*

Αποστολέας Θέμα: Ψεκάσαν το Γλέζο!!!!!!  (Αναγνώστηκε 23604 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ψεκάσαν το Γλέζο!!!!!!
« Απάντηση #98 στις: Μαρτίου 10, 2010, 09:15:18 pm »
Εντολή για επ'αυτοφώρω συλλήψεις σε βάρος των καταληψιών του οδοστρώματος της οδού Πανεπιστημίου, στο ύψος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ιω.Σακελλάκος στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Αφορμή της εισαγγελικής παρέμβασης αποτέλεσε η επί επταήμερο κατάληψη του δρόμου από υπαλλήλους της Ολυμπιακής Αεροπορίας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την μη καταβολή αποζημιώσεων που τους είχε υποσχεθεί η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεδομένου ότι τελούνται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα -όπως παρακώλυση συγκοινωνιών- ο κ.Σακελλάκος ζήτησε να σχηματιστούν δικογραφίες κατά των υπαιτίων και να οδηγηθούν στην Εισαγγελία της Αθήνας.

alfavita

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:58:41 »

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
" ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει "
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Μαρτίου 12, 2010, 10:15:44 am »
Μπράβο αν έγιναν έτσι τα πράγματα. Το θέμα είναι να μείνει κάποιο δίδαγμα

Αποσυνδεδεμένος gioulitsa

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω τα ζουζούνια μου - ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Μαρτίου 16, 2010, 02:21:19 pm »
Παρ' ό,τι το σώμα των ΜΑΤ δεν έχει ευχάριστο ρόλο, εφόσον δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλλων, θεωρώ ότι είναι απαραίτητο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν εκπαιδεύονται ή τουλάχιστον δεν εκπαιδεύονται επαρκώς, με αποτέλεσμα να λειτουργούν με βάση την ψυχολογία της στιγμής. Επίσης, δεν ξέρω κατά πόσο ελέγχουν και αξιολογούν τα άτομα που προσλαμβάνονται σε τέτοιες ειδικές υπηρεσίες.
Πάντως, η συμπεριφορά του συγκεκριμένου είναι σαφώς καταδικαστέα.

Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Καλό θα ήταν να γνωρίζουμε και την άλλη πλευρά πριν αρχίσουμε να βγάζουμε συμπεράσματα και να κρίνουμε τον κόσμο ως ρεμάλια κλπ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:58:41 »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Μαρτίου 16, 2010, 02:43:02 pm »
Ρε apri βρες μου μια φορά, μια, που δε χρησιμοποιήθηκαν τα ΜΑΤ ως εργαλείο της κυβερνησης... Ποιων πολιτων; Εσυ και γω το διαλέξαμε να υπάρχουν;; Πότε είδες να προστατεύουν "αθώους πολίτες"; Και εν πάσει περιπτώσει και έτσι να υποθέσουμε οτι είναι, πόσα εγκληματα έχουν κάνει και πόσα καλά; Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα που ζούμε μόνο τα κακά θα μάθεις. Έτσι κάνουν οι δημοσιογράφοι ρεπορτάζ. Τα καλά της αστυνομίας, του στρατού κλπ, ίσως να μην τα μάθεις.

Και ο λόγος που δεν είναι γενίκευση για τα ΜΑΤ, είναι γιατι τα ΜΑΤ είναι ένα "σωμα μια ψυχή" - Και νομίζω έτσι πρέπει να είναι, είναι ..γενικώς και ειδικώς ΜΑΤ, γι' αυτό και λέγονται "μονάδα" και όχι "προσωπικότητες" ούτε "εικοσάδα", και όποιος πηγαίνει εκεί πηγαίνει οικειοθελώς και ξέρει ακριβώς τι προκειται να κάνει... Πλέον δε λέγονται μονάδα, ούτε ΜΑΤ

(90-93) προς τους αστυνομικούς.. Αυτή τη δημοκρατία άλλοι την ονειρεύονται, κάποιοι νοσταλγοί της επταετίας ίσως..

Αν πρόσεχε το κράτος τους εκπαιδευτικούς του δε, όπως προσέχει τα σωματα ασφαλείας, θα ήμαστε στις πρώτες χώρες στην εκπαιδευση τώρα.. Αλλά, εμείς δεν είμαστε σκυλιά να φυλάμε τα αφεντικά μας...

Για τα ΜΑΤ ισχύει αυτό που είπε η xristina πριν κανα δυο σελίδες...

