*

Αποστολέας Θέμα: Πόσοι φιλόλογοι θα διοριστούν το 2011 - 12 (μόνιμοι, ΑΚΩ, ΑΜΩ)  (Αναγνώστηκε 556088 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Από τη στιγμή που η προκήρυξη του ΑΣΕΠ 2008 έλεγε ότι θα διοριστούν π.χ. 1200 φιλόλογοι με το 60% και επομένως 800 με το 40%, τόσοι πρέπει να διοριστούν τελικά. Δηλαδή στην περίπτωση που 50 από τους 1200 έχουν επιλέξει να διοριστούν με το 40% ή με άλλη κατηγορία διοριστέων πρέπει να αντικατασταθούν από τους επόμενους 50 επιλαχόντες του πίνακα διοριστέω του ΑΣΕΠ. Το θέμα είναι έχει προσέξει κανείς από την ειδικότητά σας πόσοι ΑΣΕΠίτες από α΄και β΄φουρνιά διάλεξαν τελικά να διοριστούν με το 40% ή το 30μηνο ή και 24μηνο+ΑΣΕΠ; Μόνο έτσι θα έχετε πραγματική εικόνα για το πόσους επιλαχόντες θα πάρει... Αρχίστε το ψάξιμο!  ;)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος kozzi1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Από τη στιγμή που η προκήρυξη του ΑΣΕΠ 2008 έλεγε ότι θα διοριστούν π.χ. 1200 φιλόλογοι με το 60% και επομένως 800 με το 40%, τόσοι πρέπει να διοριστούν τελικά. Δηλαδή στην περίπτωση που 50 από τους 1200 έχουν επιλέξει να διοριστούν με το 40% ή με άλλη κατηγορία διοριστέων πρέπει να αντικατασταθούν από τους επόμενους 50 επιλαχόντες του πίνακα διοριστέω του ΑΣΕΠ. Το θέμα είναι έχει προσέξει κανείς από την ειδικότητά σας πόσοι ΑΣΕΠίτες από α΄και β΄φουρνιά διάλεξαν τελικά να διοριστούν με το 40% ή το 30μηνο ή και 24μηνο+ΑΣΕΠ; Μόνο έτσι θα έχετε πραγματική εικόνα για το πόσους επιλαχόντες θα πάρει... Αρχίστε το ψάξιμο!  ;)
...απ οτι θυμαμαι, επρεπε να προσλαβει  240  και τη δευτερη χρονια, αφησε ομως 36 "υπολοιπο" για φετος. Οι 204 περσινοι δεν ηταν ολοι απο τους διοριστεους? ανοιξαν  δλδ "κενα" στη σειρα επειδη καποιοι επελεξαν αλλο πινακα ? πώς καλυφτηκαν αυτα λοιπον? ....δε μου φαινεται λογικο.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Δεν ξέρω τι έγινε στους φιλόλογους επειδή δεν παρακολουθούσα τους διορισμούς στην ειδικότητά σας. Στη δική μου ειδικότητα ΠΕ17.03, ενώ είχαν προκηρυχθεί  72 θέσεις στο διαγωνισμό μόνο 67 καταφέραμε να περάσουμε τη βάση.
(Εγώ είμαι στη γ΄φουρνιά). Το 40% έπρεπε να είναι 48 άτομα + 5 ακόμα που υπολοίπονται από τους 67 ως τους 72. Δηλαδή 53 άτομα από το 40%. Ένας από την α΄φουρνιά όμως διάλεξε να διοριστεί από το 40% επειδή είχε αρκετή προϋπηρεσία. Οπότε οι ΑΣΕΠίτες μας έγιναν 66 και έτσι συμπληρώνεται ακόμα μια θέση από τον πίνακα του 40%. Δηλαδή 54 από το 40%.

