Εξαθλιωμένη παιδεία με εξαθλιωμένο εκπαιδευτικό. Κι αυτά την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου διαβεβαίωνε σε όλους τόνους ότι η επένδυση στην παιδεία αποτελεί μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη.

Στην ουσία, τα νέα κονδύλια για την παιδεία δεν ξεπερνούσαν τα 400 εκατ. Τα υπόλοιπα είτε προέρχονταν από μεταφορά χρημάτων από το προηγούμενο έτος (περίπου 400 εκατ.) είτε από τις νέες αρμοδιότητες που απέκτησε το υπουργείο Παιδείας (περίπου 120 εκατ.).

Η απόφαση για περικοπή των δαπανών στα υπουργεία κατά 10%, που ελήφθη στις 29/1, κόβει από την παιδεία 780 εκατ. Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες κόβονται άλλα 100 εκατ. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και άλλα τόσα από τα "νέα προγράμματα" που ετοιμαζόταν να ανακοινώσει η Ά. Διαμαντοπούλου.

Σε ό,τι αφορά τους μισθούς των εκπαιδευτικών διαμορφώνεται η εξής εικόνα: Οι ούτως οι άλλως κακοπληρωμένοι εκπαιδευτικοί θα έχουν ονομαστική μείωση του μισθού τους από 1.522 ευρώ (οι νεοδιόριστοι) μέχρι 1.715 ευρώ (με 35 χρόνια υπηρεσίας).

alfavita

Αποσυνδεδεμένος zenia78

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 05, 2010, 10:38:31 am »

Από esos.gr

Το θέμα, που είναι και ζητούμενο για τους πολιτικούς, είναι να εντυπωσιάζεται ο απλός άνθρωπος. Εντυπωσιάζεται; Εγώ νομίζω ναι! Είναι πολύ ωραίες δηλώσεις. Ο απλός κόσμος θα λέει τι ωραία που θα είναι το σχολέιο! Θα γίνουμε Ευρώπη!!! κλπκλπκλπ.
Δεν τους ενδιαφέρει τι θα σκεφτούμε εμέις, αυτό το ξέρουν ήδη. Τους ενδιαφέρει τι θα πει ο εργάτης, ο μπακάλης, ο απλός ψηφοφόρος, που καθώς είναι και αποβλακωμένος από ό,τι βλέπει την τηλεόραση, ενθουσιάζεται και αποτραβιέται το ενδιαφέρον του από τα οικονομικά μέτρα. Ίσως και να επικροτεί αυτά τα μέτρα, πιστεύοντας ότι θα χρηματοδοτήσουν και την αλλαγή στην παιδέια. Άρα καλά κάνανε και κόψανε τόσα από τους υπόλοιπους!!!!!!!
Το έχει σκεφτεί κανένας έτσι;
Πολλά λόγια, παχιά λόγια, αερολογίες, που όμως εντυπωσιάζουν....

Έχεις απόλυτο δίκιο 
Θέλω να βγω από το αδιέξοδο, αλλά δε θυμάμαι πως μπήκα...

Αποσυνδεδεμένος daimonman

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 05, 2010, 10:46:58 am »
.... απορώ πραγματικά με την Αννούλα και τον Γιωργάκη ( παρόλο που τους ψήφησα σχεδόν δαγκωτό ) ...

Απορώ πως καταφέρνουν να γραψουν 38 σελίδες χωρίς να πουν τίποτα το χειροπιαστό.

