*

Αποστολέας Θέμα: Γιατί δεν "κατεβαζουν" καθηγητές στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού;  (Αναγνώστηκε 13397 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος desperino

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Τι δουλειά έχουν οι καθηγητές στο δημοτικό ,βρε παιδιά; Άλλο πράγμα οι ειδικότητες (ξενόγλωσσοι, γυμναστές).Οι ειδικότητες  μπήκαν με βάση τις αλλαγές στο Πρόγραμμα Σπουδών του δημοτικού.
Η αδιοριστία φυσικά είναι μεγάλο πρόβλημα ,είναι όμως αυτή η λύση του;
Συμφωνώ με όσους είπαν ότι υπάρχουν κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα εκατέρωθεν (άρα ο καθείς εφ΄ω ετάχθη) και ότι όταν ένας χώρος είναι ακόμα ανοιχτός υπάρχει διάθεση για πλιάτσικο και για εύκολες και πρόχειρες λύσεις.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος eleni09 ΠΕ 02

• Έμπειρο μέλος
  • "όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν..."
    • Προφίλ
επισης θελω να μου απαντησει καποιος .....

(τονιζω δεν εχω εκφρασει γνωμη για το αν πρεπει να μπουν καθηγητες στις μεγαλες ταξεις του δημοτικου κ δεν υπαρχει λογος να το κανω.

εχω εκφρασει μονο γνωμη για το αν μπορουν. τιποτα παραπανω. )

ας μου πει ομως καποιος...αφου ο καθενας πρπει να ειναισ τον κλαδο του.....κ ΣΥΜΦΩΝΩ....γιατι ακουω να διδασκουν στα γυμνασια κ τα λυκεια την ιστορια οι καθηγητες αγγλικων?? γιατι? για να συμπληρωσουν ωρες? κ αυτο ειναι ενταξει δηλαδη? εδω δεν υπαρχει κανενα προβλημα?

(δεν εχω κατι με τα παιδια των αγγλικων. :) αλλα οπως βλεπετε παντου γινονται αδικιες κ δεν απορρεουν απο εμας... :-\)

Αποσυνδεδεμένος ms

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Όταν  ακούω  για  "μεταδοτικότητα"  νομίζω  θα  ανοίξουν  το  κεφάλι  κάποιου  και  θα  του  βάλουν  μέσα  τις  γνώσεις.  Γι'  αυτό  έχουμε  κανεί  ένα  σχολείο  "παπαγάλων". Όσον αφορά  τα μηνύματα , τα  έχω  διαβάσει  ολόκληρα  και  σε  πολλά  από  αυτά  υπάρχει  η  απαξίωση  της  παιδαγωγικής, όπως την  λένε - στην  πραγματικότητα  δεν  είναι  μία, αλλά  είναι οι  επιστήμες  της  αγωγής. Πολλές  φορές  πάλι  η  διδακτική (μία  από  τις επιστήμες  της  αγωγής)  γίνεται  αντιληπτή  ως  ένα  είδος  πρακτικών  συμβουλών. Τελός  το  πόσο  ασχετοί  είναι  ορισμένοι  φένεται  και  από  όσα  έγραφαν  σε  παλαιότερο  topic  για  την  ομαδοσυνεργατική  διδασκαλία. Μοίραζαν  φωτοτυπίες  ανά  δύο  και  νομίζαν  ότι  έκαναν και  καινοτομίες.

Αποσυνδεδεμένος desperino

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ

ας μου πει ομως καποιος...αφου ο καθενας πρπει να ειναισ τον κλαδο του.....κ ΣΥΜΦΩΝΩ....γιατι ακουω να διδασκουν στα γυμνασια κ τα λυκεια την ιστορια οι καθηγητες αγγλικων?? γιατι? για να συμπληρωσουν ωρες? κ αυτο ειναι ενταξει δηλαδη? εδω δεν υπαρχει κανενα προβλημα?