Αυτό συμβαίνει σε μας επειδή δεν έχουμε επιτυχόντες. Σε εσάς που έχετε, θα προχωρήσουν παρακάτω και θα πάρουν επιλαχόντες. Το θέμα είναι ότι αν στους 67 διοριστέους ένας διάλεξε να διοριστεί με άλλη κατηγορία διοριστέων για να προηγείται σε επιλογή τόπου διορισμού, στους φιλόλογους που έχετε και άτομα με υψηλές προϋπηρεσίες και φυσικά η προκήρυξη του ΑΣΕΠ ζητούσε πολλαπλάσια άτομα των 67, δεν είναι λογικό ότι πολλοί περισσότεροι διορίστηκαν τελικά με άλλο τρόπο; Το θέμα είναι πόσοι; Ψάξτε το από τους διορισμούς του 2009 και του 2010. Εκτός αν κανένας ψαγμένος φιλόλογος έχει κρατήσει αρχεία και στατιστικά. Ίσως να έχει κάτι υπόψη του και ο Μάρκος...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 13, 2011, 12:24:37 am από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος kozzi1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Δεν ξέρω τι έγινε στους φιλόλογους επειδή δεν παρακολουθούσα τους διορισμούς στην ειδικότητά σας. Στη δική μου ειδικότητα ΠΕ17.03, ενώ είχαν προκηρυχθεί  72 θέσεις στο διαγωνισμό μόνο 67 καταφέραμε να περάσουμε τη βάση.
(Εγώ είμαι στη γ΄φουρνιά). Το 40% έπρεπε να είναι 48 άτομα + 5 ακόμα που υπολοίπονται από τους 67 ως τους 72. Δηλαδή 53 άτομα από το 40%. Ένας από την α΄φουρνιά όμως διάλεξε να διοριστεί από το 40% επειδή είχε αρκετή προϋπηρεσία. Οπότε οι ΑΣΕΠίτες μας έγιναν 66 και έτσι συμπληρώνεται ακόμα μια θέση από τον πίνακα του 40%. Δηλαδή 54 από το 40%.

Αυτό συμβαίνει σε μας επειδή δεν έχουμε επιτυχόντες. Σε εσάς που έχετε, θα προχωρήσουν παρακάτω και θα πάρουν επιλαχόντες. Το θέμα είναι ότι αν στους 67 διοριστέους ένας διάλεξε να διοριστεί με άλλη κατηγορία διοριστέων για να προηγείται σε επιλογή τόπου διορισμού, στους φιλόλογους που έχετε και άτομα με υψηλές προϋπηρεσίες και φυσικά η προκήρυξη του ΑΣΕΠ ζητούσε πολλαπλάσια άτομα των 67, δεν είναι λογικό ότι πολλοί περισσότεροι διορίστηκαν τελικά με άλλο τρόπο; Το θέμα είναι πόσοι; Ψάξτε το από τους διορισμούς του 2009 και του 2010. Εκτός αν κανένας ψαγμένος φιλόλογος έχει κρατήσει αρχεία και στατιστικά. Ίσως να έχει κάτι υπόψη του και ο Μάρκος...

...δεν ξερω τι λαθος  κανω ,αλλα ...δεν πηρε  204 διοριστεους περσι? δεν ηταν ΚΑΙ οι 204 διοριστεοι? προφανως εννοεις οτι απο τους 36 φετινους , καποιοι  ισως φυγουν απο αλλον πινακα...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Τελικά κάθισα και έψαξα τους διοριστέους σας. Μεγάλη προϋπηρεσία είχε μόνο μια φιλόλογος, η οποία όταν έκανε αίτηση είχε 115 μήνες προϋπηρεσίας. Ποιος μας λέει ότι δεν επέλεξε να διοριστεί με το 40% για να διαλέξει με καλύτερη σειρά προτεραιότητας περιοχή διορισμού; Δεν ξέρω αν κάποιοι από τους διοριστέους είχαν 24μηνο και πρόλαβαν να διοριστούν από εκείνον τον πίνακα. Ακόμα κι αν είναι λίγες οι περιπτώσεις πάλι 36 θα διοριστούν και τώρα, απλά μπορεί να προχωρήσει ο πίνακας διοριστέων ΑΣΕΠ λίγο πιο κάτω σε επιλαχόντες για να καλυφθούν τέτοιες περιπτώσεις. Δηλαδή εφόσον όλοι οι διοριστέοι σας είναι 482, αν 3 διορίστηκαν από άλλον πίνακα, τελικά θα φτάσουν μέχρι και εκείνον που έχει σειρά κατάταξης μετά τις προσαυξήσεις στον διαγωνισμό 485. Φυσικά και πάλι 482 φιλόλογοι θα διοριστούν τελικά μέσω των πινάκων ου ΑΣΕΠ. Ελπίζω να είμαι τώρα σαφής.

Αποσυνδεδεμένος KYRINIS

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Στον αριθμό 36 των εναπομεινάντων του ΑΣΕΠ, αν δεν κάνω λάθος, δεν υπάρχει κάποιος με μεγάλη προυπηρεσία που να μπορεί να ενταχθεί στο 40%. Το θέμα είναι  αν θα πάρει επιπλέον από τους πίνακες, γιατί τα νούμερα 36 του 60%, 24 του 40%, μαζί με του 220 24μηνίτες είναι και πάλι πολύ μικρά...