Ο Γιωργάκης το είχε από παλιά αυτό, από όταν ήταν υπουργός παιδείας. Αν και μαθητής καταλάβαινα ότι κανείς δεν καταλάβαινε τι ακριβώς σκόπευε να κάνει. Στο τέλος δεν έκανε τίποτα.
Στα τωρινά
1. Δεν είχε πει η Αννούλα ότι δε θα χρειάζεται να δίνουμε συνέχεια ασεπ? Είπε τίποτα σχετικά σήμερα? Πώς το είχε φανταστεί όταν το είπε? Γενικά, ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ? ???
2. Το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας τι είναι? Είπε τίποτα σήμερα σχετικά? Αν είναι μια βεβαίωση ότι ξέρεις να απαγγέλεις τις θεωρίες μάθησης πώς το αποκτάς? Ξανά σχολή? Σεμινάρια? Πρέπει να ξαναεπισκεπτούμε την πρωτεύουσά μας ξανά? Θα μας δώσουν και πάσο? Θα έχει αναδρομική ισχύ η απόκτησή του, ακόμα κι αν κάποιος έχει τελειώσει καθηγητική σχολή πριν από 25 χρόνια? Είμαι ο μόνος που δεν καταλαβαίνω? Πιστεύω όποιος παρακολούθησε το υπουργικό συμβούλιο να έχει καταλάβει κάποια πράγματα...
Εμένα γιατί δε μου απαντάει κανείς?... :'( :'( :'(

Αποσυνδεδεμένος zenia78

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 05, 2010, 11:13:30 am »
.... απορώ πραγματικά με την Αννούλα και τον Γιωργάκη ( παρόλο που τους ψήφησα σχεδόν δαγκωτό ) ...

Απορώ πως καταφέρνουν να γραψουν 38 σελίδες χωρίς να πουν τίποτα το χειροπιαστό.

Ο Γιωργάκης το είχε από παλιά αυτό, από όταν ήταν υπουργός παιδείας. Αν και μαθητής καταλάβαινα ότι κανείς δεν καταλάβαινε τι ακριβώς σκόπευε να κάνει. Στο τέλος δεν έκανε τίποτα.
Στα τωρινά
1. Δεν είχε πει η Αννούλα ότι δε θα χρειάζεται να δίνουμε συνέχεια ασεπ? Είπε τίποτα σχετικά σήμερα? Πώς το είχε φανταστεί όταν το είπε? Γενικά, ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ? ???
2. Το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας τι είναι? Είπε τίποτα σήμερα σχετικά? Αν είναι μια βεβαίωση ότι ξέρεις να απαγγέλεις τις θεωρίες μάθησης πώς το αποκτάς? Ξανά σχολή? Σεμινάρια? Πρέπει να ξαναεπισκεπτούμε την πρωτεύουσά μας ξανά? Θα μας δώσουν και πάσο? Θα έχει αναδρομική ισχύ η απόκτησή του, ακόμα κι αν κάποιος έχει τελειώσει καθηγητική σχολή πριν από 25 χρόνια? Είμαι ο μόνος που δεν καταλαβαίνω? Πιστεύω όποιος παρακολούθησε το υπουργικό συμβούλιο να έχει καταλάβει κάποια πράγματα...
Εμένα γιατί δε μου απαντάει κανείς?... :'( :'( :'(

Δεν εξήγησε τίποτα, απλά πέταξε τη βόμβα.  Κανείς δεν ξέρει τι είναι αυτό, μόνο εικασίες κάνουμε.  Ό,τι και να ειναι πάντως, να είσαι σίγουρη ότι δεν θα λάβει υπόψιν ούτε αυτούς που μένουν επαρχία ούτε αυτούς που κάνουν άλλες δουλειές μέχρι να διοριστούνε.  Στο μυαλό της εκπαιδευτικός είναι αυτός που ζει με αέρα και δεν έχει υποχρεώσεις οικονομικές και οικογενειακές.

Υπομονή όσο γίνεται, θα την πάρουμε την πίκρα την άλλη εβδομάδα.
Θέλω να βγω από το αδιέξοδο, αλλά δε θυμάμαι πως μπήκα...

Αποσυνδεδεμένος pd

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 05, 2010, 11:35:30 am »
παιδια αυτο που κατεθεσε ειναι το προσχεδιο ... συγκεντρωθειτε , αναμενονται οι αντιδρασεις απο εκει θα εξαρτηθει η συνεχεια...

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 05, 2010, 11:43:59 am »
παιδια αυτο που κατεθεσε ειναι το προσχεδιο ... συγκεντρωθειτε , αναμενονται οι αντιδρασεις απο εκει θα εξαρτηθει η συνεχεια...

ναι τωρα το βρηκες..απο τις αντιδρασεις θα εξαρτηθει...βρε θεωρηστε οτι εχει ηδη ψηφιστει...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182860
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 787
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)