(δεν εχω κατι με τα παιδια των αγγλικων. :) αλλα οπως βλεπετε παντου γινονται αδικιες κ δεν απορρεουν απο εμας... :-\)

Όχι,δεν είναι καθόλου εντάξει.Και οι ίδιοι ζορίζονται πολύ με τη διδασκαλία και όπως και να΄ναι το μάθημα δεν έχει την αντιμετώπιση που του πρέπει. Αυτό το θέμα όμως άπτεται στις αναθέσεις των μαθημάτων και σίγουρα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Όταν  ακούω  για  "μεταδοτικότητα"  νομίζω  θα  ανοίξουν  το  κεφάλι  κάποιου  και  θα  του  βάλουν  μέσα  τις  γνώσεις.  Γι'  αυτό  έχουμε  κανεί  ένα  σχολείο  "παπαγάλων". Όσον αφορά  τα μηνύματα , τα  έχω  διαβάσει  ολόκληρα  και  σε  πολλά  από  αυτά  υπάρχει  η  απαξίωση  της  παιδαγωγικής, όπως την  λένε - στην  πραγματικότητα  δεν  είναι  μία, αλλά  είναι οι  επιστήμες  της  αγωγής. Πολλές  φορές  πάλι  η  διδακτική (μία  από  τις επιστήμες  της  αγωγής)  γίνεται  αντιληπτή  ως  ένα  είδος  πρακτικών  συμβουλών. Τελός  το  πόσο  ασχετοί  είναι  ορισμένοι  φένεται  και  από  όσα  έγραφαν  σε  παλαιότερο  topic  για  την  ομαδοσυνεργατική  διδασκαλία. Μοίραζαν  φωτοτυπίες  ανά  δύο  και  νομίζαν  ότι  έκαναν και  καινοτομίες.

δεν καταλαβαινω τι δεν καταλαβαινεις.............ειλικρινα ...... ??? :-\

κανεις δεν απαξιωσε την παιδαγωγικη...............κανιες ομως! λεω απλα κ ξεκαθαρα.....παρε τον καλυτερο μαθητη, φοιτητη που εχει αριστευσεικ εχει κανει 300 μαθηματα παιδαγωγικης! αν δεν εχει μεταδοτικοτητα ....πολυ απλα δεν θα μπορει να προσφερει τιποτα στην ταξη! πως αλλιως να στο πω? χρειαζονται κ τα δυο συστατικα για να μπορεσει καποιος να διδαξει.....

και γνωσεις και διδακτικη επαρκεια και καταρτιση και μεταδοτικοτητα!

ολοι ειχαμε καθηγητες -και πανεπιστημιου μαλιστα-οι οποιοι αν και ηταν λαμπροι επιστημονες ......κ αξιοθαυμαστοι...δεν μπορουσαν να προσφερουν στη διδασκαλια......

ειναι απλο αυτο που λεω...κ ολοι το εχουμε βιωσει...κ δεν κτακρινω καποιον αλλα ουτε απαξιωνω ..... :-\

Αποσυνδεδεμένος geool

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
http://www.youtube.com/watch?v=ZejNM-f79-s

Μπείτε να δείτε αυτό το βιντεάκι για να γελάσουμε λίγο.

Αποσυνδεδεμένος change73

• Πλήρες μέλος
  • Mπορώ,παρακαλώ, να έχω κι εγώ το λόγο;
    • Προφίλ
Τραγελαφικο και ταυτοχρονα ευστοχο!
"Ζεις μόνο μια φορά-αλλά αν το κάνεις σωστά,μια φορά είναι αρκετή."  Joe E.Lewis

Αποσυνδεδεμένος dkou60

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Γιατί να κατέβουν οι καθηγητές στο δημοτικό ''εν ονόματι'' της εξειδίκευσης και να μην εξειδικεύονται οι δάσκαλοι των παιδαγωγικών τμημάτων; Και μην πει κανένας ''τι θα γίνει μέχρι να βγουν οι πρώτοι εξειδικευμένοι δάσκαλοι;''. Ότι γινόταν μέχρι σήμερα! Τόσα χρόνια στα 3-4 θα κολλήσουμε; Εκτός και θέλουν κάποιοι καθηγητές να βολευτούν σε ''πρώτη δόση'' και μετά βλέπουμε. Υπάρχουν και οι μετατάξεις! Ας είναι καλά η μέθοδος της ''αρπαχτής''. Αρκεί να βολευτούμε και μετά ....... Τα πάντα για τον εαυτό μας. Για τους μαθητές που υποτίθεται ότι πρέπει να νοιαζόμαστε .... τί;;;

