0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ειναι κοινο μυστικο πως αρκετα ιδιωτικα σχολεια ελλειψει δασκαλων προσλαμβανουν καθηγητες (κυριως φιλολογους και μαθηματικους) για τις τελευταιες ταξεις του δημοτικου.Η αληθεια ειναι επισης πως η υλη στο δημοτικο εχει αναβαθμιστει με αποτελεσμα τα παιδια να διδασκονται πραγματα που αποτελουν υλη γυμνασιου(π.χ. επαυξημενες προτασεις και καλασματα στη γ'δημοτικου!).Ειναι εξαλλου πολυ πιθανον καποιοι δασκαλοι να δυσκολευονται να ανταποκριθουν.Απο την αλλη ολοι γνωριζουμε πως οι καθηγητες πλεοναζουν και οι δασκαλοι δεν επαρκουν.Οχι οτι τρελαινομαι να διδασκω σε πιτσιρικια-οι εφηβοι εχουν αλλη γοητεια- αλλα σιγουρα θα ηταν κι αυτο "μια καποια λυσις" κατα την ταπεινη μου γνωμη.
Χαλαρωστε!Πρωτον, αν ηθελα να ειχα γινει δασκαλα,θα ειχα γινει ανετα και δευτερον αν ηθελα να δουλεψω σαν δασκαλα θα μπορουσα να το ειχα επιδιωξει.Μου αρεσει αυτο που κανω κι ας μη βρεθω ποτε στο δημοσιο.Οταν καποιος δουλευει σωστα,δε χρειαζεται την ασφαλεια του δημοσιου για να νιωσει ασφαλης,οσο κι αν ολοι επιδιωκουμε τα πλεονεκτηματα που διαθετει μεχρι στιγμης.Η αφορμη για το θεμα δοθηκε απο δασκαλα που μαλιστα κανει διδακτορικο και μου ζητησε τη βοηθεια μου σε θεματα γλωσσας,ομολογωντας πως η υλη εχει γινει πολυ απαιτητικη.Αντιλαμβανομαι την εννοια της εκπαιδευσης χωρις ορια αλλα τετοια που να εχει τα επιθυμητα αποτελεσματα και επισης θεωρω πως το δημοτικο ειναι πρωταρχικης σημασιας για την περαιτερω πορεια ενος παιδιου.Μεχρι στιγμης ομως εχω σχηματισει την εντυπωση πως η πλειονοτητα των παιδιων αποφοιτα απο το δημοτικο με τρομερα κενα,χωρις βεβαια να ευθυνονται αποκλειστικα οι δασκαλοι γι'αυτο και χωρις φυσικα να ειναι απαραιτητο πως θα λυσουν το προβλημα οι καθηγητες.