0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έλα χαλαρώστε λίγο!! Σιγά που τις είδες όλες αυτές τις δασκάλες που "κακοποιούν" τα πιτσιρίκια; Να προσέχουμε τι λέμε!! Τα έχετε βάλει με τους δασκάλους!!!
Οι απόψεις ότι ο δάσκαλος γεννιέται είναι προεπιστημονικές και δεν έχουν καμία σχέση με όσα αναφέρονται στην συγχρονή βιβλιογραφία για την επαγγελματική ανάπτυξη του εκπαιδευτικού. Δεν είναι δυνατόν απόψεις που ανήκουν στην σφαίρα των κοινών αντιλήψεων για το τι σημαίνει εκπαιδευτικός να προβάλλονται από μερικούς ως αλήθειες.
Παράθεση από: ms στις Μαρτίου 09, 2010, 08:12:16 pmΟι απόψεις ότι ο δάσκαλος γεννιέται είναι προεπιστημονικές και δεν έχουν καμία σχέση με όσα αναφέρονται στην συγχρονή βιβλιογραφία για την επαγγελματική ανάπτυξη του εκπαιδευτικού. Δεν είναι δυνατόν απόψεις που ανήκουν στην σφαίρα των κοινών αντιλήψεων για το τι σημαίνει εκπαιδευτικός να προβάλλονται από μερικούς ως αλήθειες.Γνώμη σου( όμως σεβαστή,όπως και κάθε γνώμη οποιουδήποτε)
Παράθεση από: ms στις Μαρτίου 09, 2010, 04:14:06 pmΌταν ακούω περί μεταδοτικότητας και όλες τις συναφείς βλακείες περί "γεννημένων" δασκαλών τρελένομαι. Η αλαζωνία που έχουν πολλοί ότι είναι αρκετό να γνωρίζουν τα σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο - αν τα γνωρίζουν και αυτά, γιατί τα πανεπιστημιακά μαθήματα είναι κάτι διαφορετικό από τα σχολικά μαθήματα - είναι εξώ από κάθε πραγματικότητα. Γι' αυτό και αναπαράγουν το μοντέλο του καθηγητή που είχαν στα μαθητικά τους χρόνια. Τούς φταίνε οι κακοί μαθητές και αυτοί δεν φταίνε ποτέ. Φυσικό είναι να το πιοστεύουν λόγω άγνοιας. Και για όσους βιαστούν να κρίνουν, δεν είμαι δασκάλα.ειπες ομως αληθειες και συμφωνω μαζι σου!
Όταν ακούω περί μεταδοτικότητας και όλες τις συναφείς βλακείες περί "γεννημένων" δασκαλών τρελένομαι. Η αλαζωνία που έχουν πολλοί ότι είναι αρκετό να γνωρίζουν τα σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο - αν τα γνωρίζουν και αυτά, γιατί τα πανεπιστημιακά μαθήματα είναι κάτι διαφορετικό από τα σχολικά μαθήματα - είναι εξώ από κάθε πραγματικότητα. Γι' αυτό και αναπαράγουν το μοντέλο του καθηγητή που είχαν στα μαθητικά τους χρόνια. Τούς φταίνε οι κακοί μαθητές και αυτοί δεν φταίνε ποτέ. Φυσικό είναι να το πιοστεύουν λόγω άγνοιας. Και για όσους βιαστούν να κρίνουν, δεν είμαι δασκάλα.