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Ελένη αντιδρούν όλοι λες και τους πήραμε τις θέσεις ,όλα μετρούν η επιστημονική κατάρτιση,το γνωστικό αντικείμενο και η μεταδοτικότητα ,το ίδιο σε εμπνεει ένας δάσκαλος -καθηγητής που παλεύει να σου εξηγήσει κάτι με παραδείγματα ,με παράλληλα κείμενα και το ίδιο καποιος που διαβάζει αδιάφορα ένα κείμενο μη γνωρίζοντας τρόπο να απαντησει σε κάποια απορία ; απλα λέει <<ετσι είναι μαθε το>>,ποιος σας είπε ότι θέλουμε να βολευτούμε εις βάρος των παιδιών; τα νέα βιβλία όσοι μιλάτε τα έχετε δει;φίλη δασκάλα στη β΄δημοτικού το βιβλίο των μαθηματικών ούτε που το χρησιμοποιεί ,με φωτοτυπίες δουλεύει η γυναίκα ,λόγω της δυσκολίας του βιβλίου.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Γιατί να κατέβουν οι καθηγητές στο δημοτικό ''εν ονόματι'' της εξειδίκευσης και να μην εξειδικεύονται οι δάσκαλοι των παιδαγωγικών τμημάτων; Και μην πει κανένας ''τι θα γίνει μέχρι να βγουν οι πρώτοι εξειδικευμένοι δάσκαλοι;''. Ότι γινόταν μέχρι σήμερα! Τόσα χρόνια στα 3-4 θα κολλήσουμε; Εκτός και θέλουν κάποιοι καθηγητές να βολευτούν σε ''πρώτη δόση'' και μετά βλέπουμε. Υπάρχουν και οι μετατάξεις! Ας είναι καλά η μέθοδος της ''αρπαχτής''. Αρκεί να βολευτούμε και μετά ....... Τα πάντα για τον εαυτό μας. Για τους μαθητές που υποτίθεται ότι πρέπει να νοιαζόμαστε .... τί;;;

κατσε......προτρεχεις............ουτε οι καθηγητες μπορουν να δουλεψουν αμεσα καλε!!! πρεπει πρωτα να παρουμε το πιστοποιητικο επαρκειας.......αλλιως δεν γινεται.......οποτε δεν υπαρχει θεμα.......μετα απο καμια 3ετια βλεπουμε.... ;)

μονο οι εχοντες παιδαγωγικη επαρκεια μπορουν...διαλεγεις κ παιρνεις απο  αυτους λοιπον...... :P ;D

α....βεβαια απο την αλλη...ετσι θα δημιουργηθουν κενα στη δευετεροβαθμια...δεν θα υπαρχουν καλε καθηγητες με παιδαγωγικη επαρκεια....αρα χρειαζομαστε λυση.....μεταφερουμε λοιππον δασκαλους σε γυμνασια λυκεια, μαζι με τους λιγοστους κατεχοντες παιδαγωγικης επαρκειας..... ;) ;D :P :P

παιδια δεν υπαρχει λογος να αναλυουμε κ να τσακωνομαστε....δυστυχως.....αποφασιζουν αλλοι για μας....κ χωρις εμας......(που λεει κ ο Παπακωνσταντινου...... :-\.....).

κ δεν νομιζω οτι λαμβανει κανεις απο αυτους που αποφασιζουν υποψη του τους μαθητες......δυστυχως..........ασχολουνται με διαδραστικους πινακες ..................... :-\  

Αποσυνδεδεμένος popaki1

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 11, 2010, 12:55:16 am από PO-PA-KI »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709