Παιδιά εκείνη την ώρα τα ΜΑΤ δεν τα νοιάζει τίποτα Δεν είναι έτσι. Καταλαβαίνω πως δεν έπρεπε να ψεκάσουν τον άνθρωπο, αλλά μην παρασυρόμαστε και λέμε ότι θέλουμε. Όποιος μένει κέντρο ή έχει κατέβει σε πορείες, ή τελοσπάντων ξέρει τι γίνεται, εγώ ξέρω τι γίνεται εκ των έσω. Δεν είναι έτσι όπως τα περιγράφετε τα πράγματα.παραδέχεται οτι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.

Το έγραφε κάπου πιο πάνω νομίζω (σόρυ, αλλά είμαι σχολείο και δεν προλαβαίνω να τα διαβάσω όλα) τους έκοψαν από το επίδομα. Ο κάθε εκπαιδευτικός παίρνει περισσότερα χρήματα απότι ένας ματατζής. Δεν ήξερα ότι αυτό θα έχει σημασία όμως

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Μαρτίου 16, 2010, 02:43:48 pm »
Κάτι δεν έχω κάνει σωστά και πορτοκαλίστηκαν όλα. Σόρυ

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Μαρτίου 16, 2010, 02:51:52 pm »
ειναι καταδικαστεα η πραξη οπως ολες οι πραξεις βιας, αλλα ΟΚ, εγω θα πω και το αλλο: οποιος ανακατευεται με τα πιτουρα.....τον τρωνε οι κοτες. ξερουμε οτι σε τετοιες καταστασεις η κατασταση μπορει ευκολοτατα να ξεφυγει και απο το ειρηνικο πεδιο να περασει ευκολα στην ...πολεμικη ενεργεια!

εγω, ηθελα να γινω αστυνομικος να ειμαι στα ματ, εγινα φιλολογος (ευτυχως για την αστυνομια, δυστυχως για την φιλολογια !!)
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Maro

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Μαρτίου 16, 2010, 02:53:41 pm »
Πρωην συναδελφισσα μου ειχε πει(οχι με αισθημα περηφανιας)οτι ο γιος της αφου αποφοιτησε απο τη σχολη της αστυνομιας αποφασισε να παει στα ΜΑΤ γιατι εκτος των αλλων θα επαιρνε περισσοτερα χρηματα(εδω το αφηνω ασχολιαστο αλλα τοτε το ειχα σχολιασει και την ειχα κακοκαρδισει).Καμια φορα μου ελεγε με νοημα οτι αν με πετυχαινε ο γιος της σε πορεια "θα με τακτοποιουσε"(αυτο μεταξυ αστειου και σοβαρου και ευτυχως δεν διαπιστωσα ποτε αν επροκειτο για αστειο η οχι).
Τα ΜΑΤ ειναι δυναμη καταστολης σε καιρο ειρηνης._

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Μαρτίου 16, 2010, 03:26:19 pm »
Αυτό Μaro ενδεχομένως να δείχνει το επίπεδο της οικογένειας αυτής. Και αν δεν κλανω λάθος, αυτό το βλέπουμε σε πολλές οικογένειες, ανεξαρτήτου επαγγέλματος. Την παιδεία δεν την παίρνεις απο το σχολείο, αλλά από το σπίτι. Επίσης με λυπεί πολύ το γεγονός που κάθε φορά που συμβαίνει κάτι, ότι κι αν είναι αυτό σε όποιον κλάδο κι αν είναι, και δε όταν μιλάμε για αστυνομία, που ο φανατισμός του Έλληνα δεν τον αφήνει να δει παραπέρα. Ντροπή της πρώην συναδέλφισσάς σου να μαθαίνει στο παιδί της να επιλέγει μια τέτοια υπηρεσία απλά για τα χρήματα. Κακοκαρδίστηκε από το σχόλιό σου ή από το μισθό του γιου της, ο οποίος είναι χαμηλότερος από τον δικό μου που δουλεύω 4 ώρες σε μια τάξη Νηπιαγωγείου;
Καμια φορα μου ελεγε με νοημα οτι αν με πετυχαινε ο γιος της σε πορεια "θα με τακτοποιουσε"(αυτο μεταξυ αστειου και σοβαρου και ευτυχως δεν διαπιστωσα ποτε αν επροκειτο για αστειο η οχι)
Η δική μου η μητέρα ποτέ δε μίλησε έτσι, ούτε σοβαρά ούτε αστεία - άλλη παιδεία βλέπεις. Και ναι, Μάρκο, και Μαρο με υπερηφάνεια λέω πως ο αδερφός μου ειναι στην αστυνομία και πιο συγκεκριμένα στα ΜΑΤ. Είχε α.... και πήγε. Όλα αυτά τα λέω διότι πολλές φορές έχουν συμβεί πράγματα που μου τα λέει ο ίδιος και μετά από μια μέρα το ακούω στις ειδήσεις τελείως διαφορετικό. Είναι απίστευτο, όμως, το πόσο παραποιημένα μπορει να τα λένε στο όνομα ενός ρεπορτάζ. Απλά λέω άκου και την άλλη πλευρά.

