0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
με αφορμή το μήνυμα της φώτος, αν θυμάμαι καλά, ότι αλλάζουμε επάγγελμα... λοιπόν λέω τη δική μου πρόταση την οποία θα αρχίσω να την υλοποιώ σε ένα χρόνο από τώρα.ένα αγρόκτημα- φάρμα στην οποια θα ζούνε δύο με τρεις φιλικές οικογένειες και θα εξασφαλίζουν μόνες τους αυτάρκεια και ποιότητα ζωής χωρίς να έχουν ανάγκη σχεδόν καθόλου από χρήματα. εργασία όμως κυρίως όχι για περίσσευμα και εμπόριο αλλά για αυτάρκεια των οικογενειών. αν σας θυμίζει η πρότασή μου τις αγροτικές κονωνίες πριν την αστικοποίηση δεν κάνετε λάθος. πρέπει να το καταλάβουμε ότι η απόλυτη εξάρτηση από εναν με δύο μισθούς μας αφήνει τελείως ευάλωτους και ξεκρέμαστους. πρέπει ένα τουλάχιστον μέρος της εργασίας μας να έχει άμεσο αντίκρισμα σε κάποιο αγαθό και όχι σε χρήμα. αν αυτό που γίνεται φέτος, πριν δυο τρία χρόνια μας φαινόταν αδύνατο να γίνει, μηπως πρέπει να σκεφτόμαστε και άλλα σενάρια. πχ μια άνοδο του πληθωρισμού που θα σημαίνει πχ ένα κιλό κρέας 30 ευρώ και ένα κιλό ντομάτες 10 ευρώ;μήπως και τώρα ο μισθός ενός καθηγητή για τι φτάνει; μήπως μόνο για την απλή επιβίωση;
εγω ,με αλλους δυο συναδελφους λεμε να ανοιξουμε ινστιτουτο ομορφιας....ανς μαλλια, αλλος νυχια, αλλος μακιγιαζ...................... .................. αν κ τελικα...μαλλον ενα σουβλατζιδικο θα ηταν καλυτερη ιδεα.........?
Παράθεση από: eleni09 ΠΕ 02 στις Μαρτίου 09, 2010, 12:14:43 pmεγω ,με αλλους δυο συναδελφους λεμε να ανοιξουμε ινστιτουτο ομορφιας....ανς μαλλια, αλλος νυχια, αλλος μακιγιαζ...................... .................. αν κ τελικα...μαλλον ενα σουβλατζιδικο θα ηταν καλυτερη ιδεα.........? Λοιπόν, σας έχω την απάντηση. Παρακολουθήστε την ειδικότητα κομμωτικής και αφού πάρετε και το πτυχίο -φυσικά με άριστα-αφού και οι πιο άσχετες τελειώνουν με 10!!!θα δουλέψετε ωρομίσθιες ή αναπληρώτριες (και στην δικιά σας ειδικότητα αυτό δεν κυνηγάτε?) και έχοντας την παιδαγωγική επάρκεια που σας δίνει το πτυχίο της σχολής που έχετε αυτή τη στιγμή, σε λίγα χρόνια θα είστε διορισμένες.Έχοντας και το προβάδισμα στον ΑΣΕΠ (αν τελικά θα δίνουν και οι κομμώτριες ΑΣΕΠ για να διοριστούν, γιατί μ΄έχρι τώρα αυτές δεν τις πιάνει τίποτα) έναντι των άλλων της κομμωτικής.Ωραίο, ε?