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Στον αριθμό 36 των εναπομεινάντων του ΑΣΕΠ, αν δεν κάνω λάθος, δεν υπάρχει κάποιος με μεγάλη προυπηρεσία που να μπορεί να ενταχθεί στο 40%. Το θέμα είναι  αν θα πάρει επιπλέον από τους πίνακες, γιατί τα νούμερα 36 του 60%, 24 του 40%, μαζί με του 220 24μηνίτες είναι και πάλι πολύ μικρά...
Αντιλαμβάνομαι ότι οι 36+24=60 φιλόλογοι είναι λίγοι, αλλά και πάλι δεν ξέρω αν μπορεί να απορροφήσει όλο το 24μηνο λόγω των περιορισμών στους διορισμούς. Πέρυσι αντί να πάρει 120 διοριστέους, πήρε 204 και επομένως άλλους 136 από το 40%, οπότε είναι λογικό να έχουν μείνει λίγοι διοριστέοι φιλόλογοι για φέτος. Το ζήτημα είναι ότι σε πολλές άλλες ειδικότητες αντί να απορροφηθούν οι μισοί διοριστέοι πέρυσι διορίστηκαν μόνο 3 από 60% και 2 από το 40%. Για αυτό φέτος είπε ότι θα διορίσει όλους τους διοριστέους ΑΣΕΠ 2008 που έχουν απομείνει. Αν και πάλι διορίσει αρκετούς φιλόλογους (όχι ότι δεν είναι απαραίτητοι) οι διοριστέοι άλλων ειδικοτήτων θα μείνουν ξανά αδιόριστοι. Συμπεραίνω λοιπόν ότι θα καλύψει τις ανάγκες την επόμενη χρονιά με αρκετούς φιλόλογους αναπληρωτές.

Αποσυνδεδεμένος KYRINIS

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Αν και πάλι διορίσει αρκετούς φιλόλογους (όχι ότι δεν είναι απαραίτητοι) οι διοριστέοι άλλων ειδικοτήτων θα μείνουν ξανά αδιόριστοι. Συμπεραίνω λοιπόν ότι θα καλύψει τις ανάγκες την επόμενη χρονιά με αρκετούς φιλόλογους αναπληρωτές.

Αυτό όντως να ισχύει.Δεν το ξέρω για τις άλλες κατηγορίες. Μακάρι να υπάρξει κάποια έγκυρη πληροφόρηση από το Υπουργείο, γιατί με τόσους μήνες προυπηρεσίας στην πλάτη μας, η αγωνία και το αίσθημα αδικίας φουντώνουν...

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ανάλυση των καταργήσεων και συγχωνεύσεων για

Αποσυνδεδεμένος Stelios

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
arist2 δεν είναι ακριβώς έτσι. Αυτό που γράφεις (και κατά επάκταση σε όλους τους κλάδους) είναι το χειρότερο σενάριο.
Πόσες ώρες μπορεί να έχει ένας φιλόλογος σε ένα Γυμνάσιο το οποίο είχε 1 τμήμα σε κάθε τάξη;
Οι περισσότερες Λυκειακές Τάξεις που συγχωνεύονται δεν μπορεί να είχαν 3 φιλολόγους (το ξέρω σίγουρα για ένα σχολείο στα Γιάννενα)

Περιμένω οι τοπικές ΕΛΜΕ ή συνέδελφοι των σχολείων που εμπλέκονται σε συγχωνεύσεις-καταργήσεις να μας ενημερώσουν για αυτά

Αποσυνδεδεμένος KYRINIS

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Ανάλυση των καταργήσεων και συγχωνεύσεων για

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Οι δικές μου πληροφορίες είναι για 200 περίπου διορισμούς φιλολόφων και πολλούς αναπληρωτές....

οι αναπληρωτές κάνουν την ίδια δουλειά με τους μόνιμους και κοστίζουν λιγότερο.....

τώρα βέβαια με το Υπουργείο κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος

Αποσυνδεδεμένος klasikos

• Πλήρες μέλος
  • Ο διδάσκων διδάσκεται
    • Προφίλ
Ας ελπίσουμε να πάρουν κάμποσοι σύνταξη μήπως και μείνουμε στα ίδια με τα φετινά επίπεδα όσον αφορά στις προσλήψεις αναπληρωτών...Άγνωσται αι βουλαί του υπουργείου...
Αρκετά λατρέψαμε τον κίνδυνο κι είναι καιρός να μας το ανταποδώσει... (Ελύτης)

Αποσυνδεδεμένος dina 94

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Μη μασάτε ότι σας λένε . Οι συνταξιοδοτήσεις μέχρι το 13 -14 θα είναι πολλές .Αυτό το ξέρει το υπουργείο και για αυτό το λόγο και για άλλους κομματικούς ΚΥΡΙΩς έκανε της συγχωνεύσεις .Το θέμα είναι εμείς που έχουμε φτάσει κάπου να μην αφήσουμε να γίνει ΑΣΕΠ στην ώρα του .Ας τον καθυστερήσει λίγο ακόμα ... ;D

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182628
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)