Αυτά. Σας αφήνω, τα πιτσιρίκια μου με έχουν τρελάνει. Θέλουν υπολ να παίξουν με τα λογισμικά... κι εγώ χατίρια δε χαλάω.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Μαρτίου 16, 2010, 03:52:07 pm »
δεν ειπα οτι εχω τιποτα με τους αστυνομικους. Ειπα, οτι μου αρεσει αυτο το επαγγελμα και το θεωρω δυσκολο αλλα και ακρως επικυνδινο.
δεν συμφωνω με καποιους εδω μεσα που καταφερονται στους αστυνομικους.

Ολα πια εδω μερικοι τα λενε τοσο απλα και ευκολα που μονο του εκπ/κου το εργο φανταζει.....μαρτυριο!!!!
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Μαρτίου 17, 2010, 09:23:17 am »
@gioulitsa

Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις στους κανόνες. Δεν αμφιβάλλω οτι ο αδερφός σου είναι ένας από τους λίγους που κάνουν σωστά την δουλειά τους (αν και αυτό το σώμα κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να καταργηθεί με την μορφή που υπάρχει σήμερα ή τουλάχιστον να λειτουργεί τελείως διαφορετικά και σε διαφορετικές καταστάσεις), ούτε οτι πολλά γεγονότα παραποιούνται. Όμως όταν μιλάει κανείς απο προσωπική εμπειρία, και μπορεί να δώσει πολλά επιχειρήματα για τα λεγόμενα του, είναι δύσκολο να τον πείσεις οτι πρόκειται για φανατισμό και κακή προδιάθεση. Στην καθημερινότητα μου έχω δει συμπεριφορές απο τα ΜΑΤ, που και εσύ αν της έβλεπες πραγματικά θα συμφωνούσες μαζί μου. Και δεν έχω λόγο να πω κάτι αναληθές.

ΥΓ: Σε καταλαβαίνω οτι πιστεύεις στον αδερφό σου και προσπαθείς να τον υπερασπιστείς. Δεν κατηγορούμε τους πάντες...μιλάμε όμως για μια γενική (άθλια) κατάσταση που δεν μπορεί κανείς να μην δει οτι υπάρχει. Να σαι καλά και να χαίρεσαι τα πιτσιρίκια σου

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Μαρτίου 17, 2010, 10:05:33 am »
Ο Μουσολίνι έλεγε ότι για να κρατηθεί κανείς στην εξουσία θέλει 2 πράγματα: μπάντες να παίζουν μουσική στο δρόμο και αστυνομία να καταστέλει. Σε μια πρώτη, απλοϊκή, εξέταση δεν είχε και άδικο...
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Μαρτίου 17, 2010, 10:12:22 am »
@gioulitsa

ΥΓ:  Δεν κατηγορούμε τους πάντες...μιλάμε όμως για μια γενική (άθλια) κατάσταση που δεν μπορεί κανείς να μην δει οτι υπάρχει.

αυτη ακριβως την φραση την βρισκεις κατα κορον σε μη εκπαιδευτικα forum..μονο που αντι για αστυνομικους μιλανε για εκπαιδευτικους..

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Μαρτίου 17, 2010, 10:29:01 am »
@gioulitsa

ΥΓ:  Δεν κατηγορούμε τους πάντες...μιλάμε όμως για μια γενική (άθλια) κατάσταση που δεν μπορεί κανείς να μην δει οτι υπάρχει.

αυτη ακριβως την φραση την βρισκεις κατα κορον σε μη εκπαιδευτικα forum..μονο που αντι για αστυνομικους μιλανε για εκπαιδευτικους..

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου το ξέρω οτι συμβαίνει...Και μεις (ως νέοι εκπαιδευτικοι) πρέπει να ψάξουμε τους λόγους για τους οποίους γίνεται αυτό και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182665
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)